Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz sugarforce #88311 üzenetére

    "A PS4 is skáláz, az sem natív 4k"

    Értem, hogy ez az Xbox topik és itt mindenki szereti az Xbox-ot, de ne kenjük el ennyivel a kérdést. Az Xbox One S a meglévő felbontásokból skáláz fel 4K-ra, így ami itt 720p-ben fut, azt 720p-ről fogja felskálázni. A PS4 esetében a felskálázás 1440p (azaz QHD) felbontásról történik, ez jelentősen nagyobb felbontás, mint a Full HD. Továbbá nincs kizárva a natív 4K sem, de ilyennel alighanem csak a szerényebb gépigényű címek tudnak majd élni (egyébként sok értelme amúgy sincs, a 1440p-ről felskálázás is már bőséggel elég a mai TV méretek mellett).

    Ha a fórumtárs rendes 4K játékot akar, akkor felesleges egy XO - XOS váltásba belehajszolni, inkább várja meg a Scorpio-t. Vagy vegyen PS4 Pro-t. Ha viszont szempont a 4K médialejátszás (akár BD lemezről), akkor nem kérdés, az XOS baromi jó vétel.

    Azt is meg kell említeni, hogy a HDR tartalmakhoz HDR10 szabványt ismerő TV kell, a Dolby Vision nem megfelelő (bár a többség tudja a HDR10-et). Ráadásul HDR módban nagyon megnő az input lag, itt már a ~40ms jó értéknek számít, de nem ritkák az 50-60 ms értékek sem. Sokan nem tudják elképzelni, hogyan lehet játszani 20 ms-nél magasabb input lag mellett, ők nem nagyon fognak összebarátkozni a HDR-el (egyelőre, mert a TV panelek folyamatosan fejlődnek). Szóval aki az új TV miatt váltana a HDR játék miatt, előbb nézze meg mire is képes a készüléke.

    Elég vicces, hogy például az LG UH6550: normál 1080p 60Hz módban 19 ms input lagot tud, 4K 60Hz módban 26 ms-et (amik elég jó értékek), de ha rákapcsolod a HDR-t rögtön felugrik 141 ms-re, ami tökéletesen alkalmatlan játékra.

    Ezek mind olyan szempontok, amiket érdemes szem előtt tartani, mikor valaki lecseréli a fat XO-t egy One S-re, könnyen csalódás lehet a vége.

Új hozzászólás Aktív témák