Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
Noukoum #5094 üzenetére
Hát mi speciel lisztből 2 kilót vettünk, mert nem használunk sima lisztet amúgy sem, szóval az tényleg armageddonra van. Cukorból nulla.
Egyébként az utolsó nagyobb bevásárlást 3 hete tartottam (Németországban), előtte asszonnyal leültünk számolni, hogy akkor miből mennyi kellhet, mennyit tudunk hűteni, mennyi az, ami hülyeség kategória. Azóta még párszor mentünk friss zöldségért, húsért, ezekről nyilván le kell mondanunk, ha elfogynak, mert exception lesz, ha kimozdulunk otthonról...
Nyilván miattam üresem most a polcok.
-
válasz
freeknight #5095 üzenetére
-
koko52
nagyúr
válasz
freeknight #5095 üzenetére
Ha valakinek van valamiből sok és a másiknak nincs, akkor tudod mi fog történni
Ha tényleg odáig fajul a helyzet akkor nem lesz törvény se ami megóvja a lisztedet. Az erősebbik kutya b@szik. -
freeknight
őstag
Figy, én január 24.-én betáraztam mindenből, a vuhani karantén másnapján. Kicsit korai volt? Én is azt hittem, de nézz csak rám, nem nekem kell most sorbanállnom ki tudja, mennyi fertőzött között, vadászni, hátha akad még 1-2 csomag tészta.
Az előző topikban első hozzászóló voltam, akkor is kiröhögött még mindenki, hogy mit spájzolok, meg mit keltem a pánikot. Akkor még ment a szokásos lemez, hogy "nem súlyosabb egy mezei influenzánál" és társai. Ez már az első olasz karanténok idejében volt, ott már tökéletesen lehetett látni, mi következik eu-ban. Aki akkor sem kapta meg a wake up call-t, és nem ment bevásárolni, arra már tényleg nem lehet mit mondani. Persze ő is menni fog vásárolni, a többiekkel együtt, majd pánikban, miután bekerültek a médiába az első kifosztott olasz boltok képei. Nagyjából így is történt a dolog.Igen, megmagyarázom. Ha nem sikerül letörni az exponenciális görbét, akkor lehetséges, hogy nem lesz elég egészséges boltos, kamionos, élelmiszerüzemi dolgozó, aki feltöltse a polcokat. Vagy esetleg a németek bekeményítenek, és nemcsak a szájmaszkokat fogják meg a határon, hanem az alapvető élelmiszereket is.
A helyzet óráról-órára változik sajnos, nem jó irányba. -
nyogo83
senior tag
Itt lakok a kozeleben, 1-2 napja mar hallottam rola, kivancsi voltam mikor derul ki. Igazabol mire beindul a jarvany, orulhetunk ha lesz aki ellasson.
Raadasul ezek a peldak tokre osztonzoleg hatnak a mostani onkentes egeszsegugyi toborzasra -
válasz
CptAdamica #5077 üzenetére
mivel nem tudhatom, hogy én nem vagyok beteg, ezért jobb viselni szerintem, ártani nem árthat
-
sasa134
addikt
Győr, megvan az első... [link]
Szüleimet szerdán hazaparancsoltam, remélem nem későn
-
nubreed
veterán
válasz
Graphics #5067 üzenetére
Sajnos ezen mi is végig mentünk. Egy kollégám hetek, sőt kissebb megszakításokkal hónapok óta köhög. Valamikor nagyon, valamikor kevésbé. Az ezt megelőző hét előtti héten már kezdtünk igen feszültek lenni emiatt, pont akkor kezdett talán felfutni ez az egész koronavírusos őrület, hogy már mindenkinek megütötte az ingerküszöbét (azóta meg már mi van...). Mondtuk neki, hogy menjen haza. Persze nem ment, szóltunk főnöknek, hogy akkor intézkedjen. Hazament nagynehezen, erre egy napot otthon volt, de aztán bejött dolgozni megint. Persze köhögés ezerrel. Ezt játszottuk a múlt héten is, nagyon tele volt ezzel a tököm. Szerencsére most már home office van. Szívlapáttal b@sznám ilyenkor hátba a felelőtlen állatokat. Nincs az a munkamánia ilyenkor, ami ezt a fajta viselkedést legalizálhatja.
-
azbest
félisten
Egyébként tegnap fogtam a fejemet... nagy nehezen talán sikerült meggyőznöm telefonon nyugdjas anyámat, hogy ne utazgasson megyeszékhelyre lényegtelen kontrollvizsgálatra, mert vagy úgysem lesz, de semmiképp sem éri meg kockáztatnia.
Aztán amikor kérdeztem, hogy amúgy van-e otthon ellátmány, ha esetleg szigorítanának a mászkáláson, akkor van-e mit enni... naívan, mert amúgy teljesen normál időszakokban kartonszámra halmoz fel lisztet és cukrot főzéshez, befőzéshez. Hát most nincs neki otthon... mert hát épp elfogyott. Amikor rákérdeztem, hogy ugyan mikor érdemes akkor bevásárolni, ha nem most... hát nem hozott mostanában ilyesmit... miközben amúgy napi szinten jár boltba.
Komolyan nem értem az időseket.
Egyébként falun aztán pláne előfordulhat, hogy az az 1-2 kisbolt, ami van valamiért nem megközelíthető a falu túlvégén. Azért minimális szinten jó, ha nem üres a kamra. -
-
sasa134
addikt
Német maszk-helyzet: nincs, sehol. Amazonon április 11 a szállítási határidő (2db 16Eur - cserélhető filteres, nem tudni hogy megfelelő védelmet biztosít-e de ez a bestseller).
-
szekra
addikt
válasz
freeknight #5045 üzenetére
Tehát ha nem vásároltam be 1-2 hétre előre, nem vagyok értelmes? Bírom az ilyet...
Bármikor jöhet egy olyan helyzet, hogy nem bírják feltölteni az üzletet.
Kifejtenéd? -
-
nyogo83
senior tag
válasz
Graphics #5067 üzenetére
Felesegem melohelyen(gyar, szemlyzetin melozik) multheten az egyik munkas lazasan, szarul ment be. Hazakuldtek, illetve meghagytak neki, hogy jelezzen. Hetvegeig nem magyon tudtak eddig elerni, talan ma kiderul mi van vele.
Viszont reggel mielott indult melozni az asszony, a fonoke mar szolt elore, hogy 10-12 ember jelezte, hogy nem megy be, mert kiderult, hogy fertozottel leptek kapcsolatba(melohelyen kivul). -
CptAdamica
veterán
Annyira nem éri meg, hogy szerintem vesződj vele. Aranyáron van 1 darab is és 4 óránként cserélgetni kell. Betegeknek kell első sorban, neked felesleges. Amit tehetsz:
- Húzzál kesztyűt és úgy fogd meg a kapaszkodókat,
- ha hallod, hogy valaki krákog, akkor állj arrébb,
- vigyél egy kisebb tubus kézfertőtlenítőt -
válasz
Az első mondatod úgy a saját farkába harap, mint egy búgócsiga. De viccen kívül a multinak mindig az lesz az érdeke, hogy tudja működtetni a kereskedését.
-
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Bocs de ez nem egyértelmű nekem. Ugye legfrissebb hír, hogy a boltok (az élelmiszeren és drogérián kívül minden más) délután 3-ig lehetnek nyitva. Namost a kérdésem az, hogy az alapvetően webáruházakra (pl, Ipon, Aqua, stb) is vonatkozik ez, vagy azok, ha megrendelek valamit továbbra is szállítanak házhoz? Ezt lehet tudni?
-
zs198
aktív tag
Már ide [link] is betört a koronavírus??
-
Kollegám bejön dolgozni, úgy köhög mint az állat.... Főnök mondta neki menjen haza....
Oké, gyerekek otthon takonykórba... De felelőtlen dolog bejönni így... Következőleg majd én jövök be, és fosom le a kilincset... komolyan mondom..
Tőlem 7 méterre krákog, meg vajúdik... Pakolok, megyek haza.
-
macikos
addikt
Telefonálj be a környező patikákba, ahova járni szoktál, hogy kapható-e.
Ha már fertőtlenítés, "érintésvédelem":
1. Kézfertőtlenítésre zselé, az oszlik el rendesen a kézen.
2. Ruhára, cipőre, boltban vásárolt termékekre ideális az aerosolos spray vagy a pumpás.DM-ben, Sparba, Tesco-ban kapható 50,60,100-as csomag eldobható gumikesztyű, ezer párszáz forintért. Az sem hülyeség.
-
macikos
addikt
Elmentem a kisboltba, szájmaszkban... az emberekben még a sz*r is vigyázba állt, amikor megláttak. Kész.
Állnak a boltban egymással szemben és a vírusról beszélgetnek perceken át az eladókkal együtt...
A környéken a lakók nagyrésze mind külföldön dolgozik, most jöttek haza nem rég, de ez senkit nem érdekel. -
Ringman
nagyúr
nekem nem tiszta, hogy bármilyen közszolgáltatás lesz-e korlátozva, pl posta gondolom nem lesz bezárva. vagy tévedek?
-
vzozo
senior tag
válasz
radi8tor #5047 üzenetére
Aldiban ma előttem egy TELJES bevásárlókocsi tele volt pakolva macskaeledellel. Szerintem 1 éves adag
Ugyanmár, nálunk simán elfogy hetente 2 doboz, néha finnyás az öreg kandúr, akkor ugye egy idő után megy a kukába - néha csak szimplán sokat eszik... És többeknél nem csak 1 háziállat van, hanem több is.Lehet most sírni, sokan szóltak előre, hogy SHTF lesz, be kellett volna vásárolni időben...
-
Kobe
veterán
válasz
próbálj meg 2 hónapnyi kaját, aminek a fele romlandó, egy átlagos méretű budapesti lakásban, átlagos hűtőben eltárolni....
a többség a kukába vásárolja feleslegesen a holmikat, cska még nem tudnak róla
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Tud valaki segíteni a következő kérdésben! Egy kicsi gyorsnyomdában dolgozom, olyan fénymásoló szerű. 3an dolgozunk néha van személyes kiszolgálás is, kb 2-3 ember egy nap. Ránk vonatkozik a 15óráig tartó nyítvatartás? Hogy értik amúgy? Mindennap így lesz, vagy holnap 15 óra enyi, utána feloldásig zárva?
-
Floyd80
addikt
válasz
Remek dolog ez a HO, főleg ha betont fúrnak a szomszéd építkezésen.
-
Noukoum
veterán
-
Spirit
őstag
Elindultam ma az utolsó utaim egyikére. 6x fotóztak le a zsaruk egy 80km-es úton. A postára nem lehet bemenni, előtte kell várakozni, mint a gyógyszertáraknál. Mindenki fél méterre egymástól áll a sorban, régi ismerősök találkoznak ott, 20 centiről magyaráznak egymás fejébe. Minden gyógyszertár előtt kígyózó sorok. Kisboltokban rettegés az eladók fején, hogy mikor kell bezárniuk(nem élelmiszer), hazaérek és vár egy szerdán feladott csomag. Németből jött DHL>postán keresztül egy komolyabb kempinglámpa időszakos áramszünet esetére. Kultúráltan felvágva a doboz ragszalagja, kilopva a lámpa és német újságpapírral helyettesítve majd visszaragasztva. Gondolom úgy voltak vele, mostmár tök mindegy, itt a világvége.
-
maajsz
senior tag
válasz
radi8tor #5047 üzenetére
Egy hónapra sem tud elegendőt venni, mert úgy is kell mindig valami ami nincs otthon. A mai ember kb képtelen teljesen önfentartó lenni egy hónapig annyira elszokott tőle.
A másik meg a legrosszabb amit tehetnek, most megrohamozni a boltokat egyszerre, mert ha csak egy két "beteg" szétszórja az anyagot az exponenciálisan fog szétterjedni. -
radi8tor
MODERÁTOR
Sokat érsz a várakozással, ha a gyárak nem bírják a termelést. A lényeg az lenne, hogy mindenki annyit vegyen ami 1 hónapra elég. Ne fél évnyi cuccot vásároljanak be.
Aldiban ma előttem egy TELJES bevásárlókocsi tele volt pakolva macskaeledellel. Szerintem 1 éves adag - kivéve ha nem menhelyet üzemeltet (bár azok szerintem nem Aldiból vásárolnak).freeknight: fizetés napot várták sokan, emiatt nem lehet haragudni rájuk.
-
PitLee
őstag
válasz
syberia #5034 üzenetére
Múltkor a szembe jött a kolera járvány rövid története, kikerekedett a szemem rögtön.
1831-ben kb.: 500.000 megbetegedés, 250.000 halott, majd
1872-ben visszatért és kb.:450.000 megbetegedés, 190.000 halott, majd
1918-ban jött a Spanyolnátha -
freeknight
őstag
Ezért mondtam az előző topikban is, hogy már régen el kellett volna menni bevásárolni minden értelmes embernek, mert ha a horda elkezd pánikolni és beszabadul a lidl-be, nem marad semmi. Arról ne is beszéljünk, micsoda melegágya ez a tömeg most a vírusoknak.
Ne napról-napra vásároljatok, annak most már vége. Bármikor jöhet egy olyan helyzet, hogy nem bírják feltölteni az üzletet.A mennyiség tényleg túlzó, dehát lássuk be, magyarok vagyunk... napi 6000 kalóriának meg kell lenni a karanténban is. Sokan ezt most úgy fogják fel, mintha valami ünnep lenne, úgyhogy minden nap akarnak dőzsölni, roskadozzon a kaja.
Én ezeken csak nevetek a január közepén betárazott kajámmal. Én 2 hónapig ki se fogok menni a kerítésen kívül most, szerencsére HO van már nálam is.
-
Kobe
veterán
válasz
aprokaroka87 #5041 üzenetére
nem kellene semmilyen korlátozás, simán józan ész
-
Z10N
veterán
Hello! Most akkor Debrecennel es Hajdu-Biharral mi a helyzet? Nyirabrany itt van a kozelben. Oda hogyan jutott el?
Kotaj SzSzBereg megyeben van meg sincs a terkepen jelolve. -
samujózsi
senior tag
Liba- és kacsazsír miért lett ilyen kelendő?
-
Kobe
veterán
az emberi hülyeség, úgy érzem elérte a tetőközeli állapotát
Kivittem rokont délelőtt a vonatra, és mondom hazafele akkor már kerülök egyet a bolt fele és gyorsan napközben elintézem amit hétvégén a birkasereg miatt nem lehetett kapni. Úgyis többen vannak munkában mint home officeban.....aha....
Midez 11kor.
Lidl lefosztva. Teljesen.
Hús, szárazáru nuku. Fagyasztottból alig.
Többen voltak most bent, mint márc 15 előtti rohamban.
Helyi bolt, nagyrészt állandó vásárlóerővel. Ugyanezek az emberek szombaton is kartonnal vitték a tálcáshúst, most ugyanott állnak sorba még 8-10 fagyasztott brokkoliért....
2 nap alatt megettek 8 kiló karajt vagy mi ?így folytatjuk a járvány után az elhízás és tömeges cukorbetegségbe fog belerokkanni az egészségügy, 2 hónap alatt mindenki hízik 30 kilót....
-
syberia
veterán
100 éve történt:
-
sasa134
addikt
válasz
H1F0N1CS #5028 üzenetére
Ez nem az ironia időszaka, amikor valószínűleg több száz honifitársunk, szüleink, nagyszüleink halnak majd ebbe bele, meg olyan károkat vészel át minden gazdasági szereplő, amiből valószínűleg sok sok év kemény munka fog kirángatni (vagy az se). Szóval nem, nem érzem.
@Amur
nyilván a korményrendelet gőzerőveé készül, ami pontosan leírja ezeket. Szerintem még ma olvasható lesz.
-
Amur
addikt
Erről valami pontosítást találtatok?
"Az éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák."
Azt is jó lenne tisztázni mi számít élelmiszerüzletnek. Minden ami tart humán élelmiszert, vagy csak az aminek az a fő profilja?
Ebből lesznek még kavarodások. Jó lenne világosan fogalmazni egy ilyen fontos döntésnél.
Úgy látom megy egy kis "azértsemondjátokmegnekünkmitcsináljunk", majd holnap zárunk be mindent, ma csak korlátozunk téma.. -
H1F0N1CS
tag
A kormány kézben tartja az ügyet! Nincs itt semmi látnivaló, lehet ballagni melozni a gyárakba ahol 2-500 fő dolgozik.. Topik zárható.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Dyingsoul #5015 üzenetére
Nem feltétlenül mutyi és nem feltétlenül kell bemenni sem. Itt Győrben a fürdőt már bezárták, és a fürdő el akart küldeni egy csomó embert. A polgármester viszont leült a vezetőséggel, és meggyőzte őket, hogy ne küldjék el a dolgozókat. Napi 4 órában maradnak, hogy mit csinálnak azt nem tudom (valószínű semmit), de a város és a fürdő ennyit ki tud gazdálkodni a bérükből.
Ez a pénz alig valami, de talán a gazdasági és egyéni túléléshez elég. Annál mindenképpen jobb, mintha tömeges elbocsátások lennének. Ha mindent lezárnak akkor ugyanis ez jön. Ausztriából pl már kb minden magyart aki a vendéglátásban dolgozott elküldtek.
Tehát nem feltétlen rossz, hogy a cégeknek adnak pénzt, hogy tartsák meg a munkahelyeket, mert lehet ezt jól is csinálni, és akkor a kecske is jóllakik meg a káposzta is megmarad. -
Rive
veterán
Kínai tanulmány: a koronavírus kevesebb gyereket fertőz
Egyrészt, ez is mintha azt támasztaná alá ami korábban már felmerült: hogy a Covid19 igazából nem jelentősen durvább, mint a többi klasszikus 'megfázás' - amennyiben már előzőleg felkészített (részben immunis) lakossággal találkozik.
Csak ugye most nem ilyen a helyzet, szóval nincs meg az a szakasz, amikor a lakosság gyerekkorban könnyű tünetek mellett átesik a fertőzésen és később már az immunmemória segítségével ha nem is immunis, de könnyű tünetek mellett megússza az újrafertőződést.
Most mindenki 'szűz' a vírussal szemben.Másik érdekes pont ez a rész:
A kutatók óvatosságra intettek, mondván, hogy a vírust 10 gyerek közül nyolcnak a székletében is megtalálták, még jóval azután is, hogy az orr- és a torokmintákból eltűnt, az azonban nem világos, hogy a székletben talált vírusrészecskék fertőzők voltak-e.Egyre indokoltabbnak tűnik az iskolák bezárása.
-
sasa134
addikt
válasz
macikos #5000 üzenetére
Tegnap Németo., Anne Will műsorában többek közt Armin Laschet, NRW tartományi miniszterelnöke, Olaf Wolf pénzügyminiszter, Alexander Kekulea a Halle-i egyetem mikrobiologiai intézetének igazgatajó, mindenki kb 1 méterre a másiktól... Íme:
[link]Csak, mielőtt elkezdjük a népszerű "magyarozást"..
-
válasz
macikos #5019 üzenetére
"Akkor akarja mindenki felvenni, ha nagy lesz a baj?"
Igen, mivel sajnos nem áll rendelkezésre korlátlan számban, és mert egy maszkot nem lehet három hónapig hordani, feltehetően ez is benne van, az emberek tartogatják rosszabb időkre."Hónapokig maszkban ment ki a lakásból. Úgy félt tőle mindenki, mint a tűztől..."
Az akkor volt, és egyedi eset volt. Most más a helyzet. -
macikos
addikt
válasz
wintikek #5016 üzenetére
Nem az a baj, hogy nincsen mindenkin! Az a baj, hogy senkin sincs! Ez a nem mindegy.
Elvileg elfogyott mindenhol. Akkor hol van? Akkor akarja mindenki felvenni, ha nagy lesz a baj?Sajnos mindenkiben az van, hogy "akin szájmaszk van, az beteg". Anyám pár éve "készült" egy szívműtétre. Az úgy néz ki, hogy baktériummentesen, fertőzésektől tartózkodva kell neki inudlni a műtétnek, tehát nem lehet beteg az ember. Hónapokig maszkban ment ki a lakásból. Úgy félt tőle mindenki, mint a tűztől...
-
wintikek
tag
válasz
macikos #5009 üzenetére
Tök jó hogy Ti megbélyegeztek bárkit azért mert nincsen rajta szájmaszk.
Talán az elkövetkezendő napjaimat a várost járva óránként körbe kéne érdeklődnöm minden patikába hogy van -e már szájmaszk nem? Mert csak úgy megemlítem, nincs szájmaszk.És talán egy csöppet, de tényleg csak egy pindurit fontosabb, hogy az egészségügyi dolgozókon legyen.
-
macikos
addikt
válasz
#40993792 #5012 üzenetére
1,5 milliárdból töredék a fertőzött. Mondjuk kérdés mit vallanak be... ugye lassan ők jönnek ki ártatlanul az egészből, mintha nem tőlük indult volna. Mindenesetre rohadt sokan vannak és ahhoz képest jól állnak, ha lehet ilyet mondani. Persze tényleg kérdéses, hogy mi a valóság.
-
-
-
macikos
addikt
Alap kellene hogy legyen a szájmaszk mindenkin és az eldobható, nitril kesztyű.
Csoda hogy a 1,5 milliárdos kína megússza? Persze. Mert hozzá vannak szokva az ilyen intézkedésekhez... itt meg...
Olyat, ami megvéd nem tudsz beszerezni, de akkor is, a szájmaszk felfogja a "nagyját".
Tüsszenteni se hiába tüsszentünk zsebkendőbe 100 éve. Már aki tud normálisan tüsszenteni... nem odateszi díszből a kezét és lövi a levegőbe az egészet teljes erőből. -
Amur
addikt
válasz
macikos #5000 üzenetére
Jó példát mutatnak.. Én ma voltam Intersparban. Egyetlen szájmaszkosként mászkáltam..Rendesen kellemetlenül éreztem magam. Kifelé láttam egy kínait szájmaszkban, meg egy kismamát a szája elé fogott sállal.
Még mindig nem fogta fel a tömeg hogy miben vagyunk..
A példamutatás ilyen helyzetekben kiemelten fontos! Elvárnám a politikusoktól hogy megtegyék. Tudom ez magyarország, de ez nem is egy rutin napi országgyűlés.
Vészhelyzet van az egész világon. Ideje lenne kicsit komolyan venni (nekik is)
Bocsi kicsit túlszaladtam agyban! Mindenféle politikai töltet nélkül írom ezt, csak és kizárólag a járványügyi helyzetre való tekintettel!
Grapics: nem csak a fertőzötteknek kell a szájmaszk, részlegesen téged is véd. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- OLED monitor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LED világítás a lakásban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506H Gamer laptop! I5 11400H / RTX 2050 / 16GB DDR4
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG Velvet 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest