-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
laca000
őstag
válasz nesh_019 #25321 üzenetére
Egy Phenom2 X4 után azt a 6100-ast minek kellett?
Miért nem 6300-as?
Onnantól kezdve tapasztalnál változást.
A gyík 3 egy 6100-assal talán még versenyre kel, de a fent említett 6300-as processzorhoz már semmi köze.
Vegyél egy értelmes alaplapot, vagy ha az van, tégy bele minimum egy 8320-ast.
Azután ott lesz neked a nagy változás minimum 4.5-re húzva.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz nesh_019 #25325 üzenetére
Profilodban nincs teljes leírás a gépről, különben nem kérdeztem volna rá a lapra.
Ha pedig "ez fért bele", feleslegesek a kérdések.
A 6100-astól ne várj csodát.
6300-assal, kicsit húzva, valamennyire többre mennél, persze 8320-assal még inkább, függ attól, mivel, milyen felbontáson játszol, illetve más egyéb feladatokra ha használod, akkor milyen gyakran azt a processzort..lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz nesh_019 #25327 üzenetére
Ezt az I3 csacskaságot(szándékosan nem írok lekezelőbb jelzőt) hamar felejtsd el, nagyon szépen pihen a gépedben az a 6100-as.
Más kérdés, hogy azt a 7850-et valóban maximálisan "kihajcsa"-e.[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #25325 üzenetére
AZ LE lapok "butítottak", ez-az nem fog működni, pl. magfeloldás (FX-nél nincs jelentősége), illetve nincs rajtuk borda, ilyesmi. Ha FX-8xxx procit szeretnél, akkor szvsz lapcsere is kellene.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
stratova
veterán
válasz nesh_019 #37297 üzenetére
Akkor kb. addig. 70°C magasságában szabályoz le.
Nézd meg alacsonyabb feszültséggel. Ha a mostaninál alacsonyabb értékkel még megugorja a 3800-at, akkor még tán 70°C alatt maradsz. Emelni már ne emeld a feszt.
[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
-
-
Peaceliker
addikt
válasz nesh_019 #37311 üzenetére
nekem 6300 3,5ghz en 1,2 volttal 38 fok böngészés és torrent mellett. játék alatt 52-53 fok. Gyári hűtővel 60 körül vt (de akkor még nem vt benne a 7790), azért is cseréltem le...meg mert agyam szétment olyan hangos volt.
Gyári hűtő egy hulladék...Ha túlmelegszik újraindul (ez persze öli a HDD-t), de az már bőven nem egészséges állapot, csökenti az élettartamát.
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #42627 üzenetére
Aham, 40k a proci, amihez gondolom lesz még egy 35-60k VGA és a fogyasztáson rágódsz? Vegyél Intelt, spóroljááá.
Amúgy meg felhasználástól függ, egy VGA-hoz bármelyik, ár/értékben FX jobb, főleg ha aprósat is nézed.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
válasz nesh_019 #42627 üzenetére
Ezt egyszer már megfejtettük egyik cimborámmal.
Sokat fogyaszt... mihez képest, 2500 wattos Bosch nagyflexem na az sokat fogyaszt.
1kW delej 50Ft (+-5), tegyük fel van egy 95W TDP-s Quadom, meg itt az FX, legyen 4,6 gézán 1,4 V mellett, bekajálja a dupláját.
Ahhoz, hogy naponta +50 Ft-al megtoljam a villanyszámlát az eddigiekhez képset, 11 órán keresztül kéne futnia a Prime large FFT-nek.
Azaz Havonta a hónap minden áldott napján napi 11 órát kéne ahhoz FFT-t égetni, hogy 1500-2000Ft-al többe kerüljön a villany. Felesleges a fogyasztással foglalkozni, átlagfelhasználás alatt egy tényleg maximum 2 vajas kenyér árára jön ki havonta. Úgy érzem te sem gondolod reálisnak, a 30 napon át napi 11 óra Prime-ot futtató gépet.
CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #43759 üzenetére
pfff...ehhh. Akkor vegyél Intelt. Valaki kényszerített AMD vételre?
Komolyan: Intelnél szinte minden új procihoz új deszka kellett, AMD-nél volt átfedés, könnyebben fejleszthettél. Az "alig erősebb, mint a Phenom II széria" értelmezhetetlen, és baromság. Sok területen sokkal gyorsabb, az, h Te ezt nem használod, nem az AMD sara. Intel a frissítéseknél mennyit ugrik a korábbihoz képest? Ne válaszolj, olvass teszteket, mert anélkül eléggé megalapozatlanul mondasz téves dolgokat.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #43761 üzenetére
Mégis miben? Illetve mit állítottál, ami igaz? Hogy alig jobb a Phenom II-nél? De ez ÉRTELMEZHETETLEN. Számtalan terület van, ahol sokkal jobb, van ahol nem sokkal, de jobb. Amúgy ha ennyire érdekel, keress rá a topikban, mert már ki volt tárgyalva, valamikor tavagy is előjött, meg a 81xx vs. 83xx kapcsán is. Illetve AES, ha érdekel, pl. én ezért váltottam és még nagyon sokan, mert használjuk is.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, erre annyit tudok mondani, hogy, Phenom 2 X4 965-ről váltottam FX8320-ra. Amiről tudok, hogy magonkénti számítási teljesítményben nem sok különbség van a 2 proci között. Viszont, teljesítményben már alap órajelen is elég drasztikus különbség van a 2 proci között. Tuning szinten, végképp, a 965 4GHz-n ment, a 8320 pedig pillanatnyilag 4,5GHz-n megy, és átlagosan nézve 30-40% különbség megvan, van ahol több, van ahol kevesebb.
Véleményem szubjektív...
-
Habugi
addikt
válasz nesh_019 #43761 üzenetére
Itt van számodra az Intel fejlődés: [link]
Röhögve megéri majd egy Z97es lap azt, hogy talán így 3. nekifutásra nem kell majd kupakolni a processzorokat..!
Teljesítményben pedig ugyan ott vagy, és csak 100k-ba fájt a semmi. Ne komédiázzunk már!Szerk.: esetleg az, hogy talán már nem kell majd kupakolni az "nem semmi"?
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
MrM94
addikt
Nem kellene flamet kelteni...Maskor a hozzaszolasodat kicsit mas szavakkal probald meg megfogalmazni s akkor nem fognak a nyakadnak ugrani... x1xx nem ugy sikerult viszont az x3xx az mar egesz jo!
(#43767) - = Zk = - :Vegyé má` egy 8350et s huzzad megfele.Szolj ha 4.8 folott jarsz.Addig nem is erdekelsz! Oszt remelem erted a viccet
(#43770) hackeeeee : Mintha PScheckel lehetett volna buzeralni,vagy en vagyok hulye?
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
őstag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz nesh_019 #46364 üzenetére
Azzal hogy belinkesz egy Ipon-os oldalt nem megyek sokra. A technikai resze erdekelt volna nem a foto a taprol!
Ra kerestem en, 12 V-on 348 W-ot ad le ami szerintem eleg keves a kartya + processzorhoz. Sot, a tapod az ket agas.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Dark KillerX
addikt
válasz nesh_019 #46366 üzenetére
Én ezt a tápot ajánlanám [link] ( itt az ár [link] ) , mert erős egy ággal l rendelkezik,de olcsóbban ezek is jók lehetnek [link] , [link]
És itt van az,amit az előttem szóló kolléga ajánlott [link] , az is jó vétel
Amúgy pedig itt a topicja , a szakik megmondják [link]
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #46529 üzenetére
Azzal az alaplappal nem fogsz nagyon tuningolni, viszont auto-n túl sok feszt kap, mindenképp érdemes beállítani kézzel, mondjuk 3,8 GHz @ 1,25 V lehet a kiindulás, tesztelni kell majd újra állítani.
-
ViZion
félisten
-
- = Zk = -
félisten
válasz nesh_019 #47069 üzenetére
P4?! C2Duo...?! ne viccelj má'
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest