- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
válasz WaterWawe #797 üzenetére
970-390 kártyákkal partiban van, van ahol jobb, van ahol meg alul marad kicsivel.
Ez lesz jóval jobb, Custom elvileg 390X-980 szintet hoz, valamint át is lépi.
Ez egy középkategóris kártyától teljesen jó.Azt meg nem is értem, hogy AMD től hogy várhattad, hogy majd ezzel az 1070-80 nak hoz ellenfelet?
Nem igazán értelek.Lesz neki ellenfél, egy másik Chip személyében.
De hogy ezt már megint mi a facnak írtam be, mikor millió meg egyszer el lett mondva, ki lett vesézve stb....
Face Palm.
(#795) Ren Hoek
Nem jó poén.
Teljesen értelmetlen össze vetni az 1070-80 kártyákkal ezt a franckarika Radeont, közel se egy súlycsoport.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Laja333
őstag
Én azt vettem ki a rajz szerzőjének írásából, hogy rossz a bekötése a 6 pinnek, a Sense pin jelenleg nem üzemel, ami miatt a VGA nem érzékeli, hogy rá van kötve egy 6 pines tápcsati. Ebből kifolyólag a PCI-e-ből próbálja nyerni a szükséges delejt.
Bár ebből csak azt nem értem, hogy akkor miért nem shut down or operate in a reduced functionality mode. És eleve, hogy kap áramot a tápcsatiból? -
WaterWawe
őstag
De akinek ez a teljesítmény kellett az már megvette / megvehette, mert akinek van 100k-ja custom 480-ra, annak van 110k-ja is R9 390-re (az esetek nagy többségében).
Tisztába vagyok vele hogy ez egy Tier 3-mas GPU, nem is ezt vártam a 1080 és 1070 ellenfelének. De érdekes hogy arról a bizonyos Vega 11-ről még megint nem tudunk semmit.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz WaterWawe #804 üzenetére
Valami megsem stimmel az elmeleteddel, mert top seller a nagy boltokban ahol kaphato.
1070/1080 ellenfel elvarasok meg furak hisz elmondta az AMD szamtalanszor hogy 970/390 teljesitmenyu kozepkategorias vga jon.
Az ar meg csak Mo.-n ilyen nagy problema, nem veletlen hogy civilizaltabb helyeken a 200$-os ar nagyot szolt.[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Ez így nem jó megközelítés.
Odakinn viszik mint a cukrot, tehát van rá kereslet.Van lehetőség a Chip ben, ha tényleg hozza a Custom azt amit sejteni lehet, akkor még inkább jó vétel lesz.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Apucy01
őstag
válasz Ren Hoek #795 üzenetére
Azt hiszem mégsem lesz lukacsos sapphire karim....
megvárom ezt az asust kb a sapphire karival együtt jön kishazánkba.. De sajna a 380 am nem marad meg a bolt ahol vettem azt mondta beszémolja az ujba, ebben csak az a bibi hogy igy nem marad tartalék karim..
Nem baj majd ez is elszál mint a 380 és itt lesek 1 honapig kb ha nem tovább gép nélkül....57k. akar érte adni a haver a boltban szerintetek jó az? ezt most halál komolyan kérdem..
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Apucy01
őstag
válasz Ren Hoek #809 üzenetére
figyelj tólle veszek kb 20 éve mindentt eddig is volt már amit beszámolt, egyszer akart csőbehúzni csak..
ez a kari is tőlle van meg amelyik el szált az is, azért van erre 4 év gari mert ajándék 1 évet kaptam a garis 6 hetes várakozás miatt.
-
menpee
aktív tag
" akinek van 100k-ja custom 480-ra, annak van 110k-ja is R9 390-re"
Lenne, de a 390 többet fogyaszt. Mini-itx konfignál erre is kellett figyelnem eddig.
Kis nyákos 970-et vehettem volna, de annak meg a VRM-en spóroltak és fütyült. Plusz márkahű maradok az AMD-hez, mivel nálam még semmi probléma nem volt a termékeikkel.[ Szerkesztve ]
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
nubreed
veterán
válasz Televan74 #816 üzenetére
Ja értem. Hát akkor remélem tényleg meg lesz. Minden tapasztalat jól jön, szóval biztos mindenki szívesen veszi, ha megosztod velünk majd. Én mindenképp kivárom a Nitrot, esetleg Asus Strix vagy PC Devil. Aztán majd akkor döntök, hogy érdemes lesz a Sapphire 290 Vapor-x ről váltani, a kevesebb fogyasztás nem minden, annál többet kell, hogy tudjon, hogy meggyőzzön.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
törölt tag
válasz #20844032 #800 üzenetére
Na az a faramuci helyzet állt elő, hogy a kártya előbb érkezett meg, mint a customhűrő (pedig azthittem napokig-hetekig fogom nézegetni a hűtőt a fiókban, de a Merlinhardver eszetlenül gyors volt), szal a nulladikpercbenlecserélem projekt megdőlt: beraktam a refhűtővel. Hőmérsékletekben nem túl acélos (82-84 fok firestrike alatt), de ez a refhűrő amúgy meglepően halk. Tuningra nyilvánvalóan alkalmatlan, de én alapvetően csak a hang miatt cserélem a hűtést, a tuning nem érdekel, de így most a refet hallva jó lett volna ez így is bőven. Persze már megérkezett az üzletbe az accerelo mono plus, szal mindenképp felteszem már rá, de az igazság az, hogy kevéssé indokolt.
-
myckey
veterán
válasz Ren Hoek #821 üzenetére
Jó lenne, ha eben a hónapban a többi gyártó is megmutatná magát, érdemben.
Nekem ez az ASUS 3 ventis megoldása, kicsit otrombának hat, de ettől még másnak biztos tetszik.
Mondjuk személy szerint a Sapphire "tésztaszűrővel" nekem nincs esztétikai problémám, sőt a backplate különösen pofás, és egyébként is azt látja a júzer, meg az oldalát, de az is szépre sikeredett.
MSI is pazar.
XFX és a Powercolor mintha puritánabb lenne, bár arról még igazán jó képet nem kaptunk.
De őszintén szólva, lehet akármilyen ocsmány, ha praktikus és minőségi darabok lesznek. Számomra.
-
Laja333
őstag
"Mondjuk személy szerint a Sapphire "tésztaszűrővel" nekem nincs esztétikai problémám, sőt a backplate különösen pofás"
Nekem az eddigi leakek alapján a Sapphire megoldása tetszik a legjobban, nagyon bejön ez a letisztult design. Max ha már nem használom, tudok vele tésztát szűrni is.
-
törölt tag
12061 volt a graphics score firestrikeban, a teljes pontszám irreleváns, mert alapon fut a proci (láma ökör módon amikor kikerült az előző kártya, biosban le volt tiltva az igp, ittmaradtam vga nélkül, és csak biostörléssel tudtam visszakapcsolni az igp-t, és nem voltak lementve a profilok ). Ha lesz időm visszacibálom a procit, és mérek egy rendeset.
-
carl18
addikt
Üdv! Érdeklődnék RX 470-ről tudni mikor lesz forgalomba és mikor áll be az ára?
Mennyivel lesz jobb mint a jelenlegi Palit GTX 660TI Jetstream kártyám? Lehet gondolkozok a cserén, haverom megveszi a héten az enyémet 34E-beHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Apucy01
őstag
LOL
De tuti hogy használni fogod sokáig remélem
én sem azért veszek asust mert ASUS hanem mert jobban tetszik bár lehet rá faragok vele..Moby
és az előző vga hoz képest igy alapon mi a véleményed róla?
valami fogósabb játékot néztél már vele?Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Apucy01
őstag
Moby
8 gigás a 4 gigás?
-
törölt tag
TPU-nak is sikerült a 4 -> 8-as BIOS flash: [link]
Az új atiflasht is kitették... -
korcsi
veterán
Megnéztem a video releváns ( meg amire volt időm) részét:
Szerintem az, hogy a 6 pines csatin 3-3 táp és gnd van nem probléma, hiszen a kártya így van kialakítva, ezt tekintetbe véve alakították gondolom a kapcsolást. PCIe konnektorok.A GPU fázisok egy része megy 6 pinesről a többi a PCIe-ről, AMD-nek sikerült megfelezni a terhelést.
Hogy ezt hogy tudják javítani azt nem tudom.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
menpee
aktív tag
Igen, az lett volna a Nagy Ő
De sajnos csak olyan kocagémer vagyok, mindig középkategóriás kártyát vetttem és a Nano-ra sem tudtam magam rábeszélni. A 480 bőven elég lesz az 5 éves fejlesztési ciklusomnak.,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
and1ao
őstag
Ez két dolog miatt érdekes a 6 pin. ez nem egy szabványos 6 pines csati így, ez így egy 8 pines csati amin lazán átmegy 200W hanem több ha kell minden gond nélkül. 6 pines csati 75W-ra vannak kialakítva.
És feleslegesen húzzák a PCI-ből az anyagot mert ebből a mókolt 6 pinből egy csordát ellehet etetni. És PCI húzás vezethet meghibásodáshoz MB téren.
És ugye az AMD-nek sikerült megcsinálnia hogy többet fogyaszt a kártya mint a 150W amit egyrészt TDP keretnek megadtak másrész elbír a 6 pines + a PCI együtt.
Ezt nagyon nagyon lesarkítottam de lényegtelen.[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
korcsi
veterán
Lehet szabványos a hat pines csati. Mit ír a szabvány a középső pinre: sense, de közben a terhelhetőségnél ugyanúgy számolnak vele. Ráadásul a 8 pinesnél ugyanúgy három 12V-os csatlakozó pont van mint a hat pinesnél csak kétszer akkora áramot szabványosítottak rajta, ami még mindig majdnem csak a fele a csatlakozó terhelhetőségének. Az Amd most kicsit elbaltázta a kialakítást a pcie túlzott terhelése miatt, kérdés lehet e ezt szoftveresen korrigálni, teljesítmény csökkenés nélkül. Nem mára igérték a javítást?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
and1ao
őstag
Teljesen igazad van
Bár még inkább nem értem miért kellett PCI-t leterhelni meg hogy mit panaszkodik mindenki.12V or not connected.
Szoftveresen javítani valamennyit lehet rajta power controllal de nem hiszem hogy meglehet szüntetni ehhez viszont tényleg nem értek mármint a driverekhez.
Az viszont teljesen biztos hogy hardveresen borzalmasan egyszerű javítani ,ilyen homework dolog.Guild Wars2!
-
törölt tag
Nem vagyok nagy szintetikteszter, Ez lett.
Sanyi19: GTAV-m nekem csak xbox one-ra van
Amúgy korábban írtam, hogy rendeltem hozzá accelero mono plust, és nem tuningolok, csak a hangja miatt. És hogy egy nappal előbb jött meg a kártya. Nos, jelen állás szerint az accelero a dobozában marad. Én extra érzékeny egyúttal extra problémás ügyfél vagyok a zajos gépek tekintetében(ps4 topikban erről tudnak mesélni). Nem nagyon világos miket írkáltak a tesztekben. Ebszolájte nem hangos a ref hűző. Sőt. Rengeteg különböző vgam volt (és lesz), pontosan tudom milyen egy hangos hűtés. Na ez nem az. Nem túl jó hatásfokú, tuningolni ez nem jó, de aki nem akarja húzni, annak bőven jó lehet ez is. Egyelőre azon az állásponton vagyok, hogy nem megy fel az accelero mono plust. Most valami ellenörzőprogira várok, ami megmondja milyen ramok vannak rajta, és már repül is bele a nyolcgigás bios.
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
-
törölt tag
Ilyen kétkattintásos ostobamódon felpöcköltem a procit 4.2-re, csak hogy valami eredmény legyen (sok értelme nem volt). Ez lett firestrikeban.
Az alulfeszelést majd megnézem, de annyira semmi gond nincs ennek a hangjával, hogy firestrike alatt bele kellett néznem a gépbe, hogy ez tényleg egy amd-e[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest