Új hozzászólás Aktív témák

  • mozso

    senior tag

    Parcival privátban sokat beszélünk, hátha több szem többet lát az információ morzsákból.

    Nekem a gumihangyám az általános iskola. Mert oda jár a kislányom. Az látható volt az intézkedésekből, azok szakmai dolgaiból és a többi ország tapasztalataiból, hogy idehaza "magunknak kell megoldani a második hullámot". Erre volt bőven utalás, a kormánykerék mögöttiektől is.

    Nem tudtam kitalálni jobbat, mint 2 naponta lementem az Ausztria-i hivatalos Covid oldal korcsoportos adatait [link] és a Robert Koch Institut Berlini hivatalos adatait [link]. Nekik legalább vannak publikus adataik.

    Majd ebből készítettem grafikont, hogy mizu az 5-14 éves korcsoporttal.

    Ausztria:

    Berlin:

    A 0-5 és 5-14 évesek között is hasonló ütemben terjed a járvány, mind az idősebbeknél. Hasonló a dinamika. Nekem több kollégát a 0-5 vagy 5-14 korosztály hazahozott betegsége fertőzte meg. A tünetmentes kisgyerek több esetben a szülők és nagyszülők 100%-át megfertőzte, mielőtt valaki is gyanakodni tudott volna bármire. Ezen családok (átlag 4-5 fő) csupán 1 hivatalos teszttel szerepelnek a hivatalos statisztikákban különböző okok miatt...

    Szerintem jövő héten nem lesz ennek ellenére sem korlátozás az óvoda és általános iskola terén. Nyitva lesz hagyva a hátsó ajtó és oldja meg mindenki ahogy tudja.

    Egy dolog bosszant, hogy aki meg tudja oldani az otthon tanulást azt miért nem lehet engedni, miért hazudjon a szülő és a gyerek?!

    Mi hetente bemegyünk 2 dolgozatot megírni, kompromisszum készek vagyunk és a tanáraink is. De az EMMI már lebegteti: 250 óra hiányzás utáni osztályismétlés csak osztályozó vizsgával kerülhető el.

    Mi van? Minden áron úgy akarunk viselkedni, mintha 2019 lenne és a Covid csak valami álom volt?

Új hozzászólás Aktív témák