Hirdetés

Az EU-s bejegyzésekkel tréningezi az AI-t a Meta

A Meta közölte: az AI tréningezéséhez ezentúl az európai közösségi médiás bejegyzéseket is felhasználják.

A Meta azt mondja, hogy innentől kezdve az európai közösségi médiás tartalmakat is felhasználja az AI-modelljeinek tréningezéséhez.

Ez azt jelenti, hogy a Llama nagy nyelvi modellek tréningezéséhez olyan tartalmakat is használnak, amiket az EU-ben élő emberek nyilvánosan megosztottak a Facebookon vagy az Instagramon. Ezzel nagyjából ugyanolyan megközelítést alkalmaznak Európában, mint a világ más részén, legalábbis az AI-modellekhez használt adatok kapcsán. Mindezt annak ellenére lépték meg, hogy szigorúbb EU-s szabályozások veszélyeire figyelmeztették őket a régióban.

Korábban a Meta egyik vezetője azt mondta, csak a nyilvános bejegyzéseket használják tréningezésre, a privát bejegyzéseket és üzeneteket nem. Áprilisban még arról beszéltek, hogy keresik a megfelelő utat Európában. Májusban már azt mondták, hogy hamarosan értesítik a felhasználókat arról, hogyan használják az AI fejlesztéséhez a nyilvánosan megosztott információkat.

A NOYB Európa számos országában panaszt nyújtott be ennek kapcsán, sürgős vizsgálatot és felhasználói hozzájárulást szeretne.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények