Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #15165 üzenetére
És ahogyan írtam az előbbiekben?
HDMI hang ki kapcs, a hang 3. Sor - Lekeverés ( ) HD hang kimenetre bekapcsolni.- (Ez csak egy tipp, találgatás, ötlet)
És mondjuk a beállítások után egy teljes kikapcsolás esetleg még egy 2 perces áramtalanítás.
Másnál működnek álltalában mint nálam is.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kokokka
őstag
válasz kenuba01 #15165 üzenetére
Így is meg lehet közelíteni meg úgy is, hogy igen is az Atmos végre egy olyan újítás a Dolby-tól ami lényeges javulást hoz a hangtérben. Mióta Atmos-om van minden filmet ilyen hanggal akarok nézni, csak sajnos nem mindegyik letezik így. Lehet ragaszkodni a megszokotthoz, vissza lehet lépni film nézésekor térhangzásban a sztereóhoz, de én inkább haladok. Persze a 128.1 erős túlzás már nekem is
-
thomasvold
őstag
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #15138 üzenetére
Hát nálam mindkét kimenet RAW-n van és ha kikapcsolom a hdmi-t akkor is rebott után bekapcsolva marad.
Majd előben is kiprobalom.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
válasz kenuba01 #11917 üzenetére
Azért egy 500Ft-os és egy 3500Ft-os kábel között persze, hogy van különbség. Ez nem más mint az árnyékolás.
Ha egy 10éves kábelnek jó az árnyékolása akkor nem lesz gond!
Nálad is az volt a gond! Minden külső zavart összeszedett. Nekem az egyik kábelem abból az időkből való amikor a 4K-ról még nem is írtak a neten. FullHD volt és ennyi. Mégis megy vele a 4K60 Atmos hangsávval.
Itt a 3500 és a 20.000Ft-os kábel különbségről volt szó, hogy néphülyítés. 20ezrestől hangosabb lesz a hang, színesebb a szín... -
peti444
csendes tag
válasz kenuba01 #11032 üzenetére
Nálam nem jelentkezett flashing, viszont most késleltetve érkeznek a feliratok és ahogy említetted, ha egymás után sok beszéd van akkor rövid ideig marad fenn a felirat. Ez akkor van főként, amikor több mp, perc telik el beszédes jelenetek között, az első felirat mintha késleltetve jelenne meg, de közben érkezik a következő és így lerövidül a megjelenítési idő
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #10979 üzenetére
Most a google play nélküli verziót tettem fel...így állandó hibaüzenet, hogy a google play szolgáltatás leállt.. - Szerintem előtte egy gyári visszaállítást kellene csinálni és akkor választhatod azt az fw-t ami neked jó volt.
Valahol a mélyben bejegyezte a play szolgáltatást.
Én 2 napja tettem fel a legújabb fw-t és semmi gond nem volt semmivel.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
peti444
csendes tag
válasz kenuba01 #10956 üzenetére
Megtennéd, hogy te is jelzed a hivatalos fórumon?
Indítottunk egy topicot, hátha így már jobban ráfekszenek a témára.
Az egyik fejlesztő erre amúgy azt javasolta a fórumon, hogy akkor muxoljuk össze a filmeket...
Ez az optikai kimenetes hang kihagyás viszont nálam nem jelentkezett, pedig be van iktatva egy toslink switch is a rendszerbe.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #10956 üzenetére
Mire van állítva az optikai hang kimenet? Ez a jó.
És lehet, hogy a HDMI-nél meg ki kell kapcsolni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #10899 üzenetére
Hiszen erről írtam a napokban.
Ha 4K TV van és autra állítod akkor magától is 2160p/60 Hz fog beállni.
Az fps váltást meg így.
De neki 1080 FHD projektor megjelenítője van és kevesebb fps-t kezel ott másképen kell beállítani
Tegnap este a TENET -HEVC [HDR10] remux minőségben néztük és igen a 2.5 óra alatt ismételtem meg állt 1-2 mp az egész lejátszás. Más hibát nem észleltünk.
Mint a házimozi topikban írtam igen pörgős és nehezen követhető és érthető volt a film.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #10554 üzenetére
Így már érthetőbb és nem kell elővennem a 3D BD lemezt meg a külső írót megnézni mennyi az annyi.
A nyáron meg valaki arról panaszkodott, hogy a Z9S-l nem tudta 3D lejátszani vagyis nem kapcsolt át neki a box. Na amikor megvettem a Z9S-t és elő szedtem a sarokból a 3D TV-met nálam egyből váltott. És erre meg is hirdettem és egy nap alatt elvitték a TV-t.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #10552 üzenetére
Hát gondoltam, hogy valami ilyesmiről lesz szó.
Mivel most nincs 3D -DVD filmem csak lemezen nem tudom megnézni mennyi egy filmnél az adat sporolás de azt néztem, hogy lehet lekérni srt Fi-t hozzá meg lehet nézni 2 D-n is.
Esetleg egyből 2D-re rippelni az anyagot mkv-ba és ahhoz Fi-t mellékelni? Ha már úgy is konvertálsz akkor egy másolással kevesebb.
Én is jobban szeretem a külső Fi-t ténylegesen jobb a kezelése mint a beépítettnek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #10546 üzenetére
Na vissza tértem hozzád.
Milyen 3 órás m2ts videóról volna szó?
Nagyon szívesen letöltöm és megnézném mi lehet a gond.
Honnan töltöttél le m2ts verzióhoz feliratot? ilyennel még nem találkoztam.
Ha te átkonvertálod akkor már egészen más anyagod lesz és a Fi-rat nincs hozzá időzítve. Esetleg a fps-k eltérnek a kezdési időről nem is beszélve.
Köztudott, hogy egy BD anyagból indított m2ts fájlnál nagyon behatárolt a lekérés audióra és Fi-ra.
Köszönettel várom válaszodat.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
djnice
veterán
válasz kenuba01 #10461 üzenetére
Ez nem feltétlenül a szoftverfejlesztő hibája (én is az vagyok), hanem hogy nincs rendes tesztelés, gondolom nem fizetnek meg egy embert ezért és a fejlesztők tesztelnek, ami mint tudjuk, nem valami jó ötlet
Persze lehet az is, hogy a Realtek által adott SDK is bugos. -
tomp
félisten
válasz kenuba01 #10447 üzenetére
-külső feliratot nem használok, erről nem tudok nyilatkozni
- Spdif nálam hibátlan
-ez akkor jön elő ha HT-ben megtalálható a film. SMB-ből indítva nincs ez a jelenség
-hang nálam nem csúszik ellenben a Fire TV 4K-val. Ott elég drasztikus a Dolby hang csúszása
-nálam csak 1-2 P7 MP4 DV film áll meg. MKV-ból indítva nem áll meg a DV
-hálózat hiba 1x sem volt
-LG DV hibát javították! Illene frissítened a boxot!
-HDMI-n soha nem hagyott ki a hang
-Google Play regisztráció kell, ami világosan le van írva a Zidoo fórumon
-nincs fakó megjelenítés -
BoRRoNeo
csendes tag
válasz kenuba01 #10355 üzenetére
Pár napja raktam fel a Z9X-re a 60-as firmware-t és pont ma néztem meg egy filmet külső srt felirattal és valóban még mindig bődületes mennyiségű felirathibát dobott. Ahogy írod, hol felvillantja rosszkor, hol össze-vissza rakja ki, komolyan a végére már nagyon idegesített. Pár hete vettem, de lehet, hogy emiatt hamar megválok tőle. Nem tudom mennyire érdemes várni bármilyen javításra ez ügyben.
-
tomp
félisten
válasz kenuba01 #10338 üzenetére
Tény, hogy félkész a rendszer de nekem nem ennyire szörnyű!
Profile 7 DV mp4 az új fw-el stabilabb lett. MKV-s DV is javut. Nem hibátlan de jobb lett.
Hangkimaradás nincs.Ma jött meg a Fire TV 4K stick. Ez is tud DV-t de a Plex valami miatt kiakad ha Dolby hangot is akarok. Cserébe a Profile 7 DV MKV-ból stabil. Csak hát PCM...
-
blakey
titán
válasz kenuba01 #10220 üzenetére
Azért a legtöbb lejátszó AUTO állapotban jól felismeri a feliratok kódolását, szóval UTF-8-nak nem kell rossznak lennie ahogy a többinek sem. Nagyon sok lejátszón teszteltem. Hasonló gondom az Emby-vel van, ott at UTF-8-at ismeri magyar karakterekkel, pontosabban helyesen jeleníti meg az őű betűket, egéb kódolásnál kalapos lesz. Értem, hogy van rá megoldás, de ezt eljátszani minden alkalommal az elég nagy szívás, egy darabig én is eljátszadoztam aztán inkább passzoltam az Emby-t, maradt a Plex mint központi szerver.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BoRRoNeo
csendes tag
válasz kenuba01 #10081 üzenetére
Nekem most olyat is csinált, hogy egy nem odavaló (fél perccel korábbi) feliratot villantott fel egy pillanatra.
Vannak tesztfilmjeim, melyek tizedmásodpercre pontosan ismerek és az egyértelműnek látszik, hogy az m2ts-eket (BD50) külső srt-vel nem szereti. Itt nekem csúszik is a felirat, el is tűnik egy pillanatra néha, fel is villan néha egy nem odavaló és úgy alapvetően nem pontosan akkor jelenik meg amikor kellene és nem is akkor tűnik el. Lehet, hogy alapesetben nem tűnne fel, de mint írtam ezeket a jeleneteket kockapontosan ismerem.
Én minden filmet felirattal nézek, nagyon háklis vagyok ha nem szép és pontos.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #10063 üzenetére
Mivel még jóformán ki sem adták és nincs hozzá fix fw csak a beta-t tudod letölteni nekünk is az van fent.
Van sima és B változat avval települ a Play áruház.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #10056 üzenetére
Üdv a csapatban!
Mi is csak felirattal (Fi) nézünk mindent LG C8 és nem nagyon foglalkozok a Fi színével csak akkor ha HDR-s mert akkor szürkére állítom. Egyébként van egy kékes beütési fehér szín azt szeretjük. A táv középső navigációs alsó-felső gombjára meg a Fi állítása van beállítva és lehet föl, le csúsztatni.
Tizen évvel ezelőtt a DVD-knél csináltam sárga FI-kat, most is használom ha annyira fehér az alsó sáv és nincs fekete sáv amibe le szoktam húzni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Archttila
veterán
válasz kenuba01 #10019 üzenetére
Ugy nez ki, hogy en sem uszom meg a vasarlast. 3 napja nyustolom az LG OLED CX-et, es bizony a DTS hianya orjitobb mint azt korabban gondoltam. Van olyan regi sorozatom ami nezhetetlen, mivel csak DTS hangsavot tartalmaz, mig masikon pont az eredeti nyelv DTS, a magyar (amit nem szeretek) pedig AC3
A feliratkezelese milyen a Z9X-nek? Az OLED miatt fontos lenne, hogy legyen benne valami szurkesebb, atlatszo opcio.
A Netflix es egyeb szolgaltatok appjai tovabbra is a tv-rol mennenek, csak a szerveremen talalhato anyagokat neznem a Zidoo-rol.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
helgi
aktív tag
válasz kenuba01 #8911 üzenetére
Nálam a z9s remekül mőködik. 2.3.10FW. Optikain van hogy ugrik film alatt 2-3-szor a hang. Utóbbi időben azt csináltam, hogy bekapcsoltam magában a z9s-t, úgy hagytam kb 10-15 percig, majd kikapcs. Aztán vinyó rá, bekapcs és ilyenkor 90%-ban nincs ugrás.
Viszont ha átkapcsolok a tv-re (optikai szintén) és onnan veszi a jelet az erősítő, hiba nincs.
BD50,BD503D.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #6188 üzenetére
A legjobb lejátszó a beépített zidoo player. Mással nem kadenciahelyes tudtommal.
A felirat csúszási hiba meg nem a boxben keresendő hanem a nem megfelelő felirat van leőltve.
Nekem sosem sikerül véglegesen csúsztatni a feliratot mert pár perc után már megint nem volt jó. Ez adódhat és legtöbbször abból ered, hogy a film és a felirat fps-ja nem egyezik. Pl: 24fps és 25 fps stb.
a média centert használom... - igen az is a belső playert hívja meg. Az a jó lejátszó.
Ui: Örülök, hogy sikerült megoldani a hibás box affért.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #6091 üzenetére
Ott max teljes rendszer csere segítene. Sérült valami a rendszeren-
Ezt találtam most. Igaz használtBéni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #6088 üzenetére
Hát sajnos többet nem tudok segíteni, nagyom messze laksz.
Én a beállításokat nézném át elejétől végéig.
Ha nem megy 3 napon belül jelezd nekik, hogy visszaküldöd.
Most megint olvasva : láss csodát működik.1.4.xx firmware vot rajta - ez nekem nem tűnik új gépnek mert nagyon régen jött evvel az 1.4xx fw-vel.
Itt valami nem 100 nekem.[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
válasz kenuba01 #6085 üzenetére
Droid menüben van egy olyan opció, hogy tudod a hdmi-t állítani hogy 1.4 vagy 2.0, én azt még kipróbálnám a helyedben.Nekem is LG oled van és x9s,gond nélkül megy minden,nemrég váltottam full hd oledről 4k-ra,és semmi ilyesmi nem volt.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #6085 üzenetére
Hát elég szépen megkérték az árát.
Esetleg egy csere darab és ha az se megy akkor pénzt vissza.
Sajnos ajánlatot tőlem nem fogsz kapni mivel nem ismerem a többieket.
Esetleg a Milyen asztali médialejátszót? topikban kérdezzél.
Merre laksz?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #6083 üzenetére
Még azon gondolkodom, hogy beruházok egy 2.0b hdmi kábelre - hát ez nem lehet megoldás a gondodra mivel nekem 1.4a kábellel is ment még a HDR is. Igaz én most vettem 2 db 2.0b kábelt de nem ezért.
Szerintem próbálj meg egy gyári visszaállítást és talán rendbe jön minden.Felbontást meg azért kell auto-ra állítani mert az érzékelt kijelzőre fogja állítani magát.
Apropó a droidba belépve átnézted a beállításokat. Apps közt -Settings-nél is van belépési lehetőség a droid rendszer beállításokba. ( érdekes nekem itt a HDMI Mode alatt semmi nincs kijelölve )Egyébként honnan vetted?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kenuba01 #6081 üzenetére
Szia, üdv a csapatban!
HDMI-t hagyd auto-n.
Láma kérdés de én is bele estem abba hibába, hogy összeszerelésnél véletlenül nem a bemenetre hanem a kimeneti HDMI aljzatba dugtam a kábelt.
Én most 3 hete váltottam LG FHD-ről - OLED C8-ra és semmi gondom nincs.
Kikapcsolás meg beállítás kérdése de kijelző nélkül nehezen megy csak 2x gombnyomásra és várni kell míg leáll. A beállítás a hosszú kikapcs gomb nyomásra jön elő.
Ne izgulj annak össze kell jönnie.
HDR. Bekapcsolva de ez egyértelmű.
Advenced Setting
Deep C.M: OFF - bekapcsolva nálam nem működött mivel a TV vált.
Color S.M.: YcBr 422
HDMI R.M.: 16-235
Egyelőre ennyi, ha még van valami írjál biztos kapsz választ.
Jó szórakozást.
Ui: A ZDMC -t felraktad? - Kodi fork.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Ukrajnai háború
- Filmvilág
- Le Mans Ultimate
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest