Új hozzászólás Aktív témák

  • Nestor16

    senior tag

    válasz Essejó #12771 üzenetére

    Jó, kezdjük. :) Rövid akartam lenni, de nem lett érthető.

    ITX ház, ASUS H110I-PLUS, G4560, 8 GB RAM. Már pár napja sikeresen feltettem a DSM rendszert, telepítettem is rá programokat, kezdtem belakni. RAID 5-ként 1 kötetet hoztam létre a 4 lemezből, 1.35 TB mérettel. A 4. lemezen már volt lemezcsatlakozásos hiba, nem is kevés, ezt tudtam is, mivel hordozható külső vinyó volt és nem lehetett patentul csatlakoztatni a kábelével, de amióta kiszereltem, nem romlott az állapota.
    Annyi volt az esemény, hogy ma néha már kiírta, hogy nem lehet csatlakozni a szerverhez majd egyik pillanattól kezdve már nem lehetett többet elérni. Kezdtem volna a hiba okát kideríteni, gyanakodtam a netre vagy a ddns szolgáltatóra.

    Tutorial alapján telepítettem.
    v1.02b loaderrel a ds3617-es verziót, DSM 6.1.4, DSM_DS3617xs_15217.pat fájllal. Majd updateltem az Update1-re a DSM-ben.
    Bedug módban akartam indítani a Xpenology-t, hogy kiírja miket sikerült betöltenie, miket nem. Fentebb olvastam, hogy valaki így nézte meg miért nem kapcsol be az övé. Ha a szokásos módon indul a loaderrel, a kényernyőn is a kis szöveg, mintha minden rendben lenne, csak mégsem lehet elérni. VMware ESXi módban indítva találtam meg a find, de telepítetlen állapotban és nem látott egy lemezt sem. Utánaolvasva, hogy mi ez, ez lehet normális is hiszen virtuálisan kéne telepíteni. Gparted-el is megnéztem a lemezeket, minden a helyén volt, úgy láttam.

    Remélem így már érthető, szóval a DSM-ben hoztam létre a kötetet és igen a pendrivet módosítottam telepítés előtt.

    Amit én még látok, hogy okozhatta a problémát: bekapcsoltam a HDD hibernálást...
    Telnet, SSH nincs bekapcsolva, legalábbis ha alapbeállításként ki volt kapcsolva akkor még úgy maradt.
    Megfigyeltem még, hogy mikor lekapcsolnak a lemezek és próbálom elérni mondjuk a login ablakot akkor egyből felpörögnek a lemezek csak ugye nem tud csatlakozni viszont valamit mégis érzékel hiszen akkor nem fogadna Synology-s szöveg:

    Üdv, Dávid

Új hozzászólás Aktív témák