- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Batch programozás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Avicularia #12797 üzenetére
Legalább egy ideig nem kell fejlesztésen agyalnom
Igazság szerint 11db kamerát (4Mp) kell ráakasztanom és nem akartam, hogy a gép kapacitása gondot jelentsen.
Xpeno-ban a dupla hálókártya kapott 1-1 IP címet (gondolom Synology-ban ha dupla a LAN port, akkor a DSM kezeli is, hisz gyári...) Ezen túlmenően kell / lehet valamit állítani rajta, hogy használja is mindkét integrált LAN-t, vagy ez automatikus ilyenkor? Esetleg a switch-en kellene valamit állítgatni? Az is segítség, ha valaki a nevét megmondja az eljárásnak, amire keresve kapom meg az infót.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz BPéter1984 #12798 üzenetére
Kodi-ban meg tudsz adni FTP-t is forrásnak, így simán megy külső hálóból is.
-
BPéter1984
tag
Sziasztok , nem tudom megoldható e a kérésem de leírom.
Adott egy címen egy Nas xpenology rendszerrel digi 1000/200 nettel , adott egy másik helyszín ugyanilyen nettel.
Kérdés az hogy kodival megoldható e ha nem a belső hálón vagyok akkor is elérjem a nast amin a filmjeim tárolom . A nast el tudom érni távolról
Ha igen hogyan , ha pedig nem akkor létezik e valamiféle megoldás a problémámra ?
Köszönöm a segítségetVOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X , Galaxy S20 ultra 5G
-
törölt tag
Szeretném megosztani, hátha más is próbálkozik, hogy az alábbi alaplap és processzor kiválóan teszi a dolgát (építés előtt rákerestem, hátha valaki már előttem csinált ilyen összetevőkből gépet, de nem találtam, így kicsit aggódtam)
alaplap: ASRock Z370-ITX/ac
proc: Intel Core i5-8400 2,8GHz 1151 -
-
kgymac
őstag
Ki kéne olvasnod valahogy a hálókártya MAC címét, a routeren a dhcp-nél felvenni, hogy mindig ugyanazt az ip címet kapja, majd bebootolni, másik gépről megnyitni az ip-t. De akár a grub-ban beírt mac1 is jó ehhez.
Az N40L-emet csak második-harmadik keresésre találja meg az assist, akár Nálad is előfordulhat efféle malőr. -
Essejó
Topikgazda
Ha már úgy is kísérletezel, akkor volna itt egy másik fajta Loader, esetleg ezt is kipróbálhatod.
Quicknick’s Loaders DSM 6.1.x[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
rento
őstag
-
zsolt501
nagyúr
Ma kissé meglepődtem, hogy a synology az exFAT-ra formázott eszközöket csak külön fizetés ellenében kezeli le... ez kissé számomra megdöbbentő, már csak azért is, mivel a Samsung Tv és az Androidos telefon is gond nélkül kezeli semmi extra külön pénzért.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
rento
őstag
Sziasztok!
Adott egy Foxconn NetBox 525-s gép, intel atom 525-s procival, 2gb rammal, 320as vinyó. Próbáltam felrakni rá a xpenologyt, de nem megy. Mivel pár telepítésen már túl vagyok, így nem először csinálom, szinte mindent kipróbáltam, de semmi. A helyzet a következő: bármilyen pendrivera, bármilyen loadert írok ki, a gép bebootol róla, de az assistant nem látja a gépet. Természetesen a pid és vid értékeket átírtam a cfg-ben a pendrivenak megfelelően. Másik gépben próbáltam a peneket, ott simán mentek, látta az assistant azt a gépet. A lapon már biost is frissítettem, de semmi. Olyan mintha nem ismerné a hálókarit, de ez ugye nem egy mai gép így meglepne, a másik gép egy laptop volt, ami egy 7.generációs i5-s, amibe nyílván sokkal újabb hálókari van, azzal meg simán megy a loader. Valakinek valami javaslata esetleg?
-
kgymac
őstag
válasz Essejó #12778 üzenetére
Poros volt (hardveraprós) és kellett a pcie-s lan mac címe is. Persze nem volt ráírva. A grub cfgm egy t610-eshez készült korábban, a lan1 boot után a pcie-s lett, két azonos maccal egy hálón.
A 80-as porthoz van egy html a syno-ban, ami elvégzi az átirányítást a def config portra (mint gyugyo79 megoldása a torrent ellenőrzőnél). -
Nestor16
senior tag
válasz Essejó #12776 üzenetére
Xpenology tutorial - itt a 3617-est telepítette az emberem amúgy fogalmam sincs mik a különbségek, a józan ész azt diktálta, hogy 17-es miatt újabb eszköz, jobb support stb, persze a 15-ös meg kiforrtabb lehet, na.
Ha ennyire megéri akkor át tudok költözni rá, ugyanígy mint nemrég.Üdv, Dávid
-
Essejó
Topikgazda
válasz kgymac #12777 üzenetére
Elsőre látszott is neki, hiszen létrehozta a RAID5 kötetet, meg telepített rá DS-t Photo és Video Stationt, meg pakolt rá képeket, hogy e közben vagy egy kikapcsolást követően nem találta az Assistant azt még nem értem én sem, de elsőre ment neki a dolog, csak azután nem.
Nekem is n40l-em van, de mondjuk én még nem szedtem ki a minisas kábelt a helyéről. Tényleg miért kellett kiszedni? Ha nem találja akkor mindenféle matatás nélkül másodikra megtalálja az ritka. A 80-as portról nem tudok nyilatkozni, szerintem az enyémet ott még nem találta meg sosem. Olyan már előfordult, hogy valami hót vad IP-t próbált rám erőszakolni, teljesen kívül esőt a Routeremen. Az 5000-es port elég alap már telepítéskor is, épp ezért illik onnan elpakolni mielőbb.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kgymac
őstag
válasz Essejó #12776 üzenetére
Látszania kellett volna a lemezeknek már elsőre is szvsz. Bár akár az is lehet, hogy a véletlen törlés/felülírás ellen védi a bootloader így a diskeket
Nálam ma került bele 2x3gb-s toshiba, de elsőre nem látta a lemezeket, sem bios, sem synoval. Egy n40l-em van, én voltam a béna, nem pattintottam be teljesen a microsas kábelt. Miután bepattant teljesen, már nem volt gond. Ill. csak annyi, hogy másodikra találja csak meg az xpeno-t az assistant.
Korábban arra gondoltam, hogy a böngészők tárolják és felajánlják a legtöbbször használt címeket, nálam is ajánlgatja a korábbi mentést, ha az xpeno címét írom be. De ha nem adsz meg portot, akkor az alap 80-asra próbál kapcsolódni. Ha már telepítve van a dsm, akkor működik az átirányítás a kezelőfelülethez megadott portra (def:5000). De ezt már nem tudom kipróbálni, mert ha csak az új lemezek voltak benn, már ment is az átirányítás a defaultra. Hasonló eset rémlik a syno topicból, kb. az utolsó fél évet átolvastam, hogy nagy meglepetés ne érjen.Akinek két hálókártya is van a gépében, a syno assist hány nasnak látja ? Nálam kettőnek, ha be volt dugva mindkét utp. BOND ugyan nem lesz, a routerem olcsó tplink, elvileg nem támogatja.
-
Essejó
Topikgazda
válasz Nestor16 #12772 üzenetére
Mondjuk kár azért a 3617-ért, sokkal kevesebb csomag, kiegészítő mi franc van hozzá mint a 3615-höz, de ízlések és pofonok, szóval nekem mind1.
Lehetséges, hogy a nem 100-as lemez miatt akadt meg, de ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
Végül is sikerült megoldanom, bootolásnál Reinstall -> költöztetéssel megmaradt minden adatom.
Bár még mindig nem tudom mi akasztotta meg a rendszert.
A családi képeket, videókat indexelte, konvertálta, bekapcsoltam az arcfelismerés funkciót is, kíváncsi voltam mit ad eredményül. Az alap csomagokat tettem fel, music, video, photo, download szóval semmi ördögtől valót.[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz Essejó #12771 üzenetére
Jó, kezdjük. Rövid akartam lenni, de nem lett érthető.
ITX ház, ASUS H110I-PLUS, G4560, 8 GB RAM. Már pár napja sikeresen feltettem a DSM rendszert, telepítettem is rá programokat, kezdtem belakni. RAID 5-ként 1 kötetet hoztam létre a 4 lemezből, 1.35 TB mérettel. A 4. lemezen már volt lemezcsatlakozásos hiba, nem is kevés, ezt tudtam is, mivel hordozható külső vinyó volt és nem lehetett patentul csatlakoztatni a kábelével, de amióta kiszereltem, nem romlott az állapota.
Annyi volt az esemény, hogy ma néha már kiírta, hogy nem lehet csatlakozni a szerverhez majd egyik pillanattól kezdve már nem lehetett többet elérni. Kezdtem volna a hiba okát kideríteni, gyanakodtam a netre vagy a ddns szolgáltatóra.Tutorial alapján telepítettem.
v1.02b loaderrel a ds3617-es verziót, DSM 6.1.4, DSM_DS3617xs_15217.pat fájllal. Majd updateltem az Update1-re a DSM-ben.
Bedug módban akartam indítani a Xpenology-t, hogy kiírja miket sikerült betöltenie, miket nem. Fentebb olvastam, hogy valaki így nézte meg miért nem kapcsol be az övé. Ha a szokásos módon indul a loaderrel, a kényernyőn is a kis szöveg, mintha minden rendben lenne, csak mégsem lehet elérni. VMware ESXi módban indítva találtam meg a find, de telepítetlen állapotban és nem látott egy lemezt sem. Utánaolvasva, hogy mi ez, ez lehet normális is hiszen virtuálisan kéne telepíteni. Gparted-el is megnéztem a lemezeket, minden a helyén volt, úgy láttam.Remélem így már érthető, szóval a DSM-ben hoztam létre a kötetet és igen a pendrivet módosítottam telepítés előtt.
Amit én még látok, hogy okozhatta a problémát: bekapcsoltam a HDD hibernálást...
Telnet, SSH nincs bekapcsolva, legalábbis ha alapbeállításként ki volt kapcsolva akkor még úgy maradt.
Megfigyeltem még, hogy mikor lekapcsolnak a lemezek és próbálom elérni mondjuk a login ablakot akkor egyből felpörögnek a lemezek csak ugye nem tud csatlakozni viszont valamit mégis érzékel hiszen akkor nem fogadna Synology-s szöveg:Üdv, Dávid
-
Essejó
Topikgazda
válasz Nestor16 #12770 üzenetére
Üdv
Nos kezdjük azzal, hogy mire raktad fel? Melyik Xpenoboot verziót? Honnan töltötted le? Miért akartál kezdésnek debugolni? Talán vannak bugjaid, és ki akarod őket bogozni? Szóval jó lett volna kezdésnek az install verziót futtatni, ami talán az első lehetőség mindjárt. A RAID5 kötetet nem értem, úgy érted valahol létrehoztál egy RAID5 kötetet? Remélem adatok nem voltak a lemezeken, ha igen remélhetőleg elbúcsúztál tőlük, ugyanis a DSM formázza a lemezeket.
A pendrájvon a szükséges módosításokat megcsináltad? A téma indítóban, már ha olvastad, le van írva minden. Ez alapján a véleményem, hogy egy többszörös user errort sikerült összehoznod.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Nestor16
senior tag
Üdv.
A napokban álltam neki, hogy feltegyem a DSM rendszert, sikerült is minden. Viszont most nem látja a 4 HDD közül egyiket sem, legalábbis erre jutottam, mert a find sem találja. A 3 boot opció közül valami debug-osat akartam futtatni, a reinstall még nem kellett így a 3. menüpontot futattam. Ekkor bejött a find.synology, és azt írta nincs telepítve, rányomtam, hogy connect és kiírta, hogy nincs benne HDD, pedig ugye 4x500GB van benne, RAID5 kötettel. Most a RAID miatt nem látja őket vagy tényleg meghaltak? Oké, az egyik már nem volt 100-as, de a másik 3 hibátlan lemez volt.
Megpróbálok linuxal bootolni rá és megnézem, hogy mi van a lemezekkel, na de ilyet... nem értem mi történt. Egyik pillanatról a másikra nem lett elérhető a domain, 'Sorry, the page you are looking for is not found.' írt és másra sem reagált. Restart megvolt, ugyanaz.Valami ötlet?
Üdv, Dávid
-
llacee
őstag
Sziasztok!
HW hiba miatt újra életbe kell hoznom egy Xpeno gépet.
Win a Host és Hyper-V, elfelejtettem mi a trükk, hogy ne csak 10/100 legyen a link.
Help -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Essejó #12765 üzenetére
Ez te vagy, ez egy álláspont. Nagyon sok embernek megfelel az a
"szar"és bőven elvan vele. Attól még aki ajánlotta és akinek ajánlotta teljesen jó lehet, attól, mert neked nem elégíti ki az igényeidet.Ha valakinek van egy Core2-es procija meg deszkája, és felránt rá egy XPE alapú DSM-et, mert nem számít a fogyasztás teszem azt, attól még működni fog a DSM és még talán szívni sem fog vele sokat, az áramszámlát meg kibírja. Holott ezt valószínűleg te sem és én sem csinálnám meg, mert, ha már NAS, ne egyen sokat. Nem vagyunk egyformák, emberek vagyunk különbözünk ennyi.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Essejó
Topikgazda
Nem adok jobb ajánlatot ebben az árban mert kb mind ezt tudja. Néhány éve tartom magam egy szabályhoz: Nem vagyok olyan gazdag, hogy mindenből a legolcsóbbat vegyem meg, mert az úgy is totál szívás. Inkább spórolok egy kicsivel tovább rá. Hogy ki milyen vassal szívatja magát a Xpenóval az egyéni ízlés kérdése, ha komolyan akarja használni akkor előbb utóbb úgyis rendes vasat rak alá, ha meg inkább elzsidózza az árát akkor úgyis gyakori vendég itt a panaszával, hogy milyen xar a cucc.
Egyébként én ezen a pár soron formáltam véleményt:
A tesztelésére a Kodi wiki oldalán található sample fájlok közül válogattam, és az eredmény igencsak felemás. A HDR, a 10 bites színek, a DTS hangzás, a nagy 4K fájlok igencsak megakasztják az eszközt. Szaggatást, széteső képet vagy éppen néma hangszórókat tapasztaltam. Ha valaki hasonló “modern” technológiák használatára keres TV Boxot, nem ajánlom az X96 Minit, de egy ilyen belépőszintű eszközt nem is erre terveztek.
Nos, elég sok 10 bites filmem van, szóval tuti nem szívatom magam ilyennel.
-
sd6
tag
válasz Essejó #12763 üzenetére
Nem állítottam, hogy ez a technológia csúcsa, de olcsó és rárakható a libreelec.
Itt az összefoglalóban lehet válogatni a komolyabb vasak között.
Van akinek számít az ár is, xpeno alá se mindenki rak rendes vasat.
Amúgy szívesen vesszük, ha common szarozás mellett konkrétumokat is írsz, hogy mi ezzel a baj, illetve adsz jobb ajánlatot ebben az árban -
-
sd6
tag
válasz DJ. Ru$y #12761 üzenetére
Igen, ennek lenne értelme, pl olcsó lejásztó
Amúgy van freenas, meg nas4free, free4nas nincs -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Freddy TNT #12760 üzenetére
Az XPEnology csak egy loader, a Synology rendszere (DSM) fut rajta, ennek kellene utánanézned, hogy kell-e ez neked.
Amivel a HTPC képedet megbuktatom kapásból a DSM nem tud monitorra képet kiküldeni, ergo hiába kötsz rá monitort nem fogsz tudni filmet lejátszani róla közvetlen.
4-6 kamera már fizetős licensz Synology esetén.Én a helyedben építenék egy NAS-t, azt most hagyjuk milyen rendszerrel és vennék egy médialejátszót mellé (persze, ha ezt engedi a keret).
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok !
Igazából még örlődöm, hogy NAS vagy HTPC az ami nekem kell. Kicsit mind a kettő...
Amire szükség van:
-fájlszerver (film, programok,zenék)
-minimális torrentképesség (berak, letölt, lejátszik,seedel)
-filmlejátszás rákötött monitorra (max fullHD-re gondolok)
-4-6 IP kamera képének rögzítése. (még nincsenek meg, jövőbeni terv)
-alacsony fogyasztásOlvasgattam freenas-ról de annál úgy látom nem megy, hogy filmet is játsszon le.
Olvastam itt a XPEnology-ről is de linux ismeretem kevés és úgy kell minden szart belehackelni ssh-n.Valami ITX konfigra gondolok most éppen, rá egy windows10, azon egy szoftveres RAID1, azon pedig egy megosztás. A router tudja a VPN-t szóval azzal meg bárhonnan elérhetem.
A kérdés, hogy ilyen igényekhez melyik ITX deszka a megfelelő, valamint van-e bármi előny számomra a windows share-el szemben a Free4NAS vagy az XPEnology esetében ?
A válaszokat előre is köszi !
-
rento
őstag
-
törölt tag
Az a több gép külső ipje ugye más?
Kívülről ha pl a te, vagy méginkább asszony, másik haver telefonnal, mobilneten néz rá?
A böngésző pl ha megkapta a ds plugint és változott a jelszó, vagy ugyanez bármelyik gépen, telefonon, barmelyik appal, etc a hálózaton, akkor az simán bannolja az összes gépet, mert kifele egy ipd van. Belső hálón más a helyzet. Nason belül ki lehet szedni a tiltást, és megnézni mennyi idő alatt kerül vissza. Ha gyorsan, akkor egy app vagy mas program próbálná használni, csak nem tudja.
Tőlem a cégnél egy jelszó váltás után a cloudstation kliens próbálkozása tiltott ki otthonról...
-
törölt tag
És ezt mi írta ki? A nas? Kizárt hogy véletlenül mást tiltana ki ip alapján. Teljesen. Valami böngészős plugin, vagy más aktívan próbálkozó történet (cloud és társai kliensek) tudnak ilyet csinálni.
Szóval én korbeneznek mi csinálja, mi akar mindig bejelentkezni, mert ilyen hiba nincs
[ Szerkesztve ]
-
rento
őstag
Mivel tényleg síri csend van, így kérdeznék. Ismerősömnek raktam össze egy xpenology-s nast, állítottam be neki hozzá no-ips ddnst. Hibátlanul működött a távelérés, míg csak az egyik nap azt írta ki, hogy nem lehet bejelentkezni erről az ipcímről, mert túl sokszor próbálkott. Nyílván nem ő próbálkozott, de miért az ő külső ipcímét tiltotta le, és nem azt tiltotta ki amiről próbálkoztak. Teljesen mindegy, hogy honnan próbál bejelentkezni rá, ha ddns címet írja be akkor nem sikerül. Ha a belső ip címen próbálkozik, akkor természetesen simán beengedi.
-
törölt tag
T
-
MrSealRD
veterán
válasz Essejó #12750 üzenetére
Nem ragadtál be. Az élet szép, az Xpeno meg stabil mint a Himalája.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Óra topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- Apple notebookok
- Nyaralás topik
- Vissza a PC Masterrace-re
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan