Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Döglött Róka #87863 üzenetére

    A Halo 5 üzleti modelljét nem ismerem, de a másik nagy Microsoft nagyágyú Forza sorozat brutális pénzlehúzás. Tolom a Forza Horizon 2-t és komolyan mondom többször tolja az arcomba, hogy éppen mit nem érhetek el és mire kéne még több pénzt költenem, mint egy free-to-play játék.

    Hiába na, ma már itt tartunk, DLC hegyek mindenhol. Vegyél Deluxe, Gold, Ultimate kiadásokat meg Seeason Pass-t dupla áron, hogy mindent elérhess.

    De azért a nagy átlagtól eltérően szerencsére itt az alapjátékban is bőséggel van tartalom. Csak kicsit feszélyez, hogy 5 percenként az arcomba tol egy autó vagy pálya csomagot a Forza. Egy free-to-play játéknak még elnézem, sőt ha megérdemli még rá is költök valamennyit, na de itt az alapjáték is 21 ezer forintról indult. De nem veszek hozzá semmit, csak kölcsön kaptam az alapjátékot.

    Én lehúztam a valaha volt egyik legjobb free-to-play játékban, a PC-s World of Tanks-ben már lassan 6 évet (a hivatalos megjelenés előtt már toltam a zárt és nyílt bétát is). Szerintem erre talán a 6 év alatt összesen költhettem ennyit.

    Innen nézve eléggé idejétmúltnak tartom azt a fejlesztői mentalitást, hogy kiadok 35-40 ezret egy játékra tokkal-vonóval, aztán 18-24 hónap múlva itt a folytatás (ha éppen nem évente jön). Az meg már a végképp kicseszés kategória, mikor kiadsz ennyi pénzt és 12 hónappal később bekerül az EA Accessbe... :D

Új hozzászólás Aktív témák