Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
#86564352 #5695 üzenetére
Lehet, hogy ez se terjed gyorsabban (Pinter is meguszta), csak sok az olyan, akin nem latszik esetleg, hogy beteg, fertozott. Az nem fog otthon maradni, mert nem erzi, hogy baj van. Ezert mondjak a tesztet. Latszik, del-korea meg tudja fogni, de az tesztel is ezerrel...
-
CptAdamica
veterán
válasz
mefistofeles #5673 üzenetére
A debreceni interspárban sem jobb a helyzet a csirkés rész például megszűnt létezni.
-
Redneck
nagyúr
Takarítás közben kinézek az ablakon, és főleg nyugdíjasokat és gyerekeket látok. Én is örülök neki, hogy szép idő van, de ennek így nem sok értelme van...
-
Top cat
addikt
Amíg sört lehet kapni, addig nincs gond.
(#5695) twofatcat
Ahhoz képest, hogy nem volt ekkora felhajtás körülötte, elég sokan meghaltak az országban miatta. -
törölt tag
A H1N1 mire hozzánk ért, viszonylag hamar lett védőoltás. (akkor azon lehetett konteózni
) Az élet nem állt le ennyire, nem maradtak el rendezvények (foci EB, olimpia is kérdéses most)
Nem fektette ki az EÜ kapacitásokat egyszerre mint most olaszoknál látjuk. Fokozatosan lezajlott a világban, nem okozott ekkora gazdasági hatásokat. (légitársaságok, turizmus, gyárak leállása) + a H1N1-nél láttad valaki köhög, szarul van elkerülted, ennél most az ijedtség az tünetmentes, enyhe tünetes is mászkálhat terjesztve tudta nélkül. Nekem az lesz érdekes egész télen nem köhögtem egyet se, évek óta nem voltam beteg viszont hamarosan jön a virágpor allergia tüsszögés taknyos időszak április-májusra, valószínűleg csúnyán fognak rám nézni az utcán amikor papírzsepizek. -
Alex91
félisten
válasz
Kalandor #5690 üzenetére
Ezt ertem. Vedjuk aki belehalhat, a tobbi meg elje az eletet (oke, kisebb megszoritasokkal), es fusson le. Mert most igyis el fogjuk kapni, de honapok alatt ki fog verezni a gazdasag...
Amugy meg tesztelni kellene ezerrel, mert a hulye is latja, hogy a tunetmentes, vagy az enyhe tunetu tobb van es fertoz nagy szamban...
-
Tyű gyerek, lejártam a lábam, voltam vagy 10 boltban de csak találtam még egy kis élesztőt és búzadarát. Most már teljes a túlélőkészletem.
-
Alex91
félisten
Azert valaki magyarazza mar meg, hogy a H1N1-et miert lehetett anno a nepre raengedni ezt meg miert nem?
-
Tuomas
addikt
válasz
mefistofeles #5681 üzenetére
Na ott én is hallottam, hogy van világ. De nyilván majd idővel a kisebb üzletek is sorra kerülnek, ha a hipermarketekből elfogy a nafta. Még pont időben voltam.
-
Alex91
félisten
válasz
mefistofeles #5681 üzenetére
Mi eddig hetkoznap nem ebedeltunk otthon, a gyerek az oviban kapta a tizorait, uzsonnat, de most otthon vannak/vagyunk es ott is eszunk. A masik, hogy mindenki bizik az Operativ Torzsben, es a Kovacsban ezert spajzol...
-
gergo5991
őstag
inkorrekt? addig fog zuhanni a ft amig stadionok fognak epulni meg kisvasut meg egyeb faszsag, meg a koronavirusra szant milliardok opera felujitasra meg a gázszerelonek..
felvideki vagyok europa szinten tema a lölö es senki nem tesz semmit
The Only Thing Necessary for the Triumph of Evil is that Good Men Do Nothing - Edmund Burke -
válasz
szkorhetz #5679 üzenetére
Az realis. Szerintem a jelenlegi jozan szamitas az, hogy juniusig teljes leallas, es szeptemberre visszaallunk normalisra. Aztan attol fuggoen, hogy lesz-e gyogyszer ill. hogy hogyan ment ez a harom honap (hany ember esett at a betegsegen) vagy lesz meg egy hullam, vagy nem.
-
Ezt poénnak szántad? (nem látom a szmájlit) Sokszorosát veszik a fogyasztási mennyiségeknek. A normál vásárlót meg ezzel kellemetlen helyzetbe hozzák mert vagy nem tudják megvenni a szükséges árukat vagy ők is elkezdenek halmozni mert félnek, hogy holnap már ennyit sem találnak. Egyébként a boltok ellátása folyamatos csak éppen semmire sem elég. Persze "normális" időkben bőven az lenne.
Toumas: A fenti kép az intersparban készült tegnap kb 16 óra magasságában.
-
Tuomas
addikt
válasz
Áh Szombathely..
Tegnap időben (1 körül, hogy megelőzzem a tömeget, mielőtt lejár a munkaidő) elmentem az egyik spar áruházba, volt minden, tömeg sem volt, bevásároltam alaposan (nem pánikból, csak nem akarok napontba boltba menni, de ez egyébként is jellemző rám, hogy hosszabb távra vásárolok), kb 7 ezer ft-ot költöttem, tehát egy átlagosabb bevásárlásnak feleltethető meg. Hazafele viszont láttam az emberek arcán a megrökönyödést, hogy 3 táskát cipelek. 2 táska alján mondjuk 1-1 4-es pakk üveges Heineken lapult, azért az foglalja a helyet rendesen.Gyógyszertárba is mennem kellett, na az rosszabb volt, hosszú sorok egész nap, és mintha a maszk viselése lelassította volna a gyógyszertári személyzetet is.
-
nubreed
veterán
És még az olaszokra mondtuk pár héttel ezelőtt, hogy milyen fegyelmeztlenek meg túl lazák. És tessék, már a csapból is az folyik, hogy mindenki kerülje a tömegeket, erre más sem történik, csak az emberek ugyanúgy tömörülnek mint máskor vagy mégjobban. Így nem lehet vírus terjedést megelőzni. Már csak az a kérdés, hogy nálunk mikor vezetik be a kijárási tilalmat úgy mint a franciáknál és vezénylik ki az utcákra a rendőrséget/hadsereget, hogy fenn tartsák a rendet. Muszáj lesz, mert magától nem tér észhez a nép, szemmel láthatóan.
-
Alex91
félisten
válasz
Mert most mindenki otthon eszik, bezartak az iskolak...
-
IreN!CuS
őstag
Kis "személyes" tapasztalat - mutteréknak húsboltjuk van elmúlt 3 napban több húst vittek el az emberek mint tavaly karácsonykor
-
Tuomas
addikt
Tiszta sor. Viszont nem ők az egyetlen, ahol anyagi problémákat okoz a járvány, már most sok embert tettek utcára. Az index eddig is kért pénzt, most is azt teszi, én csak azt nem értem, miért a járvánnyal kell ezt kihangsúlyozniuk.
De lényegtelen, nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy az indexet támogatja, vagy egy bevásárlókocsinyi wc papírt vesz a teszkóban
Vagy egyéb értelmes dolgokra költi a pénzét, esetleg félrerakja a nehezebb időkre.
-
Helyzetjelentés Szombathely....
Katasztrófa ami a boltokban folyik! Gyakorlatilag nem lehet normális árut találni.A tartós fogyasztási cikkek liszt,, cukor, olaj, konzervek, tészták polcai konganak az ürességtől! Tegnap nem tudtunk rendes pékárut venni, húst pedig egyáltalán. ma dettó, pedig direkt nem csúcsidőben mentünk. Egy ismerős eladó mondta, hogy reggel 6-kor, egyszerűen nem tudták elkezdeni feltölteni a sorokat mert a raktárajtóban várta őket a tömeg. Szájmaszkot alig látni, tülekednek az emberek. Mondjuk az is érdekes, hogy a felvágottas pulton kívül az eladókon sincs se maszk se kesztyű. Az óvodák, bölcsödék, játszóterek zárva. nagyobb üzem leállásáról a környéken nem tudok.
Idősekből sokan mászkálnak bolban, szabadban. Amúgy a boltokon kívül nem látszik pánik az embereken, mondjuk mindenhol ez a téma de gondolom ez nem kuriózum manapság... -
sittes79
addikt
Emberek én elengedtem ha igy megy akkor év végére a föld népességének a fele meg fog fertozodni, itt a kérdés, hogy nem e a gazdasági válság hoz majd több halottat mint a vírus?
-
macikos
addikt
Webkamerákat kell megnézni. Mindenhol nyüzsögnek az emberek.
Diákok is tuti örülnek, hogy nem kell suliba menni, lehet menni plázázni. -
Kobe
veterán
pesti oldalon a boltok, lakótelepek körül koncentráltan még nagyobb forgalom van, mint máskor.
Pl körutak ugyanúgy dugig, de még a megapark környéke is (ami kvára kívül esik mindentől, alig jár oda vásárló pl) dugig tömve, életemben nem láttam ott ennyi autót egy normál hétvégén, nem hogy munkanap délelőtt 10kor.....attól, h bezárták a boltok egy részét, nem lett kevesebb ember az utcákon, utkaon, csak máshova koncentrálódik ugyanakkora tömeg
-
válasz
Motion_Blur #5665 üzenetére
> Az égvilágon semmi nem utal arra a városban hogy bármi gond lenne, tele vannak nyuggerekkel az utcák, meg úgy általában emberekkel, autókkal minden.
Tenyleg? Tegnap 9-kor ugy mentem at a varoson kocsival, mintha vasarnap hajnal lenne. Ma felfutottam az Istenhegyin, a buszokon 1-2 ember utazott, az utcan kb. 3-4 emberrel talalkoztam.
-
Alex91
félisten
válasz
Motion_Blur #5665 üzenetére
Csodalkozol, romlik a forint... ?
-
Motion_Blur
félisten
Mai naptól HO-ban nyomom, asszonyért elmentem most a városba, mostantól Ő is itthonról dolgozik.
Az égvilágon semmi nem utal arra a városban hogy bármi gond lenne, tele vannak nyuggerekkel az utcák, meg úgy általában emberekkel, autókkal minden.
Amíg nem lesz kijárási tilalom + a hadsereg kivezényelve, Mo-n a nép ~70%-a sz/rik bele hogy mit kéne tennie.
Egyik legnagyobb online webáruház boltjában sorba állnak az emberek (elektronikai), rekord forgalom, és vásárló szám. Döbbenet...
-
NavySeal
senior tag
Ezért nem gondolom, hogy hónapokig működne úgy a rendszer, hogy nem járnak be dolgozni az emberek.
Nálunk a cégnél (3 műszak) kb 1/4-vel lett kevesebb az operátori létszám a gyerek felügyelet és a beléptetési protokoll (hőmérés és kikérdezik, h volt e az elmúlt 2 hétben kapcsolat külföldivel, voltál e külföldön) bevezetése miatt.
Rottyon van már így is a világgazdaság és a magyar is. A gazdaságnak rövid időn belül el kell majd kezdeni ismét normálisan működnie. -
azbest
félisten
pedig lehet simán realitása a támogatáskérésnek: a cégeket rosszul érinti a vírus. Sok helyen megszorításokat tesznek. Péládul nem reklámoznak. Az index gondolom reklámbevételből létezik. A rezsit és az adókat most is fizetni kell. Az ő munkásaiknak is kell fizetést adni. Ha rendszerben gondolkodunk, akkor mindenki érintett így vagy úgy és anyagilag is.
Plusz vannak cégek, akik letiltják a reklámjaikat a vírussal foglalkozó felületeken. A google esetén például minden youtube videó, amiben szó esik, vagy utalnak a járványra, azokat demonetarizálják - letiltják a reklámokat róluk, nem kaphatnak pénzt a készítők a megnézés után.
-
Most voltam bent a helyi sarki kisboltban, annyira sokan és sokat vásárolnak, mintha nem lenne holnap...
A pénztárosnak meg van maszkja, de a szája alatt hordja
-
Orlin
addikt
válasz
Snowy_owl #5657 üzenetére
Minket mikor ér el...
Mi még megyünk Székesfehérváron a gyárakba.
De elvileg a mi gyárunkban is terítéken van a következő héttől a megállás,mivel autóipari beszállítok vagyunk és a többi gyár is megáll Európában.
A történethez tartozik tegnap csak 50 ember volt bent az orvosin és maszkban védelmi ruhákban látták el és küldték haza őket.
Ezt úgy mondták,ma viszont megyek én is ki az éves vizsgálatra.
Kíváncsi leszek. -
törölt tag
Hegyeshalomnál a külföldi állampolgárok elkezdték a *balhét elállták az utat a kamionok előtt akik be jöhetnének csak nem tudnak. Rengeteg Román, Bolgár állampolgár menne haza. Most volt M1 híradó.
-
Kobe
veterán
Mi nem parazzuk tul ezt a dolgot, alap JPÉ-el kilogikazhato dolgokat csinalunk: ha nem muszaj, nem megyunk utcara, ha megis, akkor lehetoleg csucsidon kivul, tomegkozlekedest, zsufolt helyet kerulve, kezet mosunk, stb.
Pedig nekunk fiataloknak meg ki sem adtak figyelmeztetesbe hogy rizikocsoport lennenk, a nyugdijasok altal nezett tvk mindegyike es az osszes ujsag meg csak 850x - 1000x emelte ki hogy 65-70 ev felett cinkes kimozdulni.Mi a gyakorlati tapasztalat? A kevesbe veszelyeztetett fiatalabb korosztaly agyobbik resze normalisan (szajmaszkban, 1-2 metert megtartva, csucsidot kerulve) kozlekedik, a farhatkommando meg xarik az egeszbe.
Ismeros reggel kuldott kepeket, a pecsi vasarcsarnokban hajnali piacnyitaskor lepni nem lehetett a nyuggerektol, fele a szokasos eladoi traccspartival utotte el az idot.
Pesti piac ugyanez...De hat ilyen az emberi logika.
-
kw3v865
senior tag
Helyzetjelentés Szegedről: ma délelőtt végigtekertem a városon, kivételesen később mentem melóba (sajnos HO egyelőre nincs, a cégnél mint ha mi sem történt volna, megy minden a régi kerékvágásban). Meglepően nagy forgalmat tapasztaltam, egyértelműen többen voltak az utcákon, mint pl. tegnap délután. Sok egyetemista korú fiatal (általános és középiskolás nem igazán), és nagyon sok öreg járkált az utcákon, szemmel láthatóan nem munkába sietve, valószínűleg a jó idő miatt... Van aki csak simán kimegy futni a városba. De az autókban is sok öreget láttam, az autós forgalom is elég nagy (ami önmagában nem lenne gond, de nyilván nem céltalanul mennek), de legalább a buszokon/villamosokon jóval kevesebben vannak . A boltok/patikák előtt kint várakoznak az emberek, legalább ezt megtanulták. Nem lesz ennek jó vége, nagyon kellene az a kijárási tilalom, minél hamarabb, annál jobb. Csak melóba/élelmiszerboltba engedni az embereket, lakcímkártya és munkáltatói igazolás felmutatásával . Persze ez is csak akkor ér valamit, ha be is tartatják. A rendőrség mostani létszámával ez nem kivitelezhető szerintem.
-
törölt tag
Ez így nem felel meg a valóságnak.
) Hatósági házi karantén A hatóság nemcsak kórházi karanténra, hanem hatósági házi karanténra is kijelölhet potenciális fertőzötteket. Azok a magyar állampolgárok is hatósági házi karanténba kerülnek, akik külföldről érkeznek az ország területére, akkor is, ha tünetmentesek. Ők a Magyarországra való belépés során, egészségügyi vizsgálaton esnek át, amely eltűrésére kötelesek. Akiknél az egészségügyi vizsgálat az új koronavírus-fertőzés gyanúját állapítja meg, a kijelölt karanténban (pl. kórházi karantén) kerülnek elhelyezésre. Akiknél az egészségügyi vizsgálat során a fertőzés gyanúja nem merül fel, ők is kötelesek 14 napra lakóhelyükön vagy tartózkodási helyükön hatósági házi karanténnak alávetni magukat. E személyeket a járványügyi hatóság nyilvántartásba veszi, a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartását pedig a rendőrség ellenőrzi. A hatósági házi karanténban tartózkodók ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata
-
koko52
nagyúr
Tőzsdéket nem kéne leállítani ilyen helyzetben? Teljesen inkorrekt az egész piac. Euró pl 348.3 Ft a semmiért...
-
Tuomas
addikt
Nem a támogatáskéréssel van a probléma (mint látod, a PH! oldalt támogatom is) , hanem azzal, hogy olyan dologhoz kapcsolják a kérést, ami elég negatív esemény. Elvégre eddig is kértek, most viszont ki is hangsúlyozzák, hogy a járvány miatt, illetve azzal kapcsolatban.
De akkor ez csak szerintem gázos (ezzel nincs baj, mindenkinek lehet eltérő véleménye), és zártam az offot. -
Castell
aktív tag
A kirugásokkal kapcsolatban: anyám egy budapesti belvárosi étteremben dolgozott nyugdíj mellett, tegnap kirúgták a vírus miatt, meg a másik kettő nyugdíjast is. Brutál forgalom csökkenés ugye a vendéglátóiparban. Ez érhető is és el is fogadjuk a helyzetet, hogy a "fő" munkavállalók a legfontosabbak most, hogy minél kevesebb ember veszítse el a munkáját.
A másik, én egy multinál dolgozom, aki nagy részben cash-flow alapú, tehát ha nem lesz megfelelő bevétel, akkor mehetünk fizetetlen szabadságra, a körlevelet már megkaptuk. Egyenlőre kirúgásról nincs szó, de a fizetetlen szabadság kb. felér azzal. Illetve annyi van még a levélben, hogy a cégünknek nincs forrása pénzt adni ilyen esetekre, csak is a kormányon múlik, hogy kapunk-e valamit, leginkább táppénzt, ha fizetetlen szabadságra megyünk.
-
Somatom
veterán
válasz
Intruder2k5 #5627 üzenetére
Az nem fog menni. Én az egészséges táplálkozás híve vagyok. Vagyis, rosszullétig és még egy falatot. Ez a dózis legfeljebb római módra, libatollal lenne növelhető, de a vírus kiirtásának szempontjából az a plusz már nem számít.
-
Ajándékok
aktív tag
Kínai koronavírus elleni védekezés leírása.
Google-val magyarra fordítva. Nagyjából érthető.
Miért nincs ilyen magyarul?
Nincs? -
Mi van azzal akinek most száll le a gépe Belgiumból?
-
ha már kérés, adakozás téma: van esetleg valakinek egy listája összegyűjtve, vagy pedig tudunk az összefoglalóba szerkeszteni egyet, ahol a koronavírus elleni fellépést tudjuk támogatni? vagy családok kieső fizetését, vagy bármi ilyesmit?
ha jól értem a jelenlegi helyzetet, a párt első embere megerősítette, hogy forrás korlátlanul rendelkezésre áll a harcban, csak úgy látszik azok inkompetensek akik rendelkeznek ezen korlátlan források felett.
-
azbest
félisten
-
Rotyi
aktív tag
válasz
Citroware #5619 üzenetére
Hatósági házi karantén: A hatóság nemcsak kórházi karanténra, hanem hatósági házi karanténra is kijelölhet potenciális fertőzötteket. Azok a magyar állampolgárok is hatósági házi karanténba kerülnek, akik Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkeznek az ország területére, akkor is, ha tünetmentesek. Ők a Magyarországra való belépés során, egészségügyi vizsgálaton esnek át, amely eltűrésére kötelesek.
Tehát az Ausztria felől érkező magyar állampolgárok nem kerülnek automatikusan karanténba.
-
azbest
félisten
válasz
macikos #5620 üzenetére
ne keverd a dolgokat: az FFP3 védő maszk. Azt védi, akin van. Az orvost és ápolót.
A többieknek meg otthon nem kell. A sima maszk meg csak olyan általános kockázatcsökkentő, hogy hogy a kilégzéskor, köhögéskor felfogja a cseppek nagy részét. Belégzéskor is felfoghat valamit, de nem hermetikus.
-
-
-
Somatom
veterán
Lehet, hogy van a vírus ellen természetes gyógymód, csak még nem találtunk rá. Próbálgatni kell, hátha valamelyik módszer semlegesíti a vírust. Az a fontos, hogy ne mindannyian ugyanazzal a módszerrel próbálkozzunk, és hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Én most a két feles után elfogyasztott pékné csülökkel kísérletezek.
-
Orlin
addikt
Amikor általam az átlagnál értelmesebb emberek osszák meg Facebookon a fake híreket, napokban pl ezt a "nem járulok hozzá az adataim felhasználásához" vagy milyen szöveget.
Amiről messziről ordít, hogy megint hülyeség.
Mindig meglepődők, hogy ők is?
De egy másik ismerősöm írta nála mondjuk több diplomás ember is osztogatta.
De ide lehet venni a vírus kapcsán keringő "megoldásokat", hogy nem betegedj meg, hogy semlegesítheted a vírust a szervezettedben híreket is... -
macikos
addikt
Egyébként ez az FFP3-as maszk ajánlás is valahol full hülyeség.
Kilégző-szelep van rajta. Tehát ha egy fertőzött felveszi, akkor nagyon jó, mert kilégzésnél akadálytalanul nyomja kifelé a fertőzött lélegzetet.
Ez csak akkor működik, ha egészséges emberek veszik fel vagy a másik megoldás, ha mindenkin van!
Kilégzés szempontjából ennél még a sima papír maszk is jobb! Itt is az van, hogy az egyszerű megoldás a jó megoldás?
-
Most akkor aki Ausztriából jön haza, magyar állampolgár átmehet a határon, nem Tirolból, Olaszországból, Németországból, nem a veszélyes területekről jön, annak is kötelező a 2 hét karantén vagy csak ajánlott?
Mert már egymással szembe menő információkat olvasok.
-
Tuomas
addikt
Kerestem, de nem találtam még itt ezt a cikket, gondoltam megosztom.
Egészen az origóig kellett elmenni a téma egyik legkorrektebb cikkéig:
Elkezdődött az első koronavírus-vakcina tesztelése az Egyesült ÁllamokbanSemmi pánikkeltés nincs benne, és elég jól összeszedett iromány.
(Közben az index ilyeneket hoz le: Miért kér támogatást az Index a járvány közepén?)
No comment. -
törölt tag
válasz
#40993792 #5479 üzenetére
Tények: Nézd meg azért az általad linkelt cikk dátumát is, mikor is jelentette be Kurz az iskolaszünetet? 11-én szerdán mondták az osztrákok, hogy 16-tól szünet úgy készüljön mindenki felügyeletre, távoktatásra. Nálunk vártak a dologgal péntek 13-a este fél tízig miután orvosok, tanárok, szülők hiába javasolták napok óta. Szóval a tény az, a magyarok napokkal késve másolták az osztrák intézkedéseket. Aranyos te úgy írod az osztrák kancellár is azt mondja amit a magyar miniszterelnök. Időrendben fordítva van, a magyar mondja amit az osztrák már mondott, több nap késéssel. Még péntek reggel is azt mondták nálunk, hogy nem indokolt az iskolaszünet. A saját pártja ment vele szembe és úgy lett késő estére a bejelentése. Tények.
-
törölt tag
Kobe a választójog minden Magyar állampolgárt megillet aki nagykorú. Persze vannak kivételek de ebbe nem tartozik bele önmagában a kor. Én legalábbis nem tudok olyan országot ahol így lenne egy alkotmányos országában. Az idősek többsége egy kicsit másképp gondolkodik mint a fiatalabb emberek. Ez mindig is így volt és valószínűleg igy is lesz.
-
Somatom
veterán
válasz
Kalandor #5583 üzenetére
Ezt felháborítónak tartom az állam részéről. Nem arról volt szó, hogy ilyenkor átvehetik a cégek fölött az irányítást? Az összes kormányzati sofőrt tessen a Tescohoz, Auchan -hoz, stb. rendelni!
Egyébként pont van négy munkanélküli kollégám, akiket kirúgott a főnök, mert nem mentek ki.
A lényeg, hogy sztem a lakosság ilyen módon történő ellátása stratégiai fontosságú feladat, ha otthon akarják tartani a népet. -
törölt tag
válasz
Ajándékok #5605 üzenetére
Én nem hallgatnék ebben a németekre, had ne fejtsem ki itt, hogy a közelmúltban mely ügyben tettek elhamarkodott kijelentéseket, majd változtattak 180 fokban az álláspontjukon.
Egyelőre az elhalálozási adatokból se vonnék le túl nagy következtetéseket, részben a bevallottan esetleges olasz tesztelés miatt, részben meg mert nem tudni valójában milyen kezeléseket kapnak a betegek egy-egy országban. Pl ma Tom Hanks kapcsán írták, hogy megkapták a kórházi kezelést, és kiengedték otthoni karanténba. Gondolom ez egy 63 éves cukorbetegnél nem két levél paracetamolt jelent, hanem valamelyik klinikai tesztelés alatt álló szert. -
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
samujózsi #5597 üzenetére
Ha bejönnek a számok, és nem lesz valami kedvező változás...
Pl németek 60-70% közötti fertőződést várnak. A halálozás Kínában ~4% Olaszországban (szerintem ehhez leszünk közelebb) kb dupla annyi.
A kínai számokkal egy gyéren lakott magyar megye teljes lakóssága, az olasz számokkal egy sűrűn lakott megye.
És lehet, hogy jövőre is visszatér.Csak számoltam a nyilvános adatokból. Remélem ez nem pánikkeltés.
-
Kobe
veterán
válasz
#22743424 #5503 üzenetére
Levittem reggel a kutyat, alapvetoen kihaltak meg most is az utcak 7-8 kozott.
Erre egy random nyugger odajon es vagy 20-60 centire belemaszik a kepembe es elkezdi tolni a rizsat, meg beszelgetni a kutyarol.
Idiotaja, 70+, unatkozik, mit csinal, hat lemegy az utcara random beszelgetni emberekkel..... O, mondom hogy miert nem a ket sarokkal odebb levo orvosinal szolitgatod le az irani diakokat.
Es ezeknek a szavazata ugyanannyit er mint az enyem....
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- OLED monitor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LED világítás a lakásban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Xiaomi Redmi 12 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest