Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#32839680 #74295 üzenetére
én csak szőr mentén idemesélek egyet a cigis témához (nem érint az egész, nem is akarok jobban belefolyni, egyszerűen erre emlékszem gyerekkoromból): szóval amikor anno tájfutó voltam, nyomtuk az edzéseket, versenyeket ezerrel. 14-15 évesen voltam a topon, akkor szinte mindig érmes voltam, ha indultam (aztán jött egy tüdőgyula, mire azzal végeztem, már nem sok babér termett)...
...szóval a klubtársaim közül azok, akik ezidőtájt elkezdtek ultramenőségből cigizgetni, azok rövid úton mind lemaradtak, mint a borravaló. köhögtek, a versenyeken meg esélyük sem volt.
(és ez nem élsport, futottunk, gyerekként, ahogy bírtunk, de hát minden gyerek ezt csinálja)
-
válasz
#32839680 #74288 üzenetére
az ismerős hölgy példájából kiindulva azért "most benne van a covid".
amúgy a teljesnél is teljesebb medical check eléggé alapnak tűnik, csak az a kérdés, hogy hányszor...
(és picit visszalinkelve a járvány gazdasági káraira: fogalmunk sincs még, hogy mekkora egészségügyi költsége lesz tokkal-vonóval ennek a cuccnak. egyelőre úgy fest, hogy a nagynál is nagyobb)
-
válasz
#32839680 #74290 üzenetére
Dohányzás okozta tüdőrák kockázatról volt szó. Tehát teljesen lényegtelen, hogy a fogadon és a bőrödön látszik-e.
az is bizonyított hogy pár hónappal a cigi letétele után regenerálódásnak indul a tüdő. Szvsz nem visszafordíthatatlan folyamat. Itt is fontos a mérték.
Nem állítottam az ellenkezőjét. -
válasz
#32839680 #74280 üzenetére
Nem lényeges?
Nem, teljesen lényegtelen. Több kollégám is van, aki elszív napi egy dobozokkal és fehér a foga.
Azért ne hozzuk egy kaptafa alá kockázat szempontjából a napi 2-3 kék pallmallt elszívót a napi másfél doboz piros multi-t szívóval.
Én nem tettem ilyet, szóval rossz a címzés. A tüdődön viszont látszik a cigaretta hatása. Ennyit írtam. Nyilván minél nagyobb mennyiségről van szó, annál nagyobb a kár és a kockázat.
Többit nem értem miért hoztad ide.
-
attiati
veterán
válasz
Chesterfield #74254 üzenetére
"Illetve mivel a legjobb vakcina is csak 95%, így 20-ból 1 oltott idősnek még így is komoly gondja lesz vele"
A fáma szerint a súlyos lefolyású betegség kialakulását 100%-ban megakadályozta az oltás. -
"Bizonyosan sokan értesültetek róla, hogy 2021. január 4.-én Antit elvesztettük. Nehéz szavakat találni és nehéz felfogni. Nem tudjuk még biztosan, hogy mi történt, erre 2 hét múlva fogunk választ kapni. Úgy sejtjük, hogy egy tavasszal átvészelt COVID fertőzés szövődményeként megjelent, embólia lehetett. Amit biztosan tudunk, hogy hirtelen és váratlanul történt. Voltak apró előjelek, de Anti ereje teljében 38 évesen nem az a srác volt aki megremegett egy kis lábfájástól vagy fáradtságtól. Tette a dolgát, szerető és figyelmes apja volt..." (3 kisgyereknek)
két közös ismerősöm is van az érintettel
óvatosan covid után, mindenki!
-
-
Azért van tizenkilenc szál egy dobozban, mert annyi az egészséges. A huszadik+ okozza a rákot.
-
LanyUs
senior tag
700 hsz lepörgött pár nap alatt olvasatlanul, de az országban a helyzet tized annyira sem haladt
-
-
[CS]Blade2
addikt
Na szlovákoknál megvan az első hivatalos pofátlan előre tolakodó. Egy teniszp...a...ő csillag azt hitte, hogy a tenisszel létfontosságú infrastruktúrában dolgozik.
-
Ezekiell
veterán
Tudtommal / remélem nincs, de ez már nem tartozik a témához :)
A statisztika meg tesz az egyedi tortenetekre. A rokonod mellett meg ott van 10 ember, aki 40 évesen 20 év bagozas után tudorakban meghalt. Szóval a dohányzás durván növeli a rák esélyét, dohányozni nem kötelező, ergo "magára vessen".
-
pjen
félisten
válasz
Chesterfield #74263 üzenetére
Anafilaxiás sokkot méh csípéstől is kaphat például.Viszont ahogy tusom azért kell egy darabig ott maradni.Például meglepik egy adrenalin injekcióval.A mutáció meg vagy lesz vagy nem,évek telhetnek el mire mindenkit beoltanak, ha egyálltalán.Van hol mutálódni.
-
DarkByte
addikt
Úgy, hogy heti 5000 adag oltás jön, marha egyszerű mit kellene csinálni: nyomkodni az F5-öt és rakni a webshop-ban a kosárba a Pfizer-t raklapjával.
Mitől félnek, túlrendelnek? Bár itt tartanánk.
Még ha az ország 2/3-mada nem oltatja be magát (nagyon remélem nem így lesz, különben még 2025-ben is álarcos énekesezünk), az akkor is ~6 millió adag oltást jelent, hogy minden érintett 2x beadathassa.
Egyébként a regisztrációval kapott is bárki bármilyen visszaigazolást, amivel majd az orvosnál ki lehet váltani az oltást? Mert én szülőket regisztráltam, egy aktiváló link se jött vissza, nem hogy valami nyomtatható dolog. A weboldalakon a hírlevél regisztráció működik így.
Lassan elment újabb két hét az évből úgy, hogy még mindig nem jelölték ki legalább az első pár száz oltópontot (legalább is úgy tudom). Mire ideér a vakcina már az első pár heti oltási ütemnek egyeztetve kellene lennie ezeken a helyeken, nem hogy milyen címre kell egyáltalán kivinni. Számomra picit döbbenetes, hogy most kell kérdezgetni, hogy hol van az országban olyan orvosi rendelő, ahol van ehhez alkalmas személyzet hűtővel. Azt gondolnám körülbelül az influenza oltópontokra mehet egy ctrl+c ctrl+v és lapozzunk. De még ha nem is csak ennyi, mi a túrót csináltak november óta? Mire számítottak, elviszi a vírust a szél?
Ha megvannak az oltópontok, akkor azok el tudják kezdeni szervezni a beosztást, hogy melyik napon melyik negyed órában kit akarnak beoltani. Itt kapcsolódik amit írtam. Így is-úgy is ki kell értesíteni a delikvenst, időpontot egyeztetni, lesz akinek nem lesz jó, meggondolta magát, szervezni kell helyére mást, mert a vakcina adagot fel kellene használni, stb.
Nem egyszerűbb lenne kifordítani, hogy meglenne melyik napokon tervezi ezt csinálni az adott hely, és megnyitni negyed órás "slot"-okat amit lehet foglalni (interneten, telefonon, füstjelekkel, stb.)? Egy+ hétnyi országos adag bent lehet központi raktárban valami extramélyhűtőben ahol hosszabb ideig bírja, rákövetkező héten lehet vinni oltópontokra akár futárszolgálattal, postával szárazjeges dobozban. Minden hét végén lejelentik következő héten mennyire lesz még szükség, ez szabályozza hogy mennyit kell még utánrendelni.
Valaki írta itt az ügyfélkaput, hogy ott lehetne foglalni időpontot. Ez marha jó ötlet szerintem, mert gyanítom nem lenne lehetetlen ha még virtuális kormánypontként is, de felvenni a rendelőket, és ott lehetne oltáshoz időpontot húzni (időpont foglalás funkció erre tökéletesen jó lehet). Meglévő infrastruktúra felhasználható lenne, és a személyes hiteles azonosítás is megvan.
(A félkövér, aláhúzott és indulatos dolgaidra nem is reagálnék. Rémeket látsz ott, ahol nincsenek.)
-
janeszgol
félisten
Nyilván ellátják, de elég szomorú, hogy már a kijelentés egy orvostól nem okoz megütközést. Pláne egy szabadon választható vakcina esetén.
-
-
Sir Pocok
őstag
Hát ami az amerikai dokival történt nem nagyon tetszik. Eltűntek a vérlemezkék a véréből és agyvérzésben meghalt 3 héttel a Pfizer oltás után....
Ugyanakkor elismeri a doki, hogy nem nagyon vannak mellékhatások a tesztek és az eddigi oltások alapján.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Ezekiell #74253 üzenetére
"Hát, igen, pontosan. Magának okozta. Ettől még nem kell magára hagyni, de bizony csak saját magát hibáztathatja. Pontosan ezt jelenti a "magára vessen"."
És nálunk ez meglehetősen liberálisan van kezelve.
Ha cukorbeteg vagy = piálhatsz büntetlenül. (hiába mondja a doki, hogy ne tedd)
Ha levágták valamelyik végtagodat mélyvénás trombózis végett = cigizhetsz bünetlenül.Szóval ja igen... Amerikában is lehet csinálni ezeket... ja nem.
-
pjen
félisten
válasz
Chesterfield #74257 üzenetére
Értsd már meg, attól hogy beoltják még fertőzhet.Egyébként nem tudom milyen eü okok lehetnek.100 éveseket is beoltanak.
-
pjen
félisten
válasz
Chesterfield #74254 üzenetére
Akkor azok az idősek is vessenek magukra.Egyébként nincs bizonyítva, hogy akit beoltottak nem fertőz.Ami 95% az az, hogy nem lesz beteg.
-
daneel_hu
addikt
"nem hiszem, hogy arra gondolt, hogy akkor nem lesz meggyógyítva. azt mondta, hogy aki nem oltatja be magát, és aztán tök beteg lesz, az magára vessen. ne pedig a gyurcsány legyen a hibás."
O1G.
A mutáns bangladesi koronavírusra nem jó a vakcina = Orbán.
A nem oltakozó beledöglik a vírusba = Orbán.
És persze nem utolsósorban: Orbán védjen meg a vírustól.Szeretnék nevetni... (he he he). De inkább nem.
-
pjen
félisten
válasz
Chesterfield #74249 üzenetére
Ha az idős rokonaidat beoltják már nem romlanak az esélyeik.Viszont Ők megfertőzhetik azokat akik nincsenek beoltva, ha elkapják.
-
Chesterfield
őstag
-
pjen
félisten
válasz
Chesterfield #74246 üzenetére
A sportoló, testépítő mindenféle baromságokat eszik azt mér gyógyítják mért nem vetnek magukra.Még tudnék példát írni.
-
janeszgol
félisten
Mpst láttam az RTL-en, hogy az állatorvos a következőt mondta:
"Aki nem oltakozik és megbetegszik, az magára vessen"- Ilyen mondhat egy orvos? Aki dohányzik és tüdőrákos lesz, az magára vessen? Lehetne folytatni a sort.
-
attiati
veterán
válasz
Kékes525 #74242 üzenetére
Igen. Van egy hivatalos protokoll, amit mindenkinek végig kell csinálni.
Fejleszteni egy jó oltást, tesztelni, publikálni, majd normális mennyiségben gyártani.
Cinikusak voltak a kérdések. Oroszok nem érteni, mi a baaj.Oroszok 3-6 hónap lemaradásban vannak. Ennek megfelelő hangsúlyt kellene kapnia az itthoni döntések meghozatalakor.
Sokkal jobb iránynak tartom a magyar vakcina fejlesztését (ellátás, költség és diplomáciai kiszolgáltatottság szempontjából).
-
Kékes525
félisten
válasz
attiati #74240 üzenetére
1. Moderna, Pfizer rendesen le volt tesztelve és az Unió (is) ezt elfogadta. Ezért nem kell Magyarországon megismételni.
2. Ez politika. Azonban az oroszok tudnak vakcinát gyártani, ezt sokszorosan bebizonyították már. A szóban forgó vakcinájuk elve is tökéletes. A rendes tesztelés hiányzik. Valószínűsítem, hogy biztonságos és hatékony, de ez nem hit kérdése. A teszt szükségszerű mindenki megnyugtatására, biztosítására.
-
pit stop
addikt
válasz
[CS]Blade2 #74190 üzenetére
Ha regisztrál valaki ha nem akkor is keresni kell, hogy egyeztesd mikor lehet menni oltásért pontosan.
A jó megoldás az lenne társadalmi szempontból, ha a nem kérőknek kellene regisztrálni. Oltási terv alapján hívják be embereket időpont egyeztetéssel - ezzel nem is kéne orvosokat/eüt terhelni, hívogatni tud rendőr/katona/állami akárki.
Telefonban az általad írt helyzet állna elő, hogy hozzá nem jutott el mit kell csinálni, nem tudta megcsinálni? Kap 72 órát, hogy megyénként megadott fix helyszínen vagy online jelezze lemondást. Ha ezt nem juttatja el és oltásért se megy mehet a hatóság akadályoztatása miatt bünti. -
attiati
veterán
[Így kaphatja meg több ezer magyar az orosz koronavírus-oltást]
"Oroszországban, aki megkapta az oltást... – fejtette ki a főorvos.
A klinikai vizsgálat ehhez hasonló lesz Magyarországon is."1. Ha az oltás le volt tesztelve az oroszoknál, akkor nálunk miért kell külön?
Moderna, Pfizer... oltásokat sem teszteljük külön.2. Ha az orosznak nincs publikált és elfogadható tesztelési eredménye + kapacitásuk sincs gyártani... akkor minek foglalkozunk vele? Ez így nem versenyelőnyt jelent. Hanem görcsös ragaszkodás (politikai alapon).
-
Ezekiell
veterán
válasz
kkdesign #74235 üzenetére
Biztonságos a Pfizer vakcina krónikus tüdőbetegségekben szenvedőknek is: Coronavirus vaccine: what people with lung conditions need to know
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy arról van vagy magyar vagy angol cikk, tudományos cikk, írás hogy COPDs beteg esetében milyen a pfizer vakcina? Aki mélyebben benn van a témában tudna véleményt mondani? Anyum copd s és tudomást akarok szerezni arról hogy mennyire kockázatos azzal a betegséggel beadatni. Vwgy egyaltalan szabad e úgy.. köszönöm ha vki tud hozzaszolni értékben
üdv, Krisztián
-
[CS]Blade2
addikt
Nézegetem a gyógyultak számát. Érdekes, hogy marha nagy eltérések vannak az országok között. Valszeg nagyon mást tekintenek gyógyultnak. MO-n pl. nov 30.-án volt annyi fertőzött, mint a gyógyultak + halottak ma. Ergó, ha feltételezzük, hogy már az összes november 30.-ig igazolt fertőzött gyógyult meg vagy halt meg, akkor a legjobb esetben is a pozitív teszt eredmény megérkezés után 42 nappal lesz valaki gyógyult.
Izrael-be ugyanígy számolva nem nov 30, hanem DEC 30. Ott ma nyilvánítanak olyanokat gyógyultnak, akik múlt hét szerdán lettek pozitívra tesztelve.Magyarország: 42 nap
USA: 43 nap
UK: 51 nap
Orosz: 21 nap
Izrael: 11 nap
India: 12 nap
Német: 19 nap
Román: 15 nap
Belgium: 167 nap (gondolom nyáron kiszálltak a témából)
Francia: 132 nap (gondolom ők is kiszálltak a témából)
VILÁG átlag: 38 nap -
LámaZ
addikt
válasz
#32839680 #74220 üzenetére
Van egy olyan adatvédelmi elv, hogy az adatbázisokat ne kapcsolják össze. Gondolom ez állhat amögött, hogy nem az Ügyfélkapun vagy az EESZT-n várják a regisztrációt. Az utóbbi, mivel direkt eü.-s célokra lett létrehozva, nekem is logikus lenne. Ellene szólhat az, hogy az oltásokat végző, menedzselő ember és szervezet akkor esetleg láthatná a teljes kórtörténeted, bár a jogosultságok megfelelő beállításával ez kiküszöbölhető lenne.
Eszmefuttatás:
Az nyilvánvaló, hogy vannak hibák a kormányzati munkában.
Példát mondok: a NAV Online számlázójának működése miatt én magam is többször tettem hivatalos panaszt, amelyet a lusta programozók általában valamilyen kifogással lesöpörtek az asztalról. Nem levegőbe beszélek:
- egy példa: magyar, nyilván angolból fordított országlista nem magyar, hanem angol ABC szerint van „sorba rendezve” stb. stb.
- másik példa: árfolyamot nem kérdez le a progi az MNB-től, pedig ezt as 7 ezer forintos piaci progi is tudja stb. stb.Hoppá, ne menjünk át másik témára: én azt is elvárnám, hogy időpontot a háziorvosnál. SZTK-ban, kórházba az EESZT felületén lehessen foglalni, vagy recept felírását ott is lehessen kezdeményezni, és akkor nem kellene hallgatni a foglalt jelzést a telefonban. Az, hogy nincs ilyen téren előrelépés, annak egyetlen oka van: az EMBERI LUSTASÁG és BUTASÁG, amely nem függ sem kortól, sem nemtől, sem politikai meggyőződéstől, sem vallástól, sem nemi beállítottságtól, sem vagyoni helyzettől, sem bőrszíntől, sem iskolai végzettségtől... Kihagytam valamit?
A lényeg: én reklamálok, próbálok SEGÍTENI (ezt tettem a cuclib rezsimek idején is!), és nem gyalázkodom mindjárt. Ez a különbség!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
hellboy #74229 üzenetére
második adag
Persze, elég komoly adminisztrációja van a vakcinának. Oltás előtt is kikérdeznek mindenkit még egyszer, pl arról is hogy volt-e 3 hónapon belül covid tünete. Meg gondolom EU-nak is le kell adni a listát az oltott személyekről.hogy mehet a GPS tracking Csókolom: na ez meg a másik, hogy semmit nem tudunk róla meg eleve hónapok telnek el a tömeges oltásig...
-
válasz
Ezekiell #74210 üzenetére
A kormány jelenleg ismert álláspontja az, hogy ha nem regisztrálsz, akkor nincs vakcina. Ez marhaság? Persze hogy az. De akkor nekik mondd, ne nekünk, hogy változtassanak a jelenlegi álláspontjukon.
Ja erre gondolsz? Lehet, hogy álláspontja a kormánynak, de hivatalosan ez valahol megjelent már? Egyébként amit írtam, az épp az ittenieknek is szólt, mert minden szarnak bedőlnek sokan és regisztráltak ezererrel, merthogy jujjjjjmajdnemkapokoltást, a kormány lehet innen szedte az ötletet is.
-
hellboy
csendes tag
válasz
Ezekiell #74227 üzenetére
Talán a logisztikánál számít, de nem hiszem hogy ez így jobban fog működni
mint az influenza elleni oltás szervezése, ahol elvileg volt vakcina de hiába kérték a háziorvosok
volt hogy hiány alakult ki.De lehet AI-val megtámogatott program fogja porciózni, a regisztráltak címe alapján,
hogy mennyi Pfizer vakcinát kell kiszállítani naponta egy oltópontra
az optimális oltásokhozFelmerül kérdésként hogy a második adag, nap szerinti (21. nap körényeke)
beadáshoz honnan tudják hogy ki kapta már meg az oltást?
Azt is ebben a regisztrációs adabátzisban tárolják? -
Ezekiell
veterán
-
hellboy
csendes tag
válasz
Csókolom #74223 üzenetére
TV-ben hallottam, hogy amerikában az autóban ülve beoltanak.
A jobb idővel remélem itt is lesz ilyen lehetőség,
sztem nem azon múlik a gyorsasság majd hogy egy ilyen lapot ki kell töltened oltás előtt.
Ráadásul az orvosnak is át kellene nézni, hogy van-e krónikus betegésed, szedtél vmi gyógyszert stb
És itt a regisztráicó mellett az is plusz infő rólad amit nem szívesen adnék meg.
Persze az a4-s papírral meg az erdőket pusztitjuk és a végén gondolom ezeket úgy is megsemmisitik. -
hellboy
csendes tag
válasz
#32839680 #74220 üzenetére
Szeretnék "oltakozni", de regisztrálni nem. (az oltási sorrend végén vagyok)
+1 az ügyfélkapuraHa a regsztráció azért kell, hogy tudják mennyi oltás szükséges akkor a
több mint 17,5 vagy 19 millió lekötött vakcinából ez alapján visszamodják a nem szükségesek rendelését?Kiváncsi leszek hogy hányan fognak ezután a paráztatás után pluszban regisztárlni.
Ha jól tudom még 1 millió alatt van a regisztráltak száma.
Mit terveznek ha ez nem fog 3 millió felé menni?
Szerintem azért találták ezt ki (kötelező regisztráció az oltáshoz), mert kevesen regisztráltak.A másik topicból [topic]
a lekötött vakcinák fele jelenti az oltható személyek számát:
Pfizer-vakcinából 3,3 millió ember részére rendeltek,
Moderna-vakcinából 873 ezer fő részére,
AstraZeneca-oltóanyagból 3,2 millió ember részére kötöttek le,
Jansen-vakcinából 2,18 millió főnek elegendő oltóanyag érkezik,
CureVac-oltóanyagból 250 ezer főnek rendeltek.Ha pl nem lesz 3 millió embernél több regsztrálva, akkor mit csinálnak?
Vissza fogják mondani a rendelésket, odaadják/értékesítik a felesleget a szomszédoknak?
Hogy lesz így nyájimmunítás?Miért kell a kinai, orosz (még nem engedélyezett) vakcinákról és jövőbeni használatukról beszélni
ha 19 millió vakcina lekötéssel a teljese lakosság átoltaható lenne?
Ha már lélegeztető gépből 3x több van akkor miért ne lehetne vakcinából is 3x annyi?
Kiváncsi leszek ha lesz nagyobb tömegben vakciani azt milyen profi módon fogják az oltópontokon felhasználni/beadni.Miért csak a regsztráció után kaphatsz plusz információkat a lehetséges oltás meneteről?
Miért nem elég a regsztráicónál egy telpülés név (Bp-en +kerülettel)?Aki regisztrált és a spammelést is pipálta milyen információt kapott eddig?
Nem ezt kellene inkább a tv-ben társadalmi célú reklámként propagálni, és nem csak regszráltakat informálni?
Ahelyett hogy "együtt újra sikerülhet" (mi sikerülhet újra?)
Ha a reklám hosszú lenne az információ tartalma miatt,
akkor miért nem lehet azokat infomációkat egy publikos honlapon megosztani? -
hellboy
csendes tag
válasz
Csókolom #74221 üzenetére
Elvileg oltáskor fogsz kapni vmi ilyesmit kitöltésre
[hozzajarulás] -
Csókolom
tag
Csak azert kerdezem, mert egy kipipalassal a digitalis felületeken majdnem mindenbe bele lehet egyezni. Nem lenne logikus, ha ez nem lenne benne -a beleegyezö nyilakozat (pipa), hogy tudomasul veszi a lehetseges mellekhatasokat (a tajekoztato) es beleegyezik az oltasba (pipa)
-
Csókolom
tag
válasz
Ezekiell #74216 üzenetére
eddig mindig te voltal az, aki nem hitt az összeesküves-elmeletekben es most teged kellene meggyözni, hogy nem all összeesküves a regisztracio mögött? Ezt is megeltük
Pl, levelkiküldeshez (fizikai es email) sms küldeshez oltoidöpontokrol, hogy egyenletesen erkezzenek oda az emberek es talalkozzanak az oltoanyaggal is.
A beleegyezö nyilatkozat nincs benne a regisztracioban? Csak kerdezem
-
Akkor vagy jogosult teljes ellátásra magyarországon, ha itt vagy biztosítva. Az E106 arra vonatkozik értelmezésem szerint, ha például másik országban van a lakcímed, viszont magyarországon dolgozol és fizetsz járulékot. Erre a nyomtatványra valószínűleg azért van szükség, mert alap esetben akinek nincs magyarországi lakcíme, annak alapból "piros a tb-je". Tehát hiába van itt munkahelyed, ha nincs lakcímed, alapból nem vagy jogosult ellátásra, csak sürgősségire.
-
Csókolom
tag
válasz
Ezekiell #74210 üzenetére
Senki sem fillereskedett a megrendelesnel : "A kormány 17,5 millió adag külföldi vakcinát kötött le különböző gyártóknál,..." [link] ...
"....azokból akkor majd akár választani is lehet - írja a kormányzati koronavírus-portál."
A haziorvosos resz valoszinü, + oltopontok parhuzamosan -
-
Ezekiell
veterán
válasz
ubyegon2 #74199 üzenetére
A kormány jelenleg ismert álláspontja az, hogy ha nem regisztrálsz, akkor nincs vakcina. Ez marhaság? Persze hogy az. De akkor nekik mondd, ne nekünk, hogy változtassanak a jelenlegi álláspontjukon.
#74192LámaZ
Ejha, van baj... Ha lélegeztetőgépeből sikerült kb 100szor annyit venni, amennyi kellene, akkor vakcinából tessék már venni 20 millió darabot, pont amennyi kell, és kész, nem kell felkészülni semmi igényre se. Alap: mindenki kér, erre kell készülni. Ez nem a fillérbaszás pillanata. Pláne, hogy 20 millió vakcina az töredéke a lélegeztetőgépek árának.
Beoltani meg úgyis a háziorvosok fogják a tömegeket, ahogy látjuk, arra se kell készülni nagyon kormányzati szinten.Gondolkozz kicsit logikusan, megéri!
-
válasz
Csatravi #74208 üzenetére
Tehát ha valaki külföldön dolgozik és ott fizet járulékot az Magyarországon csak sürgősségi ellátásra jogosult
Pontosan. Azért is szüntették be azt, hogy itt is fizess tb-t, ha mondjuk angliában élsz, mert sokan úgy éltek vissza a rendszerrel, hogy hazajöttek fogorvoshoz, műtétekre stb stb, ami aztán soha nem lesz megtérítve. -
Csatravi
senior tag
"Közösségi rendelet alapján, a tagállamok valamelyikében dolgozó személy kizárólag abban a tagállamban kötelezett járulékfizetésre, ahol kereső tevékenységet folytat. Így, a magyar jogszabályok alapján fennálló társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség rá nem terjed ki, illetve annak önkéntes teljesítésére sincs lehetőség."
"Amennyiben a külföldön biztosított rendelkezik TAJ kártyával, akkor a magyar egészségügyi ellátások igénybevételéhez azt nem használhatja (kizárólag a külföldi EU-kártyát). Miután az EU-kártya az ideiglenes tartózkodás alkalmával felmerült, orvosilag szükséges egészségügyi ellátás igénybevételére szolgál, használatával tervezett egészségügyi ellátás nem vehető igénybe! "Tehát ha valaki külföldön dolgozik és ott fizet járulékot az Magyarországon csak sürgősségi ellátásra jogosult amit a kinti biztosító térít majd meg a Magyar TB-nek.
Az oltás meg nem sürgősségi ellátás.Elég sokat cikkeztek erről az elmúlt 1-2 évben hogy megszűnik ez a hazaugrom egy kicsit gyógyulgatni a Magyar TB terhére.
-
-
-
Egyébként most az oltás csak magyar állampolgároknak jár? Tehát, ha én Mo.-on fizetem a TB-t, akkor kaphatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI FPV Racer drón
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest