Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz snooze #50791 üzenetére
Hát, leírhattam volna, hogy úgy egyébként mennie kellene, mert más eszközzel megy.
Közben rendeltem egy 6205-ös kártyát, de, ha valakinek van tippje, milyen lenne jó ebbe a gépbe, ne habozzon (2170p). Amit bajosnak láttam még az az antennák kábelezése a gépen belül, szóval lehet, hogy soha nem is lesz elég erős.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz snooze #50581 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A wifi csatorna fix-en 1 és 11 közötti?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel van használva?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
uriember
aktív tag
válasz snooze #50555 üzenetére
Ahogy az előttem szóló mondá, állítsd fix 40MHz-re a routert, aztán ellenőrizd a laptop vagy számítógép wifi kártyájának a beállítását. Vezérlőpult->eszközkezelő->hálózati kártyák->wireless kártya->speciális beállítások/advanced settings->802.11n csatorna sávszélesség 2,4GHz->itt 20/40/auto. Ha van 40MHz, akkor azt engedélyezd, ha nincs, akkor Auto->OK->kilép.
[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
legenda
válasz snooze #50555 üzenetére
Szia,
Befolyásolja a sebességet, a 40 MHz-re képes ellenoldalak esetén dupla lesz/lehet a kapcsolat sebessége a 20 MHz-hez képest.
Minimum Auto legyen beállítva, de lehet fix 40 MHz is, a csak 20 MHz tudású eszközök úgy is tudnak csatlakozni a maguk módján.
Az ellenoldali eszközöknél is érdemes ellenőrizni, már amelyiken lehet állítani, de azoknál szintén megfelelően legyen minden beállítva, hogy használhassák a jobb értékű kapcsolatot.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
félisten
válasz snooze #50476 üzenetére
Ez biztos?
Az, hogy a repeater wifin vesz, wifin ad, tiszta sor.
De az AP szerintem ÁLTALÁBAN annyit tesz, hogy a vezetéken kapott adatfolyamot adja ki wifire.
Ami wifin vesz és kábelen adja tovább, azt inkább clientnek vagy bridge-nek szokták hívni.
De az adott eszközt nem ismerem -- bár TP-Linkeknél a jelzett terminológiától eltérőt még nem láttam.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
vans?
őstag
válasz snooze #50399 üzenetére
Koszi Gubek-Einste neked is!
Nem teljesen egyertelmu az "erre az eszkozre" resz. Tehat nekem a Wifi-repeater halozatra kene felkapcsolodnom az eszkozzel, miutan kesz a setup vagy a jelenlegire?
Ez hasznos info, hogy csak tovabbit, ezt sem tudtam. Tehat ha az elso emeletre rakja, ahol meg latszik a jel, elvileg mukodnie kene a foldszinten, ha jol ertem.
hábm bábm
-
Topikgazda
-
bacus
őstag
válasz snooze #28525 üzenetére
nálad is átjáróház lehet, még a wep titkositást is 5 perc alatt feltörhető, az ilyen macaddress szürés, ez semmit nem ér. Látszik a hálózaton, hogy nyilt, ha nem lehet rákapcsolódni, de akarnék, akkor nincs más dolgom, mint belehallgatni, és leiirni pár macaddresst.
Még windowson se tart fél percnél tovább a kártya mac cimének a megváltoztatása...
Grat a biztonságért...
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
legenda
válasz snooze #27839 üzenetére
nézz rá itt; link
a parental control az access control opciókat érdemes részletezni, ott add new, time settings, schedule...stb!
akár azt is megteheted, hogy csak bizonyos weblapok elérését engedélyezed bizonyos mac adress elá, de akár teljes netes elérést is lehet tiltani, mindezt konkrét időintervallumra beállítva!
alapban tudja a 700-as széria és attól felfelé![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
válasz snooze #27839 üzenetére
Ez a funkciót szülői felügyelet, webkorlátozás vagy hasonló néven kell keresni. Amikor először írtad akkor én sem értettem de miután leírtad pontosabban már tudtam mit is akarsz.
Közben megjött pontos válasz.
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
And
veterán
válasz snooze #27836 üzenetére
Ezer éves Linksys routerek is tudnak ilyet gyárilag (Access Restrictions szabályok), de valóban bármely normálisabb 3rd-party firmware támogat hasonlóan bonyolult szabályokat. DD-WRT-vel használtam ilyesmit: beállítható napszakra, óra-percre a korlátozás adott IP- vagy MAC-című kliensekre, ráadásul nem csak időpont, hanem protokoll vagy keresőkifejezés / URL alapján is.
Mod: amúgy milyen routered van? Mert ezt azóta sem közölted.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz snooze #27832 üzenetére
Többféle 3rd party firmware van és ezeket szinte az összes ma kapható N-es router-re fel lehet tenni valamelyiket.
Ha gyárival meg lehet oldani akkor alapból benne van, ha kell valamilyen 3rd party firmware akkor azt fel kell tenni az adott router-re.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Miki522
csendes tag
válasz snooze #27813 üzenetére
A szócikkben található táblázat szerint a sebességen túl az n szabvány előnye a nagyobb hatótávolság.
Az n szabvány által használt sávszélesség 40MHz, a b/g esetében 20MHz. Én még úgy tanultam, hogy ha egy adott teljesítményt (jelen esetben 100mW) minél nagyobb sávszélességgel sugárzunk le, annál kisebb jelszintet kapunk. Tehát ugyanakkora teljesítményű adó magasabb jelszintet állít elő 20MHz-es sávszélességnél mint 40MHz-esnél. /Régen volt már, javítsatok ki ha tévednék./
A másik a saját tapasztalat: míg az ő n-es routerének jelét itt az utca túloldalán alig lehet venni, jóformán csak a kerítésénél van használható jelszint, addig az enyém az utca végén (kb. 120-130m) is tökéletesen használható. (A csapnivalóan gyenge vételkészségű Belkin kártyával)
Az új, TP-LINK 722N kártyával még nem próbáltam ki (ez nyári sport), de ha a Belkinnel működött akkor ezzel még messzebbről is fog. A szembeszomszéd jelét ez sem tudja használható erősséggel venni. Ha eljön a jó idő kipróbálom majd n-es üzemmóddal is, hiszen az új kártya tudja.szerk:
@ Gubek-Einste
"1, Semmi közöd, hogy ki milyen eszközt használ."
Szerencsére nem zavar mert más csatornán dolgozik mint az enyém. Egyszerűen feleslegesnek tartom jelen esetben."2; Az N-es eszközök alapból erősebbek mint a régi G-sek."
Úgy tudom, de javíts ki ha nem így van, hogy ők is max. 100mW-osak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest