Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
válasz
Csatravi #74696 üzenetére
Na pont ez a bajom,hogy a B épület az nem a Róbert Károly krt 44 / házszám alatt van.
Nem baj majd megkérdezem.
Gondoltam hátha valaki tudja pontosabban ne lófráljakUberMutant
Igen azt keresem Róbert Károly //Papp Károly ez meg van tudom hol van nem találom ott a B épületet .Majd meg kérdezem nem baj. -
-
-
zolisx4
őstag
Valaki ismeri kb a Honvéd Kórházat ???
-
válasz
Stanlee #74679 üzenetére
Most akarok nevezni eletem leghosszabb futoversenyere augusztusra (sima lelkes amator kocogo vagyok). Az a gond, hogy szinte 100%, hogy odaig elkapom, es ha elkapom, akkor jo esellyel ki fog esni 3-4 het edzes, es akkor nem fogom tudni lefutni. Oltasom meg addig nem lesz.
Elkeserito.
-
Kékes525
félisten
válasz
headhunter #74659 üzenetére
Lehet, hogy kevés egészségügyi dolgozó jelentkezik és nem akarják, hogy kárba menjen a vakcina. Ez a jóhiszemű verzió.
-
Stanlee
őstag
Mire odaig jutunk, hogy 40 alatti egeszsegeseknek jusson valami, mar szerintem kinyiffan a virus, vagy elkapom valahol termeszetes uton. Nagyjabol 3 honapon belul legalabb 4-5 gyarto termeke lesz engedelyezve, ebbol 1 lesz normal hutoben tarolhato, szoval az is lehet, hogy tenyleg patikaban megvasarolhato oltoanyag lesz a vegen.
A Dropdown menuben annyifele betegseget lehetett vaöasztani, hogy csak na.
Viszont itt a bajor oldalon is van egy "erdekes" kipipalhato resz, meghozza az, hogy tudomanyos celokra (oltoanyagfejlesztes) tovabbadhatjak az adataimat.
-
zolisx4
őstag
-
Alex91
félisten
[link] , ez is egy pocsek ev lesz...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Csatravi #74668 üzenetére
Nem érzem ezt ekkora problémának.
Azt már igen, hogy sok helyen újra akarják indítani a gazdaságokat, pl turizmus... de egységes európai konszenzus nincs arról, hogy a fertőzésen átesettek illetve az oltás felvevők milyen igazolással rendelkeznek majd. Kapkodás lesz majd - májusban.Mindenki be van zárva, mert az úgy jó. Fűnyíróelven.
-
zolisx4
őstag
válasz
Ezt nem tudom elhinni,de ha nem vagy regisztrált eü dolgozó,nincs kártyád,akkor igazolás kell hogy hol dolgozol,és részt veszel az egészségügyi alapellátásban.Igazából 1 munkáltatói igazolás kell,az alap ellátást az önkormányzathoz tartozik,igy az önkormányzattól kell kérni ezt a Jegyző vagy Polgármester írja alá.Ez nem túl bölcs döntés ezért simán becsukhatnak.
Abban viszont lehet valami hogy nem mennek el és el kell használni a vakcinát,de hivatalosan a technikai dolgozó is kaphat oltást a fent említett igazolással. -
Rage47
veterán
válasz
Szóval mégsem kell regisztráció. 444 is csak a klikkekre utazik, szombaton jól bekavarta az embereket.
-
Csatravi
senior tag
válasz
daneel_hu #74666 üzenetére
A regisztrációhoz.
Beregisztrál egy email címről egy jelentkező. Családtag beregisztrálás próba szintén erről a címről = NEM megy mert ez a email cím már használva volt! Mi van?! Nem a jelentkező adatai számítanak hanem az email cím?
Beregisztrálás egyszer már használt adatokkal de másik email címmel. Elfogadja. Tehát egy azon személy adatait használva számtalanszor be tud regisztrálni csak másik email címet kell használni.
A családtagokat akiknek nincs email címük és netjük sem azt meg nem lehet beregisztrálni csak ha legyárt az ember pár email fiókot.
Bravó!! -
-
daneel_hu
addikt
válasz
fatal` #74540 üzenetére
"Szerintem félreértetted, amit írt. Arra gondolt inkább, hogy szánalmas, hogy az e-mail címre nézik, hogy a regisztráció unique legyen és nem a TAJ-számra."
Egyik sem tökéletes megoldás.
A TAJ-számmal vissza lehetne élni, mert beregelek 500 db TAJ-számmal találomra.
Ha meg valakiével egybeesik, az megszívta.
Az e-mail tökéletes lenne ha lenne megerősítő link, visszajelzés, ilyesmi.A TAJ-szám pedig az EESZT alapja.
Ha valaki megkapja az oltást, abban benne lesz az EESZT-ben. TAJ alapján. (oda pedig úgyis csak ügyfélkapuval lehet belépni, vagy megfelelő orvosi jogosultságokkal. -
Stanlee
őstag
válasz
Rage47 #74655 üzenetére
Ezt kaptam:
Ihre Anmeldung zur COVID-19 Impfung wurde erfolgreich entgegengenommen.
Sie werden automatisch per E-Mail und/oder SMS kontaktiert, sobald Sie an der Reihe sind. Eine weitere Kontaktaufnahme mit dem für Sie zuständigen Impfzentrum ist daher nicht erforderlich. Bitte verzichten Sie auch auf Nachfragen, da dies die Kapazitäten der Impfzentren belastet und zu Verzögerungen im Ablauf der Terminvereinbarungen führt.
Die Vergabe der Impftermine orientiert sich an der Zugehörigkeit zu der jeweils aufgerufenen Prioritätengruppe. So wird sichergestellt, dass immer die besonders gefährdeten Menschen zuerst geimpft werden.
Szoval sohanapjan kiskedden kerul majd ram a sor
-
törölt tag
válasz
Szervezetten és pontos kommunikációval zajlik.
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
-
válasz
Fire/SOUL/CD #74481 üzenetére
Nagyon is. Nem tudom melyik az esélyesebb játékos, az emberiség kombinált gyógyszertudománya+ipara, vagy a sokmillió alanyban + állatokban is evolúciót gyűrő vírus. Simán el tudom képzelni, h ezt a kört a vírus nyeri, azaz a covid még a tömeges oltások előtt elkészül egy vakcinarezisztens mutánssal. Vagy egy sokkal veszélyesebbel. Ekkora számoknál bármi lehetséges.
-
headhunter
addikt
Ügyeskedéssel és kis szerencsével bárki beoltathatja magát...
"...Egy olvasónk szerint fia kíváncsiságból kipróbálta, mi történik, ha felhívja a helyi kórházat és azt mondja, hogy egészségügyi dolgozó, miközben valójában nem az. A levél szerint pár órán belül megkapta az oltást, és a trükk a család több tagjánál működött..." -
syberia
veterán
válasz
Corleone33 #74570 üzenetére
Nagyon sok long hauler van itthon, és náluk sajnos nem zárható ki a vírus jelenléte a szervezetben. Valószínűnek tartom, hogy post covid megoldása lesz a fő kihívás az orvostudomány számára.
(#74575) Asbee: Egyetértek, szükséges lenne kizárni az aktív vírus jelenlétét szvsz. Covid szakértők beszélgetését hallgatva is megerősített, hogy körültekintést igényel a vakcinálás.
-
tom_tol
addikt
válasz
Ringman #74632 üzenetére
Nem hiszem. Eü. mostanság érzékeny terület. Fogalmam sincs mekkora a valós szám az eü. dolgozók között akik elzárkóznak az oltástól de alighanem lekonyulna a MOK szája ha máról holnapra lelépnének a kötelező covid oltás miatt.
Egyébként meg "komoly" megtakarítást lehetne elérni. Akiket megböktek mehetnek covid osztályokra védőeszközök nélkül. Amúgy sem járja hogy vakcina is meg űrruha is jár nekik.(ezt ne vedd komolyan)
-
Stanlee
őstag
Matol van eloregisztracio oltasra itt a bajoroknal is. A lenyeg, az oldal megadta magat a sok oltatni vagyo jelentkezotol.
-
lacos001
senior tag
válasz
#20749568 #74642 üzenetére
Várjá má....Ki az aki 450€ munkanélkülit kap?
Ott vmi "gagyi" melónak kellett lennie korábban...
A 450€ az karcsú..az vmi Teilzeitos akármi max.
Egy lentebbi kategóriájú Vollzeitosért ha minden stimmel 7-800€ jön minimum. szomszédnak 1.700€... Természetesen lófax, nade nem 450€...ha kell nekünk van rengeteg, feleség hoz a Rathausból...de ez is milyen dolog már....
#74649 Az úgy már ok.
Gondolod csúsznak át? Óhh bazzz amióta és ameddig még tart...szinte biztos. Bravó...
-
fatal`
titán
válasz
Ricardo #74643 üzenetére
Akkor most gondolj bele, ha valaki elvesztette a munkáját.
"a maximális álláskeresési járadék 2020-ban 161 ezer forint havonta"
Ez a maximum (idén nem változott a minimálbér) és ezt kapod 3 hónapig. Vegyél ebből maszkot a többi dolog mellett. Szerintem le se szarja az ember a maszkot, amikor ilyen kevés pénzből kell megélni. -
Stanlee
őstag
válasz
Ricardo #74640 üzenetére
Ne az arat nezd, hanem hogy nincs. Nekunk annyi a szerencsenk, hogy hetekkel ezelott vettunk, kaptunk par db-ot. Ha nem lenne, akkor most szopoalarc lenne, mert boltban nincs, online lehet meg rendelni. Az idosebb generacionak vagy azoknak, akik amugy nem napi szinten shoppingolnak Amazon/ebay-en elegge gaz egy ilyen szabaly behozasa.
-
kína - level up - round 2
https://hvg.hu/vilag/20210112_kina_fertozes_koronavirus_hupej_tartomany
-
fatal`
titán
válasz
Chesterfield #74613 üzenetére
Nekem nem. Drága (ez engem nem zavarna - értelmes keretek között) és ennyi beszerezhetetlen. Az lenne, mint az elején tavasszal - nem jutsz maszkhoz.
-
Alex91
félisten
[link], mi ennek az akadalya?
-
zolisx4
őstag
Tegnap írta hogy nem érzi túl jól magát,kíváncsi vagyok mi van vele,nem nagyon írt hogy elmúltak-e a tünetei vagy tesztelni kell
-
zolisx4
őstag
Jó de a cicáknak 9 életük van,elhasználnak belőle párat,az nem nagy gond nekünk csak 1 van erre kell vigyáznunk nagyon.
Micsurin
Tényleg elkapja hát nem túl jó az sem,.
Nem is tudom mi ez a vírus, Szlávik János tévében valamikor 1-2 éve vagy hamarabb azt nyilatkozta hogy nincs olyan vírus ami ekkora bajt csinálna,vagy hogy ilyen mutáció létre jöjjön ami világ járványt okoz [link] szerintem ez még belefér hogy belinkeltem ha nem kitörlitekehhez képest hol tartunk most, nem tudom.
-
Micsurin
nagyúr
Confirmation of COVID-19 in Gorillas at a California Zoo
Az a vicc nem is annyira vicc...
-
lacos001
senior tag
válasz
#20749568 #74586 üzenetére
Ahhhaahhahahhaaa
jajjdekiváncsivagyok mi lesz a kupaktanácson...
(Magyarositva a lényeg:- húsvétig szopató....!!)
Ha itt húznak-halasztanak mindent, oltásokkal lacafacáznak...(700K eNbörke eddig..) akkor sanszos, hogy mindenhol ez a jövő...Magyarországon is, álmodozni lehet.
( A Grundstück miatt Notarhoz sem tudunk menni, veszélyes..ideg megbacc)
Szerintem itt már csak "sodródás" van, tervezet a végrehajtásraaaa, úúúgy kompletten...sosem volt.Mikor is van választás?
messze van az még...
-
-
Csatravi
senior tag
"Én személy szerint örülnék, ha oltás előtt erre lenne lehetőségem." (PCR)
És ezzel együtt hogy gondolod az oltási metodikát. Tudva azt, hogy mennyi idő alatt készül el egy teszt eredménye. Értelme nem sok lenne ha a páciens nincs burokban a PCR teszt - oltás közötti időszakban.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #74589 üzenetére
Ez is lényeges. A kezdeti szakaszban, amikor még nincs tünet a vírus még nem nyúl az immunrendszerhez közvetlenül, ezért sem veszélyes akkor a vakcina. Ilyenkor a tüskefehérje csak a normális immunválaszt indítja be, fokozott túlpörgés nélkül. Később már, amikor tünetek is jelentkeznek azért is, mert a vírus jelentősen módosítja a szervezet immunválaszát. [How the Coronavirus Short-Circuits the Immune System] RNS-e olyan fehérjéket is kódol, ami közvetlenül jelentősen megváltoztatja, befolyásolja az immunválaszt. A tüskefehérje önmagában ilyet nem tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- Oakley Five Square OO9238-04
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával (3)
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest