Új hozzászólás Aktív témák

  • Ereshkigal

    őstag

    válasz -FreaK- #7641 üzenetére

    Átérzem, a feleségem a 38. hetét tapossa. Egész életében (nem vicc) arra várt, hogy babája lehessen. Most egy hét alatt eljutott oda, hogy (idézem) "már szarok az egészre."

    Először jött ugye a látogatás megtiltása. Azt még relatíve könnyen elfogadtuk. Ha összejött volna a VIP szoba, bent lehettem volna velük azon a pár napon, segítettem volna, de megértem. Magában egy influenza járvány is elég ok a "zárásra".

    Múlt héten felpörögtek az események. Bár Cecília megmondta, hogy az apás szülések továbbra is biztosítva vannak, Miskolcon ezt felülbírálta az orvosigazgató. Nem értem egyébként a faszit, mert kedden megtiltotta, szerdán engedélyezte, csütörtökön megint megtiltotta. Határozott egy alak. A párom nagyon úgy készült lélekben, hogy ott leszek, mert úgy mindent kibír. Két nap sírás után elfogadta a helyzetet, ez van.

    A vizsgálatokat megnyírbálták. 38. héten kellene UH, vérvétel, NST. A vérre azt mondták, le se veszik, mert ki tudja, mikor lesz abból eredmény. Az NST és az UH összejött, de lehet csak azért, mert mindkettőt ismerős csinálta. Szerencsére nekünk mondhatni mintaszerű terhességünk volt, vizsgálatok nélkül sem lett volna gond. De pl. ha valakinél nem csinálnak meg egy cukorterhelést, és közben meg terhességi cukra van?! Vagy genetikai UH kimutatna valamit...

    Most kedden csak úgy a semmiből bejelentették, hogy megszüntetik a kórházban a szülészetet, és járványügyi osztály lesz. (Persze a hírekben az nem volt benne, hogy melyik osztályról van szó, csak a kórházat említették. Ciki lett volna, na.) Azt hittem, hogy lefialok. Meg a dolgozók is. Máig át kellett a másik szülészetre költöztetniük mindent úgy, hogy közben szülések mentek.
    Lesz zsúfoltság rendesen. Egy szülészet egész Miskolcra és környékére. Állítólag három-négy ágyas szülőszobákkal. Intimitás zéró. Ehhez hozzájön még a kavarodás, na meg a fertőzésveszély is a többszörösére növekszik így. Gondolom helyhiányra is készülnek: ismerősünk szerdán szült, csütörtökön már hazaküldték. Ennek is van kockázata.

    Most azért imádkozunk, hogy a fogadott dokink és szülésznőnk megmaradjon, de lehet az sem jön össze, ha az új helyen nem biztos, hogy beengedik őket a műszakjukon kívül. Meg persze azért is, hogy rendben legyen minden, aztán pedig ha hazajöttem, nehogy hazahozzam a vírust.

    "Szegény" gyerek bolond világba születik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák