Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amur
addikt
válasz
radi8tor #52876 üzenetére
Ma hallottam egy olyan spekulációt hogy a december 2-án tartandó focimeccs előtt nem igen várható szigorítás nálunk. Utána viszont szabad az út.
Ha emlékszel, így voltunk itt is a szuperkupával(meg akkor a fél ország úgy gondolta hogy majd utána lesznek szigorítások. -szept.22 volt talán?) Azóta sem volt érdemi korlátozás.
A focimeccsek egy párhuzamos világ Viktorunknak. Ha a fél országot bezárná lokálisan, a puskás akkor is nyitva lenne a szurkolóknak ha "fontos" meccset rendeznek ott.
Én úgy látom hogy van fociország, van egy látszatország(ezek között ugrál OV lelke), és van a rideg valóság amiben mi élünk(vagy képzeljük magunkat-mert sokszor én sem tudom már mi is van itt.. amit látok, amit mesélnek mások, amiket olvasok, és amiket a kormány kommunikál, annyira más síkon van mintha a történelemkönyv után egy sci-fit olvasnék..) -
Z.É.T.
őstag
"AZ EMBER ÖSZTÖNÖSEN FELEJT, ÉS ÖNVÉDELEMBŐL MEGSZÉPÍTI A VALÓSÁGOT"
Egy nagyon jó írás Merkelytől, még ha nyakon is van öntve nagyadag propagandával. Erősen ajánlom!
-
agyarka
aktív tag
válasz
Ezekiell #52866 üzenetére
Magyarországi kistelepülésen egyeseknél a karanténnak sincs értelme. Pozitív teszteredményű ( enyhe tünetes) polgár simán fertőz a faluban, mert nem hajlandó otthon maradni. A rendőrőrs a szomszéd városban, a járőr nem állhat órákig az utca végén, ezért nem érik tetten.
Körzeti orvos nincs, a jegyző nem tudom mit csinál. -
törölt tag
válasz
nobela #52881 üzenetére
Hogyan fogyasztod el azt amit megveszel a büfében
Nyilván leveszed, nem?
Amúgy mindenkin volt maszk, mert be sem engedtek a kapun.
Rajtam is volt mindenhol.
Kivéve mikor szotyiztam, söröztem a saját helyemen.Parci nem, mert nem teszteltek le.
Itthon lenyomtunk két hetet és ment minden tovább. -
uk, olaszok és lengyelek is elérték a napi 300 körüli halálozást, franciák még több.
-
-
Kékes525
félisten
Orbánnak a szokásához híven ez is egy rendkívül cinikus hozzáállása, megjegyzése. Nem hazudott, van 16 ezer ágy, ha szükséges, akkor 100 ezret is feltudnak, vagy még többet is állítani. Csak épp arról hallgat, hogy hol van hozzá a gyógyító személyzet? Sehol. Hiába van ágy, ha nincs elég orvos és ápoló.
-
perempe
veterán
-
tboj
tag
válasz
Kékes525 #52710 üzenetére
Az elmúlt 10 nap alatt duplázódott 2000-ről 4000-re a kórházi ápoltak száma, a napi halálozások pedig kisebb csúszással az elmúlt 14 napban, de szintén duplázódtak átlag 25-ről 50-re. A tendencia még mindig gyorsuló, és semmi nem utal arra, hogy ez egyáltalán lassuljon, nemhogy átforduljon csökkenésbe. Akik a következő néhány hétben kórházba kerülnek, illetve meghalnak, azoknál a fertőzések már nagyrészt megtörténtek, így ez még totális lezárás mellett sem akadályozható meg. Akinek ettől nem szorul össze a gyomra, annak szerintem jócskán alul méretezték az érzelmi intelligenciáját. Mindenesetre, számomra ez már így is félelmetes, és bele sem szeretnék gondolni, hogy ha ezeket a számokat ilyen tendenciák mellett extrapoláljuk akár csak 1 hónappal előre - ami lássuk be, további korlátozó intézkedések nélkül egy teljesen reális hozzáállás - annak milyen következményei lesznek. Tényleg csak abban bízhatunk, hogy sokkal nagyobb az átfertőzöttség mértéke, mint néhány százalék, mert korlátozások nélkül legfeljebb ez hozhatja közelebb a tetőzést.
Bár a tavasszal meglovagolt tapsolásos, lelki támogatásnak és szolidaritásnak eladott médiaélmény már a múlté, és az emberek nagy része már nem is emlékszik rá, vagy eszébe sem jut, mert már nem lehet vele lájkokat gyűjteni, de mikor máskor, ha nem a következő hetekben lehetne ennek bármiféle létjogosultsága? Én szorítok az összes egészségügyi dolgozónak, hogy az elkövetkezendő hetekben meg tudják találni magukban azt a hihetetlen mértékű fizikai és mentális erőt, ami ilyen szintű terhelés kezeléséhez szükséges. Abban pedig nem kételkedem, hogy akik hivatásként választották maguknak ezt az utat, minden erejükkel ezen lesznek, még ha Orbán ennyire cserben is hagyja őket, és ráadásként tőrt is döf a hátukba.
-
lacafaca
addikt
válasz
fatal` #52886 üzenetére
nálam a jót kajálni azt jelenti:megtömni a bendőt úgy, hogy egy óra múlva ne toporogjak a hűtő elött
meg ne kómáljak be egy órára utána...tényleg el nem tudjátok képzelni, micsoda finomságok csusszannak le, csak azt hiszitek tartalmatlan étkeken lehet "egészségesen" tengődni...nagyon nagy tévedés
-
syberia
veterán
válasz
radi8tor #52863 üzenetére
Már leírták, a fertőzési láncok megszakítása a bepirosodott személyek karanténba helyezésével. Akinek gyógykezelés szükséges, az így időben kaphat orvosi/kórházi ellátást. A egészségügyi rendszeren így elméletileg csökken a nyomás, persze nem rögtön lesz hatás, ezt is számításba kell venni szvsz.
(#52865) gergo5991: ez tényleg nem hangzik túl bonyolultnak. Más kérdés hogy Káslerék ezt egyáltalán számon tartják e, mint lehetőséget a korona ellen. Szerintem nem.
-
Ringman
nagyúr
lehet hogy volt már, mert 1 hónapos hír:
Lead researcher Ramanan Laxminarayan, a senior research scholar in PEI, said that the paper is the first large study to capture the extraordinary extent to which SARS-CoV-2 hinges on “superspreading,” in which a small percentage of the infected population passes the virus on to more people. The researchers found that 71% of infected individuals did not infect any of their contacts, while a mere 8% of infected individuals accounted for 60% of new infections.
-
gergo5991
őstag
válasz
Ezekiell #52866 üzenetére
én délután fél óra alatt letudtam a tesztelést, reggel kva hosszu sorok voltak. állitólag lehet 1 hét mulva lesz egy ujratesztelés. Az igazi az volna, ha 3 naponta lenne, szakértők szerint, de hogy az anyagilag sokba jönne ki. De az elnök szerint, 1 nap leállás többe kerül mint a tesztek ára, szóval vagy ez, vagy a lockdown.
Télleg már csak a határt kéne lezárni, és csak határon készitett negativ teszteredménnyel rendelkezőket beengedni. ez a biztos út. -
gergo5991
őstag
válasz
syberia #52862 üzenetére
tömeges teszteléshez kell tapasztalat? elmondom: 2 méteres sorban állás, tornaterem, kocsma ahol lehet ott teszteltek. Felszerelés: védőruha, védő plexi szem elé, gumikesztyü, maszk mindenkin. 1 rendőr, 1 katona, 2 önkéntes aki felveszi az adataidat, 2 orvos aki mintát vesz. Fél perc alatt le van bonyolitva az egész. Rendőr behiv, adatfelvétel, mintavétel, kimész a helyiségből a szabad ég elá, pár percen belül katona szólit a sorszám szerint, jöhetsz az eredményért.
[link] tessék egy kép. A reptéren több busz volt ahol mintát vettek. Az emberek kocsival beálltak a 2 busz közé, kocsibol kiszáltál adatfelvétel, mintavétel, eredményhirdetés, távozás.
Nem olyan nagy was is das.Radi8tor: a tömeges tesztelésnek az volt az értelme, minnél több virus hordozó / fertőző személy kivonása a közösségböl. Elég nagy a részvételi arány a szankciók miatt. aki nem ment, arra ugyan olyan karantén vonatkozik, mint aki pozitiv lenne. A mobilizálás csökkenése a fontos nálunk, és kiszürni a hordozókat / fertőzőket.
Bár igy hogy a határt nem zárták le (Egyenlőre) értelmetlen szerintem.
-
syberia
veterán
válasz
gergo5991 #52855 üzenetére
Inkább a tömeges teszteléshez szükséges tapasztalatokra gondolok, mert ha északon sikeresnek bizonyul a stratégia, lehetséges abból itthon is főzni. Csak már lépnének, mert az idő rohadtul nem a lakosságnak dolgozik. Az pedig már tudjuk, hogy az időben felismert betegség sikeresebben gyógyítható, ezt pedig tesztelés nélkül nehéz kivitelezni.
-
gergo5991
őstag
-
Ez az osztrák kijárási tilalom is érdekes.
A kijárási tilalom alatt mindenki csak öt esetben,
munkavégzés,
alapvető szükségletek kielégítése,
beteg, gondozásra szoruló családtag ápolása,
az élet megvédése
és fizikai, illetve szellemi felfrissüléscéljából hagyhatja el a lakhelyét.
-
fatal`
titán
válasz
ubyegon2 #52763 üzenetére
Én magam sajnos az ellentettjére vagyok példa (mindkét esetben), mert alkoholt rohadt ritkán iszom (értsd több évente), viszont baromi egészségtelenül élek, túlsúly + dohányzás, sok szemét kaja, kevés mozgás.
Az igazság itt is valahol középen lehet
#52768 lacafaca: Ilyenkor csak annyit szoktam kérdezni, hogyha egy jót kajálni sem lehet, akkor tulajdonképpen minek éljek?
Lássuk be, az egészséges kaják általában véve nem finomak.
-
radi8tor
MODERÁTOR
90.9 Jazzy 2 ó. · Budapest
Azért vagyunk szépen!#jazzyradio 909jazzy #getfunky #party #buli11ig #budapest #funkymusic #instahun #mik #szombateste
— itt: MOM Leroy. -
syberia
veterán
válasz
akarmi1971 #52845 üzenetére
Ha meglógsz a kórházból, lehet hogy nem fogsz ráismerni a környékre.
Troll OFF: Nagyon nem vicces ami most kezd kórházfronton kialakulni. Most elment tesztelni 150 fő a szlovákokhoz, amiből lehet tapasztalatot nyerni, de ennél jóval jelentősebb lépésekre lenne szükség az EÜ kapacitások megmentéséhez.
-
akarmi1971
csendes tag
válasz
Floyd80 #52844 üzenetére
Láttad már azt a térképet ? Kész röhely a magyar persze
Pécsi fekvőbeteg intézmények a honlapról :
https://koronavirus.gov.hu/terkep-egeszsegugyi-intezmenyek#fekvobeteg
- URO-CLIN EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT., PÉCS
- BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZEGÉSZSÉGÜGYI NARKOMAN FIATALOKAT GYÓGYÍTÓ-FOGLALKOZTATÓ KÖZALAPÍTVÁNYA
- LEO AMICI 2002 ADDIKTOLÓGIAI ALAPÍTVÁNY, KOMLÓ WTF ?
- Meg a tudományegyetem rektori hivatal , ahol doki alig van jogász annál több.
Transzparencia , persze ... Láthatod az utak mellett a transzparencián hogy " magyarország jobban teljesít " - koronavírusban is. -
válasz
radi8tor #52849 üzenetére
És közben állarcos macska lettél....de mi van szerdán? Ma tudom, hogy hello win van, azt is csak egy félórája, azóta minden tök világít.
Az előző csak 22:00-ig működött? Most ilyen lettél:
(#52851) radi8tor
Juventus.....ja valami focimeccs megint? Dejó...... Nem nagyon vagyok képes követni már az eseményeket, lassan semmilyen területen. Elég frusztráló kezd lenni.
-
Látom ez az idősáv lesz a lelki tuning helye!
-
válasz
akarmi1971 #52845 üzenetére
igazad van, azt 3-4 héttel később kell csak
-
Floyd80
addikt
Nincs transzparencia? Láthatod szegény elhunytak minden nyavalyáját.
Orbán mit is mondott, hogy micsoda káosz van most Nyugat-Európában. Egy német parasztbácsika ha félti a kis életét, felmegy bármelyik honlapra és megnézi, hogy a falujához közeli kórházban mennyi intenzív ágy van, abból mennyi szabad, hány koronást kezelnek. A mi korona oldalunkon a kórházak címét nézheted meg.
-
lacafaca
addikt
válasz
akarmi1971 #52841 üzenetére
-
törölt tag
válasz
akarmi1971 #52841 üzenetére
Azt mondják lesz bővítés a volt honvédba az Aldinál. Én sem mondhatom meg kitől tudom
Kilátásom a kecóból , előttem temető,
jobbrabalra a kórház -
akarmi1971
csendes tag
Jővő hét végére valószínűleg pécsen is ez lesz a helyzet. Nagyon nő betegszám elesik a klinika.
Ne kérdezd honnan tudom "ha megmondom meg kell hogy öljelek .."-idézet már nem tudom honnan.
De : szerintem a pécsiek lemondanának a 800 millás stadionról ha abból pár embert meg lehetne menteni.#mindenhalottorbanlelkenszarad
-
Amur
addikt
a válasz szerintem nagyon egyszerű:
nincs és nem is volt annyi. Nem valós adat, mint ahogy a magyar járványkezeléssel kapcsolatban szerintem semmi nem az.
Ismétlem magam, sokszor érzem úgy mintha oroszországban, kínában vagy észak-koreában lennénk. Nincs jogunk a transzparenciához, csak a bólogatáshoz, adófizetéshez.. -
Lassan a győri petz aladár kórház is elesik: A győri kórház közel telt házzal működik, az orvosok nem tudják hova rakni a betegeket
Az mondjuk érdekes, hogy ha 16 ezer ágyat fenntartanak a covidosoknak orbán szerint, a többin pedig mehet a normál ellátás, akkor hol vannak azok az ágyak? Nyilván értem, hogy nem a petz aladárban van az a 16 ezer ágy covidosoknak.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Elektrosokk #52815 üzenetére
Ez már nagyon OFF ide de...
Nem azt mondtam, hogy nincs hanem, hogy nincs annyi. Amiket linkeltél azok is csak kis tételű, csepp a tengerben előállítók. Egy Brojler csirke 7-8 hét alatt kb 2-2,5 kilósra nő és piacra kerül. Egy szabadon tartottnak meg kb dupla ennyi idő kell. A tartással is problémák vannak. Képtelenség szabadon tartásba annyit nevelni mint nagyüzemileg. Míg nagyüzemiben, zárt, intenzív technológiával nevelés mellett is minden évben tízezrével kell kényszer megsemmisítésre küldeni az állatokat a madárinfluenza miatt ezért ez szabad tartásban kivitelezhetetlen lenne ilyen mértékű tenyésztés. Minden évben beüt a krach még az intenzív technológiával nevelt állatoknál is.
Ilyen nagy tételben se a sertést se a szarvasmarhát nem lehet szabadtartásból kitermelni.
Az árképzésről már nem is beszélve. Soha nem lesz rá olyan kereslet hisz egy közel dupla árat csak nagyon kevesen fizetnek azért hogy szabadtartású állat húsát egyék. -
lacafaca
addikt
-
Floyd80
addikt
10 ezren szurkolnak a Videoton-Ferencváros rangadón (14.000 a befogadóképesség)
Aki most az M4 csatornára kapcsol, nem lesz az az érzése, hogy egy járvány felszálló ágán van épp az ország: zengnek-zúgnak a szurkolók, a Nemzeti Sport szerint 10 ezer ember szorít épp csapatának a Videoton-Ferencváros bajnoki rangadón Székesfehérváron. Igaz, nem 16 ezren, mint múlt héten, a Ferencváros-Újpest meccsen, de így is épp elegen.
A magyar labdarúgó-bajnokság gyakorlatilag az egyetlen liga Európában, ahol továbbra is korlátozás nélkül látogathatnak meccseket a nézők. Még az orosz bajnokságban is csak félig engedik megtelni a lelátókat a bajnoki meccseken.
-
válasz
Elektrosokk #52815 üzenetére
én nem is hiszek abban semennyire sem, hogy a szervezetnek nincs szüksége szénhidrátra. aki ketózisból óhajt élni hosszú éveken át, előbb-utóbb kiköt a nephrológián. sok abúzust kibír a szervezet, akár egészen sokáig, de akármennyit nem.
másrészt, nem mindegy, hogy megeszel két almát és hat szilvát, vagy egy nagy tál müzlit, nutellás kenyeret, egy fél tábla csokit, egy zacskó chipset stb.
de senkit sem akarnék győzködni semmiről, le is lövöm magam az offban.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
gergo5991 #52794 üzenetére
Az hogy fél év drasztikus ch kihagyás után emésztési problémái voltak kenyér / pizza után természetes, Ha eddig nem voltál gluténérzékeny akkor ettől nem leszel az. Én fogyasztok szénhidrátot de nagyon keveset, és azt főleg zöldségekből. (káposzta,paprika,brokkoli,karfiol,gomba stb)
#52799Csatravi 1 perc googli után talász egy rakás forrást. Pl NPK marha, Fekete Zsóka mangalica stb .
#52798ubyegon világos, a táplálkozásban minden radikális változtatást stresszként él meg a szervezet.
#52801Parci Gyümölcs ? na azok aztán teli vannak cukorral.
[http://vastagbel.hu/index.php/taplalkozas/item/203-a-taplalkozasi-ketozis]
-
Ringman
nagyúr
A tanárok tizede koronavírusos, az igazgató bezárná az iskolát, de erről ő nem dönthet
A tantestület tíz százaléka koronavírus-fertőzött egy fővárosi gimnáziumban, ez részben annak köszönhetően derült ki, hogy az iskola saját költségén szeptember óta szűri a diákságot és a tanárokat egyaránt. -
Amur
addikt
válasz
Csatravi #52796 üzenetére
'Basszus, azt nem tudjuk elérni hogy egy kib.szott csontritkulás (és sok más) eredményét feltegyék az EESZT-be hogy a betegnek ne kelljen már visszamennie vele az orvoshoz, hogy a doki hozzáférjen diagnosztika eredményhez.'
Én most elég sok szakrendelésen jártam (sajnos), és mindenhol működött!
Minden leletem ott volt a felhőben, mire visszaértem a CT-ről már látták a rendszerben, ahogy a pulmo-ról mentem a SBO-ra már ott meg tudták nézni a tüdő röntgen eredményét stb..
Sajnos ezt leszámítva is 1000 helyen kellene fejlődni, de ez számomra is meglepő módon müködik! (kb. 20 éve voltam utoljára ennyit korházban,szakrendeléseken, akkor még persze hoztuk-vittuk a leleteket mint valami futár.. -
törölt tag
válasz
Stanlee #52809 üzenetére
Azért ez se piskóta :"Aufenthalt im Freien zur körperlichen und psychischen Erholung, dazu zählt etwa Spaziergänge mit oder ohne Hund oder Joggen " Az én nagybátyám , nincs, de erre azt mondaná, hogy , ha nem kijárási tilalom alatt sétál, mentálisan sérül...Egy baromság az egész.
-
-
Floyd80
addikt
Így van, az alábbi szövegbe csak tegyük bele a mi kis drágaságunkat.
You could make a very long list of things pundits insisted autocrats would never do that they eventually did. I made such a list myself, about Vladimir Putin. In my 2015 book, "Winter Is Coming," I called it the "Putin would never" list. It included things like taking over private media companies, arresting Russia's richest man for dabbling in politics and invading Georgia and Ukraine.
"Doesn't Putin realize how bad this looks?" became the experts' refrain after he crossed line after uncrossable line. As if he cared how things looked. Why should he? Dictators don't ask "Why?" They only ask, "Why not?" They don't stop unless someone stops them. No one stopped Putin.
Putin laid bare the huge disconnect between autocrats and normal people -- the autocrats' ability to do things that simply don't occur to people with a sense of decency and a respect for norms and traditions.
Autocrats are aware of the consequences they might face for the damage they do, but they believe they can avoid those consequences by staying in power, forever if necessary.
-
válasz
philoxenia #52803 üzenetére
én nem erről beszéltem és remélem, hogy érthető, hogy miről beszéltem
igen, ha valaki éppen azt csinálta, hogy napi 1 liter töményet ivott, akkor azt érdemes abbahagyni
-
törölt tag
Osztrák törvény magyarázata most jött ki, máris puhult egy nagyot. [link] Eddig úgy volt, hogy minden e.ü dolgozónak heti 2 neg teszt kell. Aztán egyről szólt a fáma. A véglegesben kiváltható ffp2 es viselésével. Épp most újságoltam páromnak, sajnos a reakció közléséhez ideológiailag nem elég képzett a topik tagsága.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hát azért van olyan táplálkozási tanács, amit érdemes ilyenkor megfogadni, nevezetesen, ha mértéktelenül fogyasztasz valamit, azt mérsékeld, azonkívül tudtommal lázas betegség esetén kifejezetten érdemes a fehérjefogyasztást csökkenteni, amúgy meg minden betegség esetén csökkenteni a mennyiséget, max. a folyadékfogyasztást lehet növelni. Kerülni kell a nehezen emészthető ételeket stb.
-
ez az alternatív forgatókönyv kizárt. ov nem így működik, ő maradni akar és fog, mindent ennek rendel alá. a "már megszedték magukat" ugyanolyan hiú ábránd, mint hogy bárhol visszavesznek jóérzésből és nem vasalják be azt az intézményt, mert már úgy sincs akkora tétje. csak egy erősebb fal állítja meg őket, semmi más.
-
válasz
gergo5991 #52794 üzenetére
anyám (dietetizál másodállásban) véleménye, hogy egyrészt kerülni célszerű az extremitásokat (a keto diéta rohadtul az, idővel találkozni is lehet anyámmal az elsődleges állásában a nephrológián), másrészt, figyelni kell a szénhidrát bevitelt és elhasználást és lényeges, hogy ne vigyél be többet. meg hogy abból is lassabban felszívódót egyél. és általában sok zöldség, gyümölcs. stb.
de ami alaptétel: járvány közben ne rúgjuk ki magunk alól a sámlit. most nem érdemes se lábat törni, se étrendet gyökerestül felforgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Canon EOS DSLR topic
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 4
- Van még bőr a Realme 14 képén
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest