Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz #20749568 #61735 üzenetére

    ne kérj rajta úgy számokat, hogy te is össze-vissza dobálózol velük. vagyishát nem össze-vissza, egyszerűen közlöd, hogy mindenki atom vesztese az egésznek, ami nem igaz, a 100%-ot is alá kéne támasztanod és nem fogod tudni.

    .

    de akkor leírom én is a saját rögeszmémet: rohadtul puha lett mindenki a mai európában. egészen ijesztően egyébként. én is puha vagyok, nyilván, de azért fáj ezt látni. nagyon-nagyon sokat hallgattam nagyanyám beszámolóit a háborúról és a háború utáni időszakról. hogy hogyan adták el az ezüst étkészletet némi kajáért cserébe, hogy hogyan kellett robbanó repeszek mellett lemenni kenyérért, amikor nagy ritkán volt kenyér, hogy hogyan hurcolták el őket ide-oda, hogyan gyalogolt haza nagyapám 40 kilósan az oroszoktól, mit műveltek aztán az oroszok, akiket először megváltóként üdvözöltek stb.

    én őszintén szólva el vagyok képedve, hogy az egyéni önzés arra a szintre jutott, amire jutott. a szabadságjogokból én sem szeretnék feladni hosszútávon semmit, nem is értek egyet az ilyen piktor-féle felhatalmazási bohóckodásokkal, mert a tűzzel játszunk.

    azon is el vagyok képedve, hogy emberek képtelenek elszakadni attól, amibe beleszoktak. hogy nem tudják elképzelni, hogy hogyan fordulhat ki alólunk a világunk egy pillanat alatt. akár egyébként egy atom gazdasági válságtól, ami végül magával ránt mindent, vagy akár egy pszichológiai robbanástól, amiből lesz egy polgárháború. vagy akár csak egy eldurvuló vírustól, ami szép lassan mindent kicsinál maga körül így vagy úgy. ehelyett emberek azon izélnek, felnőtt emberek, hogy idén már aztán nekik mindenképp menni köll síelni. meg hogy mi lesz, ha otthon kell maradni hetekig, nem lehet 3 hétig csak milánóit enni (hogyne lehetne). meg hogy fogytán a szabija, miközben lehet, hogy a család nagyijával most beszél utoljára. stb.

    és ez tényleg csak egy kis vírus, jön a vakcina is. mi lenne itt, ha igazi, pusztító nyomás alatt lennénk?

    na, leírtam, úgy amúgy kiszállok ebből a vonalból, tavasz óta megy, szerintem egyébként elég fárasztó :)

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák