Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz HellGreg #26489 üzenetére
*Ropi* kollégával értek én is egyet. Pont most januárban állíttattam össze egy új gépet, kifejezetten munkára, mert most már ebből élek, és nem engedhetek meg magamnak olyasmit, hogy nyekken a rendszer a túlterheltség miatt, és nem színhelyes monitoron babrálok.
Előbb azt gondoltam, a régi gépből megtartom, ami még használható, aztán fejlesztem, de végül mégis úgy döntöttem, hogy a privát dolgaimat totál elkülönítem a munkától, és a régi AMD még egy jó darabig teljesen megfelel nekem zene barkácsolásra, demózásra, böngészésre, Facebookra, médiaszervernek, meg ilyesminek. Az új meg csak asztali lehet. Egyrészt hányok a laptop billentyűzetétől. Nincs rajtuk Numpad, ez pontlevonás. A hordozhatóság oltárán fel kell áldozni a kijelzőméretet. Már a 24 colos monitoron is vaklálok, tehát az új géphez 27 colost vettem, az Oázisban full kalibrálással, pixelgaranciával. Nekem csak be kellett üzemelni, és a kapott kalibrációs profilt betölteni.
Nem kicsi volt a különbség a régi monitorom és az új színei között! A régit eszköz híján mindenféle házilagos módszerrel, képernyőtesztekkel, Windows kalibráló segéddel és hasonlókkal kalibráltam (természetesen szarul). Eddig olyan nagy probléma nem volt vele, mert a plakátokon a céges arculathoz mindig meg voltak adva a színek hexakódjai, és azokkal dolgoztam, plusz a vásárolt stock fotók meg általában megfelelő színűek, így ha nyomtattunk is, nem volt belőle probléma, de ha magad kell a színvilágot kitaláld, akkor okozhat meglepetést a hitvány kijelző.
Ha jól tudom, laptopon még mindig nem szabvány a 1080 se, illetve amelyiken igen, ott kifolyik a szemed a pixelsűrűség miatt, mert kicsi minden rajta. Azokat pedig, ha nem natív felbontáson használod, akkor minden homályos lesz rajta.
Én külön VGA-ra nem is költöttem, mert a prociban van IGP, és amire kell, arra tökéletesen megfelel. Az új gépen például egy videoprojekt Premiere Pro-ban 1/10-ed annyi idő alatt renderel, mint ugyanaz a projekt a régi gépen Sony-ban. Nagyon nem mindegy, hogy 9 vagy 90 perc egy render. A villanyszámla miatt se. Nem beszélve arról, hogy az új desktop még akkor is hagy elegendő erőforrást egyéb feladatokra, amikor renderel mind a 12 szálon egyszerre.
Én is húztam a számat az árak miatt, végül sikerült igen jó áron bele venni 32 GB ramot, rendszerlemeznek egy 500 gigás SSD-t (jól meg is szopattak vele, mert ez az m2-es egy olyasféle modul, mint egy ram, és ott figyel az alaplapon, és nem találtam meg, pedig majd kiszúrta a szememet ). Archiválásnak pedig egy 2 TB-os WD merevlemezt. Ennyi.
Igaz, hogy majdnem ráment az összes megtakarított pénzem, de ez befektetés. Ha valaki elvégez egy ilyen tanfolyamot, az valószínűleg ezzel szeretne foglalkozni hosszabb távon is, tehát a jó desktop mint befektetés egyáltalán nem valóságtól elrugaszkodott ötlet.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile 2
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest