Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
Jól sejted. Csak érdekességként linkeltem, vagy ha esetleg van itt olyan, aki kint él (vagy rokon, ismerős), az le tud csapni rá.
(#1562) nexus6
A Lenovo üzletpolitikája valóban elég érdekes a garancia szempontjából.
A 30 ezer forintos Lenovo A7-re is ugyanannyit vállalnak mint a közel hétszer többe kerülő ThinkPad Tablet 10-re. Nem hinném, hogy földhöz vágná őket az a plusz egy év, amit már lassan miden B brand is bevállal. -
hito
nagyúr
Baromi jó, csak az enyémen beszart a ceruza, vagy az érintő felület, most szervizben van. Az ujjammal rendesen érzékel, de tollal semmi, meghalt. Ha érdekel az eladó lesz ha megjárta a szervizt. 70k az ára, még 10hónap garival.
zoltan6: remélem nem hagytam ki semmit
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Vagy elírás, vagy végtelenül megkérik az árát a +2GB memóriának. Edigitalon a 2GB RAM / 64 GB háttértár verzió hónapok óta 79.900,- ingyenes házhozszállítással és gyári tokkal együtt.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Romvr
őstag
Így egy hét után tökéletes. A laptopom tetején már látszik a por, lehet le kéne törölgetnem néha, ha már úgy se használom az Acer miatt
Eddig egyedül egyszer futottam bele olyan problémába ami idegesített. Egy 30 perces videóból akartam kivágni egy másfél perces részt Freemake-el de kiakadt. Amikor csak simán átkonvertálok vele valamit, vagy csak pár perceket csípek ki, az működik.
(#597) szodia: Írd meg hogy sikerült a csere és az megoldotta e a gondot.
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
félisten
Probook-ra szintén 1 év a gari digiprime-on is, szvsz egykutya mindkettő.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX + Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
Romvr
őstag
Kukáztam a WimBoot-ot és feltettem egy originál* Win8.1 U1 32bit-et. Átparticionáltam a meghajtót is, majd telepítést követően kilőttem a hiberfil-t és a pagefilet levettem 512Mb-ra. Így lett a "szűz" telepítés 6,5gb, azaz maradt a ~53Gb szabad helyem. Tehát lényegében majdnem 2Gb-al több mint WimBoot esetén.
A különbség annyi hogy ez egy 100%-os rendszer. Nincs buhera, nincs izzadás, nincs szenvedés... magyar, kezeli a bitlockert oda-vissza, minden megy flottul onnantól hogy rápattintom az USB-t és rákattintok az Installra (ami a boot.wim-be is integrált driverek miatt lekezeli a touch felületet, tehát nem kell vacakolni hub-al sem)
*WinTools-al beleintegráltam az up-to-date frissítéseket, valamint az Acer drivereit. Így a kb 15 perces USB-ről telepítést követően csak be kellett loggolnom MS fiókba és ott volt a használható rendszer. Most még települ az Office, aztán majd meglátom mennyi helyem marad. Saccra 48Gb-ot mondok
Szóval a WimBoot ilyen formában értelmét vesztette. Ezt majd lementem egy külső vinyára ha már mindent felkonfoltam és aztán ha valamit elbaltázok akkor csak visszahúzom rá a tip-top rendszert.
Így már kezd az Acer Iconia W4-820 a szívem csücske effektus hatása alá kerülni. Már csak egy k*rva billentyűzetes tokot kellene találnom, ami nem egy átszitázott US kiosztású, hanem kalocsai mintás, pulikutyás magyar, mert touch felületen gépelni egy rituális tökön-szúrással ér fel. Pár mondat még oké, de egy ilyen post nem jöhetett volna létre a Genius Slim Star billentyűzet és a Trust 14591 támogatása nélkül (de csak mert egy pendrivot is készítek éppen).
Szóval nálam eddig nyerő a kütyü. Főleg így hogy 20gb-al több cucc fér rá szükség esetén. És akkor még ott van az SD kártyaolvasó is. Ha majd egyszer gazdag leszek és veszek egy 64Gb-os microSD-t akkor lesz még másik 58Gb szabadság... 120Gb-al meg már MacBook-on is elvoltam mint befőtt.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Nekem péntek óta van Acer W4-em és semmi gondot eddig nem tapasztaltam vele. Leszámítva ezt az EFI hülyeséget, de ahogy olvasom ez a "menő" a tabletek között.
Pár negatívum amit eddig észrevettem:
- Néha az asztalkezelő újraindul. Azaz egy pillanatra befagy a gép, majd újrarajzol mindent. Az egész nem tart tovább 2 másodpercnél, de az összes háttérbe rakott Metro alkalmazást bezárja, nem jelenik meg semmi a bal oldali sávban, vagy balról pöccintésre.
Ez a jelenség frissítés után jött elő, lehet valami megpukkant a rendszer agyában. Ezért is szeretnék egy nem előtelepített, nem Acer programokkal teletűzdelt rendszert rátenni.- Tokban és táskába téve még Sleep-ben is melegszik. Nem tudom hogy ez a mostani "hekkelésnek" köszönhető e de irtóra felforrósodott kb 1 óra alatt ma. Pénteken nem volt ilyen probléma vele.
- Nincs olyan opció hogy képernyő lekapcsolása. Van a zárolás, meg az Alvás (az újraindítás, kijelentkezés, leállítás mellett). Az energiagazdálkodási profiloknál is csak annyit tudok megadni hogy mikor menjen Sleep-be. Csakhogy úgy nem ébreszt és nincsenek háttérfolyamatok sem. Néha pedig szeretném otthagyni futni, úgy hogy nem virít a kijelzője teljes fénnyel és "klattyan" egyet ha levelem jött.
Pozitívum:
- Meglepően gyors a méretei ellenére. Szinte azonnal csinál mindent amit kérsz tőle, majdnem asztali gép sebességgel.- Windows a markodban élmény. Tényleg elképesztő hogy egy ilyen kis kütyüvel ugyanazt meg tudod csinálni mint egy laptoppal vagy asztali géppel. Android és iOS után ez számomra felüdülés.
- Kicsi és könnyű, szinte észre se veszem hogy nálam van a táskában.
Egyelőre nem bánom a megvásárlását. De még csak 3 napja van nálam. Ha rájövök a boot mikéntjére és WinBoot implementációja sikerül akkor már elismerem hogy egy nagyon jó kis eszköz. Három napja nem nyúltam a laptophoz, amit nem sikerült elérnem Android és iOS alatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ha "nem munkára kell", akkor a Lenovo Miix 2 8" 64 GB a legolcsóbb, ingyen kiszállítással is. (Van benne GPS, de nincs micro-HDMI)
Ha dolgozni is kell, akkor meg az Asus Vivotab 8, a Wacom kapacitív stylussal, de ez már egy százasba fáj. (Ebben viszont nincs GPS sem)
32GB-osat meg ne vegyél szerintem.... ... tízezer forint spórolás miatt nem érdemes szívni!
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
tjb007
nagyúr
Érdemes, de csak olyat, amit ide Magyarországra is elszállítanak neked (vagy segít benne egy kint élő ismerős/családtag), mert amit kinéztél az pont nem ilyen.
(#511) drotos.toth
Így van. Ezek még csak az első szárnypróbálgatások, ennél már csak jobbak lehetnek (legalábbis reméljük).
A Teclast X89HD-n meg csak egyetlen egy rendszer fut, a Windows 8.1, Androidot csak futtathat (ha esetleg valaki elkészíti rá) .Az Acer Iconia W4-ből pedig itthon hivatalosan csak a Wi-Fi only változat került forgalomba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...