Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    A Spanyolországból hazatérő magyarok még mindig nincsenek azon a listán, akiknek hazatértük után kötelezően karanténba kell vonulniuk. Gulyás szerint a 40 milliós országban még tízezer alatt van a fertőzöttek száma

    Három napja írtam ide 16-án reggel olvastam spanyoloktól 15-i kb. 9 ezres adatot, szálltak le a gépek Ferihegyen utasok szélnek eresztve. Ma spanyolok számlálója 17 ezren, úgy látszik a kedves vezetők nem érnek rá híreket olvasni. :U Azért most viccen kívül ha kiállnak naponta mellébeszélni tájékoztatni, akkor legalább felkészülten tegyék, ne 3-4 napos adatokkal, jókora laggal, fáziskéséssel. Csak a Google-t kéne használni: Naprakész spanyol adatok, területi bontás térkép.

    Másik kérdésre azt mondta a látenciáról: „10-15-szörös is lehet ez a szám.” Olaszországban félmillió megbetegedés is lehet, mondta a miniszter. - na ha így gondolja akkor ne kicsinyítse a spanyol adatot se! A spanyoloktól hazarepült utasok jóindulatán múlik önként házi karanténba mentek vagy mászkálnak, mert a kutya se ellenőrzi őket.

    "A tesztek számát szerintem növelni kell – mondta egy másik kérdésre a miniszter."

    Végre egy értelmes válasz tőle. Olaszországban Velence melletti 3 ezres településen 0 új fertőzött, mert teszteltek és házi karantén. Tirolban települések lezárva, tesztelés, 500 esetnél tartanak mai adat.
    Valószínűleg nincs elég teszt. Legalább az EÜ dolgozókat tesztelnék le, mert ki tudja hány potenciális COVID-19 fertőzött van az ápolt "normál" tüdőgyulladásosok közt. (Angliában akad már néhány ilyen hír folyamatban van a gyorsteszt kifejlesztése tömegek számára)

    Sokadjára került szóba, hogy területi és életkori adatokat nem közölnek a fertőzöttekkel kapcsolatban, hiába lenne közérdek. „E mögött érthető és racionális adatok állnak” Gulyás szerint. „Nem okoz pánikot az adott településen.”

    Vagy másik nézőpontból: ha Joli néni hallja a tévében XY településen ennyi fő, akkor nem fog annyit sétálgatni a napsütésben heti ötször piacra menni, pletykakörútra feleslegesen mintha mi sem történne a világban.

    Még jó a központ vélekedésével ellentétben az adott település polgármestere kiírja Facebookra. ;]

    A várható 100+ ezres munkanélküliség, 100 ezer érettségiző, 360 forintos euró problémákat nem is említve.

    (topikból kiszállok, túl gyorsan pörög nincs értelme híreket linkelni: kellene külön topik csak hírek és linkek kicsit komolyabban + egy külön topik meme, konteo, helyi tesco konzervjelentés)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák