Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ricardo
titán
"Aztán nehogy egy csoportos per a nyakukba hulljon,"
Beperelték az Apple-t a Sirivel kapcsolatos állítások miatt
"A felperesek nevében eljáró Clarkson Ügyvédi Iroda, mely csoportos keresetté kívánja minősíttetni az eljárást, a bíróságnak benyújtott perirat szerint többek között azt sérelmezi, hogy az Apple tavaly nyáron az összes csatornán világosan és egyértelműen azt kommunikálta, illetve reklámozta, hogy a beharangozott Apple Intelligence funkciók az iPhone 16 szériával együtt érkező iOS 18-cal elérhetővé válnak a kompatibilis készülékeken."
-
Jaj, mi lesz...
-
Ricardo
titán
A kínaiak más tészta. Ők mindent is másolnak.
A ios androidosodik a droid iososdik.
Az apple viszont egyre több dolgot vesz át, pedig ez régen nem volt jellemző.
És nem csak szoftver vonalon van ez
Például ezt is láttuk már valahol ( tudom hogy még csak pletyka) feltéve ha tényleg ilyen lesz.
[link] -
ddekany
veterán
Ha asszisztensről van szó, akkor az szerveren futó AI, szóval azt gondolom mindegy az hardveres AI támogatás a telefonban. (Jelenleg persze, de kétlem, hogy tudják, hogy milyen áttörések lesznek 2026-ig.) Helyben futó AI... Nem tudom mire jó, a fotós/videós dolgoktól eltekintve. De pl. üzenet gépeléskor jobb automata kiegészítéseket felkínálásra, mert ott elég ha 95%-ban nem marhaság. Esetleg beszéd leiratozás, bár, ott már a kétértelmű szavaknál nagyon számít, hogy értse a kontextust. Használják valamelyikre most?
-
miqlas
őstag
... azért ez sem teljesen igaz, mert a mobilgyártók még mindig azt lesik, milyen dizájnt virírt a következõ iPhone-on az Apple! Hogyan fog kinézni az iOS. Ezt mind-mind koppintják.
A Xiaomi azzal indult, hogy iOS-t majmolt, meg iPhone kinézetet. Még a Samsung sem tud szabadulni ettõl vagy ott az új üdvöske a Nothing. Ha telefon kinézetben nem is, de a szoftver szintjén bizony megihleti õket is az iOS
De ez nem az Apple, hanem a beszari, ötelttelen mobilgyártók hibája! -
Ricardo
titán
Az sem mostani fejlesztés.
Azt azért látni kell, hogy trend diktálókból, trend követők lettek.Widgetek, AOD, rendezhető ikonok, ......És lehetne sorolni azokat, amik máshol már hosszú ideje vannak, de az iOs-be csak nem olyan rég kerültek bele.
A hajlítható Apple még sehol, mások már többször hajlítható készülékeknél tartanak. Töltési sebességben is lenne mit behozni (ebben a Samsung is le van erősen maradva). Az Ai még sehol. Tudom máshol sem ér semmit, mert kezdetleges, de nekik ezt a kezdetleges szintet sem sikerült megugrani.
Lehetne sorolni, de nem ez a cél.
Jó készülékeket gyártanak, van több jó megoldásuk, de azt be kell látni, hogy már nem ők azok akik irányt mutatnak. -
Rage47
veterán
Meg mindig nincs olyan haptic engine egyik mas gyártónal sem, mint az apple-nel. Es ez csak egy feature a sok közül, ami feltűnik, ha kezbeveszel egy telefont a boltban. Marketingben is jok, de tesznek is valamit az asztalra. Mas cég is, de nem kell azt mondani, hogy sosem innoval mar az apple sztem.
-
mepet
addikt
válasz
LurkerSheik #18 üzenetére
En varom, hogy aktivaljak vegre Europaban is az AI funkciokat. Igazabol semmit sem fogok hasznalni belole, de kicsit bant, hogy kifizettem a telefon araban, es megsincs benne egyelore.
En erosen tamogatom azt a hozzaallast, hogy csinaljuk meg jol, csak azutan dobjuk piacra.
Videotelefonalas hulye appok nelkul? SMS-ek, MMS-ek es instant messanger uzenetek egy helyen kezelese? Sorolhatnam kb az osszes funkciot. Ezek egyike sem Apple talalmany. Viszont ok voltak azok, akik megcsinaltak profin, felhasznalobaratan, magatol ertetodo kezelhetoseggel elsokent. Kb mindent.
Az innovacio nem az, hogy ha feltalalod a kereket, egy szep kerek izet, amit gurithatsz magad mellett, ha akarsz. Az innovacio az, ha a kereket egy kocsira szereled es ezzel konnyebbe teszi az emberek eletet. Ebben tovabbra is utolerhetetlen az Apple. -
miqlas
őstag
Szerintem egy álltalánosan - azaz bármelyik gyártóra - igaz állítást tett!
... és baromira igaza is van!
Lehet, hogy egyszer, akár a közeli jövõben az MI eljut arra a szintre és integráltságra egy mobilban, hogy tényleg hasznos tud lenni, de a jelenlegi próbálkozások sz@rok! Csak színes füst ...
Nekem az Apple egy vallás - köszi Szirmai úr a pontos definíciót- de õk legalább próbálkoznak egy mélyebb integrációval, ami el is hozhatja a hasznos MI-t!
-
Usa regioval kiprobaltam az AI funkciokat, szerintem szart se ernek, szep csillivillin vilagit korbe a kepernyo, ez minden,
plusz elobb Sirit rakjak rendbe vegre.
Szinte csak airpodsal hasznalom es sirivel inditom a hivast.ios18 ota meginkabb hektikusan mukodik az egesz, amit tegnap mondtam neki angolul ma egyaltalan nem erti es a legegyszerűbb szavakat sem, jon a gondolkozos siri hang, hulladek megbizhatatlan az egesz igy. 2 nappal kesobb meg megint jo egy ideig
Az mar csak hab a tortan hogy ios17 vagy 16 elott bemondtam h ”hey siri open youtube music and play xy…”megnyitotta az appot es benyomta az adott zenet most meg szol hogy fel kell oldani hozza a telefont elotte. Igy semmi ertelme az egesznek.
Mintha direkt visszafele fejlodnenek.
Lehet ez valami ujabb privacy de nem talaltam ra megoldast. -
Raysen623
addikt
Már bocs, de nem egy AI miatt fogok egy tetves mobilt megvenni, vagy nem megvenni. Akinek szüksége van erre a képességre és ki is használja, az nyugodtan vegyen olyat, amit nem szégyell. Nekem Siri jelenlegi tudása is elegendő, van amikor kevés, de a lényeget megcsinálja. Minden másra meg ott a ChatGPT, vagy Gemini.
-
Rage47
veterán
Szerintem úgy működik kb. mint példátul a Photos. A képek elemzését a készüléken végzi, de van hozzákötve Cloud is. Google Photos ugye az egészet szerveren végzi.
Amit net nélkül le tudsz kérdezni az AI-tól vagy Siritől, azt a készüléken csinálja, de ezt még nem tudom tesztelni, majd egy hónap múlva. Úgy tudom, a "writing tools" teljesen a készüléken műkdik offline. Samsungnál nem tudom sajna. -
-
pengwin
addikt
-
Ricardo
titán
Ezen a téren csúnyán lelépték őket.
-
pengwin
addikt
Teljesen mindegy mennyit csúsznak vele, a felhasználóik teljes mértékben kimerítik a "captive audience" fogalmát, nem fogják otthagyni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Siri egyes AI-újításait hivatalosan is 2026-ra halasztja az Apple, pedig ezekre idén tavasszal számítottunk.
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest