Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Spet
addikt
válasz
Intruder2k5 #2593 üzenetére
Mert csak átveszik egymástól a dolgot, és nem néznek utána.
Kb. mindenki a BBC-re hivatkozik, de mindegyiknek lesik a kezéről az aranygyűrű, hogy egy linket berakjon, és így az emberek esetleg elolvassák az eredeti cikket és leessen a tantusz, hogy még sincs így.
-
envagyok
veterán
válasz
#40993792 #2592 üzenetére
Akkor oké, én a forrást már nem olvastam el.
Csak csodálkoztam rajta, hogy még x ezer ember sorsa nem deklarált, azok azért még fertőzhetnek, sőt visszaeshetnek még gyógyulás után is.
Érdekes, hogy minden magyar oldal a véget ért kifejezést használja.
Vicc hogy egy fórumban jobban fordítanak, mint vezető országos internet hírforrásokban. -
-
válasz
envagyok #2586 üzenetére
Ezek se tudnak angolul
A forrásként megjelölt BBC-s link: "China declares virus peak over"
"Officials in China have declared that the peak of the country's outbreak is officially over.Mi Feng, a spokesman for China's National Health Commission, said "the increase of new cases is falling".
There were just 15 new cases logged across the whole of China on Thursday, and Hubei province - the epicentre of the virus - logged just eight new infections. This is the first time the province has recorded a daily tally of fewer than 10 new cases.
Over the last seven days, the progress of coronavirus in the country has slowed markedly. China has been enforcing strict measures on traffic and the movement of people in an attempt to stem the spread, including effectively putting Wuhan on lockdown.
As the virus has slowed, authorities have cautiously started easing restrictions and businesses have been reopening. Earlier on Thursday, Hubei officials announced that travel restrictions would be further loosened."
Magyarul vége az exponenciális növekedésnek. Outbreak != járvány, hanem annak kitörése.
#2589: így van.
-
Srácok, most tűnt fel, hogy egy ikonnal/alkalmazással több lett a telefonomon. Könnyen észrevettem, mert kettő oldal ikon volt, most meg 3 oldal. Ez lett új, de nem én telepítettem. Tegnap még nem volt rajta a telómon....kapcsolatban állhat a helyzettel, hogy ha véletlenül gond lesz, tudjanak hamar üzenni az embereknek, vagy mi? Vagy csak nekem lett ez fent most...?
Katt a képre a nagyobb változatért
Katt a képre a nagyobb változatért
Ha tévedtem, akkor bocsánat mindenkitől persze, csak nem tom hogy került a telómra. Tegnap óta.
-
válasz
envagyok #2586 üzenetére
Simán lehetséges. Itthon is van egy határérték, ami feletti megbetegedésszám esetén járványnak minősül egy betegség. Az alatt nem. Na most kétségtelen, hogy Kínában erősen visszaszorult már a COVID19 terjedése, így simán elképzelhető, hogy a hivatalos határ alá esett az új esetek napi száma, tehát már nincs járvány.
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Elektrosokk #2579 üzenetére
Ez azért eléggé balesetveszélyes.
Azon a 2 lyukon lát csak ki, ezt nem kéne azért engedni neki.
M3 metrópótlón láttam már maszkos vezetőt, de az csak szájmaszkban volt, az okés még. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
Soulfly842 #2580 üzenetére
Tudom, ezért írtam neki
Amit a mozik csinálnak, az is vicc.
99 ember oké, 100 már nem???
Mert a 100. a vírusos?
Ennyire számít a profit?
Ennyire nincs senkiben sem összetartás itthon?
[link] -
válasz
envagyok #2578 üzenetére
Egy dolog mit mondanak, másik kérdés, mit csinálnak. Hubei-ben még mindíg többszázezer hordozó lehet. Bár már €urópa nagyrésze elérte a kínai esetsűrűséget+lassan halálozási számokban is rájuk verünk, kb lényegtelen lesz, hogy tartják-e még a karantént.
#2584: mindenki az utolsó 2fillér mai profitjáért vernyákol. Eszméletlen milyen kis hülyeségekhez képes ragaszkodni az ember egy vagy egyenesen több másik halála árán.
-
Toobee
veterán
válasz
Elektrosokk #2579 üzenetére
Biztonságos lehet így vezetni. Bringa, legalább ledob pár kilót az is, akinek szüksége lenne rá.
-
envagyok
veterán
Kínában véget ért a járvány....
Szerintük. -
A 730 mintavétel igaz lehet vajon?...... tegnapelőtt mintha csak 300-400 lett volna nem? Nagyon remélem, hogy nekünk nem fog hazudni a kormány. Jó lenne hinni valakiben....
-
törölt tag
16 igazolt fertőzött itthon
-
-
Peti78
őstag
válasz
t72killer #2569 üzenetére
Bocs, egy időre elvesztettem a humorérzékemet
Több hónapos amerikai körútra indultam volna szombaton, erre ma ez a hír fogad. MIndent elrendeztem itthon, összeszedtem papírokat, biztosítás egyebek. Szervezhetek át mindent, ráadásul azt sem tudom mikorra módosítsam a repjegyet, mert ez a 30 nap a minimum, és ettől lehet több is. Tehát elnézést, ha nem úgy reagáltam, ahogy egyébként tettem volna!
-
-
Rive
veterán
Angolul tudóknak
Az egyik legjobb összefoglaló, amit eddig olvastam -
válasz
#95561216 #2566 üzenetére
Remélhetőleg úgyis hosszú időre lecsökken az összevissza repkedés, a repülőipar egy túltankolási baki után annyit éget el, mint te 5év alatt sem.
Eddig sem volt különösképp lelkiismeret furdalásom a dízeles(!) kocsi miatt, ezután végképp nem lesz.
#2568: hasznos infó lenne, honnan jött a manus, de már kb akárhol össze lehet szedni, rengeteg a lappangó hordozó - és egy utazó jellemzően több tömegben is jár pályaudvarokon, reptereken, stb. A lejelentett pozitív tesztekből számolt népsűrűséget sztem nyugodtan szorozhatjuk országfüggően 10-100al, azaz Olaszo.-ban egy 1000fős tömegközlekedésen összeverődő tömegben hóttziher, hogy tucatnyi hordozó lesz, de a tesztet csak nagy könyörgésre elvégző országokban sem túl sokkal jobb a helyzet.
#2567: pojénkodtam
-
-
válasz
lafaty80 #2547 üzenetére
Én a magam részéről mindent megteszek, hogy hozzád ne érjen el, de agyrém látni a rengeteg alaphigiéniát lesz.ró embert, főleg tanárt. Nálunk a családban van többféle veszélyezetett is, akiket egyelőre úgy védünk, hogy nem megyünk látogatni.
#2556: én se feltétlen rohannék a teszttel, messze nem 100%ban megbízható. 1-2nap múlva már elkezdik termelni a vírustesteket a fertőzöttek és kisebb az esély a fals negatívra/fertőzött manus szabadon eresztésére.
-
törölt tag
lassan 1 napja nincsenek frissítve a mo-i adatok
-
Floyd80
addikt
válasz
freeknight #2556 üzenetére
Akkor a NAV-ot is kellene, mert oda járnak át kajálni.
-
-
Floyd80
addikt
válasz
Graphics #2553 üzenetére
A cikk szerint a UPC Magyarország egyik dolgozója rosszullétet jelentett, miután visszatért egy külföldi magánutazásról.
Ilyet bmeg. Minden nagy cégnél már kiküldtek körlevelet, protokollt....hogy 5 ember lehet meetingen, kézfogás mellőzés, kézmosás, de akkor hazajön Józsika a sielésből és még be is megy.
-
válasz
freeknight #2556 üzenetére
Vótmá'
Amúgy az olaszt honnan veszed?
-
freeknight
őstag
Bréking
UPC egyik dolgozója visszajött olaszból, korona-pozitív.
Kiürítették a Haller Gardenset, de teszteket NEM végeznek, csak majd később, a kontakt személyeken.
[link] -
[link] Kiürítették a UPC székházát koronavírusos beteg miatt.
Haladunk.
-
Floyd80
addikt
Most jár le április elején egy csomó wizzair pontom, kb. 40 ezer ugrana. Szerintetek meg lehet hosszabbíttatni vagy kuka?
-
törölt tag
-
Floyd80
addikt
Amúgy miközben az olaszokat hibáztatjuk, hogy mivel késtek el, mi nem ugyanezt csináljuk vagy az USA is, valszeg több ország is, amit tegnap az fn24-es cikk is boncolgatott? Megvolt az eset(ek), azzal foglalkozunk, de közben a háttérben már ott volt egy másik gócpont, ami hirtelen az eü-rendszer nyakába szakad. Más irányba (is) kellene indulni.
Volt itt valami magyar cikk is az olasz extrém számokról, hogy a népsűrűség, öregedő ország, viszonylag sok krónikus beteg, amúgy is terhelt eü-rendszer stb., tehát ez pl. németeknél lehet nem lesz ilyen, akármilyen pesszimisták most. De nálunk?
A kérdés, hogy lehet a láthatatlan dolgokat megfogni. Sok teszt híve vagyok, bár azt is megértem, hogy nem feltétlenül hoz eredményt, de akkor is, meg kellene próbálni, nagy minta valószínű több eset, több kapcsolat. Vagy valami másféle felderítést, ami a sima influenzásokra koncentrál (a nő akit az usa-ban letiltottak emiatt).
Ez a cikk is az olasz számokkal foglalkozik és a rejtett esetek veszélyével.
Németből-angolra:
Undetected cases are so dangerous because every corona infected person infects about three other people on average. This leads to a chain reaction: the first infected person infects three new people, they infect nine, they infect nine 27. And if each of these 27 infects three new people, there are 81 new infections - and so on. It is becoming increasingly difficult to stop the virus from spreading.
Unnoticed spread
In Italy, the virus continues to spread at a rapid pace. According to the WHO, there were almost 980 new cases in the 24-hour period last recorded. The high numbers are mainly due to the fact that the virus initially circulated unnoticed for several weeks. The first three cases in the country became known in late January, including two Chinese tourists. They were isolated and contacts identified. Italy soon stopped flying to and from China as one of the first countries in the world.
The outbreak seemed to be under control, but the reality was different: in Lombardy, in the north of the country, the virus had apparently been spreading secretly through another chain of infection since mid-January. It is still unclear who brought the pathogen to the region first. A lot is conceivable: Northern Italy is home to both the country's economic center and popular tourist areas - international exchange is great.
According to experts, this could have happened anywhere. In addition, there were apparently misunderstandings that cost time in which the virus could continue to move unhindered. Apparently, the government and local hospitals disagreed when people should be tested for the corona virus."Patient one" was tested too late
In mid-February, a sick 38-year-old man in Italy went to see his family doctor and several times to his local hospital, but nobody examined the man for the virus because he had not been to China before. He infected several contact persons before he was isolated 36 hours late. He became known as "Patient One" in the Italian press. -
Spet
addikt
válasz
gergo5991 #2545 üzenetére
Házipatika általános leírása, itt pedig amerikai fejtágító.
-
lafaty80
addikt
válasz
t72killer #2539 üzenetére
Nem éreztem esendőbbnek magam eddig mint magasvérnyomásos és asztmás.
De azért annyit hozzátennék ezekhez, hogy igenis jobban aggódom (ha ki kell mondani, hát rajtam nem múlik, hogy félek) mert pont beletalál abba a rizikófaktorba, amiben duplán benne vagyok én is. Nem pánikolok, megteszek mindent tőlem telhetőt hogy ne kapjam el. De ha mindenki más sz@rik rá, akkor mit mondjak? Gondolnom kell magamra és családomra is. Melóhelyen sem úgy megy hogy "figyu, lehetne hogy én mostatnól akkor ottthonról tolnám a szekeret", mert jön a kérdés hogy miért, hisz itt még nincs semmi (valós). 2 gyerkőc is általános sulis, szóval nem érzem magam jobban...eddig. -
gergo5991
őstag
azt mindenhol olvasni kohoges tusszentessel cseppfertozessel terjed. az erdekel ha valaki kohog egy szobaban azok a cseppek lebegnek a levegoben vagy azonnal foldre hullanak? vagy 10 perc uta mar eltunik a levegobol vagy mi a f??? erre kernek valaszt
-
-
Peti78
őstag
-
Korfát láttál-e már? Szted a 81éves olasz ellenállóképessége hány éves szalonnán-szmogon nevelkedett magyarnak felel meg?
Egyébként persze, védjük az esendőbbeket: köpött már valamit az operatív törzs, hogy a következő csoportok holnaptól home-officeban dolgoznak:
Cukorbeteg, magas vérnyomásos/egyéb szív/érrendszeri bajjal megáldott, asztmás, rákos??#2534: vége akkor van, ha már mindenkiből kipusztult a kórokozó, mert a túlélők immunrendszere végzett vele. A csökkenő trend jó, viszont ha ez karanténes környezetben történik, tovább kell tartani a karantént uis azt felnyitva újabb, érintetlen populációkban indulhat be a járvány.
#2540:
-
Rive
veterán
válasz
#40993792 #2517 üzenetére
Ennek lényege - álláspontom szerint - az, hogy a Kormány egységesen rendelhessen el szünetet, amikor azt szükségesnek látja. Ne álljon elő olyan helyzet, hogy X településen lesz bezárás, Y településen viszont hezitál az illetékes.
Ott az 'egységesen' helyett legyen inkább 'központilag'. A hezitálás mellé pedig jobb, ha odakerül a pánikolás is, mint ellenkező végletSZVSZ érthető a dolog, csak ugye a kormányzat iránti bizalom...
-
Én megnyugodtam, mivel itt nálunk Szekszárdon kerek 18 ágy áll rendelkezésre.....mondjuk 40 ezren lakunk itt, abból kb 10.000 az idős....hm......
-
-
törölt tag
válasz
snecy20 #2533 üzenetére
Igen, ebben van valami.
spet
"Megékezték a terjedést (curbed), de korán sincs vége a dolognak."
Mikor mondhatjuk, hogy vége van?
Ha nincs új regisztrált megbetegedés, de még vannak fertőzöttek? (ergo még lehetnek is)
Vagy ha az egész világon, legalább a lappangási id 2x intervallumában, nem regisztrálnak újabb esetet? -
snecy20
nagyúr
válasz
#48613632 #2530 üzenetére
Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó ugyanakkor szerdán azt mondta, hogy a világ két hónapot elvesztegethetett a világ a kínai kormány magatartása miatt az új típusú koronavírus-fertőzés elleni küzdelemben, ugyanis ha Peking azonnal és pontosan tájékoztatott volna a járvány kirobbanására vonatozó adatokról és fejleményekről, akkor a nemzetközi közösség időben megkezdhette volna a felkészülést – jelentette az MTI.
A legtöbb Európai ország szerintem ugyanúgy nem tett volna semmilyen komolyabb óvintézkedést addig, míg náluk is meg nem jelenik a fertőzés. -
válasz
t72killer #2528 üzenetére
Végül is logikus, a veszélyeztetettek had mászkáljanak, zárjuk be a többit. Végül is, ha nem tudjuk megszervezni, hogy pár százaléka a lakosságnak hozzájusson az élelmiszerhez mászkálás nélkül, inkább zárjunk be mindeki mást. LOL
Én inkább azt mondanám, hogy hozzunk intézkedéseket mindenkire is (mosson kezet, legyen hatósági áras a maszk és kézfertőtlenítő és legyen mindenhol, látogatási tilalom kórházakban, stb., vannak értelmes dolgok, amiket meg kell csinálni), de aki kifejezetten veszélyeztett, azt egy picikét legalább jobban védeni... -
törölt tag
Kínában vége
Én ezt nem akarom kommentálni, de egyelőre azt sem hiszem el, hogy igaz. -
myckey
veterán
Állítólag !
Bárki hallott arról bármit is, hogy ....SOTE rektora meg pár "agyas" volt a Parlamentben, felháborodva.
Intézmény bezárás is szóba került, felháborodtak rajta.
Mert hogy nekik van belőle minta(Korona), és 18-20 fok megöli ezt a mocskot. Ráadásul a normáls állapotú és korú embereken könnyedén átvonul.Meg egy kézmosás elintézi könnyedén.
Nem akkora "buli" ez az egész, hogy ezt kelljen csinálni miatta.....Nem találkoztam ilyennel.
-
Ha meg akarod menteni az időseket, akkor állítsd/lassítsd le a járványt, kb ennyi a történet.
A nénike azért megy a banyatankkal, mert talán most még nem köhögi le egy koronás paraszt, te meg nem fogsz fertőtlenített csomagban élelmiszerpakkot vinni az ajtaja elé, ha 40fokos lázzal épp "vmi random takonykórt" kúrálsz otthon pálinka-méz-c-vitamin kombóval.
-
törölt tag
válasz
#40993792 #2517 üzenetére
De miért kéne egységes rendelettel szabályozni az iskolák beszárását? Ha egyszer gócpontok alakulnak ki, és ennek tükrében, van ahol előbb kell megkezdeni a kényszerszünetet, van ahol később. Aztán, ha a helyzet tarthatatlanná válik, ki lehet terjeszteni egy tiltást az egész országra.
Ez volna logikus, és tudtommal a környező országok is így csinálják. -
válasz
t72killer #2522 üzenetére
Nem fizet senki, nem protezsálok senkit. Csak van egy veszélyeztetett korosztály, akit hagyunk, had menjen tömegbe (mennek bizony a nénikék a banyatankkal a piacra meg a teszkóba, túródnak fel a buszra, villamosra).
Ehelyett mindenki mást korlátozunk, aki nem veszélyeztetett igazából, hogy nem menjen 100 főnél nagyobb rendezvényre (merthogy 99 még nyilván nem fertőz...). Nem azt mondom, hogy ne legyen semmi intézkedés, de nem kellene az idősekre külön plusz figyelni?Valahogy kezd ez elmenni abba az irányba, hogy az idősek csak azért halnak meg, mert leveszik őket a lélegeztetőről, hogy a rengeteg fiatalt tudják lélegeztetni, ami legalábbis barokkos túlzás (vagy inkább baromság, legalábbis nem mutatott még senki hivatalos statisztikát arról, hogy a lélegeztető gépen lévők többsége fiatal lenne. Nem is tud mutatni, mert nincs így...)
-
-
Azie
őstag
válasz
#48613632 #2513 üzenetére
ez egy autokrata, zéróiq kormányzat döntése, ahol a közoktatás teljes tönkretétele a cél.
de még a propagandaminisztériumnak sincs ennyi esze, hogy:
önkéntes alapú iskolai/óvodai karantén bevezetése:
- aki meg tudja oldani az otthonmaradást, az oldja meg. ennek következménye, hogy a közösségi fertőzésveszély csökken, így az tanárokon és a személyzeten is.
- aug 31-ig 100 napos igazolatlan nap limit, ergo 3 nónappal kitolják a tanítási időt, viszont amennyit hiányzik most, azt le kell "dolgoznia" nyáron.
-ezzel párhuzamosan központosított "IDEOLOGIZÁLT" központi adás, mint régen a cimboravan kb 10 tárgy, minden nap 2 tárgy, tömbösített anyaggal, mintegy magántanulói módon, cseten lehet kérdezni, amit 1 hét alatt a propagandagépezet meg tud válaszolni.
-járulékos nercöf haszon: végtelen+ pénz ellopása uniós és közpénzből az informatikai és stb háttér kialakítására.
-járulékos haszon: nem halnak meg a cöfnyuggerek, talán még a vérszociktól is kapnak 1-2 vállonveregetést.
-járulékos haszon, visszakövethető nézettség és szimpátia
nyilván ez csak egy skeleton, de sztem ebbe az irányba kéne elmenni. -
Tehát vegyél/bérelj neki tanyát az xy kerületi panel helyett, ahol a sz.rszag és a cigifüst mellett kitudja még mi jön fel a fürdőszobai vízvezetékek mentén? Egyébként mi van, ha más, normál esetben banális eü problémája akad, amivel kórházba kell menni? Egyébként hány idős él rokonoktól távol, akinek muszáj pl boltba menni, láttál már kormányzati intézkedést, hogy őket védőkaranténba tennék és vinnék nekik az ellátmányt?
Téged fizet valaki, hogy a Philadelphia-i modellt protezsáld?
"De nemcsak a halálozási ráták csúcsaiban, hanem a halottak számában is hatalmas különbségek mutatkoztak. Míg Philadelphiában 100 ezer lakosra vetítve 719-en haltak meg a vizsgált időszak alatt, addig St. Louisban feleannyian, 347-en." (mielőtt nekiállnál integrálni a görbéket)#2520: ja, és ez bizony nem csak magyarisztánban van így, hanem a pedáns fritzeknél. Meg ugye milliónyi kilincs - ezért írtam korábban, hogy az ált. iskola járványügyi rémálom, semmiben sem különbözik higiéniai szempontból a pestisjárvány idején €urópában uralkodó állapotoktól (beleértve a vezetőszemélyzet totál hozzánemértését).
Apropó: a notórius iskolanyitvatartó országok közül több miért is zárja be az EGYETEMEIT, sőt svájciaktól olvastam, náluk a középsulikat??
-
freeknight
őstag
Tegnap néztem egy videót, olasz
ICU orvos(pontosabban nem is csak egy orvos, hanem maga a lombardiai intenzív ellátás felelőse!) oszlatott kicsit kételyeket.
A lényeg az, hogy bár a halottak átlagéletkora 81 év, a lélegeztetőre szorulók átlagéletkora viszont 65 év. A nagyobb halálozási arány az idősek között főleg annak köszönhető, hogy egyrészt hamarabb meghalnak, mint a fiatalok (statba előbb kerülnek be), illetve most már priorizálni kénytelenek olaszban, és inkább a fiatalokat egészségeseket rakják gépre.
Szomorú hír ez, de valahogy lehetett érezni, hogy Kína ebben is hazudott. Vigyázzatok magatokra!Link meg közben lemaradt: [link]
-
-
Ringman
nagyúr
munkajogi kérdés, vsz. ezzel a ph-s jogásztopik is foglalkozott mostanában, ha mégsem, ott feltehetők a kérdések.
--
további linkek:
munkajogi vonatkozás
tasz elég részletes anyaga - Koronavírus: jogi túlélőkészlet karantén esetére -
És szerinted az iskolából hazatérő gyerek nem találkozik a nagyival?
Nemrég olvastam, hogy az egyik svájci halott 54éves, extrém kórtörténet nélkül, valami 5-6emberből.
"Vigyázzon rá" = rakja fullos védőkaranténba.
#2493: úgy bizony, rohannak a mai nap profitjáért, nem érdekli őket, hogy holnap rájuk dől az egész kóceráj.
#2497: Tökéletes: ha az egyik szülő otthon marad, akkor jelentősen csökkentettük az utcán, munka- és egyéb kamu időrabló helyeken egymást összefertőző emberek számát. Most akkor meg akarjuk állítani a vírust, vagy csak a szájtépés megy? Egyébként csaxólok, a családok 99%-a már eddig is megoldotta, hol van a gyerek a szokásos téli magaslázas takonykór-járvány idején, nem kell, hogy "okosabbak" legyenek az állampolgárnál. Ja és miért nem kínálják fel a LEHETŐSÉGET, hogy önkéntesen kivedd a gyereket a vírusgyárból?! Mi csont nélkül meg tudnánk oldani, mind2en itthonról dolgozunk. Sokaknál meg pl kistesóval anyuka van otthon, stb-stb. Az iskolák üzemeltetése főleg általános és ovi szinten olyan, mintha minden 2. háztartásba vízvezetékszerűen bevezetnéd a fertőzés(eke)t.
-
-
törölt tag
válasz
t72killer #2488 üzenetére
Ugyanebben az éjszakai rendeletben a kormány megtiltotta, hogy bezárjanak az iskolák.
Sem az iskolaigazgatók, sem a jegyzők, sem az Okatási Hivatal nem rendelhet el rendkívüli szünetet az iskolákban, áll egy szerda éjjeli kormányrendeletben, amit a koronavírus-verszélyhelyzet miatt hoztak, és amiről a hvg.hu számolt be.
-
törölt tag
válasz
envagyok #2476 üzenetére
Én ezt a fajtát vettem, de ahogyan látom, már elfogyott. UK, Amazon. De biztos, otthon is vannak hasonlók. Mondjuk, én még időben vettem.
Billentyűzetet, egeret nem pucolom, de csak énb használom. A kezemet meg fertőtlenítem. Itthon is.
Mondjuk egyelőre 0 a fertőzöttek száma a megyében. -
Rive
veterán
...Akkor nem az idős korosztályt kellene védeni jobban? ...
Nem.
Ahogy az már több forrásból is meg lett erősítve, az olaszoknál a legsúlyosabban érintett területeken már úgy ~ egy hete priorizálják a kórházi eseteket.
A fiatalabb, jobb egészségügyi állapotban levő, jobb eséllyel induló betegek jutnak ágyhoz, lélegeztetőgéphez: ezzel életben maradnak, de legalábbis esélyük van a maguk 5-6 hetes kórházi gyógyulásához.Az idősebb, rosszabb állapotban levők viszont ilyen körülmények között hamarabb meghalnak, már a betegség (fertőzéstől számított) negyedik-ötödik hetében (ez tipikusan a kórházi tartózkodás első-második hete): hamarabb megjelennek a statisztikában.
Azaz, a statisztika időbeni csúszásból fakadó torzításán túl pont az idősek védelmében elsődleges feladat a kórház eszközökre szoruló fiatalabbak számának csökkentése.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- OLED monitor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LED világítás a lakásban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy J4+ 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S9 FE+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest