Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ma aldiban olaj, cukor, liszt kampó, más van. Szóval ezek a kifosztók olajat, cukrot és lisztet fognak enni ezek szerint.
Nem tudom volt-e korábban: Koronavírus: az Aldi és a Lidl elesett, majd gyorsan talpra állt
Az utolsó részben leírtak abszolút érthetőek. Mi a rossebbnek kifosztani a boltokat. Úgy sem fog otthon maradni hetekig.
-
azbest
félisten
válasz
szkorhetz #2698 üzenetére
Lehet, hogy nincs is rá válasz. Csak a határozat azt mondta, hogy nem léphet be egyetemi intézmény területére hallgató és hopp hát a koli is az, szóval takarodó. Kinézem a kompatenciából, hogy a "szabál az szabál" és nem gondolkodnak, kérdeznek vissza.
A másik tippem az lenne, hogy mivel a kolik eleve benne szoktak lenni elhelyezési pontként a katasztrófavédelmi tervekben, így lehet a "vészhelyzet" elrendelése maga triggereli azt szabály szerint, hogy üríteni kell. Csak hát értelmesen senki sem tudja ezt elmondani.
-
Előbb beszéltem egy ismerős csajszival aki egy fővárosi magánfogászaton dolgozik. Tízből nyolc páciens külföldi. Ezután csak heti két napot lesznek nyitva csökkentett rendelési időben és a visszajáró Magyarországon élő külföldieket fogják csak ellátni aztán meglátják ha nincs értelme nyitva lenni bizonytalan ideig bezár a bazár. Mekkora szívás ez.
-
Tetsuo
őstag
Már Kína nyújt segítséget Olaszországnak:
[videó link]
. -
azbest
félisten
Nem válaszolt arra, hogy miért ürítik ki a kollégiumokat.
-
pergabb
senior tag
Ne olvass hireket ill. ne is nezzel es nemesz gond
nekem ez mar csak after party lenne az ev elejen tortent 2 oldali tudoemboliam utan, az orvos csaladtagok miatt meg semennyire sem aggodom az egeszen, viszont roppant hergel a sok ijesztgetes, meg az egy helyben toporgas. Kiket kell felteni? Idoseket... Teszunk ertuk vmit? Nem nagyon. Tudom, hogy dol a rendszer, de hamarabb kellett volna lezarni ezt meg azt es nem par dolgot. Tudom a nagyi mar nem termel sokat az allamnak, de belehalna, akkor tuti nyertek egy tuntetot a kov par evre
-
Tetsuo
őstag
válasz
Soulfly842 #2689 üzenetére
Ez egy propaganda, egy politikai retorika MINDEN ORSZÁGBAN, ahogy kezelik a járványt.
Valamelyik jobban beleáll, valamelyik kevésbé, de amikor alulértékelik, amikor felül-, ugyanúgy a maguk politikai hasznáért teszi minden kormány. -
Tetsuo
őstag
válasz
Motion_Blur #2686 üzenetére
Soha nem volt az.
-
azbest
félisten
fura ez a tájékoztató... azt mondja a néni, hogy aki otthoni hatósági karanténra kötelezett, az nem hagyhatja el a lakást, de akik vele laknak, azok járhatnak kelhetnek, persze nem hátrány ha külön szobába tudjá tenni
Igaz, ők elvileg nem igazolt betegek, hanem csak gyanúsak. Ha tüneteik lesznek, azoknak jelentkezni kell telefonon az orvosuknál.Gondolom ez azért van, hogy ne kelljen külön ellátást biztosítani a számukra, csak annak, akinek nincs hozzátartozója, hogy ellássa.
holnap péntek 13
szerk (#2690) Azie
A közoktatás kapcsán: a gyerekek hordozók lehetnek, de a védekezésben nem hoz eredményt az iskolák bezárása... a szakemberek javaslatára... vagy ilyesmi amit mond épp.Meg kontaktkutatás és hordozók áááh.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Soulfly842 #2683 üzenetére
Igen, most már nem egy izolált jelenségről van szó.
-
Tetsuo
őstag
válasz
Soulfly842 #2683 üzenetére
Minden topikot olvasó tudta, hogy ez be fog következni, mivel (világ)járványról van szó.
-
Tetsuo
őstag
válasz
pergabb #2680 üzenetére
Egyetértek, de a koronavírust illetően nem lehet tudni, hogy melyik forrás jó és melyik nem.
Egy óvatos megközelítés, ha az extremitásokat nem vesszük figyelembe, de lehet, hogy a valóság extrém...
A konkrét videót illető kérdés az, honnan szedtek ennyi összeeséses esetet?
Tizesével küldözgetik nekem a linkeket, nincs energiám utánajárni ezeknek. Sok videón látszik, hogy kamu persze. -
Soulfly842
addikt
Meg van, az első olyan magyar beteg, aki külföldön nem járt, s nincs tudomása arról, hogy olyannal találkozott volna, aki fertőzött területről jött.
Ennek azért súlya van - hiszen szabadon terjedhetett.
márc 7-én bement kivizsgálásra, de átirányították máshova (nem járt külföldön, nem érintkezett olyannal - de tünetei voltak), majd a tüdőgyulladást követően most végeztek el neki tesztet.
Ez alatt az időszak alatt rengeteg emberrel találkozhatott.
(bár a upc központban is 100-as nagyságrendben érintkezhetett mással, kilincs, étterem, vagy más úton-módon is) Eleve open office Call center... ~100 emberre egy mosdó, 1-2 konyha
Ezekből mindkét eset olyan, ami elindíthatja a lavinát.
-
pergabb
senior tag
Kattintas hajhasz video, aminek semmi koze az esethez
alaposan kell szurni mit olvasol el, mert index is tol olyan.l hulyesegeket, hogy csak na. Jobban belegondolsz, az emberek vagynak tudat alatt a rossz dolgokra, mert az az izgi, hiaba allitjak, hogy a bekesseg az almuk. Jelenleg a koronavirua van igy felkapva. Altalaban a kormanyok elhallgatnak dolgokat, minden egyeb info meg ijesztgetessel van tele. Nekem eleg az antsz honlapja es az orvos ismerettsegi kor, a tobbire nem vagyom, a vegen en is bekattanok. 35 evesen legrosszabb esetben is par nap kellemetlenseg, aztan kinzo otthon rohadas munka nelkul. Aki a nagyszuleit, idosebb szuleit felti, megertem. Apam mondjuk 60 felett van, de kb 20 eve nem volt beteg, teljesen idegbeteg szervezete van, ot nem feltem
-
válasz
Motion_Blur #2675 üzenetére
Svájc gyanús: ott a legnagyobb a sűrűség.
-
válasz
Soulfly842 #2654 üzenetére
D-Koreában egy szekta, Európában a fél lakosság viselkedése problémás. A németek még tüntetgetnek tömegben...
-
Motion_Blur
félisten
Jönnek a friss adatok, új fertőzöttek:
Spanyol +726 (+29 halott!)
Németország +352
Svájc +215
Hollandia +111
Dánia +101Lehet hogy spanyolok lesznek a következő gócpont..
-
radi8tor
MODERÁTOR
Beszélgettem erről egy kollégámmal, bio akárminek végzett. Azt mondta az is jó tipp, mert:
- ha nedves a szájüreg akkor nem tudnak mikro repedések keletkezni benne amin keresztül könnyebben bejut a vírus
- nedves közegben jobban terjednek az antitestek
- és igen, a gyomorba is könnyebben lejut a vírus ott meg elbánik vele a PH 1 gyomorsav -
Azie
őstag
válasz
kw3v865 #2662 üzenetére
ehhez nem kell különösebb végzettség, csak józan ész. jó tipp, más léguti betegséget is kihozhat egy ilyen teszt.
2664. pedig a vizes dolog sem rocket science. a gyomorsav kb mindent kinyír, kivéve ami kifejezetten azt a közeget szereti, valamint a megfelelő folyadékbevitel segíti a legtöbb élettani folyamatod. -
Ribi
nagyúr
válasz
radi8tor #2659 üzenetére
Meg ez az igyon nehány csepp vizet?
És az lemossa? Milyen baromság ez? Baktériumokat is vízzel szokták lemosni persze...
Meg oregánós széjspré.
Nyilván amit a webshopjukban kapni. Ez is kissé hirdeti a dolgait és lesz aki beveszi.
Az ilyet kellene feljelenteni a pöcsbe. -
pergabb
senior tag
válasz
radi8tor #2659 üzenetére
A bagosok kohognek reggel/egesz nap, de 10mp-et kibirnak
nem birod ki, akkor keves az oxigenfelveteled es ezert veszel ismet levegot, vagy folyamatosan kohogni akarsz. Szerintem gyakrabban veszed a levegot eszre fogod venni, a doki pedig meg tudja hallgatni a tudod, vizenyos reszeket lehet hallani, ki is lehet kopogtatni
-
Because
őstag
emberek felelősségén múlik, elmegyek-e kockáztatva egy járvány esetén a megbetegedést vagy hogy már betegen részt veszek-e közösségi eseményeken...
a munkahelyeket illetően, nem tudom hányan engedhetnek meg maguknak 1-2 hónap fizetés nélkülit... még ha a hiteleket fel is függesztik, valószínűleg idehaza kellemetlen lenne számos családnak
-
-
varsam
őstag
sziasztok,
nem tudjátok, zöld határon most át lehet menni? Konkrétan Ausztria felé érdekelne. Ha elmegyek túrázni az erdőben és átmegyek rám szólnak?
-
Soulfly842
addikt
-
-
sb95
csendes tag
Az ilyeneket nem lehetne 1mrd-ra megcseszni, de most tényleg?
-
Soulfly842
addikt
Ma 15 órától lesz az operatív törzs tájékoztatója.
-
válasz
proci985 #2641 üzenetére
Ez ugyanaz, mint amit linkeltél.
-
proci985
MODERÁTOR
https://coronavirus.jhu.edu/map.html
john hopkins egyetem (neves amerikai) vizualizacioja, whos adatok alapjan. ido neha amig frissul.
-
Ringman
nagyúr
Magukra hagyták a háziorvosokat a koronavírussal, pedig rajtuk is múlhat, hogyan vészeljük át a járványt
Saját maguk kreálta megoldásokkal igyekeznek megvédeni magukat a koronavírus fertőzéstől a háziorvosok, a kormányra és a hatóságokra ugyanis nem számíthatnak. A hvg.hu által megkérdezett doktorok szerint már egy vagy két koronavírusos beteg feltűnése hetekre bedöntené a működést. Az egészségügyi szakértő szerint sajnos biztos, hogy lesz magyar haláleset is, csak az nem mindegy, hogy mennyi. -
omfgk
veterán
-
azbest
félisten
Látom, hogy a szegedi egyetemen a kollégiumokból teljeskörű kitöltözést írnak a hallgatók számára. Szóval a holmijuk sem maradhat ott. [link]
Nem túl ügyesek a kommunikációban. Van egy csomó kérdés, ami ilyenkor a hallgatók fejében felmerül és jobb lenne, ha nem egyenként kéne nekik telefonon vagy facebookon kiimádkozni a vezetésből.
Akik esetleg mégis maradhatnak, azokat normál esetben is át szokták csoportosítani külön szintre vagy másik kijelölt kollégiumba. Szóval gyanítom felszabadítják a helyet arra az esetre, ha szükség lenne emberek elszállásolására.
-
omfgk
veterán
Spanyoloknál már 2968 eset!
Március 8-án még csak 674 volt.Persze nem tudjuk ,hogy azért a kiugró számadat, mert tesztelgetnek gőzerővel vagy tényleg beindult a terjedés arrafelé. Is-is gondolom.
-
En ezt a cikket ajanlanam mindenkinek, nem panikoltat, preciz, reszletes:
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
-
Mert ez jobban érdekli az embereket... Hogy ki hogyan esik/hal meg... Ez sokkal érdekesebb.. ebből lesz a kattintás, meg a youtube nézettség..
Sima influ-nál is lehetsz olyan rosszul... Én decemberben pl. voltam olyan szarul, hogy simán le kellett dőlnöm aludni, mert a gyengeségtől nem bírtam magam tartani.
Nem is értem amúgy az ilyen kérdéseket, bocsi, lehet tapló leszek, de milyen "megnyugtató" választ vársz erre?
-
Somatom
veterán
válasz
freeknight #2624 üzenetére
Nem jóslást vártam. Azt nem lehet tudni, hogy megtörténik, vagy sem. De, azt igen, hogy ha megtörténik, annak mik a (munka)jogi következményei.
KAMELOT:
Hozzá vagyunk szokva a dekkoláshoz. Ha úgy adódik, akkor elvagyok én hetekig is Thayngen -ben. A kérdés az, hogy fizetik-e?
Másrészről ha 2/2 -ben melózok, és külföldről érkezve két hétig otthon kell maradjak, akkor inkább nem is jönnék haza. Arról nem is szólva, hogy itthon a 81 éves nagynénémre is gondolnom kell. Szerencsére most egy hathetest csinálok, de utána nem tudom, hogy mi lesz. -
Tetsuo
őstag
Erről a videóról mi a véleményetek?
[link]
Mitől esnek össze az emberek? -
freeknight
őstag
válasz
Somatom #2623 üzenetére
A helyzet óráról-órára változik. Erre senki nem fog tudni neked mondani semmit.
Jelenlegi helyzet szerint ha van is korlátozás a határokon, azt senki nem ellenőrzi (pont ennyit vártam európától...), szóval nyugodtan lehet menni. Árufuvarozást csak a legvégső esetben korlátoznák egyébként is. -
Somatom
veterán
Tudja vki, hogy mik a következményei annak, ha nem tudok munkába állni?
Azt olvastam, hogy kapok táppénzt, ha karanténba kerülök. De, mi a szitu akkor, ha a cég működését korlátozzák, vagy nem tudok eljutni a munkahelyemre? Pl. mi a helyzet most itthon a színházi dolgozókkal?Jövő hét szerdán indulnék Németországba dolgozni. Rajtam nem múlna, én mennék, de semmiképpen sem szeretnék pénz nélkül maradni. Vagy, mi a szitu akkor, ha lezárják előttem a svájci határt, én meg ott ragadok 24 tonna Svájcba szóló rakománnyal?
Esetleg szerezzek be gyorsan vmi más betegséget, hogy biztos, ami tuti, még az ilyen kényszerintézkedések előtt betegállományba kerüljek? -
Van itt komáromi? Van valami a határon? Hétvégére hazamennék SK-ba...
-
-
-
Akkor "csak" plusz két fő...
-
válasz
Intruder2k5 #2614 üzenetére
13 már tegnap megvolt.
Iránban megint +1000 igazolt. -
kw3v865
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2614 üzenetére
A UPC-s nélkül volt 13.
-
Hoppá, 16 fertőzött. Reggel a UPC-s egyénnel még 13 volt ha jól emlékszem.
-
-
azbest
félisten
válasz
Meggyi001 #2602 üzenetére
Annyiból nem volt kapufa, hogy elvileg távolról telepíthetne a szolgáltatók sim alkalmazást és az ezek szerint megjelenhet a listában is.
De tudtommal alapból a rendszer része az, hogy broadcast üzeneteket küldhessenek szükség esetén - lásd a hírhedt szálj át másik autóba esetet. -
-
-
gergo5991
őstag
sk-ban elek volt vendegem aki hetfon olaszorszagban, volt nalam vendegsegben tunetem semmi bajom nincs de biztos ami biztos hivtam a kozponti segelyhivot es elkuldtek a picsaba hogy semmi tunetem nincs olaszorszagi vendeg ide vagy oda nem kaphattam el semmit tole nyugodtan mehetek emberek koze...
ennyit a szlovak egezsegugyrol es a tajekozottsagrol!, hiaba van nalunk is veszallapot hirdetve le se basszak az egeszet, hisz ez csak egy kis megfazas..
a segelyhivinal ulo embert legszivesebben feljelentenem hiszen az o utasitasai alapjan meg jobban terjedhet a virus mert nem hajlando karantenba kldemi senkit
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- OLED monitor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LED világítás a lakásban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest