Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    folytatnám picit a tegnapi "újra ne kezdjük, hogy 10x-es szorzó van a tesztelt és a valós esetek között" részt :DDD

    uk, 3,36m pozitív, 63m lakos. ha 10x-es szorzó van, akkor ők már kvázi nyájimmunak és a napokban megáll a terjedés magától.

    usa, 24m pozitív, 332m lakos, akkor ők már telibe nyájimmunak, új fertőzés nemigen várható már mától kezdve sem.

    nem folytatom. érdemes mindig picit végiggondolni a számokat tényleg, nem pedig csak vagdalkozni.

    és akkor mondok én is számokat:
    - uk, tegnap 41e új pozitív, várhatóan 4e új long covidos
    - usa, tegnap 202e új pozitív, várhatóan 20 új long covidos

    és még mindig nincs arra vonatkozó elemzés, hogy egy long covidos mekkora költség összességében. vizsgálatok, rehabilitáció, munkateljesítmény-visszaesés.

    elhangzott itt a tavaszi 25%-os halálozás is. igen, eleinte tényleg 20% körüli volt, és onnan csökkent folyamatosan. azt is lehetett tudni, hogy csökkenni fog. igen, engem például rohadtul aggasztott, amikor már voltak bőven esetek, terjedt az egész, és még mindig 10%+ volt a halálozás. ahhoz képest jobb lett, mert már "csak" 3%. viszont emlékszem, amikor Asbee írta erre, hogy kár riogatni, folyamatosan csökken, már 4->3%. nem trollkodásból idézem, igaza is van, de az megmaradt bennem, hogy azóta, hogy ezt mondta, nem csökkent.:DDD

    (aki óhatatlan késztetést érez egy #mindmeghalunk, és "jó rettegést!", és "oké, akkor mindenki long covidos lesz" típusú, mélyen szofisztikált reakcióra, azt beoltatom a RIOS-trollvédő 2000 vakcinával ;])

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák