- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyhús
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert sehogy sem sikerül beállítanom a wifimet.
Tehát adott egy Huawei Echolife HG865 amin keresztül jön a net, ezt a DIGI biztosítja. Erre szeretnék rákötni egy TP-Link TL_WR340 GD típusú routert.
Mindent a telepítő lemez leírásának megfelelően csinálok, vagyis előbb összekötöttem a gépet és a routert, aztán a routert és a Huaweit, majd csatlakoztattam a 220 V-hoz, adtam nevet és jelszót a hálózatnak. Ezután megkérdezi, hogy statikus, dinamikus, vagy PPPoe legyen a kapcsolat. Itt a dinamikust választottam majd tovább. Automatikus konfiguráció következik, majd egy hibajelentés, hogy ellenőrizzem a kapcsolat beállításait és próbálkozzak újra. Mi lehet a baj? A wifi jelet látom, fel is enged rá, de net az nincsen, csak kábelről jön továbbra is.( a tűzfalam ki van kapcsolva). -
Topikgazda
válasz Goblin12 #37193 üzenetére
Én sem a powerline megoldásról beszéltem.
Oda kell tenni a repeater ahol még jó a jelerősség mert a gyenge jelet csak gyengén tudja tovább adni.
A legbiztosabb megoldás a kábelezése lenne a repeater-hez.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Froclee
őstag
sziasztok. van egy cisco epc3925ös routerünk, meg vettem hozzá egy TP-LINK TL-WA830RE range extendert. na most a baj, hogy amikor az extender be van kapcsolva meg tud bolondulni a wifi. pl. mobilról ha a router és a repeater között állok és úgy próbálok csatlakozni, akkor néha le-le dobál, alig tud felcsatlakozni, ha igen akkor szakadozik a net. apám laptopján rendszeresen hibaüzenetet dob ki és ha rámegyünk hogy javítás akkor egy "adapter frissítés" után rá tud csatlakozni, ami kb így 5 percet vesz igénybe.
de érdekes módon ha a router "sugarában" nem vagyok benne, csak a repeaterében, akkor működik. olyan, mintha a 2 jel összezavarná egymást. van valami ötletetek?
-
Goblin12
őstag
válasz Gubek-Einste #37189 üzenetére
Üdv,
Szóval nem Powerlanról van szó, hanem: erről és ahol az utóbbi képen van a leptop képzelj az egészre még egy emeletet és a feletti lévő szobába már semmi jel nicns a modem/routertől, és ezért kellene szimlán egy extender. A fő probléma az, hogy a wn3000rp jól működik, teljesen jó a jel, csak épp baromi lassú a net vele, mert nem tudja a teljes szávszélt átlökni, a net képes 16MB/sec-re(!) ez a wn3000rp meg kb átlök 1,5MB/sec-et és ez eléggé tré.
Mit tudnál ajánlani normál méretben ilyen ~70€-s ár környékén mivel ezek a konnekteres cuccot ennyibe fájnának. Tesztek alapján egész jól teljesítenek, sok a pozitív vissza jelzés is a konnektoros változatokra.
Köszi.
-
TBMC
addikt
sziasztok!
surgos segitsegetekre lenne szuksegem.
home officekent mukodik egy szorosabb keves fos csapat. adott a szerver illetve a hozza utpn keresztul kotott router egy kb 12nm szobaban.a folyoson dolgozik 2 ember, masik 2 szobaban pedig 4 masik ember.
a folyoson levo szerverhez kozelebbi embernek neha neha megszakadozik az internet, csak tolt es nem hoz be semmit. - semmelyik mas kolleganal nem tapasztalhato ez a problema.
a laptoppal tuti jo minden, mert ha masik kolleganak a laptopjat hasznalja akkor szinten igy mukodnek a dolgok, az o laptopja pedig tokeletes a masiknal.
macbook retina pro illetve air (2013-2014) gepeket hasznalunk. de probaltuk mar egy regebbi hp laptoppal. szinten igy jelentkezik a hiba.
A router pedig egy d-link: N600 - DIR-826L
2.4 ill 5ghz-n is szinten jelentkezik a hiba. gondolom az egyik fal kozvetlenul learnyekolhatja? - de akkor a tobbieknel hogy mukodik minden megfeleloen?
szamomra erthetetlen a hibajelenseg ezert fordulnek hozzatok. vasaroljunk esetleg egy jel erositot, vagy hogyan tudnank kikuszobolni ezt?
Koszonom elore is!
-
Topikgazda
válasz Goblin12 #37188 üzenetére
Sajnos az ilyen konnektorba dugós eszközökkel két baj van:
1; Az elhelyezésük nem ideális, többnyire a padló közelében vannak mivel ott van a konnektor.
2; Kicsi az antennájuk ami többnyire belső (ennél a két típusnál konkrétan nem) így a teljesítményük sem lesz a legjobb.
Sokkal jobb megoldás egy normál méretű, külső antennákkal rendelkező típus használata amelyet könnyen és szabadon lehet elhelyezni az ideális hely megtalálásához.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Goblin12
őstag
Sziasztok
van/volt valakinek tapasztalata Netgear Wi-Fi Range Extender EX6100-al? wn3000rp-t váltana. Extender.
Esetleg más gyártótól valakinek bevált tipus ilyen téren?
Talán az ASUS EA-N66 bár ő nem tud dual band simultant bár nem is hiszem, hogy kellene.
Igen jó lenne, ha nem egy router mérető nagy könyv lenne hanem szimplán be a konnektorba és működik dolog lenne.
Köszi.
-
lockdown90
senior tag
sziasztok
remelem jo helyre irok
viszonylag elerheto aru usb3 wifi sticket keresnek, elso blikkre ezeket talaltam:
Linksys WUSB6300
Edimax EW-7822UAC (eleg jo velemenyek vannak rola)UI:
gondolom az 500-as net atvitelere semmi esely nincs[ Szerkesztve ]
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
mezis
félisten
válasz tommmika #37185 üzenetére
Az a legegyszerűbb, ha az IP címeket (átjárót, DNS-t) az a router osztogatja, amelyik fogadja az internet kapcsolatot. (Nem sok dolga van vele. Adott egyet az IP címet kérőnek, bejegyezte az ARP táblájába és kész.)
A szűk szektorban sugárzó antenna miatt WiFi-t csak egy újabb WiFi routerrel a legegyszerűbb létrehozni.
De ezt majd meglátod, amikor működik a kapcsolat. Nem emlékszem már az antennákra.[ Szerkesztve ]
mezis
-
tommmika
csendes tag
Szia!
Köszi az eddigi segítséget, nem ott kellene DHCP-nek lenni ahol a net is pattog ahol a 3420as van oda kellene a netet eljuttatni, oksa az AP-t belovom ráirányítva a már előbb említett routerra,igen a 3420as sajnos csak WDS-t tud az általad felsoroltakhoz.butus szegény gyariROM-al ( holnap csinalok rolla képet hátha több minden látszik majd) . Lehet hogy a "B" pontba szükséges még1 eszköz ?!Köszi
Tom. -
mezis
félisten
válasz tommmika #37175 üzenetére
Igen. DHCP-t csak a WR340-en ON, a többin OFF.
Az MR3420-nál meg kísérletezz. Én a TP-Link-nél elérhető dokumentációban csak WDS üzemmódot látom.
Ha más firmware hajtja és lehet Client Bridge, Bridge with AP, Repeater, Repeater Bridge meg ehhezn hasonlókat választani, akkor ezekkel kísérletezz.Valamivel talán könnyebb lenne a dolgunk, ha az MR3420 Status vagy valami hasonló lapját láthatnánk. (Hátha leolvasható róla, hogy milyen firmware van rajta.)
A WDS üzemmódhoz valószínű, hogy az AP-n is be kell állítani az MR3420 MAC addressét.
mezis
-
spider80
őstag
A másik laptop,plusz az újabb telefonok is mind n-es wifivel felszereltek. Ennyit számít. És a 25mbit a max akkor,ha nincs semmi zavaró tényező. Mivel itt valami biztosan van,ezért 17. Nem nagyon tudsz vele mit kezdeni. Ha ennyire zavar,vegyél egy n szabványú usb-s wifi adaptert a laptophoz.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
b1sti
senior tag
válasz krealon #37179 üzenetére
Értem mindazt, amit leírtál, de azt akkor sem igazán tudom hova tenni, hogy egymás mellett van a két laptop. Így ugyanazok a zavaró tényezők mind a két gépre. Az igaz, hogy az egyik gép újabb, mint a másik, így érthető az, hogy az egyik max 25-öt tud, míg a másik az 55öt is. DE! A 25höz képest a 17 szinte sehol nincs. És akkor a telefonomra is ugyanazok a tényezők igazak, és az is bőven 17 felett mér. (konkrétan 39-40)
Teljes mértékig elfogadnám, ha max 25 lenne a kártyám miatt, mert akkor tudnám mi a hiba, de így kicsit érthetetlen számomra a dolog.szerk.: Egy kicsit később teszek fel képet a mérésekről!
[ Szerkesztve ]
-
spider80
őstag
Igen,ez sajnos csak g szabványú wifi. Szóval 20-25 mbit az elérhető max sebesség vele. De mint krealon is írta előttem,rengeteg mindentől függ,hogy ebből mennyi lesz.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
krealon
veterán
A WiFi nem kabel.
A WiFi-n keresztul merheto sebesseg, a kapcsolati sebesseg fele szokott lenni maximum.
Hogy miert annyi a kapcsolati sebesseg amennyi, az nagyon sok dologtol fugghet, tobbek kozott
- a kliens WiFi adapterenek es az AccessPoint (router) kompatibilatasa
- a kornyezo WiFi halozatok zavarasa (ezt PC-n az InSSIDer 3-mal vagy az androidos "Wifi Analyzer"-rel lehet felterkepezni)
- a kornyezo nem WiFi protokolt hasznalo vezeteknelkuli eszkozok (bluetooth, vezeteknelkuli eger stb) zavarasa
- a kornyezo egyeb 2,4 GHz-et hasznalo eszkozok (pl rosszul szigelet, mukodo mikrosuto) zavarasa
- a falakrol, femtargyakrol visszaverodo hullamok okozta interferencia
- az AP es a kliens kozott akadalyok radiojel-atereszokepessgetol (a valyog es vasbeton falak / fodemek nem nagyon engedik at a radiohullamokat)
- ha tobb kliens csatlakozik egy AP-ra, akkor az elerheto savszelesseg eloszlik a forgalmazo eszkozok kozott -
spider80
őstag
A laptopod nem g-s wifi szabványú? Abból gondolom,hogy otthon is 25 a 30 helyett. 20-25 a g-s wifi felső határa kb.
-
b1sti
senior tag
válasz mobilizmo #37174 üzenetére
Nem értek hozzá, így nem tudom!
Azt tudom, hogy 2 laptopon tesztelve az egyiken tökéletesen hozza az elvárt maximális sebességet, a másikon pedig csak az 1/3-át. Gondoltam rá, hogy az én laptopom wifije rossz, de otthon kipróbáltam és az otthoni net max értékét hozta, ami több, mint amit itt mértem az üzletben!Saját laptop:
Wifivel
Üzletben: 17Mbps
Otthon: 25Mbps
Kábellel
Üzletben: 55Mbps
Otthon: 30MbpsMásik laptop:
Wifivel is és kábellel is 55Mbps a letöltési sebesség.(Az üzletben 50megás DIGI van, otthon pedig 30as Telekom)
És a legjobb, amint írtam is, telefonon is teszteltem és ott 39-40 mega volt a teszt eredménye.
[ Szerkesztve ]
-
tommmika
csendes tag
Szia !
Akkor ezek szerint a TL-WA7210N-t belövöm "Access Point"-ba ő csinálni fog egy WiFi hálózatot legyen a neve "BW_AP" megadom a Wifi PASSt, next és ezután DHCP - On / Off (?!) és Reboot
a "B" oldalon ezt a jelet kellene elkapnom a TLMR3420-al ?! Milyen üzemmódban (Bridge with AP) ?!
Bocsi hogyha sok a "lame" kérdés de egy picit meg vagyok kavarodva most ez ügyben
Köszi,
Tom. -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek! Beüzemeltünk egy TP-LINK TL-WR841N típusú routert. Két laptopon megy rajta a net. Az én gépemmel beállítottuk a jelszavakat (mást nem állítottunk rajta, tehát minden gyári beállításon maradt). Az én laptomon speedtest szerint a letöltés 16 mega, a feltöltés 18-20 mega között volt. A másikon viszont hozta a netünk max sebességét, ami 50-55 mega le- és 18-20 mega feltöltés között van. A kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet? Az üzletben ugye 50es net van, otthon pedig 25 megás. Otthon, wifin megy is a 25 mega, szóval nem hinném, hogy a wifi kártyámmal lenne baj. Valaki meg tudja nekem mondani, hogy mi lehet a hiba ebben az esetben??(a router gondok topicban nem válaszolt senki)
szerk.:
A másik kérdésem az lenne, amit csak most vettem észre... Mitől van az, hogy ha a szolgáltató kábelét dugtam be egyből a gépbe (akkor még nem volt meg a router) akkor hozta a max le- és feltöltési sebességet, az utorrent pedig kiírta a tesztnél, hogy csak letölteni tudok... Viszont!!! most, hogy meglett a router, az előbb említett sebességet hozza csak, DE!! az utorrent most már azt írja, hogy a port nyitva pedig nem nyitottam semmitszerk.2: telefonon (S4 I9505) is kipróbáltam a wifit, és a telefon is 39-40 mega le- és feltöltést tud!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
Érdeklődnék, hogy létezik-e olyan szoftver, amellyel a wifi-kártyával és antennával rendelkező alaplapok (konkrétan: Z87E-ITX) esetén szabályozni tudom a netmegosztást, mappamegosztást, stb.?
Valami olyanra gondolok, mint a Gigabyte-nál a Wi-Fi-Share.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz tommmika #37163 üzenetére
A két router IP, DHCP beállítása rendben ?
(Én találtam egy TL-MR3420 emulátort, de ott nyoma sincs olyan beállításnak, aminek képét kiraktad. Téves lenne az URL ?
Angliában vagy ?
Az Auth type helyes működés után már nem maradjon "open".mezis
-
tommmika
csendes tag
Az "A" pont:
itt található :
- AP : TL-WA7210N - Bridge with AP ként használva
- Modem melyen a saját :kb 20Mbps-es netem szeretném továbbitani B-pont felé !
-ezen a hálózaton lóg még egy : TL-WR340GD - ő szolgáltatja a WiFin keresztül a netet ( és lóg rajta egy PC)A "B" pont:
itt található:
-TL-MR3420 ez lenne az a router mely szolgáltatná az "A" pont internet kapcsolatát WIFI hálózaton keresztül.
néha egy kábellel a routerre is lesz csatlakozva.
erre a routerra van kötve az egyik antenna hejére 1 : 5dBi-s TP-Link antenna .Most ott tartok hogy látom az eszközöket egy hálón de a "B" ponton nincs net
Rálátás van a két antenna között ( AP + 5dBi-s külső TP-Link antenna )Pingre válaszolnak is
köszönettel
Tom,[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz anonymus89 #37155 üzenetére
Igen, de csak azután, hogy a garázsban már működik a repeater (repeter bridge, WDS) üzemmódban a WiFi eszköz + kültéri antenna. (Lehet, hogy elegendő a lakásban alkalmas helyet keresni a WiFi routernek. Ez a sebesség igénytől is függ.)
mezis
-
tommmika
csendes tag
Sziasztok !
Lenen egy kis WiFI problémám remélem tud valaki segiteni !!
Kérlek ebben segitsetek nekem mi lenne a legjobb hogy a ""B"" ponton egy teljesen jó hálózat kerekedjen ?!köszönettel :
Tom[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz eestipoika #37153 üzenetére
Két antennás router esetén gyári firmware alatt sehogyan sem, custom firmware alatt talán megoldható.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mezis
félisten
válasz anonymus89 #37152 üzenetére
A garázsba egyantennás, repeater üzemmódra is alkalmas WiFi routert tennék, kültérre max 2 m-es H155-ös koax-al kihosszabbított antennával.
mezis
-
eestipoika
csendes tag
válasz krealon #37140 üzenetére
A kérdés második felére adott válaszodra lenne egy újabb kérdésem(bocsi de én nagyon nem értek a hálózati eszközökhöz)
Egy antennát hogyan lehet lekapcsolni?
A szó szoros értelmében letekerni vagy pedig a router menüjében kell letiltani szoftveresen?
Nézd el, hogy nagy marhaságot kérdeztem -
mezis
félisten
válasz anonymus89 #37150 üzenetére
".. a 2 antennás router egyik antennáját kivezetem a garázsajtón kívülre egy meg marad a routeren?"
mezis
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #37149 üzenetére
Ha kábelezni muszáj akkor csak a házban, kint van már ruhaszárító.
Olyat lehet a garázsban, hogy a 2 antennás router egyik antennáját kivezetem a garázsajtón kívülre egy meg marad a routeren?
A főroutert 8m-es lan kábellel a szekrénytetejéig vezettünk és a 841-es alroutert pedig a garázsba vittük bent egyszerűn megcsappant és csak 1,5/2Mbitre csökkent a sávszél. Ha kitettem az ajtó elé ameddig a tápkábel engedte akkor minden gond nélkül volt 15Mbit.
Lehet már én bonyolítom csak nem világos számomra, hogy össze lehet-e hozni 3 eszközzel vagy egyáltalán kábel nélkül?[ Szerkesztve ]
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #37148 üzenetére
Csak kábelezést lehet megcsinálni ha a garázsba kell tenni az eszközt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #37147 üzenetére
Így akkor a konyhában már feleződik a sávszélesség?
Ő ragaszkodott, hogy a szekrény tetején legyen a router csak így meg a garázstető (lindab) megszűri rendesen.
A garázsba mit tudnánk kitalálni?Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #37146 üzenetére
A legjobb a kikábelezés lenne, repeater módba kell tenni a wifi-n akarod az összeköttetést.
Nem baj, sőt jó ha magasan van az eszköz.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #37145 üzenetére
Ha wifin kötöm össze akkor mivel lenne a legcélszerűbb, ill. baj ha a szekrény tetején van?
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #37144 üzenetére
A konyhába kellene tenni egy másodlagos eszközt elsőnek.
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #37142 üzenetére
Megpróbáltam összedobni egy gyors tervrajzot remélem minden kivehető belőle. Még annyi tartozik a képhez, hogy a földszinti lakás kb. 1,2m-rel magasabban van mint a garázs. Az íróasztalon van a router, ajtók nincsenek bezárva, viszont a konyha vonalában szintén van egy kiugró fal ami a lépcsőház fala.
Nagyjából ennyi.
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #37138 üzenetére
Többféle megoldás is létezik, kezd ez már egy kicsit bonyolult lenni, jó volna egy rajz arról, hogy hogyan is néz ki a környezet és honnan hova kellene eljutni a jelnek.
-
krealon
veterán
válasz Rico45 #37137 üzenetére
"Használtam sokat win 7-en TP-Link TL-WN722N-tipust jól működött.
Most odaadtam a bátyámnak.Neki xp-je van még,és a netet szeretné megosztani a lakásba.
Valamiért nem jön be a tp-linkes felület hogy beállíthassuk a dolgokat :-( "Tekintve, hogy Win7-en a legtobb WiFi adapterrel megoldhato a hotspot funkcio, ugyanez XP-n nem mukodik.
Nem tartom kizartnak, hogy operaciosrendszer szintu tamogatas nelkul nem fog menni."Min kell csinálni és hogyan hogy működjön?"
Upgrade-elni a Win7-re, vagy egy AccessPoint-ot (vagy router-t AP modban) beszerezni.
-
krealon
veterán
válasz eestipoika #37120 üzenetére
"A 741-es az erősen irányított antenna miatt a lakásba már nem nagyon fog WiFi-t sugározni. Ahhoz az egyik LAN portjához csatlakoztatott újabb WiFi eszköz kell.
- és ha a saját antennáját leveszem és a 2409-es antennát akasztom rá, akkor attól nem lesz erősebb a jel a lakásban?"Ugy latom nem erted az "iranyitott" fogalmat.
Ha egy sotet ejszakan egy reflektorral elore fele vilagitasz, akkor a hatad mogott ugye nem latsz semmit, mivel arra nem jut feny.
Ezt jeleni az "iranyitott".Most gondold at a kerdesedet.
"A 841-esen a másik két antennát lekapcsoltad ? (Mert ha mind a 3 antenna műben van, akkor az is lehet a gyenge kapcsolat oka.)
- ennek a routernek 2 antennája van, az egyikre rákapcsoltam a külső antennát, amásikon van az irodán belüli jobb sugárzáshoz a saját antennája."Rebegj el egy imat, hogy mukodik, ugyanis egy antennarendszer 2 antennajat hasznltad kulon-kulon. Nem erre van kitalalva.
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #37134 üzenetére
Most próbálom kisilabizálni ebből milyen verziók léteznek.
Tehát szükség volna egy AP-ra amit wifin összekötök a routerrrel úgy, hogy közben az AP nem csak vesz hanem ad is? A garázsban pedig csak egy router-re volna szükség?
Valamint ha AP-t alkalmazunk amit wifin kötünk össze megmarad a full sávszélesség?Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
Rico45
őstag
Sziasztok!!
Használtam sokat win 7-en TP-Link TL-WN722N-tipust jól működött.
Most odaadtam a bátyámnak.Neki xp-je van még,és a netet szeretné megosztani a lakásba.
Valamiért nem jön be a tp-linkes felület hogy beállíthassuk a dolgokat :-(Min kell csinálni és hogyan hogy működjön?
Választ előre is köszi!
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #37135 üzenetére
Próbálkozni lehet, az eredmény nem garantált.
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #37134 üzenetére
Sehogy sem tudjuk egy vonalba hozni a garázzsal mert ez a lakás úgymond megvan emelve nem emeletes.
Gondolom az sem megoldás ha a fő routert közelebb hozzk majdnem a konyhával egy légtérbe az alrouterhez?Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #37132 üzenetére
Ami a legjobb lenne az, hogy kábelt levezetni az alsó szintre, ide egy másodlagos eszköz AP módba, majd a garázsba egy harmadik.
-
Topikgazda
válasz pixelshader #37126 üzenetére
Kell egy másodlagos wifi adapter a gépbe amely a beltéri wifi hálózatért felelős.
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #37125 üzenetére
Mikor egy szobában volt a 2 router és futott a Bridge mód akkor csak max 30Mbit-et tudtam mérni a 1043-asra rákötött kisebbik Tp-linken.
Pityu azt szeretné ha már 60Mbit-et nem is de legalább a felét el tudnánk érni a garázsban kábelezés nélkül. Autószerelés közben akár egy youtube-os videó vagy netán a forma1 röccenésmentesen menjen a mobilon. Ha ez 20-30k-ba fáj nem gond, Neki egy a lényeg működjön minden rendesen és gyorsan.
Legalább 40m kábelre volna szükségünk ezért is nem preferálja azt a megoldást.Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
pixelshader
tag
Üdv! Az lenne a problémám, hogy wifi jelet akarnék szétosztani gép és telefon között.
A wifit egy tp-link TL-WN722N antenna veszi ami fent van a padláson, és onnan jön le egy usb kábelen. Ezt akarnám valahogy "továbbadni" a telefonnak, mert az antenna kapja a jelet, de a telefon egyáltalán nem.Windows7 vagy xp rendszerre akarnék valami megoldást, w7 alatt gyárilag tud hotspot-ot a modem, de xp alatt is be lehet állítani. Köszi a választ!
Ha vennék mégegy hotspot-os wifi modemet, úgy meg lehetne oldani?
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Tplink wr941nd tipusu keszulekemre szeretnem visszatenni a gyari szoftvert! Verzio szama: v3.2, DE csak v3-hoz talaltam a tp link oldalan... Ez no hozza vagy keressek tovabb... Sajnos eleg nehez, mert edgevel kell bongesznem es egy nem mire valami bejon...
Koszonom
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
pixelshader
tag
Üdv! Az lenne a problémám, hogy wifi jelet akarnék szétosztani gép és telefon között.
A wifit egy tp-link TL-WN722N antenna veszi ami fent van a padláson, és onnan jön le egy usb kábelen. Ezt akarnám valahogy "továbbadni" a telefonnak, mert az antenna kapja a jelet, de a telefon egyáltalán nem.Windows7 vagy xp rendszerre akarnék valami megoldást, w7 alatt gyárilag tud hotspot-ot a modem, de xp alatt is be lehet állítani. Köszi a választ!
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #37121 üzenetére
A Repeater mód az ami felezi a link sebességet..
A legkisebb vesztesség a kábeles kapcsolattal lenne. Ami ajánlott lenne mint repeater az az Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND + custom firmware.
Ilyen helyzetben vagy a kábelezés segíteni vagy egy harmadik eszköz beüzemelése.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
adamka16
őstag
válasz gameresboy #37119 üzenetére
Igen én ezt ajánlom. Nem láttam értelmét a 2 antennásoknak, max annyit, hogy jóval drágábbak de nem gyorsabbak...
-
Topikgazda
válasz gameresboy #37119 üzenetére
Ez már jobb választást, a másik lehetőség a TP-Link 8200ND.
-
mezis
félisten
válasz eestipoika #37120 üzenetére
Az előbb linkelt képen van egy Survey menü. Általa kapsz listát az elérhető AP-kről. Kiválasztod a sajátodat. Esetleg a 841-esnek is "be kell mutatni" a 741-esedet a MAC addresse által.
Nem korrekt megoldás a 841-es antennáinak "szétválasztása". Itt ugyancsak egy újabb WiFi router lenne a megoldás. A legjobb választás a meglévő 741-eseddel azonos hw. verziójú lenne. Azzal biztos menne a WDS.
mezis
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #37106 üzenetére
No elhoztam cimborámhoz a saját 841N-es routert és wds-be összekötöttük majd felraktam a konyhaszekrény tetejére. Kimentünk méregetni 15Mbit-et volt bent a garázsban Galaxy Tab S-en de a telón S4-en hiába volt kapcsolat egyszerűen gyengébb a wifi antennája.
Szóval a tabletnek jó de a telefon nagyon nem szereti a gyenge jelet. Sokszor ír lassú kapcsolat meg 2 perc kell míg rá tud csatlakozni.
A bridge mód mindig felezi a sávszélességet ha csak egy eszközt csatolok a fő routerhez?
Másik kérdésem mert nem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal, hogy inkább mit javasolnál személy szerint mivel tudnánk bővíteni a hálózatot kicsi jelveszteséggel? (melyik repeater eszközre gondoltál?)Az is baj, hogy a garázson lindab tető van és mivel alacsonyabban fekszik a routertől rendesen megcsappan a sávszélesség.
Az esetleg megoldás, ha a rourtert tennénk a garázsba és antennát kívülre antennahosszabbítóval?Elnézést ha kicsit kuszán írtam, előre is köszönöm a segítséget!
-
eestipoika
csendes tag
Köszi a választ!
A 841-es és a 741-est hogyan tudom összepárosítani a WDS-ben?
Elég kezdő vagyok ebbenA 741-es az erősen irányított antenna miatt a lakásba már nem nagyon fog WiFi-t sugározni. Ahhoz az egyik LAN portjához csatlakoztatott újabb WiFi eszköz kell. - és ha a saját antennáját leveszem és a 2409-es antennát akasztom rá, akkor attól nem lesz erősebb a jel a lakásban?
A 841-esen a másik két antennát lekapcsoltad ? (Mert ha mind a 3 antenna műben van, akkor az is lehet a gyenge kapcsolat oka.) - ennek a routernek 2 antennája van, az egyikre rákapcsoltam a külső antennát, amásikon van az irodán belüli jobb sugárzáshoz a saját antennája.
-
adamka16
őstag
válasz gameresboy #37116 üzenetére
TP 722N, már sokat beüzemeltem ilyent, de soha rosszabbat. 10-11 MB/s-t tud másolni és nagyon jól veszi a gyenge jelet is. 821 volt nekem már, de max 8 mb volt vele a plafon átvitelnél, meg ugye beépített antennás(hiába mimo, attól gyakorlatban nem lett gyorsabb csak lassabb a mimo nélküli 722-től.).
-
mezis
félisten
válasz eestipoika #37115 üzenetére
Üdv.!
Jó az elképzelés. Még a munkahelyen a közelből próbáld ki a 741.esnek WDS üzemmóddal való csatlakozását a 841-eshez. (Ez chipset függő, ha nem sikerülne, akkor a 741-esre pl eyg dd-wrt, aminek a repeater bridge üzemmódjával bizonyára fog menni a kapcsolat. 741 hw verziója ?)
A 741-es az erősen irányított antenna miatt a lakásba már nem nagyon fog WiFi-t sugározni. Ahhoz az egyik LAN portjához csatlakoztatott újabb WiFi eszköz kell.
A 841-esen a másik két antennát lekapcsoltad ? (Mert ha mind a 3 antenna műben van, akkor az is lehet a gyenge kapcsolat oka.)
mezis
-
eestipoika
csendes tag
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni a következő problémában:
z tulajdonomban lévő céges irodai wifimet szeretném a lakásomban használni, ami kb 50-60 m-re van az irodámtól.
Amim van hozzá:jelenleg az irodában van egy TP-Link 841N-es routerem és a falon kívül egy TL-ANT 2409A-as antenna.
De ezzel elég gyenge a jel és akadozva megy a netem.
Most vettem egy TP-Link TL-ANT2424B típusú antennát, ezzel szeretném lecserélni az irodai 2409A-t.
Van egy tartalék TP-LINK 741 N-es routerem is.
Az a kérdésem, hogy a tartalék 741N-es routert és a felszabadult 2409A-s antennát otthon fel tudnám szerelni abból a célból, hogy az irodából sugárzott jelet pluszban felerősítse?
Ha igen akkor a lakásomon elhelyezett TP-Link 741N-es routeren mit kell beállítanom, hogy vevő-erősítőként használhassam?
Ha tudtok segíteni nagyon hálás lennék nektek
Üdv:István -
masoo
tag
csak megnéztem, van negativ előjel, épp ezek szerint csak figyelmetlen vagyok :S
-
-
mezis
félisten
válasz golysztlika #37107 üzenetére
Üdv.!
Egyik PC-n (okos telefonon,...) sem lesz router szoftver.
Diginet kábel a router WAN portjába.
Ideiglenesen egy PC-t UTP kábellel összekötöd a router egyik LAN portjával.
A router kezelési utasításában leírtak módon bejelentkezel a beállító menüjébe egy böngészővel.
Beállítod az internet kapcsolatod paramétereit (Digi net)Beállítod a WiFi kapcsolatot : Csatorna (szomszédok melyiken nyomulnak ?)
SSID (jobb ha nem a gyári marad)
titkosítás (WPA2/AES PSK)PC kábeles kapcsolat ki, Innen már rendben kell működni WiFi-n is a kapcsolatnak. Már ha van elegendő térerő.
Ha maradt probléma, írd me a routered pontos típusát is.
mezis
-
masoo
tag
Sziasztok
Kellene egy kicsi segítség nekem.
feltettem az inssider programot amolyan kiváncsiság szinten.
az első mérés alkalmával a szignál rész 49-51 között ingadozott.
mivel átraktam a csatorna értéket a program ajánlása alapján, valamint a routert n only módba tettem, megváltozott az érték is. most stabilan 40-41 a szignál értéke.
Ez nekem jó vagy rossz.
Nem feltételezem hogy rossz, mert a szomszédos wifik értéke 75-92 a szignál sorban.de pontosan mit jelent ez, és mit érdemes állítgatni.
HA a routert a helyéről felteszem a csillár magasságába ezekkel a beállításokkal, akkor az érték 50 fölé ugrik a szignál részen.
köszönöm
-
golysztlika
csendes tag
sziasztok!
A segítségeteket kérem.
Egy ismerősömnek szerettem volna segíteni a netjét megosztani, de nem jött össze.
A helyet a következő. Digi net kábelen bent ,amit egy Tp-link-es routeren keresztül osztanám a netet 2db laptopra.
Viszont a kábellel egyik gép se lenne összekötve, csak WIFIn keresztül lenne net rajtuk.
Gondolom a folyamat menete, hogy egyik gépen lesz a router software-je v anélkül is meg lehet oldani?
Leírná valaki ennek a lépéseit?
Köszönöm!
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #37101 üzenetére
Gyári firmware-rel az Asus N12 D1 tud ilyet.
-
adamka16
őstag
nincs benn semmi totál üreges belül. Le sem esett belőle semmi, betudom az antennát spórolósnak inkább.
de itt is ugyan ezt kapták lencsevégre -
adamka16
őstag
válasz bigrock #37102 üzenetére
Azért annyira nem, de így akkor is tök gáz. Benéztem már, ott olyanok laknak akiknek tökéletesen elég ez a teljesítmény. Ha 3 méterről használnám 2 falig akkor nekem is jó lenne valszeg
Vagy... 5ghz off és 2,4+normális méretű antenna. úgy sincs olyan cuccom aminek kellene a dualband vétel mikor 10-11mbyte/s-t is bír az N 2.4-en .[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #37095 üzenetére
Üdv!
Van olyan router ami tudja a repeater módot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- AliExpress tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...