Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
1098&E30 #5281 üzenetére
Kérdezd meg a reptértől, vagy a nagykövetségen, hogy hová tudsz még egyáltalán repülni.
Ha rám hallgatsz, mondjuk holnap szálsz repülőre, mert elsején kisebb az esélyed.A magyar határon átengednek, de jó eséllyel az egyetlen határ amin mostanában átengednek európán belül.
Horváth jó. -
envagyok
veterán
válasz
#40993792 #5275 üzenetére
Errefelé 10-ből 9 konténer, garázs.
Szellőzési rendszer egyikben sincs, szemben az élelmiszerboltokkal.
Bemész a tescoba, Aldiba, stb, felnézel, tele szellőzővel.
Ahhoz gratuláltam, hogy erősebb volt a trafikmutyis haverok lobbija, mint a járvány megfékezésének szándéka.
Először nem volt szó arról, hogy a trafikok kivételek lesznek, de aztán csak beszúrták. -
Snoop-y
veterán
Nalunk(svajc) ejfeltol karanten van.
-
gilfoyle
őstag
Hol lehet kapni még maszkot?
-
proof88
addikt
válasz
forceberg #5285 üzenetére
Igen így van.
A kicselezés szó az valóban erős.
De nem egyöntetű véleménye a topiklakóknak, hogy az emberek minél távolabb legyenek egymástól, hogy időben megnyúljon a lakosság megfertőződése, ha már elkerülni a fertőzést kvázi lehetetlen?
Nem értem, miért van egy szinten tartva a bkk-val közlekedés a bringával. Mégiscsak kisebb eséllyel kapja el az ember.
A maszkot meg nyilván nem akkor fogom felvenni a buszon amikor észreveszem hogy valaki tüsszentett egyet! Szerintem akkor már mindegy. -
Motion_Blur
félisten
Ezért kell a kijárási tilalom, hatóságilag betartatva: [link]
-
Somatom
veterán
Mi ez a délután hármas bezárás? Csak 15:00 - 06:00 között fertőz a vírus?
-
-
Floyd80
addikt
Ezt talán előbb is kiadhatták volna:
A WHO szerint viszont a leghatékonyabb módszer a járvány lelassítására a tesztelések felpörgetése. A WHO főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus genfi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, egyszerű üzenetük van minden ország számára: tesztelni, tesztelni, tesztelni. Szerinte ugyanis a tesztelés nélkül nem lehet a fertőzött személyeket elkülöníteni, és ezzel megtörni a fertőzési láncolatot. Ghebreyesus szerint mindenkit, akinek kapcsolata volt fertőzöttekkel legalább a tünetek megjelenését megelőző 48 órában, tesztelni kell.
-
Vladi
nagyúr
A boltok nyitvatartásának korlátozásával kapcsolatban tudtok valami jó kis forrást? Mert én csak 1 soros híreket találok.
(#5275) Zsolt_72:
Ma voltam pár boltba, dohánybolt, rövidáru, villanyszerelési.
Mindenhol önként korlátozták a bentlévők számát, az emberek szépen várakoztak mindenhol. -
A legjobb slide deck idaig:
https://drive.google.com/file/d/1DqfSnlaW6N3GBc5YKyBOCGPfdqOsqk1G/view
Jobb, mint a Pueyo-fele Medium-post.
"The next month is critical: March 16 to April 16. It’s not so dangerous in terms of getting infected personally, but
important in terms of demonstrating we can reduce R0 or increase doubling time.
If we are still doubling each week on April 16, we have only another month to get a second chance.
If that doesn’t work by May 16, there would be no third chance. We would have to immediately clamp down to
avoid hospital overflow. This would require Wuhan-like measures such as central quarantine for sick and enforced
home-isolation for everyone else." -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Somatom #5253 üzenetére
Az olaszok és spanyolok már gyorsan be is tiltották a hobbi kerékpározást.
Igaz, vannak kivételt képező lehetőségek, de alapvetően az lehet a cél, hogy ne a hirtelen jött szabadidő miatt nyeregbe pattanó MAMIL-ok terheljék le a mentősöket lágyéksérvvel meg hasonlókkal. Mondjuk New Yorkban a "sok" kerékpáros az kb. egy alföldi település átlagos délutáni forgalmát jelenti, szóval ők máshonnan indulnak. -
válasz
Ajándékok #5246 üzenetére
Nem volt másolás, séróból jött. Mindegy hogy nevezzük, az ecet nem ér semmit. Minimum domestos, vagy hypo oldatos vízzel lemosni, leöblíteni.
Behatási idő egy műanyag vagy fém csomagolás esetében 5-10 másodperc.
Viszont szárazra törölni csak és kizárólag egyszer használatos eszközzel, pl papírtörlő. Egyébként bármi mással tilos. -
envagyok
veterán
"15 óra után csak élelmiszerüzletek, drogériák, patikák, háztartási üzletek, benzinkutak, dohányboltok maradhatnak nyitva."
Dohányboltok...
Legalább pont most kellene azokat bezárni, ha már dupla esélyt ad a füstölés az embereknek arra, hogy lélegeztetőgépre kelljen kapcsolni őket.
Aki akar, 15 óráig bevásárol, de talán egy részük gondolkodna, és ha ideiglenesen is, de leállna a bagóról.
Ráadásul levegőtlen kis lyukakban árulják a cigit, ahova napi több száz, ezer ember is bemegy.
Gratula
-
medica
senior tag
ha még nem volt:
Példátlan EU-s döntés a koronavírus miatt: Magyarország is hatalmas összegekhez jut
[link] -
Floyd80
addikt
Lombardia: +1367 (ez valamelyest csökkent) összesen 14.649, 202 halott.
-
Vesa
veterán
válasz
fant0mi #5255 üzenetére
"a vedekezes egy ujabb szakaszaba, ahol mar indokolt lesz a viselese."
A viselése a kezdetektől indokolt lett volna, hiszen a vírus elleni küzdelem egyetlen módja jelenleg, a fertőzés átadásának gátlása, minden lehetséges módon, melyek közül az egyik legnyilvánvalóbb a maszk viselése!
A lényeg éppen az, hogy nem kell megvárni, mire szóródik, hanem meg kell előzni. -
fant0mi
őstag
válasz
freeknight #5251 üzenetére
A jo eletbe.
-
fant0mi
őstag
válasz
freeknight #5236 üzenetére
Igy van. Szegeny nem mondhat nagyon mast.
Ellen is tudott mondani onmaganak, de eszrevette.
Majd ha lesz keszlet, a lakossag szamara is tomegesen elerheto, akkor majd hivatalosan is lepunk a vedekezes egy ujabb szakaszaba, ahol mar indokolt lesz a viselese. En igy kepzelem. -
1098&E30
csendes tag
Remek, lezárták Ferihegyet. Elsején jöttem volna haza Torontóból.
-
Somatom
veterán
Érdekes mozgolódás. Én már követem a példát.
-
freeknight
őstag
Elég szívszorító videó Bergamoi kórházból. Csak erős idegzetűeknek ajánlom.
Mindenki lélegeztetőn, amíg a szem ellát. Szerintem a videó alatt hallható folyamatos oxigénsziszegés velem marad egy darabig. -
Somatom
veterán
válasz
#40993792 #5229 üzenetére
Köszi! Ez jó hír. A vasárnapi váltásból négyen nem indultak el. Azonnal kirúgták őket. Úgyhogy, mi szerda reggel nekivágunk. Az lenne a legjobb, ha Ausztriába beengednének és a német határról visszafordítanának. Akkor a Magyar határra visszaérkezve már külföldről érkezetteknek minősülnénk és elrendelnék a karantént. Havi 900 Erzsiért elbohóckodok itthon.
-
macikos
addikt
Ezek a népi praktikák se semmik. Pálinka, tea, fokhagyma! ... az aztán megvéd...
1-2 éve körzeti orvosnál egy influenzás bácsi megkérdezte a doktornőtől, hogy a negró-tól megyógyul-e?
-
freeknight
őstag
válasz
Citroware #5241 üzenetére
Hétvégéig sok minden változhat itt is, ausztriában is.
De ez egy olyan kérdés, amit csak te tudsz eldönteni. Az én személyes véleményem az, hogy semmiképp nem mennék most ausztriába dolgozni, ha nincs saját autóm, vagy nem tudok menni kollégával. De ugye ez a te helyzetedben nem sok segítség.
Ha már választani kell, vonattal mennék egyébként, kivéve ha bevállalja érted a karantént a családtag.
Dyingsoul: Az ilyen cselekedet az én szakmai renomémat rontja.
Sajnos ebben az országban sok olyan munkahely van, ahol a szakértelem másodlagos. Főleg ahogy közeledsz a nagypolitikához. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Oposzumtoszó #5239 üzenetére
Mivel nem baktériumról, hanem vírusról van szó, gondolom copy-paste volt.
A csomagolást mivel tisztíthatom? Jó az ecet? Elég áttörölni vagy beletenni kell? Mennyi időre? -
Végre valaki felhozta ezt a témát!
Persze hogy viselnie kellene az "egészséges" embereknek is. Pláne, hogy van lappangási idő, ami alatt fertőzhetsz is. Nincs elég maszk, ezért ezt nem reklámozzák. Cseppfertőzéssel is terjed, ezért ha valaki tüsszent a közeledben, akkor elkaphatod. A legtöbb maszkon a vírus önmagában át tud jutni, de a cseppfertőzés/tüsszentés már nagyobb levegőbe kerülő molekula, ezért hatásos a szájmaszk annak is, aki még nem beteg, pláne ha tudtán kívül hordozó. Igaz nem 100%-os a védettség.
Érdekes, hogy Koreában mindenki hordja, Kínában meg aki nem hordta, azt a nyílt utcán verték meg. -
törölt tag
Az egyik Metro(ahova kártya kell
) finomlisztügyileg ki lett fosztva. Méregdrága rizsből volt na meg rétesliszt és búzadara. Előttünk pálcika huszonéves srác, egyedül csak 55ezret fizetett(basmatirizs stb diétára, inzulinra gondolom
)
2 kérdés
Pizzaliszt alkalmas kovászos kenyérsütésre?
Dohányboltok miért tartanak nyitva, létfontosságú?( Remélem lélegeztetőgépnél igazságos elosztás történik asztmás és dohányos között)
Tapasztalat
Állásmegtartás:munkavállalók el kezdtek korábban bejárni, ki veszik a munkát az ember kezéből....túlbuzgók. Ugye aki már kijött a felhalmozás szindrómából, rájött, hogy a 20kg liszt stb sincs ingyen. -
Egy fontos ügyben lennék kíváncsi a véleményetekre, szerintetek ez hogyan oldható meg.
A hétvégén nekem vissza kell jutnom Ausztriába, mert kötelez az ottani munkavégzés jövő hétfőtől. Nem kocsival vagyok, tehát két megoldás van: tömegközlekedéssel kimenni, vagy egyik családtagom kivisz autóval. A legbiztonságosabb megoldás természetesen az lenne, ha a családtagom kivisz, kitesz a lakhelyemen, visszafordul és visszajön Magyarországra. A probléma ezzel az, hogy akkor neki 2 hét karanténba kellene vonulnia, mert mindenkinek ezt kell tenni aki külföldről jött. Hiába el sem hagyta az autóját, vagy egyedül az én üres lakásomba jött be, és hiába ez sokkal biztonságosabb megoldás, mint az, hogy én buszra meg vonatra ülök, a szabály szerint őt karanténba kellene küldeni emiatt.
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek lehet-e találni bármilyen megoldás erre, hogy ha bizonyítani tudnánk akár menetlevéllel, hogy Ausztriában ki sem szállt az autójából sehol, csak engem rakott ki a lakhelyemen, és hogy ezért nem kellene karanténba zárni hogy elveszítse az itteni munkahelyét, akkor vajon megengednék-e neki, lehet-e ezt valahogy kérelmezni.
Mert ha nem, akkor vonatra kell ülnöm ami a vírus terjedése szempontjából mind számomra, mind mások számára nagyobb veszélyt jelent, azaz ezzel a szabállyal ebben az esetben nagyobb kárt tesznek, mint ha megengednék hogy átvigyen és visszajöjjön. -
macikos
addikt
Ezt mondom én is basszus, hogy már rég mindenkinek maszkban kellene lennie. Ez lenne a legfontosabb lépés.
Vagy azt várják, hogy az emberek saccra mondják meg magukról, hogy mikor kell maszkot venni?
Ez a védekezés lényege. Mindig kell maszk!Kezet se csak akkor mosunk WC-zés után, ha sz*ros lett
-
-
dugynok
senior tag
válasz
freeknight #5233 üzenetére
Mert az is egy fszsg lenne, mert azokat tesztelik/ték csak, aki kontakt+tünet pàrossal voltak... Innentől bàrmi hihető, érdemleges?
-
proof88
addikt
válasz
-FreaK- #5228 üzenetére
BiotechUSA, Scitec, stb.
Érdemes körülnézni egy webshopban ahol mindenféle van, pl shop.builder.hu, mert ott lehet látni hogy mennyiféle van és táblázatok is vannak hogy miben miből mennyi van, meg kérdések-válaszok a termékek alatt, vélemények, stb.
Vannak kifejezetten nagy dózisú napi vitamincsomagok pl Biotechtől a Daily Pack, vagy Scitectől a Multi Pro. Ezek 1-1 havi adagot tartalmaznak, napi ~7-9 tabletta. Bajod nem lesz tőlük.
-
Amur
addikt
Tisztifőorvos asszony most nyilatkozta mosolyogva hogy egészséges embereknek nem kell maszkot viselni. Azt az eü.dolgozóknak és a fertőzötteknek kell a kölcsönös védelem miatt.
Ez a két mondat full üti egymást.. hiszen az utcán szintén tudtunkon kivül is kerülhetünk ilyen kontaktba egymással(egészséges-fertőzött mint ahogy a korházban az orvos-beteg..)
Tudom hogy hiány a szájmaszk, de valaki csak megvette azt az 1.2 millió darabot ami március elején még készleten volt. Tehát van azért otthon, elég sok embernek.
Nem mondom hogy rakja fel mindenki, mert jönnek még rosszabb idők, amikor sokkal több fertőzött járkál majd az utcán, netalán én is az leszek, de a megelőzés mindig jobb mint az utólagos cselekvés nem? Azért kezdek kételkedni abban hogy én látom-e jól, de inkább hajlok arra hogy az egészséges is viseljen maszkot. -
freeknight
őstag
Azt nem értem, miért nem hozzák nyilvánosságra, mely városokban van fertőzés? Talán nem lenne hülyeség ezeket a helyeket elkerülni, illetve az ott élőknek fokozottan figyelni.
Nem, az nem érv, hogy nem akarnak pánikot. Olaszok, németek, franciák, osztrákok stb stb mind nyilvánosságra tudják hozni, mi az esetek területi eloszlása. -
Ajándékok
aktív tag
-
Submarine
senior tag
Üdv!
Mesélne egy kicsit a tapasztalatairól aki diagnosztizált beteg?
Vagyis aki karanténban van.
Pl. mennyi időt kell a teszt eredményére várni? -
Amur
addikt
válasz
Ajándékok #5222 üzenetére
Azt hittem rendelt kajára gondolsz, nem nagybevásárlásról van szó...
Akkor ami nem romlandó azt rakd félre 1-2 hétre. Ami fagyasztható az mehet a fagyasztóba.
Ha van UV lámpád akkor azt is bevonhatod. Hirtelen ennyi jut eszembe.
De a felvetésed jogos, csak nem írtad jól körül, azért nem válaszolt az első két hsz-edre senki. -
updog
őstag
válasz
Soulfly842 #5106 üzenetére
Valaki megmagyarázná ez miért jó? A topicösszefoglaló értelmében egyelőre nem fejtem ki a mai nap személyes, szubjektív tapasztalatait, csak érdekelne hogy kinek mi a meglátása, neadjisten valamivel alátámasztott véleménye.
-
Mondjuk a minőségi táplálékkiegészítő véleményem szerint nem hülyeség...
Én direkt csak sportolói vitaminokat veszek a túlárazott marketing vitaminok helyett.
Magasabb hatóanyag, valamivel erősíteni kell az immunrendszert, és a megfelelő táplálkozás mellé nem hátrány a plusz.
-
válasz
S e t h #5218 üzenetére
Lövésem sincs, azt gondolják, hogy majd a neocickány kihúzza őket a bajból.. Mindenhol ezt láttam ma amúgy, Kecskeméten is jártam pl.
Ja másik, a gépjárművezető szakoktatást még mindig nem tiltották le, nincs egység, a KAVK pedig nonprofit KFT... tehát itt a profit a lényeg..
-
Somatom
veterán
válasz
freeknight #5213 üzenetére
Köszi! Úgy legyen!
-
freeknight
őstag
Változott a tesztelési protokoll, már tesztelik a lázas, akut légúti tünetekkel rendelkező embereket is, akik kórházba kerülnek.
Végre -
válasz
freeknight #5211 üzenetére
Nem szülő vagyok, hanem oktatástechnikus-rendszergazda-informatikus egy szakgimnáziumban.
Ma ült össze a tanári csapat, Google Classroom-ra tettük le a voksunkat, az infós kolléga segített a többi kollégának, akinek nem volt esetleg gmail-je, mert más levelezőrendszert használt, annak elkészült, akinek kellett lett Messenger is a diákokkal való hatékonyabb kommunikáció kapcsán.
A tanárok rugalmasan igyekeznek az új kihívásokat kezelni, sokan videó/skype formájában fognak tananyagot készíteni, classroom lehetőségeit kihasználni.Szigorúan nézik a tanárok, a diákoknak be kell csatlakozni a csoportokba az "órákra".
További részleteket nem tudok, egyelőre alakul a dolog.
Ez nálunk, vidéken volt ma.
-
Vesa
veterán
válasz
Intruder2k5 #5184 üzenetére
"Gondolom a teszt ugyanúgy beszerezhetetlen most a kormányok számára,"
Most talán már igen, de januárban, februárban még nem volt az, amikor be kellett volna szerezni, látva a Kínai/D-Koreai helyzetet. Sajnos ezt a veszélyt megint nem a szakamberek becsülték alul a kezdetekkor, hanem a politikusok (bármifél oldaltól függetlenül). Csak nézd vissza a nyilatkozatokat január/február közepéig!
-
Somatom
veterán
Akit otthoni karanténra köteleznek, annak jár táppénz?
-
freeknight
őstag
Szülők!
Kíváncsi vagyok, úgy láttam nem is volt róla szó. Működik ez a digitális tanrend, vagy csak szebben csomagolt sulibezárás? -
-
freeknight
őstag
válasz
macikos #5204 üzenetére
Így kell ezt. Erre is hozhatna valami szabályt a nagytiszteletű operatív törzs, nálunk is sokan azért spajzolnak, hogy árulják majd.
Ajándékok: kaja miatt én nem aggódom. Persze csomagolást áttörölheted valamivel, műanyagon több ideig megmaradhat. De nem vagyok én se szakértő, enni ugye meg muszáj. -
Ajándékok
aktív tag
Akkor harmadszor is. Hátha van van itt szakember is.
Bizonytalan forrásból származó (rendelt, talán fertőzött) élelmiszer mennyi idő után fogyasztható ha hűtőbe teszem?
Ha fagyasztóba teszem?
A mikrosütő fertőtleníti az ételt?
A hűtőben "át tud menni" a másik polcon lévő ételre?
Otthoni élelmiszer fertőtlenítésre (gyümölcs, hús, konzervdoboz, egy zacskó negro.... ) hatásos az ecet? -
-
Amur
addikt
válasz
freeknight #5196 üzenetére
A fosztogatás akkor lesz realitás, ha elhúzódik a járvány.(amire azért van esély)
Kell hozzá még az is hogy a rendfenntartó erők ne legyenek a helyzet magaslatán(azért erre is van esély),
és persze kell az hogy az emberek elkeseredettek legyenek, elfogyjon a pénzük/kajájuk, vagy csak legyen hajlandóság az ilyesmire bennük.
Nem igazán tudom, nem is tudhatom, mi lesz ennek a vége. Mindenesetre egy baseball ütő van a sarokban. A gyerekeknek meg eddig is azt mondtam hogy ajtót nyitni nem kell senkinek, akinek be kell tudni jönni , annak van kulcsa, vagy tud szólni telefonon hogy engedd be, mert itthon maradt. Mindenki más maradhat nyugodtan kinn. -
kw3v865
senior tag
válasz
freeknight #5196 üzenetére
A fosztogatást nem tartom valószínűnek. Ha odáig fajulna a helyzet, bevetnék a honvédséget. Erre minden országban nagyon figyelnek, hogy ne legyen áruhiány alapvető élelmiszerekből. Ha a rendőrségnek túl sok lenne a munka, akkor azonnal kivezénylik a katonákat (már akik éppen nem külföldön/a határon szolgálnak). A tartalékosok is bármikor behívhatóak a mostani helyzetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- OLED monitor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LED világítás a lakásban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával
- Oakley Five Square OO9238-04
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest