-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz s7evcsenko #10399 üzenetére
Nekem a Gemini Man-ből van Dolby Vision Profile 5 TS és MP4 illetve STDL Profile 7 MP4 is.
TS még mindig bugos. A többi okés. -
s7evcsenko
addikt
válasz Beni2360 #9974 üzenetére
Megoldódott ez a zöld kép probléma?
Most próbálom én is megnézni, de nálam is ugyan ez van.
Feltettem a legújabb FW-t, de semmi javulás...Vagy van olyan Gemini Man HFR-es verzió a kölcsönzőben, amit lejátszik?
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
embe
nagyúr
válasz Vhiktor #10397 üzenetére
Hogy közvetlenül mehet-e az X8-ra...passz. Sok éve volt olyanom.
De ez alapján visszarakhatsz egy régi fw.-t, és azt frissítheted a kedvedre való fw-vel.
Persze csak saját felelősségre ... ahogy mindig is mondják ilyenkor.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Hogy lehet visszaállni eggyel korábbi fwre?
Az x8 a legujjabb fwel szaggat olyan videóknál amik eddig tökéletesen mentek.
Pár percenként belassul a videó, leesik a frame rate kb 3 másodpercre aztán megint jó.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
djnice
veterán
Akinek régebbi LG TV-je van (<= 2018), írjon mirror-nak PM-et a Zidoo fórumon és MAC address alapján küldeni fog egy javított fw-t. Kipróbáltam B8-on és végre tökéletes a DV mód.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz BoRRoNeo #10393 üzenetére
Ne hordjál butaságokat össze vissza.
Írták, hogy már nagyon OFF és már régen nem a zidoo-ról szólt a családfa, stb. Én örülök a diskurzosoknak egy bizonyos szintig.
Mivel az ide látogatókat a zidoo érdekli és persze a hibái is.
De akkor törlöm, hogy ne legyen vita.Hajrá Magyarok!!!
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BoRRoNeo
csendes tag
válasz kokokka #10389 üzenetére
Rendben, bocsánat. De számomra akkor is evidens, hogy létező dolgot lehet látni és nem látni, míg nem létezőt nem. Viszont mivel ezek teljes mértékben szoftveres dolgok és hozzám a megjelenés előtt kerülnek ezek a motyók, simán elhiszem, hogy javították. Mikor a Dune Pro II hozzám került még nem tudta a Netflix 4K HDR-t. Másnap tudta, de a frekiváltást nem. Miután visszaadtam, másnap már állítólag azt is.
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
válasz BoRRoNeo #10388 üzenetére
A feleségem sem vette észre
Ezt ne kérlek! Vagy 25 éve házimozizok itthon, szóval nem ma kezdtem. Hidd el, meg tudom állapítani egy eszközről azt az alapvető dolgot, hogy jó e a feliratkezelése vagy sem! Ha azt mondom, hogy a Dune-nek outofthebox jó volt ez a része, akkor az úgy is van. Az, hogy a tiéd mit tudott vagy mit sem, hogy a feleséged mit látott vagy mi sem nem tudom, de nem.is releváns az én oldalamról. Aztán itt be is fejeztem, mert tiszta off az egész.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz BoRRoNeo #10385 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy evvel a SOC-l nem ez az egy box fut a kínálatban és a hiba akkor mindegyikben benne van. Szvsz javítani fogják.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz BoRRoNeo #10377 üzenetére
Hát kikértem a filmet és igen itt kalaposak a hosszú magánhangzók. Habár engem hidegen hagy pedig csak Fi-tal nézek filmet. Engem jobban zavar, hogy a Fi-tok mögé nem lehet fekete hátteret adni.
Amit letöltöttél feliratot nem igazán ehhez a videóhoz van. A box mag által felajánlott Fi-tok közül az utolsó pont jól illeszkedett. Na DE most egy másik 1080p videót elindítva J.R. Árnyék ügynöknél a hosszú mássalhangzók jól jelennek meg. Vagyis egyes Fi készítéssel nem akaródzik helyesen működni.
De miért
Most belenéztem a videóba egy amlogic box CE rendszerben és ott jó a felirat.
Én pár éve használtam a ZDMC-t amíg nem volt a H.T elfogadható és a zdmc-ből indítva a zidoo player indul ha nem kapcsolják ki. Anno sem ment kadenciahelyesen a ZDMC és akkor a DVD ISO-t csak az játszotta le.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BoRRoNeo #10379 üzenetére
Elhiszem, hogy szenvedsz vele. Tudom, hogy másik típusod van, de talán reménykeltő, hogy az UHD2000 semmilyen felirat hibát nem produkált az elmúlt fél évben, mióta megvan. Feliratok letöltése konkrétan 4 mozdulat, időzítésük sem több, mást nem szoktam állítani. Karakterhibával sem találkoztam. Szerintem meg fogják oldani Z9X-nél is, ha az enyémnél sikerült nekik. Hogy miért dobták piacra félkész állapotában, az egy másik kérdés. Nagy volt a piaci nyomás.
[ Szerkesztve ]
-
kenuba01
tag
Beni.
A feliratoknak - akár amatőr fordítók, akár gyári subripek - sajnos minden esetben hibás a megjelenítése. A kép fps helyesen van lejátszva, ha nem stimmelne akkor folyamatosan ugrana időközönként a kép ( na erre vagyok a legkényesebb.. ). A tv-m belső lejátszójával a szintén külső str felirat rendesen jelenik meg, nincs kettőzés....stb. Tegnap csináltam egy factory resetet majd újra bekonfiguráltam, ezután érezhetően jobb lett, kevesebb hibát produkál a vas de a külső srt feliratok továbbra is rengeteg hibával jelenik meg. Bízom benne, hogy ez majd a késöbbiekben javulni fog. -
-
BoRRoNeo
csendes tag
A Zidoo feliratkezelése úgy ahogy van kuka. Én már attól is rosszul vagyok, hogy teljesen más beállítási felület jelenik meg külső srt-nél, mint belső feliratnál, de ezzel még együtt lehet élni.
Hozzáteszem, hogy a Dune-t ugyanezért kukáztam, bár ott nem volt ilyen mélységű a probléma, ott a kétsoros feliratok nem egyszerre jelentek meg és nem egyszerre tűntek el. De ez is az Android óta van, a Dune Solo tökéletes volt. -
BoRRoNeo
csendes tag
válasz Beni2360 #10376 üzenetére
Tegnap a The Lincoln Lawyer-nek a 1080p-s HDR-es verzióját néztem a “szentháromság” kiadásban. Mivel a Zidoo a beépített feliratának őű betűit képtelen helyesen megjeleníteni (más lejátszóval nem volt gond), ezért letöltöttem a feliratos oldalról a 2011.11.02-én feltöltött verzióját és azzal néztem. Kicsit csúszik, így a lejátszóval shiftelni kellett, de azzal aztán nem volt gond. Már önmagában az idegtépő, hogy ennek a filmnek a megnézése a Dunével egy pillanat, itt meg rohangásznom meg töltögetnem kell plusz feliratokat és a végén így is szar.
De azt kell mondanom, hogy olyan filmet még nem sikerült végignéznem vele, ahol egy felirathibát sem ejtett, szóval ez általánosan szar, van ahol jobban és van ahol kevésbé. Ez a belső felirat ékezethiba is teljesen általános, 10 filmből 1 tuti rossz.
Más téma de jól tudom, hogy a ZDMC belső lejátszóval felejtős? Kipróbáltam és akadt össze-vissza.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz BoRRoNeo #10375 üzenetére
Hát ez nagyon érdekes, 2 hónapja egyetlen egy hibát sem észleltem. Talán nem a videóhoz valót töltötted le.
Egy példát megnéznék ha megírod, jöhet priviben is.
kenuba01 - ezek a felirat késések rövidek stb ez mind a felirat készítő hibája. Nincs időzítve a videóhoz vagy nem ahhoz való, nem stimmel a fps, stb. Ilyenbe én is belefutottam és a másik lejátszón is produkálta. Még előfordulhat, hogy a zidoo beállításban valami nincs jól beállítva és nem a videónak megfelelő fps-ra vált lejátszáskor.
Volt már olyan is, hogy nem talált megfelelő Fi-t és a másik box meg igen avval letöltve már a zidoon is be lehetett tallózni a jó Fi-t. Ha nincs másik lejátszó akkor marad a kézi letöltés és a videó mellé másolás.
Semmi és senki nem tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
BoRRoNeo
csendes tag
válasz kenuba01 #10355 üzenetére
Pár napja raktam fel a Z9X-re a 60-as firmware-t és pont ma néztem meg egy filmet külső srt felirattal és valóban még mindig bődületes mennyiségű felirathibát dobott. Ahogy írod, hol felvillantja rosszkor, hol össze-vissza rakja ki, komolyan a végére már nagyon idegesített. Pár hete vettem, de lehet, hogy emiatt hamar megválok tőle. Nem tudom mennyire érdemes várni bármilyen javításra ez ügyben.
-
Beni2360
Topikgazda
-
kokosmith
tag
Sziasztok! Akinek esetleg érdekes lehet, 11.10 és 11.12 között megadott időszakban akcióban 229 dolcsi lesz a Z9X.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Sorozatoknál, hogy ha a tvdb-ről szedi az infót, hogy tudom beállítai, hogy magyar legyen a cím és a leírás is?
Nekem jó lenne az angol is, de most jelenleg össze vissza van.
TMDB-ből magyar, TVDB-ből angol.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
kokokka
őstag
válasz Beni2360 #10368 üzenetére
Ezt már kivesétük, akkor is leírtam a véleményemet ezekkel a fantasztikus 720p változatokkal kapcsolatban. Tudom, hogy vannak szép 720p-k, olyanok amit Te is irsz. De az viszont csak akkor igaz, ha egy gagyibb 1080p-hez viszonyítasz. Ha viszont nem, akkor lehet akármilyen 720as videód, egy normális 1080as ronggyal veri, minden körülmények között. Aki ezt nem.latja, az maradjon nyugodtan a crt TV-knél.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kokokka #10365 üzenetére
Akkor nálad úgy van beállítva a DUNE, hogy a box már 4K ad ki a TV-nek az AVR-n keresztül 1080p esetében ? Mivel sokat ezt a TV-re bízzák.
Nekem van egy két 720p videóm BD lemezen( még a FHD korszakból) aminek a bitrátáját egy FHD videó is megirigyelné.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz runner 125 #10360 üzenetére
Hát én igen azért nem találkozok ezzel a hibával mert én nem használom sem a CEC sem az ARC funkciót.
-
kokokka
őstag
válasz Vhiktor #10364 üzenetére
Nem szól bele, csak felskálázáskor. Vagyis ez annak számít, aki rosszabb minőséget akar nézni úgy, hogy a lejátszójára bízza a képjavítást. Ha azonban nativan nézel 1080p-t vagy 4K-t, akkor igaz, hogy nincs különbség. Itt jegyezném meg, hogy ha 1080p-t nézek a 4K TV-n az is ugyan olyan szép, mint a Dune-el. Ha ettől gagyibbat skalaztatok fel vele akkor igaz lehet, de én 1080p-től soha nem nézek rosszabbat, így ezt nem tudhatom saját tapasztalatból.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz djnice #10363 üzenetére
Nem kötekedeséből, de ha jobb a felskálázás az igenis beleszól a képminőségbe
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
kokokka
őstag
válasz Csigaciusz #10359 üzenetére
CoreElec. Összefoglaló?
-
runner 125
nagyúr
válasz Beni2360 #10348 üzenetére
Noh, nekem azért jól el volt dugva, nem főmenüben volt, de meglett. Köszi. Alapértelmezettként ki volt kapcsolva...
Komolyan az agyam eldobom. Ezért is gyűlölöm a droidot. Folyamatosan tele van bug-okkal, toldozni, foltozni kell h felhasználóbarát legyen és minden megfelelően működjön.
Kinti forumokon is többen tapasztalták már ugyanezt a hibát, de megoldást ott sem találtam.
[link] , [link] , [link]
Talán 1 dolgot, a HDMI CEC-less adaptert, ami elvileg fizikailag blokkolja a CEC jeleket. Lehet bepróbálom akkor azt, ha egyszerűen máshogy nem bírom rá a Z10-et, h kikapcsolt állapotába ne bsztassa a HDMI-jét CEC impulzusokkal."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Csigaciusz
csendes tag
Bocs a kérdésért, de mi az a CE?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kokokka #10357 üzenetére
itt is lehet követni a friss fw változásokat, javításokat.
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
válasz Beni2360 #10356 üzenetére
Az biztos, hogy a CE-n lejátszott képminőség nem igazán tér el a Dune 4K Pro-tól, pedig az sem rosszabb egy Zidootól. Úgyhogy én ezt fenntartással kezelem, de elhiszem, hogy te szebbnek, jobbnak látod. A színátmenet kezelése viszont klasszisokkal jobb a Realtek-étől, hatalmas a különbség még akkor is, ha ezé sem tökéletes. Így az már egy főnyeremény, hogy jóval kevesebb anomáliát látok ezen a téren. A hangja sem jobb vagy rosszabb, szóval mindenképpen verhetetlen ár/érték aranyban. Nem lesz Zidoo-m. Még biztosan nem....
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kokokka #10351 üzenetére
Na a belső részre kaptál egy kis választ.
Én részemről a vizuális élmény maga a H.T-r mega beállítások is többet nyújtanak mint a CE. A sokoldalú távról nem is szólva a gombok hozzá rendelése nem igényel + adont és minden érthető még úgy is, hogy nem tanultam Angol nyelvet, csak ami az elmúlt 25 évben a számitógépek használatánál rám ragadt.
Videó lejátszás közben több lehetőség adódik a távval gombnyomásra változtatni.
És akkor a kép megjelenítésről. Nálam a beállítás 4K TV-nél a GUI 4 K-ra van állítva és minden videót 4K felbontásban küld ki a TV-re. Sokkal jobb képet kapok ugyan annál a videónál a zidoo alatt mint egy CE alatt. Ez egy kisebb felbontásnál még jobban elő jön.
Ezek az én tapasztalataim de mint írtam nem mindenki egyforma.
CE-hez, minden DV videót simám megeszik akár HDR10 -ben kinyomva. Hogy mennyire színhelyes azt majd mások megmondják.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kenuba01
tag
válasz kokokka #10349 üzenetére
Sajnos én így érzékelem. Napi szinten futok bele valami hibába. Tegnap újraindítottam a lejátszót mert nem adott hangot optikain. Erre már induláskor éreztem hogy olyan fakó lett a háttérkép. A settingsbe újra be kellett állítani a HDMI DEEP color on-t. Utána újra kontrasztos szép képet adott ki. A pláne az volt, hogy "on" volt a beállítás de újra ki kellett választanom, hogy tényleg "on" legyen. A felirat kezelés az brutális egy film alatt kb. 30-40x vettem észre az anomáliát. Azaz megy a felirat a következőnek még nincs itt az ideje de felvillantja egy pillanatra, eltünteti majd újra kirakja rendesen. A probléma az hogy az előzőt amit még tartania kéne azt hamarabb eltünteti ez miatt és szinte elolvashatatlan az idő rövidsége miatt. A Z9s is csinálta de 1 film alatt csak párszor. A feliratok hibátlan nincs átfedés...ellenőrizve.
Lehet, hogy csak én vagyok ezekre kihegyezve de engem nagyon zavar.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz kenuba01 #10338 üzenetére
Tény, hogy félkész a rendszer de nekem nem ennyire szörnyű!
Profile 7 DV mp4 az új fw-el stabilabb lett. MKV-s DV is javut. Nem hibátlan de jobb lett.
Hangkimaradás nincs.Ma jött meg a Fire TV 4K stick. Ez is tud DV-t de a Plex valami miatt kiakad ha Dolby hangot is akarok. Cserébe a Profile 7 DV MKV-ból stabil. Csak hát PCM...
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kokokka #10349 üzenetére
Tudod a filmek értékelésnél is van olyan személy aki teljesen lehúzza a filmet. De a többségnek bejön.
Én az X8, X10, Z9S után a Z9X-nél nem találom ezeket a borzalmas hibákat. De majd alakul a dolog.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz runner 125 #10345 üzenetére
Pedig ott van igaz nekem z9X van az utolsó Other oszlopban.
ARC az a hangkeltő szolgáltatása.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #10344 üzenetére
Sikerült megoldani.
Csak az az érdekes, hogy az eddigi részek működtek a tmdb-vel is, az újabbak viszont csak tvdb-vel.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
runner 125
nagyúr
válasz Beni2360 #10343 üzenetére
Szia, koszi a postot, pontosan merre van a Z10-en CEC/ARC kikapcsolas lehetősége? Néztem a menüt de nem találtam erre vonatkozót. Koszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Vhiktor
veterán
válasz Beni2360 #10342 üzenetére
Nem igazán találtam benne a megoldást.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz runner 125 #10340 üzenetére
Szia!
Én nem foglalkozok sem a CEC sem az ARC-l de egy kósza kérdés, ki van kapcsolva az ARC a Z10-n? Mivel az ARC a TV to SB-közt játszik. Aztán lehet, hogy butaság amit írok.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Vhiktor #10341 üzenetére
Ebben a videóban benne van a megoldás.
Csak azt tudja megmutatni ami és ahogyan a ezen az oldalon fent van. Van amikor a mások keresőben kell kerestetni de ott még rosszabb és visszamenve az eredetire már megtalálja ami kell.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vhiktor
veterán
Mit tudok tenni azzal, hogy nem jelenik meg a sorozathoz tartozó tartalom leírás és cím?
Rematchelem a videót amit nem ismer fel automatikusan a rendszer, utána nyílván megoldódika felismerése, de mit tudok azzal tenni, hogy nincs hozzá tartalomjegyzék/leírás/kép az aktuális részről?
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #10339 üzenetére
Update:
Kipróbáltam másik HDMI kábellel is (amit adtak a Zidoo-hoz), azzal is ugyanaz a probléma sajnos.
Kipróbáltam úgy is, h átdugtam a médialejátszót közvetlenül a TV HDMI-be és ugyanúgy bekavar ott is az ARC funkcióba. Úgy konkrétan nem is viszi át a hangot a TV a hangprojektorra, hiába választom ki az Audiorendszer opciót a TV menüben, hibaüzenet az alábbi:
"TV-hangszóró aktív a az Audiorendszer kommunikációs hibája miatt."
Próbáltam volna downgradelni a Zidoo szoftvert, de természetesen arra nincs mód. Csak újabbra engedné cserélni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Becopyznám ide is a problémám, valószínű, hogy Zidoo Z10 okozza. Esetleg valakinek tippje, h h lehet megoldani a problémát?
Csak, h másnak is megtalálja a kereső röviden: a mai Z10 fw frissítés után (v2.3.35-re) meghülyült a TV-m ARC funkciója. Ha rá van dugva a KIKAPCSOLT állapotú Z10 HDMI-vel a hangprojektorra (a hangprojektor pedig a HDMI ARC csatolójából van összekötve a TV HDMI ARC csatolójával) nem működik a TV távirányítóval a hangprojektor hangerő vezérlése és semmi egyéb ARC funkció a TV távirányítón keresztül.
Ahogy lehúzom a kikapcsolt médialejátszó HDMI-jét a hangprojektorról, minden újra jó! Illetve akkor is működik újra az ARC funkció a TV távirányítón keresztül, ha csak a háttérben bekapcsolom a hangprojektorra HDMI-vel rádugott médialejátszót (de nem váltok a HDMI csatornájára).
Köszönöm!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kenuba01
tag
Eddig elég nagy csalódás a Z9x a Z9s-hez képest. Fent van a legújabb 6.0.60 Fw...de kb ugyanúgy hemzseg a hibáktól az egész lejátszó. Nagyon béta az egész, én még kereskedelmi forgalomba nem hoztam volna a gyártó helyében. Mivel a régit már eladtam ezért sajnos ez marad amíg nem lesz rendesen szoftverezve. Felirat hibák, hanghibák, random kilépés, fagyások, néha még az ujraindítás sem segít csak ha teljesen áramtalanítom. Optikai kábelen megmaradt a néha-néha kimaradó hang...stb. Ez így ennyi pénzt nagyon nem ér meg. És még HDR, DV anyagot nem is néztem ezidáig vele.
A tv,hálózati médiaszerver, kábelezés ugyanaz mint a régivel tehát a készülék szoftvere kaka.[ Szerkesztve ]
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
lehet hogy buta kérdés és volt már, de nem tudom hogyan is kereshetnék rá,
a lényeg :
Media Center -ben mikor belépek egy mappába akkor a filmek mellett a bal oldalon látható egy "szem" ami azt jelenti hogy láttam már, eddig OK
ezt hogy lehet törölni? nemcsak eltüntetni hanem teljesen újként definiálni az adott file-t
most nézem újra a kedvenc sorozatom ami kb évente szoktam, és nagyon zavaró hogy nem tudom hol tartok mert már mind mögött ott van a "szem"
próbáltam hogy kikapcsolom a ( Bookmarks ) lehetőséget de akkor meg filmen belül nem ugrik vissza az adott pontra,
nem tudom hpgy érhető e a problémám, remélem vki tud segíteniköszönöm
-
Vhiktor
veterán
válasz djnice #10333 üzenetére
Utána gondolkodtam el, hogy egyáltalán mire érthette a kérdést.
Így a félreértések elkerülése véget megváltoztattam teljesen másra a hozzászólást ha már törölni nem lehetettISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
X8at sikeressen frissítettem az új fwel eddig minden jo.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz djnice #10328 üzenetére
De a hdr-es rész automatára tegyem vagy mire ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
blakey
titán
-
powerup2
addikt
válasz djnice #10324 üzenetére
hdr tone mappingnak van értelme oled tv-nél ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz djnice #10324 üzenetére
akkor pendrivera másolom is
-
powerup2
addikt
válasz djnice #10316 üzenetére
Melyiket érdemes feltenni amin nincs google play vagy amin van ?
-
Beni2360
Topikgazda
-
Beni2360
Topikgazda
válasz HDDFHD #10317 üzenetére
Hát szerintem hálózaton keresztül és az gyorsabb is. 60-70 MB /s ment a másolás. Ilyet, hogy kiszedem a helyéről rámásolás végett eszembe sem jutott nem is próbáltam. X10-m volt 2 évig
-
HDDFHD
csendes tag
Helló! A Z10po-ba ha teszek egy belső hdd-t milyen módon tudom a filmeket rámásolni? A himediaq10pro -nál volt egy usb csati amit a pc gépre kötve lehetett másolni.
-
djnice
veterán
Új Z9X firmware, nem látok benne LG-re vonatkozó javítást: [link]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Vhiktor #10313 üzenetére
Itt egy videó
és a felugró címből: Supernatural.S15E13.Destinys.Child.1080p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTG.csak ezt hagyd meg és akkor bal oldalt kiválasztva olvastasd be.
Ui: Vagy írd be az Odaat-t.
A Virág boltban ugyan az a feltöltő : Supernatural.S12E15.1080p.BluRay.REMUX.AVC.DTS-HD.MA.5.1.HUN.ENG[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #10313 üzenetére
És a legrosszabb az, hogy máshogy ismeri fel tehát az unmatched alatt nem találom meg. Végig kell néznem az egész libraryt és valahogy kitökölni, hogy melyik lehet az.
-
Vhiktor
veterán
válasz Beni2360 #10312 üzenetére
Supernatural.S15E13.Destinys.Child.1080p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTG
Supernatural.S15E15.Gimme.Shelter.1080p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTGAz epizód címen kívűl semmi más eltérés nincs
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Vhiktor #10311 üzenetére
Biztos, hogy van valami minimális eltérés én is voltam így. A poster alól a nem szkennelteknél egyenként kell beolvastatni ha nem találod a hibát.
Nálam ezt nem tudta most beolvasni de ez érthető is. Habár a CE alatt egyből beolvasta a másik box.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vhiktor
veterán
Másnál is szórakozik a poster wall, hogy bizonyos részeket egy sorozatból nem ismer fel automatikusan?
Konrétan Supernatural 15. évadjáról van szó, a 13. részig szépen felimsert mindent de onnantól kezdve nem hajlandó, pedig az elnevezés teljesen ugyanúgy van mint az előző 13 rész esetében.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Beni2360
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz djpundro #10306 üzenetére
A netflix itt sem lesz olyan nagyon 100-s szerintem egy jó TV pl LG-n tökéletes. Nem ismerem a Philips Tv Androidját tehát ehhez nem tudok hozzá szólni. Én nem élek a Netflixel sem hasonlóakkal.
Itt egy rövid videóm a Z9X-ről. Nálam eddig bevált és mellette vannak még más boxok is.
Nem jó a link. De megvan.[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
válasz Beni2360 #10302 üzenetére
Pocskondozni most nem akarnam , csak valami jo közep ut jo lenne ,de mivel a tv men a netflix lassu ,kell az is .Van a Fire Stickem lenyegeben a Plexel jol megy ,gondoltam mar valami ujat venni .Hat varok meg ,valahogy meghat ugy mondjatok is ,az nem penz Ausztriaba ,ugy gondolom feleslegesen miert kiadni ,a Stick meg 30Euro volt .
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Beni2360
Topikgazda
válasz hozelujiz #10303 üzenetére
Hát én nyugdíjas vagyok és nem jósnő.
Nem vásároltam még itthon érdemleges média lejátszót.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hozelujiz
tag
válasz Beni2360 #10302 üzenetére
Várok még pár hetet, hátha lesz BF-kor valami akció, aztán lecserélem az X8-at.
Vajon Octogonnál is meddig nem lesz rendelhető... -
Beni2360
Topikgazda
válasz djpundro #10300 üzenetére
Csak akkor ha nem fogod utána pocskondiázni.
Már annyiszor megtetted.
Tudod vannak gondok vele de majd alakul. Csak ki kel várni.
A 180€ neked meg ott kint nem összeg főleg, hogy garis és számlás. Kérdés mennyi lenne a posta mivel a Futekonál 205 €. 2 év gari és ingyen szállítással.
hozelujiz -Gyorsabb voltál 1 percel.
Szépen lement ott is az ára.[ Szerkesztve ]
-
hozelujiz
tag
válasz djpundro #10300 üzenetére
Kérdés mennyiért küldi.
Futeko-ról ~205€ az új , szállítással.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.