- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tommmika
csendes tag
Szia!
Köszi az eddigi segítséget, nem ott kellene DHCP-nek lenni ahol a net is pattog ahol a 3420as van oda kellene a netet eljuttatni, oksa az AP-t belovom ráirányítva a már előbb említett routerra,igen a 3420as sajnos csak WDS-t tud az általad felsoroltakhoz.butus szegény gyariROM-al ( holnap csinalok rolla képet hátha több minden látszik majd) . Lehet hogy a "B" pontba szükséges még1 eszköz ?!Köszi
Tom. -
tommmika
csendes tag
Szia !
Akkor ezek szerint a TL-WA7210N-t belövöm "Access Point"-ba ő csinálni fog egy WiFi hálózatot legyen a neve "BW_AP" megadom a Wifi PASSt, next és ezután DHCP - On / Off (?!) és Reboot
a "B" oldalon ezt a jelet kellene elkapnom a TLMR3420-al ?! Milyen üzemmódban (Bridge with AP) ?!
Bocsi hogyha sok a "lame" kérdés de egy picit meg vagyok kavarodva most ez ügyben
Köszi,
Tom. -
tommmika
csendes tag
Az "A" pont:
itt található :
- AP : TL-WA7210N - Bridge with AP ként használva
- Modem melyen a saját :kb 20Mbps-es netem szeretném továbbitani B-pont felé !
-ezen a hálózaton lóg még egy : TL-WR340GD - ő szolgáltatja a WiFin keresztül a netet ( és lóg rajta egy PC)A "B" pont:
itt található:
-TL-MR3420 ez lenne az a router mely szolgáltatná az "A" pont internet kapcsolatát WIFI hálózaton keresztül.
néha egy kábellel a routerre is lesz csatlakozva.
erre a routerra van kötve az egyik antenna hejére 1 : 5dBi-s TP-Link antenna .Most ott tartok hogy látom az eszközöket egy hálón de a "B" ponton nincs net
Rálátás van a két antenna között ( AP + 5dBi-s külső TP-Link antenna )Pingre válaszolnak is
köszönettel
Tom,[ Szerkesztve ]
-
tommmika
csendes tag
Sziasztok !
Lenen egy kis WiFI problémám remélem tud valaki segiteni !!
Kérlek ebben segitsetek nekem mi lenne a legjobb hogy a ""B"" ponton egy teljesen jó hálózat kerekedjen ?!köszönettel :
Tom[ Szerkesztve ]
-
tommmika
csendes tag
válasz Gubek-Einste #34494 üzenetére
-
-
tommmika
csendes tag
válasz Gubek-Einste #34484 üzenetére
Koszonom a helpet !
Kicsit pontositanék az infokon, az "A" ponton egy ilyen uzemel jelenleg tokéletesen, itt is megszeretném hagyni a hálózatot illetve a netet ..
Remélem ez megoldható igy, ha a másik oldalra azaz "B"-re veszek kettő ilyet és egy ilyet.
( A "B"ponton a kapuba még a telefonom { Asus Padfone 2 } is fogta a jelet az "A" ponton lévő router gyári antennájával )Szerintetek ?!
Üdv. : Tom.
[ Szerkesztve ]
-
tommmika
csendes tag
rálátás van egymásra .. szerencsére magasabban van az "A" pont mint a "B". Abban tudnátok segiteni h milyen cumokat kellene nekem ehez a muvelethez hogy vegyek ?! ( milyen erősségú - és milyen ?! - antenna, milyen eszközök a "B" pontra úgy hogy ott WiFi jelet tudjak szórni aktív netkapcsolattal !?
Ui. Neharagudj véletlen privátba küldtem neked
Segítséget köszönöm
Üdv.: Tom. -
tommmika
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem hálózatépítéssel kapcsolatban, van adott két pont KB. 200M-re egymástól :
(Ez a két pont lenne Kb a ketto között bokrok takarják ahol sárgára szineztem)A Terv a következő ( ha megoldható ) :
A Bodza utca 58-as (A), címről szeretnék a Bodza utca 63-ra (B) internetet varázsolni. Az "A" cimen egy meglévő stabil hálózat van,relativ erős TP-Link routerrel. A "B" címre szeretnék egy AP-t varázsolni (már ha lehetséges) tehát az lenne a legjobb ha valahogy tudnám venni az "A" Wifi jelét majd sugározni a "B" pontot a netet
Remélem érthető voltam ..
Előre is köszönöm a segitséget ..Üdv. : Tom.
[ Szerkesztve ]
-
tommmika
csendes tag
válasz sztanozs #31371 üzenetére
Köszönöm a gyors választ !
Ha eszköz - páros kell akkor beszerzem. Akkor a "B pont" -ba nem lenne WiFi hálózat, mi lenne az az eszköz ami kiszolgálna engem megfelelően !?
A rálátás nem mindig tuti sajnos .. tavasszal és nyáron vannak fák az útba sajnos
Egy ilyen eszközt találtam ennek mennyire hihetek :WiFi netvadász USB adapter erősítő antenna 8000mW
Üdv : Tomi
[ Szerkesztve ]
-
tommmika
csendes tag
válasz tommmika #31369 üzenetére
És még plusz infó, bocsi h a 2. hozzászólásom !
Az "A" pontban egy WiFi-s router üzemel aminek kötelezően mennie kellene, a legjobb megoldás számomra az lenne ha a "B" pontban is tudnék egy WiFi-s hálózatot létre hozni, ha nem kivitelezhető az sem baj mert asztali gépet használok (csak telefon miatt lenne jó a WiFi) mármint a "B" pontban ..Köszi: Tomi
-
tommmika
csendes tag
Sziasztok!!!
Egy gyors kérdésem lenne bár lehet hogy nem jó helyen kérdezem ..
Adott egy WiFi-s ( Linksys ) router adott a távolság is, olyan 250M .. van olyan eszköz relatív olcsón ami képes nekem ebben a távolságban kommunikálni a routerrel, úgy hogy még használható internetet is kapjak !?Ez lenne az a távolság .. remélem hogy megoldható !!
Segítségetek köszönöm : Tomi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Gitáros topic
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Hardcore café
- Cyberpunk 2077
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Xbox Series X 1TB + Xbox Stereo Headset Bundle (bontatlan+garancia)
- Huawei P30 Pro 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone Xs 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 12S 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!