Az AI miatt vehetnek sokan új iPhone-t

Nagyon sokan régóta nem vettek új iPhone-t – találgatnak az elemzők, hogy az Apple Intelligence miatt rohannak-e majd az emberek új Apple mobilt vásárolni.

Amint arról beszámoltunk, az Apple fejlesztői konferenciáján bemutatták az Apple nagy AI-újdonságait – ennek nem mindenki örült, az OpenAI-val való együttműködés miatt például az iPhone-ok betiltását helyezte kilátásba Elon Musk.

Az elemzők szerint mindenesetre a rendezvény nem csak az AI-ról és a szoftverekről szólt, hanem arról is, hogy több iPhone-t akar eladni az Apple.

Az elemzők most oda-vissza találgatnak. A fogyasztói költekezés csökken, a riválisok erősödnek, az Apple az AI révén azonban talán rá tudja venni a lojális, több mint 1 milliárd ügyfelet számláló felhasználói bázisát, hogy megfordítsa a legsikeresebb termékének lassuló eladásait.

Elemzők szerint az új szoftver (ami minimum iPhone 15 Pro vagy iPhone 15 Pro Max mobilt igényell) új vásárlási hullámot indíthat, sokan az iPhone 12 óta a legnagyobb frissítési ciklusra számítanak.

Más elemzők szkeptikusak, szerintük senki nem rohan majd az iPhone-okért amiatt, hogy még több AI legyen a mobilján – ebből szerintük nem lesz új rajongótábor. Több elemző úgy véli, a befektetők ennél átfogóbb és nagyratörőbb AI-terveket akarnak.

A nagy frissítési hullámot mindenesetre az Apple azon döntése is ösztönözheti, hogy kizárólag az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max támogatja az újításokat. Az AI ugyanis csak a legújabb chipeken tudja (?) feldolgozni privát módon, a készüléken az adatokat.

Ez pedig sokaknak gond lehet: Dan Ives becslése szerint nagy lehetőség ez, mivel úgy 270 millió iPhone-t legalább négy éve nem cseréltek le. Arra számít, hogy az Apple táborának több mint 15 százaléka vehet majd iPhone 16-ot idén ősztől, mert tarolhat az Apple Intelligence.

Más elemző a Musk által kritizált OpenAI-együttműködésben lát fantáziát, de több jelentés is említi, hogy a Google Geminit is tárt karokkal várja az Apple.

Más elemzők azt mondják, hogy az AI egy dolog, a felhasználók nagyobb kijelzőt és jobb kamerát akarnak – de a fogyasztói AI terén élre állhat azért az Apple.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények