Hirdetés
-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Valkűr #65073 üzenetére
Miért olyan hihetetlen?
Én szívesen megmutatom, ha eljössz megnézni. A mai napig így használom a gépet.Ám van itt több hasonló, vagy ennél jobb proci is.
Pl. Hablaty processzor Úr koczkája (most nem emlékszem, jelenleg ki nyúzza)
lovas001, Kutya_7 uraknak szintén príma procijuk van/volt.
De ha visszanézel, jakusj is hasonló fesszel kínálta a prociját.
Johni5 szintén 1,33V-on.. mondjuk az a proci látott már "kicsit" több feszt is.
Aztán itt van benceman00 1.260V - 4.6gHz eredménye. Tuti simán menne neki 1,33V-on a 4,7GHz, vagy még több. -
MongolZ
addikt
válasz
Valkűr #64236 üzenetére
Az árnak mi köze ahhoz, hogy mi mennyire szellőzik???
Pont, hogy az ilyen drága BQ meg TT házak szellőznek nagyon rosszul, pont, mert jól szigeteltek.De tudod mit, legyen igazad, ez a "tízezres" ház legyen rosszabb, mitn a 60e-s
Bár látom, totál el vagy tévedve, hogy ez a ház mennyibe került újkorában...A ház anyagának mi a rántott f*sz köze van a ház szellőzéséhez? Felőlem aztán lehet fábol is, akkor is ugyanannyi friss levegő fog belemenni és eltávozni belőle. (Transzmissziós és hősugárzási veszteségtől eltekintve).
-
MongolZ
addikt
válasz
Valkűr #64233 üzenetére
És ez a széria miért is szellőzik jobban?
Egyébként rossz a link.
(#64235) Tigerteam: Mit nézzek meg rajta?
Egy 40 cm-es ventivel nem tud versenyezni 2db 20 cm-es venti sem, nem hogy ezek a 12, vagy 14 centisek... ráadásul lekapcsoláskor ezek megállnak 2-3 mp alatt, a 40-es meg a tehetetlenség miatt forog még vagy fél percig, normálisan lehűtve minden alkatrészt.
Az a BQ ház meg minden, csak nem jól szellőző.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Valkűr #63001 üzenetére
Az a proci 4950-et tud ilyen fesszel Very High LLC-vel IBT stabilan.
Sőt, ilyet is tud, de ezt nem futtattam végig, mert nem..
Itt már azért forrt, elég rendesen.
Mondjuk azt tudni kell, hogy Hablatynál stabil volt tesztekkel 1,5V körül 5200-on, Nálam sehogy nem akar összejönni, valszeg az LLC miatt.
@Hablaty: Ja értem, a cart is lehet fokozni.. Okééé..
-
Habugi
addikt
válasz
Valkűr #63001 üzenetére
Az egy ilyen kocka.., egyébként a látszat csal mert most/CPU-Z az Idle fesz látszik, jó kis LLC nélküli lap, terhelésre/BIOS-ban ha jól emlékszem 1.525V volt.
(#63003) hackeeeee:
Jobb lesz ha megszokod KékÖrdög, sokáig nem voltál az On-ban, az AIDA fénykorát éli, cirka két hónapja fogadtam meg hogy le nem írom többet hogy HWInfo64, elíg vót'..
-
-
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Valkűr #61686 üzenetére
Minden attól függ, hogy mennyire akar spórolni?Természetesen ha nagyon, akkor mindent teszteljen ki, hogy mennyire veheti vissza a feszt/sebességet. A stabil "anti" OC-hoz mindenképpen ajánlott amit csak lehet kézzel beállítani/fixálni.Akkor állítsa be 4000-re a procit, majd kezdje el csökkenteni a feszt, és ameddig stabil, annyi fesz kell neki.
HT/NB legyen 2400 és csökkentse a feszüket ameddig tudja. -
szivacs1987
aktív tag
-
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Valkűr #61263 üzenetére
Igen, próbáltam DVI-vel és HDMI-vel is, két különböző megjelenítőn. De most már nem csak csíkoz, ma vagy háromszor le is fagyott, kétszer spontán újraindult. Kizárólag 2D használat, elsősorban internetezés közben csinálja. Ma volt olyan, hogy negyed óra alatt háromszor újraindult, éppen most viszont nincs semmi baja.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Valkűr #61205 üzenetére
Nehéz dolog ez. A tudomámy mai állása szerint ennyi fér ki a csövön. Gondold meg, az általad is említett "hasznos teljesítmény" miben nyilvánul meg? Semmiféle mechanikus, termodinamikus, mozgási stb energiában.
Az első Neumann-féle analóg számítógépen egy gyökvonás nagyságrendileg kb. száz dollár volt.
Ehhez képest... -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Valkűr #61189 üzenetére
Tisztelt kolléga, a legnagyobb tiszteletem mellett ez nem így van.
A "wattszám felvétele" (mondjuk teljesítménynek) kizárólagos függvénye a melegedésnek. Egy 145W elektromos teljesítményt fogyasztó proci full loadban pontosan 145Wattal fog fűteni, leszámítva azt a néhány ezreléknyi hasznos teljesítményt, amelyért megalkottatott. -
Tanisz
senior tag
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Valkűr #60759 üzenetére
Igen, egyetértek!
Ám azt se felejtsük el, hogy sokaknak (pl. nekem is) előbb volt AsRock lapjuk, mint hogy megjelent az FX.
Nekem 970 Ext4 volt Phenom 955-tel, nagyon príma kis kombó volt! Egyszerűen imádtam! Aztán ugye váltottam FX-re, amihez már valóban kevésnek bizonyult. Ám majdnem egy évig használtam kis mókolással stabil 4,2GHz-en! Számomra hozta azt a szintet, amit elvártam tőle... végül is, ezt még nem erre tervezték. Ami igazából szomorú, hogy a később megjelent AsRock lapok (R2.0 és Fatality csodák) se lettek jobban felkészítve az FX stabil üzemeltetésére. Újonnan már valóban nem ajánlott kategória... -
-
Jakuskacsa
senior tag
-
Habugi
addikt
válasz
Valkűr #60059 üzenetére
Oké, csak ha visszakeresed az első erre vonatkozó postomat és annak apropóját akkor látni fogod hogy mindvégig ez az egy dolog volt teljesen biztos, tehát az hogy valami nem kóser..
Azt nem tudtam eldönteni csak, hogy ez valami lokálpatrióta bug-e, esetleg Win verzióhoz kötött vagy maga a Catzilla szeszélyes. Bedobtatok elég sok tesztet különböző órajeleken/lapokkal/feszekkel/Windowsokkal, megnéztük/tétek adminstrator futtatással és prioritás emeléssel is.
Ugyan az eredeti request Win7 tulajoknak szólt elsősorban, nem igazán tudtam végigkövetni hogy ki min tesztelte. Nálam Win7 64 Prof van, az M$ által utólag párban kiadott FX hotfixekkel megbolondítva.
Amikkel példának okért 3DMarkok kicsivel kevesebb Physics scoret adnak (2k11, Firestrike) cserébe a Vantage 5Ghz fölött is szépen lefut velük, nem úgy mint nélkülük..Szóval részemről beadom a kulcsot, fogalmam nincs miért van ez, ami számomra megnyugtató, hogy eldiablonál is normálisan lefut nem csak nálam.
Köszönöm az időtöket!(#60060) .zSoLTi.:
Igen azon.
-
válasz
Valkűr #60029 üzenetére
Hol is kezdjem...
Időzítés 1600-hoz totál szar! 11-11-11-28. Te jó ég, ez már majdnem DDR4. Ilyen időzítéssel 2400-on kellene mennie nem 1600-on.
lődd be szép 9-9-9-28-ra a tRFC-t 90ns-ra.
CPU-NB feszt 1.3V-ra és 2600Mhz-re.
Ha nem ad képet, ne kapj rohamot, adj feszt a RAM-nak, 1.65V bőven belefér, ha 1.5V-van ráírva akkor is, nem fog elolvadni.Win10 totál szar bencsmárkra. Megjelenése után pár nappal írtam ide is, hogy csúnya pont bukók vannak!
Háttérfolyamatok vannak még? Lőj ki mindent a francba, nem kell hogy 60-80 futó alkalmazás menjen, nem lesz jobb, főleg nem gyorsabb.
Én 40 futó taszknál már kezdem az írtást, mert tök feleslegesen mennek. Optimális, olyan 26-30 taszk firefoxal és Winampal együtt.
-
fasterware
aktív tag
válasz
Valkűr #60022 üzenetére
Nálad azért nincs értelme húzni a cpu -t mert alap órajelen is nagyobb vga-t ki tudna hajtani. Ha váltanál vga-t mondjuk R9 280 - ra vagy Gtx 960 - ra ott már elférne a cpu oc.
Ma néztem project cars, cpu - m 4 Ghz - en a Monaco pályán 20 ellenféllel 1920x1080 minden high elég kevés volt a cpu néha, 4.4 Ghz - en megváltás volt, ja és a HD7950-m alap órajelen ( 1000/1250 Mhz ).
-
mackosajt
addikt
válasz
Valkűr #60025 üzenetére
Igen, mert te bele mertel nyúlni.
De nagyon sokan ahogy esik, úgy puffan, és alapon használják.
Azután meg kevésnek érzik meg a 8150/8350-et is, és nagyon nagyot csalodnak, majd bekekulnek.
Közben kb csak 3 dolgot kell állítani a jobb érzés kedvéért.
Apm
Szorzó
Feszültség
Na persze utóbbi kettőt nem ész nélkül. -
mackosajt
addikt
válasz
Valkűr #60009 üzenetére
Ez a mondat eretnekseg!
Fx esetében egyértelmű, hogy ha jót akarsz, minimum kinyomod az apm funkciót, és belovod magadnak a frekvencia és feszültség értékeket, így legalább tudni fogod, hogy amikor kell, biztosan azon a frekin, és nem agyon feszelve fog menni.
Utóbbi 1 hónapban legalább 1 olyan embert láttam itt ph-n, akinek az alapon hagyott bios beállítások miatt borzasztó volt a teljesítmény.
-
Kutya_7
tag
válasz
Valkűr #59992 üzenetére
Az hogy adott proci mennyin megy mennyi fesszel az egy dolog.
Lehet nem Vcore a baj, lehet NB fesz is ami limitál, ezt neked kell kitalálnod/kitesztelned...
Az is lehet hogy mindegy mennyi feszt adsz a procidnak sose lesz stabil 4,6-on erre a tesztre.
Mivel tesztelted ki a 4,6-ot? Mennyi ideig futott az adott teszt? etc....Ez olyan, mint nálam az 5 Ghz, mindegy mennyi feszt adok neki sose lesz stabil, max egy bootra képes, de már egy Cinebench R11,5 sem fut le...
-
Kutya_7
tag
válasz
Valkűr #59975 üzenetére
Nem bizony, mert van az nvidia féle az PhysX ami az nvdia külön fejlesztése, és vannak a physics tesztek, amik meg cpu teljesítmény mérésre alkalmas "programok". Lényegében a fizika törvényei alapján játszódik le vmi amit a procival számoltatnak ki.
Ha baromságot írtam, akkor majd vki aki okosabb javítson ki pls...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Valkűr #59788 üzenetére
Köszihelló. Azt hiszem részemről ennyi volt az FX On, 8320 tulajként.
Csak a gond az, hogy ez sem téma, mert már mondhatni ez nem on, hogy az egyik A-t fúj, a másik B-t, és nincs közös álláspont, mert mindenki úgyis azt védi, amit használ, és amivel elégedett.
Felőlem elcsámcsoghattok ezen hónapokig, csak semmi értelme nincs.
@rambustibi: Van mondás: Mégpedig, okos enged, szamár szenved. Nem kell felvenni a kesztyűt..
-
stratova
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Ryzen 5 4600G dobozos, garis!!! ELKELTEK!!!
- AMD A10-7850K Quad Core FM2+ processzor
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 12 részletre , MSI Cyborg 15 gamer laptop RTX 4050
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Samsung Galaxy J4+ 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest