Új hozzászólás Aktív témák

  • Z.É.T.

    őstag

    válasz Ezekiell #120605 üzenetére

    Nem akarom megbántani azzal, hogy róla, de nem neki mondom, így:
    Laca, nem ismerjük egymást, de szerintem egyik sem a fenti kettőből. Szerintem csupán beleragadtál a dualizmus illúziójába, van a rossz és annak az ellenkezője a jó. Ez egy szimpla egós szokás, bizonyos mértékben mind beleesünk, így próbáljuk meghatározni a környezetünket, így próbálunk viszonyrendszert kialakítani a világgal.
    Szóval, szerintem nincs rossz szándék, csupán az árnyalás képességének hiánya és a tévedhetetlenség illúziója. Mindez vélhetően azért, mert valami nagyon jól működik körülötted, az életedben (hurrá, ennek őszintén örülök) és megpróbálsz mindent ebből megfejteni.
    Nem fog menni és lesznek kisebb csalódások (amiket még sikerülhet ignorálni) és lesz/lehet nagyobb csalódás, az meg vélhetően odaver majd.

    Miért írom ezt?
    Hát én is tapasztalatból, mert magam is így jártam anno. Tehát tökre nem biztos, hogy igazam van. Viszont már nem ragaszkodom hozzá, hogy igazam legyen és ez némileg felszabadító érzés. Kitépni a gyeplőt az egóm kezéből és kicsit körülnézni felülnézetből is, nem csak mindig belső POV.
    :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák