Új hozzászólás Aktív témák

  • Z.É.T.

    őstag

    válasz tom_tol #77714 üzenetére

    Nem a vita kedvéért, csak kérdezem:
    Miért lenne rosszabb a SARS, vagy a MERS?
    Még nem tűnt fel, hogy a rövidebb inkubációs idővel és magasabb halálozási aránnyal bíró vírus által okozott járvány messze nem okoz ekkora gondot globálisan, sem az EÜ-re nézve, sem a gazdaságra?
    Amikor csak a mortalitási rátát nézi valaki, tévútra keveredik. Valójában azért (is) lett ebből az, ami, mert nem elég ijesztő az elsődleges következménye az emberek 70-90%-ára nézve, de ha elég sokan elég ügyesen (értsd: idiótán) lázadoznak, akkor esélyes, hogy megmutatja ez a járvány is a morcosabb arcát az egyszeri forradalmárnak is és addig mutálódik, annyi másodlagos és közvetett áldozatot szed, ami után majd ők is visszasírják a kocsmazárást és nyaralási-, síelésikorlátozást, mert arról ne legyen kétség, hogy ha elkezdi az evolúció véletlenül egynél nagyobb számmal felszorozni a halálozási arányát, hasonlóan a szövődményes betegek számát is és még mellé elkezd a veszélyzetettek életkora is csökkenni, akkor ezek mellett még a korlátozások is szigorodni fognak.
    Oké, lehet, hogy Svédországban kicsit később, de elkerülhetetlenül.

    Megint hangsúlyoznám, hogy magam sem értek egyet több korlátozással, melyek nem elég szofisztikáltak, nem veszik figyelembe az adott régió, vagy szegmens körülményeit és azzal is egyetértek, hogy az nem az ideális út, hogy x járványügyi haszonért y fizesse meg az árat, míg z kellemesen kimarad a korlátozások kárvallottjai közül.

    Nálam elég egyszerű a matek ilyen szempontból: amelyik ország képes volt az átlagnál kevesebb elhunytat, fertőzöttet produkálni, azt megszavaznám újra, amelyik nem, az ellen szavaznék. Ha közben még a gazdasági mutatók sem rosszabbak az előbbieknél az átlaghoz képest, még meg is tapsolnám. Ha pedig mindezt átlátható, értelmes kommunikáció és logikusnak ható intézkedésekkel tették, akkor megvettek kilóra. Ideológiától és minden egyébtől függetlenül. (érzem, hogy ezt még tovább kellene bontogatni, de értsd jól, ha lehet)
    Eléggé passzol ide ez a dal

Új hozzászólás Aktív témák