Hirdetés

Musk betiltja az iPhone-okat a Teslánál és az X-nél, ha ezt meglépi az Apple

Elon Musk azt mondja, hogy betiltja a Teslánál és az X-nél is az iPhone-okat, ha az Apple operációs rendszer szintjén integrálja az OpenAI-t – szerinte ez elfogadhatatlan biztonsági kockázat.

Az Apple végre előállt az AI-újításaival, amelyek csak Apple Intelligence néven futnak. A cég alapvetően nem az AI-piacot akarta letarolni, elemzők szerint a felhasználóik zöme nem tech guru, így a funkciókat is ennek mentén igazították. Az Apple saját fejlesztéseit az OpenAI egészíti ki egy együttműködés révén. Főszerepet kapott a magánszféra, a felhős feldolgozást pedig készülékalapú feldolgozással kombinálják. A részleteket itt már megírtuk. A legtöbb szakember véleménye szerint az Apple felzárkózott, de nem lett vezető szereplő a szektorban – emiatt a tőzsde és a befektetők csalódottak.

A legnagyobb felháborodás pedig talán Elon Musktól érkezett, aki azon akadt fent, hogy az Apple az OpenAI-val is együttműködik. Musk kijelentette: betiltja a cégeinél (a Teslánál és az X-nél is) az iPhone-okat, ha az Apple operációs rendszer szintjén integrálja az OpenAI-t, mert ez elfogadhatatlan biztonsági kockázat szerinte. Elmondta: a látogatók is a bejáratnál kell majd Apple készüléküket nézegessék, mert azt Faraday-kalitkába zárják.


[+]

Musk fel van háborodva: szerinte abszurd, hogy az Apple nem elég okos, hogy saját AI-t csináljon, de azt mégis tudja biztosítani, hogy az OpenAI majd megvédi a biztonságunkat és magánszféránkat.

Elemzők szerint valószínűtlen, hogy bárki követné Musk példáját, hiszen az Apple azt sugallja, hogy a privát felhő pont olyan biztonságos, mint a készüléken tárolni az adatokat. Az Apple előadásmódja szerint amikor az adat a biztonságos, privát felhőbe megy, anonim adatként ér oda, védik az információt, amit az Apple sosem lát.

Musk korábban már beperelte az OpenAI-t (aminek 2015-ben még társalapítója volt) és Sam Altmant, amiért felhagytak az eredeti küldetésükkel, vagyis, hogy az AI-t az emberiség érdekében fejlesszék, és ne profitért. Az OpenAI ellen elindította az xAI-t, rivális chatbotot is összeraktak. Az xAI jelenleg 24 milliárd dollárra van értékelve.

Azóta történt

Előzmények