Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Kozben nezegettem a statot, a lezart esetek halalozasi aranya es az aktiv esetek kozt a sulysos-kriti,us esetek aranya is egyarant 7%. Par hete a kritikusak aranya meg 20%-on allt, akkor elsosorban kinai adatok alapjan.
-
lm83
őstag
Nem tudom írta-e valaki, mert cikket nem találok róla. De bécsi ismerős most írt, hogy reggel óta kijárási tilalom van.
Keddtől minden bezár, kivéve élelmiszer és gyógyszertár. játszótér, parkok bezárnak.
Csak munka és élelmiszer miatt mehetsz ki.
Tartalékos katonákat behívták. -
AMD Power
titán
válasz
radi8tor #4392 üzenetére
Mivel én a Westendben dolgozok lassan 15 éve a legforgalmasabb és legnagyobb boltjában így tudom mennyi baktérium/fertőzés van a közelünkben. Ne tudjátok meg miket láttam én ott ennyi idő alatt.
Az biztos ,hogy ennek a járványnak a sok negatív hatása mellett lesz sok pozitív is , remélem.
Rolly A munkám miatt én leszek az első aki elkapja. Ha még nem kaptam el és nem ment át rajtam. Én nem attól félek ,hogy elkapom. Inkább tovább adni, tovább fertőzni nem szeretnék senkit sem.
-
válasz
AMD Power #4389 üzenetére
és azt tudod, hogy ha takarítás után a mosóban mondjuk előtted egy vírushordozó takarította a kocsiját akkor nagy eséllyel vissza is fertőzhetted a kezed által?
nem igazán lehet kivédeni sajnos
mi tegnap voltunk 1-2 dolgot venni és simán lehet, hogy a hazahozott termékek csomagolásán van / volt vírus
... bár én a kocsiba 15 percig járattam az ózon generátort kipakolás előtt
meg most nekünk a hűtőnkben is van egy akkus ózon generátor így amit a boltba veszünk bepakoljuk aztán ott megoldja a cucc a fertőtlenítést
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
#95561216 #4378 üzenetére
A második amit belinkeltél, pont azt mondja, hogy a SARS kísérletek alapján az ACE vagy ARB szedése inkább hatásos lehet a szövődmények ellen.
This speculation about the safety of ACE-i or ARB treatment in relation to COVID-19 does not have a sound scientific basis or evidence to support it. Indeed, there is evidence from studies in animals suggesting that these medications might be rather protective against serious lung complications in patients with COVID-19 infection, but to date there is no data in humans.
-
Snowy_owl
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AMD Power #4389 üzenetére
Eddig amúgy sosem gondoltál arra, hogy mennyi baktérium vesz minket körül?
Normál esetben ezzel nincsen probléma, mert immunrendszer megoldja a dolgot.
Persze nem árt betartani pár alapszabályt. Ha másra nem jó ez a járvány akkor arra, hogy az eberek tudatosabban mossanak kezet, takarítsanak... -
-
válasz
Oposzumtoszó #4387 üzenetére
Vészhelyzet esetén lehet használni a megfelelő csatornákat. A tiéd nem vészhelyzet egyrészt, mivel egy sima általános információkérés. Ezen kívül gondolom a szükséges erőforrásokat a fontosabb dolgokra használják fel, tehát az emailekre válaszolgató munkatársak gondolom azért rendszerezik a kérdésköröket. Egyébként is, aki emailt ír, az annyira nagy bajban azért nem lehet.
-
AMD Power
titán
Tegnap olvastam egy cikket, hogy az autókban is mennyi kosz,baktérium van stb.
Reggel 8-kor már a mosóban voltam. Utána porszívózás. Vettem ilyen antibakteriális törlőkendőt. Átkentem vele az autót belül. Kormány, váltó,kézifék,bajuszkapcsolók,gombok,ablakemelő,biztonsági övek stb...
Amúgy is ráfért már az autóra egy takarítás. Most igy meg összekötöttem a kellemest a hasznossal. -
válasz
Viktor0610 #4386 üzenetére
Ebben igazatok van, de akkor ne harangozzák úgy be, hogy vészhelyzet esetén lehet használni az email címet, telefon vonalakat.
Attól még, hogy vasárnap van és nemzeti ünnep a vírus sem pihen... -
-
-
-
törölt tag
válasz
Oposzumtoszó #4375 üzenetére
Egyelore semmi sem biztos, de lehet hogy magas vernyomas es cukorbetegseg eseten is az egyik fajta gyogyszeres kezeles okozza a magasabb veszelyeztetettseget.
De bizonyitek nincs, ezert nem javasoljak, hogy abbahagyd a szedest!!
-
Pedig végig lehetne gondolni... Az időseknek otthon kell maradni míg a vírus lefut... Az állam nyugdíj ellátás helyett gyógyszer és étel ellátást szervezne nekik.
Így az ellátó rendszer nem terhelodne annyira le a gazdaság nem állna fejjel a földbe, S ezt addig kellene fenntartani, amíg az oltás kijön vagy lefut a járvány... Ha a lakosság 60-70%a átesik a járványok akkor már nehezen tudná tovább terjedni a vírus...
De az, hogy az időseket el kell szeparálni az nem azt jelenti, hogy le kell lökni őket a matrarol vagy a Gellért hegyről...
-
Gondoltam kipróbálom a kormány információs email rendszerét, küldtem nekik tegnap este egy levelet, hogy a vírus miatt létrehozott weboldalon olvasható az az információ, miszerint bizonyos betegségek növelik a rizikófaktort. Idézem:
Azoknál a betegeknél alakul ki gyakrabban súlyos, akár életveszélyes állapot, akik valamilyen krónikus alapbetegségben (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség, májbetegség, légzőszervi betegség, daganatos betegség) szenvednek.
Én ugyan kezelt magas vérnyomás beteg vagyok, de az ért jó lenne tudni, hogy csak a kezeletlen hipertonia a rizikófaktor, vagy a kezelt is.
Eddig nem érkezett válasz. -
kory24
őstag
Sziasztok!
Bocs, ha volt már.
Ha hatósági karantén alá kerülne az otthonom, akkor az élelmiszert hogy tudom beszerezni?
Vidéken vagyok, így ide a tesco, auchan hasonlók nem szállítanak ki.Vagy emiatt kellene előre vásárolnom?
-
attiati
veterán
Franciao-ban ma megtartják a helyhatósági valasztasokat...
Az emberek 55%a helyesli.
Ami igazából mindegy, mert a hatóságnak pont az a dolga, hogy népszerűtlen intézkedéseket is meghozzon. -
radi8tor
MODERÁTOR
Majka nagy hangulatkeltő. 100 db maszkot vett 38000-ért. Ha neki megért 380 Ft-ot darabja, akkor ne csináljon úgy mintha nem ismerné a kereskedelem fogalmát.
Januárban még kb 50 Ft volt darabja, azóta akadozik a beszállítás, emelkednek az alapanyagok árai, stb.
Azzal, hogy ő vett 100 db maszkot csak a hiányt fokozza. (mellesleg ez a fajta maszk kb semmit sem ér - max annyit hogy nem tudod piszkálni a kezeddel a szádat). -
-
Ha már közös teherviselés van a vírus miatt, akkor a Szerencsejáték Zrt. lehetne olyan gáláns, hogy ezt a több mint 6 milliárd forint várható nyereményt pl. lélegezetető gépek és egyéb a védekezéshez szükséges eszközök beszerzésére felajánlja.
-
Top cat
addikt
-
myckey
veterán
Én is azt követem, ami az összefoglalóban is szerepel.
Az általad mutatott statisztikát.
Ezt egész jól frissül, kavarodás sincs.Tegnap is "nehezen" értettük meg egymást kollégával, mert ne megy helyet néztünk.
De sztm nem meglepő.
Nem vagyunk egyformák....van mindenféle emberi természet. -
Top cat
addikt
Ha ez a kép valódi akkor elég elszomorító!
-
válasz
CptAdamica #4347 üzenetére
Itt tegnap este kint volt már az 1441 elhunyt adat. Szerintem érdemes ezt az oldalt követni.
-
blu79
addikt
válasz
CptAdamica #4345 üzenetére
Tegnap óta új 400 halott ? Hól latod ezt ?
-
CptAdamica
veterán
Olaszországban tegnap óta megint 400 új halott, elképesztő ami ott megy.
-
Micsurin
nagyúr
Ibuprofen témára bármilyen valid forrás van? Egy kétes kijelentés nem számít annak, azt feleslegesen ne linkeljétek, köszi.
-
kekedi
senior tag
válasz
Wanderlust #4334 üzenetére
Jó kérdés. De szerintem semmiben sem különbözik az hogy a vírus levegővel van keverve, vagy dohányfüsttel.
Szóval akkor ennyi erővel ne lelegezzunk.Az már más kérdés hogy aki dihanyzik, előtte mosson kezet, mert a szájához fog nyulkalni.
Valamint utána is mosson kezet mert a szájához nyulkalt (ha beteg akkor a keze tele van bacival)
Én cigizek és igy teszek mindig. (az időmből kitelik) -
gt0618
tag
Nem írtam, h a kettőt együtt szedni nem lehet (paracetamol+NSAID)
Azt írtam, h többféle NSAID nem szedhető együtt, amúgysem
Lebomlik mindegyik, idővel...a NSAIDoknak van egy maximum adaghoz tartozó hatásuk, afelett csak a mellékhatásaik fokozódnak, de még normál adagnál hosszú távon is vannak olyanok amik 10 éve nem voktak ismertek, ezért van mindnek a paírjában a max kb 2hét
-
sayCet
aktív tag
válasz
Wanderlust #4334 üzenetére
Meg.
-
Wanderlust
tag
A munkahelyemen rengetegen dohányoznak, a vírus ellenére ugyanúgy, mint régen (4-5 fős csoportokban kb. egy 2 méter sugarú körben álldogálva, beszélgetve). Megfertőzhetik egymást a kifújt füsttel?
-
-
a paracetamol viszont nem bomlik le, soha. a másik kettő igen. miért nem lehet őket együtt szedni, amikor muszáj? az az ajánlás, hogy az egyes típusok maximális mennyiségét és minimális várakozási idejét szigorúan be kell tartani, de ha mégis kell lázcsillapítás közben is, szedhető azért a másikból. vagy rosszul tudom?
-
-
gt0618
tag
A paracetamol relatíve mégis biztonságosabbnak tekinthető újabban.....a túladagolás abból fakad, h Usa két néven is forgalmazta és egyszerre szedték, de a túladagolás úgyis elég masszív adag (mondjuk napi 8 000mg még nem)....nyilván akinek nem kell ne szedje
A másik vonal, NSAID (algopyrin, ibuprofen stb) sokkal könnyebben túladagolható , és van ám annak mellékhatása bőven rövid és hosszú távon is (csak még nem terjedt el kellőképpen), így ezt végképp azt szedje akinek muszáj, ne többet mint az előirat ír, ne tovább kint az előirat írja, és ne másik hasonlóval együtt
-
Azon agyaltam éjszaka, hogy páran itt megjegyezték , hogy a kormány miért nem jelenti be melyik településrn volt a legutóbbi fertőzött...
Szerintem ennél nagyobb probléma, hogy a liszt-cukor vándorlók egyszerre voltak egy légtérben.... Abból mi lesz még pár hét múlva...
-
blu79
addikt
A Spanyol miniszterelnök felesége tesztje pozitív lett , de jól vannak
-
omfgk
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #4322 üzenetére
Mit?
Ezzel mit kell kezdeni?
Ez az eredeti írása a miniszternek.
Ez az amit senki nem erősített meg még. Mindenki innen veszi át. -
omfgk
veterán
Volt már, de azóta nem volt senki aki ezt másodkézből megerősítette volna.
Lehozta minden híroldal, de mindenki a francia minisztert idézi.
Szerintem kacsa.A paracetamol egyébként alapból egy problémásabb gyógyszer.
Mellékhatás van bőven. Hatása meg sokszor semmi.
Én is próbáltam pár éve. Szart sem ért. Italporokban általában ez van.
Adagolás se tiszta. 500mg-os tájékoztatójába be van írva ,hogy napi max 4. A másiknál 1000mg a hatóanyag, ott szintén napi 4...A CDC 2-3 nappal ezelőtt pont ajánlotta az embereknek ,hogy legyen otthon valamilyen gyulladáscsökkentő is.
-
blu79
addikt
Nem tudom volt e , de a francia egészségügyi miniszter azt ajánlotta hogy mefretőződés esetén aki lázas ne ibuprofen / kortizon lázcsillapítokat szedjen mert súlyosbíthatja a helyzetet ...
-
Ringman
nagyúr
Az evangélikus püspökök azt kérik, ne tartsanak istentiszteletet
„Elfogadjuk azon egyházközségek döntését, amelyek már március 15-én sem tartanak istentiszteletet, a többi gyülekezettől pedig azt kérjük, hogy ne legyen úrvacsoraosztás, kézfogás, a hívek lehetőleg 2 méter távolságban legyenek egymástól, és a létszám ne haladja meg a kormány által közösségi alkalomra meghatározott 100 főt”.
helyes! -
medica
senior tag
válasz
envagyok #4295 üzenetére
Jó idő lesz, átalakítják elfekvőknek
Amúgy ki van használva, több néző van meccseken mint a legtöbb magyar pályán, gyakran telt ház, utánpótlás nevelés, több pálya (műfüves), stb. Más kérdés hogy ez sem segít a magyar focin, 5-10 milliós keresetek ilyen a antisportolóknak miért kell juttatni...stb. -
Ajándékok
aktív tag
Ha nagyon elterjed a vírus, jó eséllyel elég nagy mennyiségben lesz ahhoz, hogy mutációk alakuljanak ki. Vagyis minden évben visszatérhet, mint az influenza. Emiatt meg kell állítani.
A megállításához pedig a #4305-ben írtak miatt, a gyerekeket érdemes elszigetelni.
Mivel súlyosabb esetekben okozhat maradandó tüdő károsodást, ha visszatér és CSAK (nem lesz halálosabb, nem támadja a gyerekeket is....) annyit mutálódott, hogy ismét mindenki megfertőződik, az idén súlyos esetek, másodszorra még rosszabb eséllyel indulnak.Ha felébred valaki, aki ért hozzá, remélem kijavítja, kiegészíti.
-
Somatom
veterán
válasz
inf3rno #4308 üzenetére
Azért az erősen a ló túloldala. Sztem a pizzához hasonlóan meg kéne szervezni a gyógyszerkiszállítást és elrendelni a nyugdíjasoknak az otthoni karantént. Egy nyugdíjassal élek együtt. Semmi (illetve csak alibi) szüksége van arra, hogy bárhova is menjen, de megy. Amíg nem bünteti ezért a rendőr és hozza/viszi a BKK, addig legfeljebb erőszakkal tudnám itthon tartani.
-
törölt tag
Remélem megáll itt a terjedés, mert az "intézkedések" nagyon szűkítik a mozgásteret...Szerencsére futópadból, ellipszistrénerből van raktáron.(hátha kijárásitilalom lesz). Ilyen jó időben kötelező napi 50-70km-t letekerni. Javaslom mindenkinek, megfertőződni nem fog, kitisztul az agya, tüdeje.Mindenesetre én megőrűlnék a sporthiánytól, ezért stresszelek.
Különben gyógyszerész ismerős mesélte, hogy nekik 6 db néhány óránként cserélendő maszk van bekészítve a szekrénybe.... megjegy. patika tulajdonosa építőiparban, autókereskedésekben is érdekelt, de milyen "rendes"
-
Rendo84
senior tag
válasz
lafaty80 #4294 üzenetére
Én másképp látom a világot ezek szerint. Másképp cselekedtem volna az biztos, minden energiát abba fektettem volna, hogy a veszélyeztetett emberek között ne terjedjen a kór, így a halálozás jóval alacsonyabb lehetne. Mint ahogy az olaszok is már részben elkezdték, de egy kicsit későn. A karanténtól kezdve, mindenféle védőeszközt biztosítani kellene nekik ingyen és ingyenes segítséget nyújtani a hétköznapi ügyek intézésében, bevásárlásban, kiemelt figyelmet szentelni rájuk és számtalan erre irányuló intézkedéseket kellett volna hozni, hogy ne essenek bele. Az embereknek meg dolgozniuk kell(ene) hogy pénzt keressenek, hogy életben maradhassanak! Szóval nem az a megoldás, ha mindent bezárunk.
Sajnálom hogy te és a társaid akik ez ellen vannak nem így látják, ezért fogunk oda jutni ahová. Egyszereűbb a világot a feje tetejére állítani, mint hogy a tényleges veszélyben lévő embereket védeni, végül is logikus, igen...
Minden éven van influenza járvány, ahol többen belehalnak sajnos mint ebbe a kórba. Tudják is milyen vírussal állnak szemben, meg is van a lehetőség hogy beoltassa magát az ember és még sem teszik a legtöbben, pedig annak a vírusnak meg van az ellenszere. A pánikkeltés viszont most az egekben van.
Ez előtt is komolyabban kellett volna venni a minden évben köztünk terjedő tomboló vírusokat és sok millió ember életét megmenteni, nem csak most. Az országok EÜ ellátása mindenhol alul van méretezve, igaz sok helyen eddig nem is tudtak, vagy akartak tenni ez ellen. -
inf3rno
nagyúr
Ennyi erővel már miért nem nyitunk koncentrációs tábort nekik. Komolyan, néhányan teljesen meghülyültek. Egyébként meg nem csak az idősekre veszélyes, hanem szinte mindenkire, annyi a különbség, hogy az idősekre és a krónikus betegekre kifejezetten. Szóval akár már 30 évesen is lehet patkolni tőle, ha cukros valaki, vagy volt már szívrohama, de akár ritkábban anélkül is.
-
Alex91
félisten
-
envagyok
veterán
"Most otthon tartjuk a gyerekeket, akik kevesbe veszelyeztetettek."
Nem a veszélyeztetettségük miatt kell maradni a gyerekeknek, hanem mert az iskolák minden járvány melegágyai, és elosztóközpontja.
Egy átlag iskolában tanul minimum 500 gyerek, akik között 2 nap alatt szétszéled a vírus, ha csak 1 megy is be. És mivel ők nem veszélyeztetettek, így tünetek se nagyon vannak, így észrevétlenül hazaviszik a betegséget, onnantól minimum 3*-ozódik (ugye 2 szülő, ha nincs testvér), akkor már 1500 beteg.
Ráadásul a gyerekek felelősségteljes magatartása a nulla szintjén konvergál. Főleg bölcsisek, ovisok mindent megfognak, lenyalnak, de az általános, és középiskolások sem veszik komolyan. És a tünetmentes 2-3 hétben szinte biztos találkoznak nagyszülőkkel, más gyerekekkel iskolán kívüli programokon is. -
Alex91
félisten
válasz
lafaty80 #4294 üzenetére
Es akkor most a gyerekeinket rakjuk karanténba, nem?
Kulonben en sem ertem, hogy miert nem huzta meg senki unortodox modon, hogy az idoseket vedve oket koteleztek volna szigoru otthoni vesztegzarra?
Kinat megertem, nem tudta mivel all szemben, ezt kellet csinalnia. De a tobbi orszagnak mar rendelkezesre alltak adatok. Amibol kiderult, hogy ki a veszelyeztetett reteg.
Most otthon tartjuk a gyerekeket, akik kevesbe veszelyeztetettek. De, mivel a kiskoruakat nem lehet felugyelet nelkul hagyni, es akik gyerek felugyelukent szoba johetnek (nyugdijas nagyszulok) azok ugye veszelyeztetve vannak erosen, igy marad a szulo, mint gyerekfelugyelo. Na, de akkor nem tud dolgozni. Nincs tisztazva itthon, hogy hogyan maradhat otthon, milyen juttatasra lesz jogosult stb. Addig ilyen szempontbol a nyugdijas megkapja a nyugdijat (mondjuk, azert kivancsi leszek, ha netan bezuhan a gazdasag, akkor majd mibol?). Neki nem lesz anyagi kara.
Aposom szerint nem lehet az idoseket bezarni, mert el kell latni oket, ami megint problema. De szerintem azert csak mas, hogy egy egyebkent nem magatehetetlen embernek a munka utan bevasarol az ember, mint, hogy 24 oraban felugyelni, fozni kell ra. Akire meg igen, azt eddig is ellattak. Jo erre onkormanyzatoknak, kormanynak fel kell keszulni, hogy segitsek a karantenban az idos embereket.
Termeszetesen a most meghozott intezkedeseket ugyanugy be kellett volna vezetni, sot, meg.esetleg szigorubbakat is.Es meg a gyerekek temajahoz: influenza jarvany idejen az egeszseges gyereket ki nem jaratja ovodaba, iskolaba...?
-
Ringman
nagyúr
Tünet és kapcsolat egyszerre kell ahhoz, hogy teszteljenek valakit ma Magyarországon
---
[link]
Dél-Koreában egyáltalán nincs hiány a tesztekből, sőt maguk fejlesztették ki azt, és négy vállalatnak adtak engedélyt a gyártásra. Így hetente 140 ezer tesztet tudnak előállítani, amik 98 százalékos pontosságúak. Országszerte közel száz ponton teszteltetheti magát bárki szinte azonnal, és 24 órán belül meg is kapja az eredményt. Mindezt ingyen.
Akinél diagnosztizálják a koronavírust, de enyhék a tünetei, házi karanténba küldik, hogy a kórházakat ne terheljék túl. Amint valakinek súlyosbodik az állapota, mentők mennek érte védőfelszerelésben. -
Ringman
nagyúr
Does closing schools slow the spread of coronavirus? Past outbreaks provide clues
There have been a number of studies that have looked at reactive closures. These analyses, including a paper in Nature in 2006 using math models [of an influenza pandemic], typically find that such reactive school closures for a moderately transmissible pathogen reduces the cumulative infection rate by about 25% and delay the peak of the epidemic [in that region] by about 2 weeks. When you postpone the peak, you also typically flatten the epidemic and space out your cases. This has value. It means that the incidence on any given day is lower, so we don’t overburden our health care system. -
Ringman
nagyúr
válasz
Soulfly842 #4284 üzenetére
Dél Korea valamit nagyon profin csinál. Félelmetes ez a visszafogott bővülés.
napi 14-15k tesztet csinálnak - gondolom egyből izolálják az eseteket
Experts Credit South Korea's Extensive Testing For Curbing Coronavirus Spread
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- OLED monitor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LED világítás a lakásban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- Csere-Beszámítás!Lenovo Legion 5 Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650Ti / 16GB DDR4 / 500SSD +1TB HDD
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi 12 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest