Új hozzászólás Aktív témák
-
hroberto
veterán
válasz this is life #13099 üzenetére
Hasonló paraméterű Zenbook Flip kb. 40 ezres felár. Ennyit tényleg nem ér. Ráadásul nem is szétcsatolható. A T300 lesz a befutó.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
this is life
Ármester
válasz hroberto #13098 üzenetére
Mivel lenyegeben azonos hw-rol van szo a gyarto ugyan az , igy support es szerviz is , nem biztos hogy erdemes egy picit szebb csomagolasert tobbet fizetni ...gondolom az a 0.8 col kulonbseg nem oszt nem szoroz...
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
hroberto
veterán
válasz this is life #13097 üzenetére
Két opció maradt. Vagy a T300 Chi, vagy a Zenbook Flip. Kérdés, hogy megéri-e a felárat a Zenbook?
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
this is life
Ármester
válasz Pirostank #13096 üzenetére
Probald ki eloszor az sfc /scannow parancsot futtatni parancssorban rendszergazdakent , ez ellenorzi es javitja a rendszerfajlokat...kicsit bovebb leiras hozza
Amugy ha power gombot lenyomva tartod kb10mp-ig akkor ki kellene kapcsolnia a tabletnek
hroberto
Passziv hutesu cpu-val szerelt tabletbol ez a legerosebb ajanlat a coreM koroket ver az atomra ,mind gpu mind nyers ero ,szamitasi teljesitmeny teren ... egy osszehasonlito tablazat [link]
[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Pirostank
csendes tag
Sziasztok,egy Toshiba-val küszködök, kb 1 eve, neha rajön, h bekapcsnal, felig lefagy, kiirja,h tölti be a win-t, es ennel tovabb nem megy, amig az akku le nem merül. Van esetleg megoldas, kivenni az akkut nem lehet- hazilag, es nem is akarom- . Rakjam ujra a 8-ast esetleg? Nagyon köszi
[ Szerkesztve ]
Üdv : Tankok
-
Papooo
senior tag
válasz minimax 116 #13094 üzenetére
Bármilyen gépen meg lehet csinálni a telepítőt, nem muszáj a tableten.
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz minimax 116 #13092 üzenetére
Csinálj ezzel egy win10 telepítő pendriveot.
Usb elosztóba bedug, mellé még egy klavi és egy egér.
Bootolásnál biosba belépsz, kiválasztod hogy pendriveról bootoljon, és csinálsz egy tiszta win10 telepítéstHa nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
minimax 116
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy Lenovo miix 310-es tabletom.Win10.
Programtelepítés közben kikapcsolt,újraindulás után csak az "óráig" tölt be. Utánna elsötétedik a képernyő,majd
újraindul.Majd ezt írja: A Windows nem tudott megfelelően betöltődni.Recoveryben semmit nem tudok csinálni (rendszer visszaállítás,rendszer kép visszaállítás,indítás javítás). Csökkentett mód van.Sajnos nincs biztonsági mentésen. Hogyan lehetne életre kelteni.Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm! -
hroberto
veterán
ASUS T300 Chi-vel szemezgetek.
Core M 5Y71-es SoC van benne, és 8 GByte RAM. Jól sejtem, hogy ez már elég erős ahhoz, hogy egy alap laptopot simán kiváltson?
Esetleg valaki ismeri, használ ilyet vagy hasonlót?KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
this is life
Ármester
válasz kkdesign #13087 üzenetére
Fastboot-ot kikapcsoltad hatha dob valamit a sebessegen , amugy kicsit lassulgat a win ahogy egyre tobb frissites kerul ra , nalam 15-20 mp-rol 40-ig lassult , meguntam igy lett par honapja egy tiszta telepites...azota koser ...😀
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Adott egy lenovo miix 310es 2in1 tablet. elvileg emmc van benne ami ugye elég gyors kéne hogy legyen, mégis az indítási-leállási folyamatok kegyetlen lassúak rajta. lemezkezelős javításokat már csináltam, lemezoptimalizálást is. Mit lehetne kezdeni hogy kicsit gyorsuljon? Creators update előtt factory resetet nem szeretnék :/
[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
hali,
emailezésre, böngészésre, netes telefonálásra keresek olcsó tabletet. ezek közül jó lehet valamelyik?
Odys Winpad X9
CUBE iWork8 Air Tablet PC
Teclast X80 Power Tablet PCköszi!
-
MD25
csendes tag
Sziasztok,
alább EU raktáron találtam most 212USD+ kb 10USD szállítás az alábbi kütyü billentyűzettel
[Chuwi Hi10 Pro - gearbest akció]
8350 proci
4gb ram
64gb eMMC
10,1 képátlóÍrnak róla jót s rosszat is a neten, de szvsz 65-ért (mert ugye EU raktárból nincs áfa egyéb sarc) nem rossz vétel... Igaz, azoknak ajánlom, akik nem ijednek meg kis mókolástól és akiknek a garancia nem a legfontosabb dolog, mert értenek a dologhoz és vigyáznak az eszközeikre... Illetve ne feledjük, ez dual boot készülék, vélhetően 5.1 puritán droiddal és Win 10-zel vegyítve érkezik.
Valaki árban tud jobb ajánlatot mostanság?
Üdv!
-
tybsen
addikt
Windows 10 re tényleg felesleges vírusírtó? Ma mondta egy microsoft értékesítő, hogy felesleges illetve április elsején jönni fog valami tűzfal update, szóval az sem kell.
Feltételezem hogy nem beszél hülyeségeket, de nekem ez újdonság. Mármint azt tudom hogy mindig volt valami minimális védelem régebben ez nem volt elegendő.
De ti tudtok esetleg bővebbet ezzel kapcsolatban?
-
margithid
veterán
válasz Bazsee71 #13080 üzenetére
Ha lesz egyáltalán...
Én mondjuk azért is válallnám be a másik 6 GB Ramosat, mert most még aránylag jó áron el tudnám adni az asus T100at.
Mipad 3 szerintem ha kifutó lesz akkor se lesz 300$ alatt, elvégre a proci kerül majdnem ennyibe.
Azért az tényleg vicc, hogy a bay trial már mikori proci, ez a celeron meg elvileg egy új fejlesztés és sokkal többet fogyaszt, cache ugyanakkora, órajelben van 0.4 GHz eltérés és kb ennyi.
Az asusban lenne 4 gb ram nem gondolkodnék a cserén... -
xpsyx
tag
válasz thespilertm #13075 üzenetére
Ha jól tudom ebből van 1920x1080 illetve 1280x800-as felbontású kijelzővel szerelt, szóval szerintem kihajtja a Full HD monitort is.
PSNID: xPxSxYx | iPhone Xr | Macbook Pro M1
-
margithid
veterán
válasz Bazsee71 #13077 üzenetére
Jól
Ami nekem tetszik az a mipad 3, de azt drágálom, a celeronos 6 GB Ramos meg procierőben nem lenne nagy előrelépés, igaz árérzékeny is vagyok ha lemenne 250$ alá akkor megvenném, főleg ha jó áron el tudnám paszolni a T100at.
Szerintem nagy fejlesztés nem várható passziv hűtésű processzorok terén, főleg nem jó áron.
Snapdragonnal szerelt win10es tabletekre leszek még kiváncsi, meg, hogy fog menni ez az emulálás, de ez még odébb van, ki tudja mikor jelenik meg. -
thespilertm
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Már több mint egy éve egy Lark 10i (Intel Atom Z3735F, 2GB Ram, 32GB Rom, Win 8.1 32 bit) tabletet hajtok.
Elvagyok vele, rendben van a tablet, csak azért már néha ha sok minden meg van nyitva rajta akkor lassulgat.
Most néztem egy Lenovo Ideatab Miix 310 (Z8350, 4GB , 64GB) gépet amin már elvileg 64 bites Win 10 van(most hirtelen ebben nem vagyok biztos).
Mennyire érezhető a különbség a két vas között? Megéri az árkülönbséget vagy annyira nem számottevő (kétszer annyi ram, jobb proci, stb..)?
Illetve könnyedén meghajt egy full hd monitort? Mert néha arra is rá lenne kötve.
Csak alap dolgokra használom. -
varmi2
nagyúr
Én sem kapcsolgatom ki meg be. Hanem megnyomom a bekapcsológombot, mint az androidos taboknál, és kialszik a képernyő. Egy idő után elalszik a gép. Ha így van 8-10 órát, akkor 3-4 százalékot fogy csak az aksi. Ami szerintem nem fáz. A billes témához nem tudok mit mondani. Én azt használom.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Munkához keresek tabletet vagy 2-in-1 eszközt. Komolyabb feladatra van laptop, monitor, kiegészítők stb., de sokat kell helyszínen is jegyzetelni, terveket böngészni, adminisztrálni.
Csak itthoni forgalmazótól történő beszerzés jöhet szóba, megbízható garanciális ügyintézéssel. Fontos, hogy a billentyűzet vagy alaptartozék, vagy külön beszerezhető gyári kiegészítő legyen.
Lehetőleg az újabb Intel CPU-ra épülő típust szeretnék, a CherryTrail-ről nem olvastam jókat. Hátlapi kamera kimondottan jó lenne, de ahogy nézem ezt számomra érthetetlen okból előszeretettel hagyják ki. Kijelző méret 10" körül lenne optimális.
Amiket eddig néztem:
Asus T300CHI - túl nagynak tűnik, nincs hátlapi kamera
Asus ZenBook Flip UX360CA - jó méret, nincs hátlapi kamera
Samsung Galaxy Book 10.6 - árról még nincs információ, ezen sincs hátlapi kamera
Xiaomi MiPad 3 - nem hiszem, hogy lesz hivatalos hazai forgalmazó...Keret 200e, nagyon indokolt esetben 220e.
Ti mit ajánlanátok?
-
zsocy
őstag
sziasztok, nemrég vettem egy windowsos tabot, eddig ios és több androidos gépem volt.
Lehet egyből egy nagyon hülye kérdéssel nyitok,de ti hogy szoktátok ezeket letenni mondjuk éjjelre?
mindig ki kell kapcsolni mintha egy laptop lenne? vagy alvó mód,hibernálás esetleg?
Ezeken le lehet valahogy cserélni a win10 billentyüzetét? Mert ez a gyári elég gyenge mondjuk egy swiftkey után,legalábbis én nehezen szokom. -
kkdesign
senior tag
válasz schumy1 #13066 üzenetére
Én szeretem, jó cucc, de a windows kicsit csiricsálé még, nem mindig tudom belőni mire képes, és így van hogy másfél napig elő sem veszem mert teló és laptop mellé van, régebben csak tab volt, nem hibrid, az kicsit másabb. Nem a tab hibája de pl normális youtube app nem igen van, a weblap meg kicsit erős neki szerintem. híreket olvasni, fb messenger inta ezekre perfekt. egy blog szerűséget is építgetek lassan azt is szoktam róla wordpresseben. Simán jól viszi.Minecraft sima változata az azért odapörköl neki Voltak hangok róla, hogy billentyűzete gagyi. Szerintem pont hogy erőssége a billentyűzet. a tapipad már mondjuk nem annyira.. de ha egér is van akkor úgy zsír a cucc.Gimp is elmegy rajt jól, Office cuccok is mennek rajta, más meg már max csak extra. Mondjuk Nálam talán droidos tab többet volt használva anno, lehet nekem mobil OS jobban megéérné tabletre
-
Habsteve
tag
Sziasztok.
Chuwi HI10 tabletemnek megrepedt a képernyője. Tudnátok vkit ajánlani aki meg tudja javítani?
Köszönöm!
-
VaJman
csendes tag
Sziasztok,
A tanácsotokat szeretném kérni.
9 és 11 col között keresek olyan tabletet, ami stylus-sal van ellátva (a Wacom technologia előny lenne) kb 150 ezer forintig. Jegyzetelés miatt lenne érdekes a pen, a teljes Office miatt a Windows. Jó felbontás, HD-Full Hd, min 4 GB RAM, ac-s Wifi, LTE internet, min. BT 4 érdekelne. És hogy legyen akksi idő. Kínából tetszene a Cube i7 Book, de a melegedés és a gyenge akksi idő elriaszt a vám és garanciával együtt.Használtban eddig hasonló paraméterekkel (árban) a MS Surface 3 (sima) -t találtam. De nem tudom tényleg jó-e, vagy csak a paraméterek passzolnak úgyahogy (volt, aki írta, hogy ez sem tud 5-6 óránál többet általános irodai használatban…, hogy ez igaz-e…).
Van esetleg más alternatíva ebben a kategóriában, ami hasonló, mint a két említett és árban elérhető? Lehet valamit nem benéztem az elmúlt hetekben...
Köszönöm előre is a tanácsotokat.
Üdv.,
VaJman -
kkdesign
senior tag
válasz schumy1 #13063 üzenetére
Érzékeli nekem is. Egyszerű rajztervet akartam csinálni, ekkor jött elő, hogy szaggatottan húzza a vobnalat, míg az újjammal tökéletesen. (így állandóan újjazhatom )
néha előjön nálamis, mozdítsd ki a billentyűzet fölül a tabletet majd vissza, és jó lesz(nálam ez javítja)
-
schumy1
aktív tag
-
this is life
Ármester
válasz margithid #13059 üzenetére
Szerintem az Amd orul hogy a ryzen desktop cpu-al fel tudott jonni az intel szintjere , keves forrassal gazdalkodnak az ultra alacsony fogyasztasu procik fejlesztesere nem juthat tul forrasuk , de ez hatha valtozik ha sikerul tenyleg talpra allniuk . A qsd 835 win project pedig eselyes hogy csak jovore jon . Elvileg lesz egy windows on arm verzio de ez kb jo egy ev , mar ha az ms is igy gondolja . Jovo novemberben bucsuzik a w10m es ennek az utodja lesz a jelenlegi tervek, pletykak szerint a win on arm , aminek a minimum soc kovetelmenye qsd 835. Hasznaltan aktiv hutesu core i procis tablethez hozza tudsz jutni, ott azert van ero , legfeljebb az uzemido szukosebb lenyegesen .
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz this is life #13058 üzenetére
AMD nem aktivizálja magát majd a passzív hűtésű processzorok szegmensében?
Álítólag lesz majd Snapdragon 835ös windows tablet, kiváncsi leszek rá.
Nekem elég lenne 4 magos proci is, csak lenne normális órajel, legalább 2 GHz és l2 cache mondjuk 4mb. -
this is life
Ármester
válasz juuzer #13055 üzenetére
A lenovo outlet az refurbised termekeket arul (csomagolas serult, vagy javitott tableteket ) elvileg lenovo garancia vonatkozik rajuk , de ezt jobb tisztazni veluk. A surface rt eszedbe se jusson , se program ra ,se frissites , arm alapu igy az asztali wint is bukod, porfogonak jo csak .
margithid
Hat nagy attores nem varhato , mert az alacsony fogyasztasu jo teljesitmenyu x86/64 cpu-k piacan egyeduralkodo az intel igy nem erdekuk a jo arazas . A 8 mag korlatja pedig az x86/64 cpu-k felepitese , osszetettsege ,architektura sajatossaga az ebbol fakado fogyasztas lehet .
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz this is life #13052 üzenetére
Köszi, ha nincs számottevő különbség a procik között akkor enm váltok, várom az áttörést végre, hogy legyen normális teljesítményű és megfizethető proci tabletekbe.
Egyébként azt, hogyhogy enm tudják megcsinálni X86 alapon, hogy magas órajel lenne, mondjuk 2.5 GHz-es és mondjuk 4-8 mag mint ARM esetében?
Nagyobb hőt termel az X86 mint az ARM vagy valami más oka van?
Csak mert mindjárt itt lesz snapdragon 830, ami egy brutál erős proci 8 mag, 2.5 GHz. -
juuzer
addikt
válasz this is life #13054 üzenetére
Köszönöm Bevallom minél olcsóbban szeretném megúszni a dolgot. Láttam 65-ért Surface Pro-t és 32-ért Surface RT-t. Gondoltam az utóbbi megéri annyiért touch coverrel
Az utóbbi weboldalt már linkelték feljebb, viszont ha jól sejtem, ezek is használt termékek ugye?
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
this is life
Ármester
válasz juuzer #13053 üzenetére
Nagy alltalanossagban a surface3 atom z8700, 4 giga rammal szerelt passziv hutesuvel nem lesz gondod , a hw eleg lesz ha erosebbre lenne igenyed surfece pro de ott a koruk miatti akksi ido lehet a szuk keresztmetszet , s ha zavaro az aktiv hutes ... peldaul itt mazsolazhatsz [link] az asus t300 mar szinten jo, de az mar nagyobb meretu ... esetleg a lenovo 4 giga rammal szerelt tabjai 11 col kornyeken se rosszak [link] vagy ez [link]
Droidot mar reg probaltam , az a baj hogy eros hw tisztesseges mennyisegu ram csak a draga tabletek kivaltsaga, es ugyan ugy egy tartalom fogyaszto eszkoz van az ember kezeben .[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
válasz this is life #13052 üzenetére
Az, hogy időt álló legyen. Nem akarok nagyon durva dolgokat csinálni vele, maximum Lightroomos fényképszerkesztés.
Hardware-ben igazából a 4GB RAM, amit kikötnék mert az alatt bámit is használhatatlan.
Persze felmerül a dolog, hogy ilyen basic texteditinges taskokhoz bőven elég lenne egy droidos tablet is, csak amiket néztem azoknak vagy elég gatya hardverük van és drágák vagy... elég gatya hardverük van és drágák
Leginkább használt tabban gondolkodtam Ja és a billentyűzetes tok/dock egyáltalán nem hátrány
Kb ezek lennének az igények
Vamos a la playa.
-
this is life
Ármester
válasz margithid #13050 üzenetére
Azokban a programokban ahol az egy szalas teljesitmeny szamit ott a cerka az erosebb, a tobb szalat hasznalo programoknal az atom erosebb egy kicsit, ami inkabb a celeron fele billenti a merleg nyelvet , az a ram mennyisege illetve hogy dual chanel ezek mellet magasabb orajelu memoriakat is lekezel . Vsz a cpu-k kozti kulonbseg nem lesz eszlelheto , a memoria mennyisege es a dual chanel sokkal inkabb eszreveheto lesz majd . Nalam legalabbis a 2 giga ram miatt elobb futok a memoria szukosseg gondjaba , sem mint a cpu limitbe ... egy osszetett agyon scriptelt weblap fel tudja enni a ramot , mikozben a cpu ki sincs hajtva ...
juuzer
Lehet surface de csak is amelyik desktop wint futtat , a win rt felejtos (amugy is kukazva lett) de nezhetsz asus t100-at is ,lenovot ...stb amugy hw teren milyen igenyeid lennenek ?[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy tabletet venni, leginkább sulis felhasználásra (órán pdf-et nézni vagy egy minimális jegyzetelés). Van egy Macbook Air-em ami tökéletes lenne, csak éppen nem akarok órán egy 13"-os laptoppal kitakarni mindent magam előtt ezért gondolkodom tabletben
Az lenne a kérdésem, hogy egy használt Surface tablet mennyire felel meg a célnak és mennyire éri még meg a mai nap?
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
margithid
veterán
válasz this is life #13049 üzenetére
Azért jóval magasabb órajel is van a celeron esetében, ez teljesítményben is ki kell, hogy jöjjön, nem?
Árban egész elfogadható.
Xiaomi mipad 3 már drága... -
this is life
Ármester
válasz margithid #13047 üzenetére
Cpu/gpu eroben nagyjabol egalban vannak , ami sokat dobhat az a memoria mennyisege illetve hogy dual chanel , ellenben az akksi ido kerdeses mert a cerka joval tobbet fogyaszt hiaba az alacsonyabb csikszelesseg..[link] .
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Van egy lenovo miix 310es tabletem. Azt szeretném kérdezni, hogy az miért lehet, hogy ha újjal rajzolok vmi progiban akkor töökéleteen érzékel, de ha stylussal akkor az esetek 25%ában szaggatott vonalat húz, mintha nem végig érzékelné. 2félével próbáltam, van egy ilyen maxell gumi végű ócsóság, meg van egy elektromos elven működő drágább fajta is.
technikai korlát lehet ennél a gépnél? Azaz kevés lehet a 720p a rajzoláshoz? messze lehetnek az érintési/érzékelési pontok? Vagy mi lehet a gond? Telóval nagyon zsírul működik a stylus , így azzal nem lehet gond
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Szerintetek ez a tablet mennyivel lenne előrelépés az Asus T100ashoz?
Processzor azért sokkal erősebb nem? No meg a 6 GB Ram se elhanyagolható. -
GerykO
aktív tag
Üdv!
Lehet volt már téma, de ennyi hozzászólást nincs időm elolvasni.
Windowsos tabletet keresnék 10" (esetleg 8"), min 4 GB rammal, min 64 GB (lehetőleg ssd-vel), opciós billel. Nem arany áron. Milyen opciók vannak?Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
gisssa
csendes tag
Köszönöm !
Próbálkozom, remélem jutok valamire.
[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
-
3szli
tag
Sziasztok,
nem rég vásároltam egy windows-os tabletet (Acer iconia w3-810) ezen a masinán ugye van micro hdmi én egy vga-s projektorhoz szeretném kötni az megoldás lehet hogy micro hdmi- hdmi be dugok egy hdmi vga átalakítót?[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz this is life #13020 üzenetére
Lehet hogy észre sem venni a különbséget, de én bay trail-t biztos nem vennék ma. Video lejátszásnál azért kijön a különbség rendesen, a bay trail képes full hd videókon is akadozni, a cherry trail többnyire a 4k videókkal is elbír.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
pècsimunkás
addikt
válasz pècsimunkás #13035 üzenetére
Amikor eldobja a wifi- t a tablet , ezt írja ki , hogy csináljam meg . Még, hogy állítsam alap helyzetbe a routert ...
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
pècsimunkás
addikt
DNS hozzárendelès gyorsitótárát hol találom ? Hol tudom törölni ?
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Erwinke
aktív tag
Nem tudom bootolni a windowst, mert nincs sehol boot options csak ennyi lehetőségem adódik
[link] -
azaleericks
tag
válasz Erwinke #13029 üzenetére
Találtam plusz billentyűzetet, szóval megoldottam úgy. Viszont érdekes módon a Microsoft saját programjával letöltöttem a Windows 10 Home-ot, és Pro települt megint... Mondjuk már azt írja, hogy a Windows 10 Pro-t használó eszközödön, Windows 10 Pro digitális liszenszkulcsot találtunk, ezért telepíts egy Windows 10 Pro-t..hát én bekakkantok ezeken. Először meg azt írta, hogy Home liszenszkulcsom van. Nehogy virágbolti aktiválás legyen a vége..
-
-
Erwinke
aktív tag
válasz azaleericks #13028 üzenetére
BIOS Igy előtudod hozni a BIOS-t billentyűzet nélkül is.
-
azaleericks
tag
Sziasztok.
Na a 2 nap alatt javított T100 Chi-met visszakaptam, és nem javították, hanem kicserélték vadonat újra. Ez már úgy néz ki, hogy jó lesz.
Egy kérdés. USB-s bill nélkül nem tudom előhozni a biost/boot menüt valahogyan ? Win 8.1-et raktak a gépre, amint frissítettem 10 Pro-ra, de kiderült, hogy 10 Home digitális liszensz van a gépen. Telepítés pedig annyi, hogy kizárólag csak a C-t törlöm, és mehet is a telepítés, ugye?
-
Erwinke
aktív tag
válasz Papooo #13017 üzenetére
Hello.
Nekem nincs olyan opcióm, h boot setup. Csak Secure bootot tudom offolni v bekapcsolni, semmi más vele kapcsolatos nincs a BIOSban. Gondolom úgy kéne működnie mint sz.gépen(ahhoz azért konyitok), de még csak hasonlót se találtam. Sőt a settingsben csak volt 3 PW csere lehetőség a Secure boot meg facory reset és ennyi. -
Romvr
őstag
Szerintetek mi a max SDXC amit bele tudok tenni egy x5-ös Atomos gépbe? Cserélni akarom a 128GB-os kártyámat mert Androidba még elment a maga 8MB/s max írási kapacitásával de Windows Tabletba már édes kevés ha valamit szeretnék is csinálni (főleg a random 4k írása szánalmat keltő). Gondoltam hogy veszek bele egy 256Gb-os kártyát ezt meg megkapja a telefonom... de nem tudom hogy egyáltalán lekezelné e az ekkora tárkapacitást. Vagy menjek biztosra és inkább vegyek egy 128Gb-ost csak gyorsabbat?
Samsung Pro 128Gb-os elvileg 80MB/s írást is tud ami pont 10x annyi mint a mostanié. Mindezt nagyjából 25 ezer forintért... hajlok a biztosabb megoldás felé mert ahogy látom a 256Gb-os kártyák elfogadható sebességgel már 65 ezerbe vannak. Az már a tablet árának a fele, tehát kicsit kérdéses hogy kifizetődő lenne e... Már a 46 ezres 256Gb-os Kingston kártya is gondolkodóba ejt hogy megérné e a tárhely miatt...
Amúgy jelenleg:
- 128Gb belső tárterületből 75Gb szabad (van pár játék rajta)
- 128GB SDXC-ből 60Gb szabad (ide szinkronizál a OneDrive)
- 128GB USB-ből (Sandisk Ultra Fit) 33Gb szabad, ide tettem pár filmet/sorozatot amit nézek út közben. Meg néhány nagyobb doksi is itt van amit használok több gép között.Viszont furcsa hogy 347Gb ilyen kevésnek érződik még egy tabletban is. Legközelebb tuti hogy 512-es SSD-s tabletet veszek amit még tudok bővíteni 256Gb SDXC-vel
Viszont szeretném az USB-t csak a sorozatoknak / filmeknek dedikálni, ahhoz viszont egy gyorsabb SDXC kell mert a mostanin dolgozni kínszenvedés.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
this is life
Ármester
válasz Wattancsu #13024 üzenetére
Abban a kategoriban intel cherry trail x8350 esetleg kicsit erosebb proci,4giga ram,64 giga emmc ami ossze hozhato , hazai ajanlatok kozul a lenovonak van ilyen kondicioju tabletje, ha kinabol veszel akkor vagy chuwi vagy teclast tablet erdemes nezni .. esetleg akcio kereteben kinabol megcsipheto 100k kornyeken egy egy coreM procival szerelt tab is , de azert ez ritkasag a cpu ara miatt ...
-
Wattancsu
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Windows10-es tabletet akarok venni, 50-80ezer HUF közötti összeget szánnék rá. Csak szórakozáshoz kellene, filmezés, játék, netezés, szóval méretileg a 10''-t érzem megfelelőnek. Tabletek terén teljesen noob vagyok, nem tudom, hogy mire érdemes figyelnem a kiválasztásnál.
Kínából rendeléstől nem zárkózom el.
Előre is köszönöm a segítséget! -
this is life
Ármester
-
félisten
válasz CHIPman #13021 üzenetére
57k-t talán megér, de én telefonon is érdeklődnék outlet-ben.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
this is life
Ármester
válasz Erwinke #13015 üzenetére
Csatlakoztass ra kulso usb billentyuzetet, bekapcsolni a power + del vagy f2 vagy f8 vagy esc komboval , utana a biosban navigalj el a boot opciohoz ot valasz az usb bootot , persze a pendrive alapbol mar legyen bedugva a tabletbe ....
CHIPman
Vallalhato a lenovo legyen az cherry vagy bay trail atom , az elobbi lenyegeben csak gpu-ban erosebb, ha a ram merete egyenlo akkor tempoban eszre sem venni a kulonbseget...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz CHIPman #13018 üzenetére
Mennyiért? Itt is nézted a kínálatot?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
CHIPman
nagyúr
Miix 310 2/64-es felállásban HD kijelzővel, érdemes még venni? Billentyűzet van, még 2 év gari.
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Papooo
senior tag
válasz Erwinke #13015 üzenetére
Usb elosztóra rádugod az egér, klavi, pendrive triót.
Bootolásnál nyomod a del gombot, és bejön a bios, ott már be tudod állítani az usb bootot.
Volt már a kezemben kábé egy tucat tablet, de ez a módszer mindegyiknél működött.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Romvr
őstag
-
moti07
tag
Sziasztok! Xiaomi Mi pad2-vel van valakinek tapasztalata? (Természetesen a windows-os változattal)
8" körül keresek tabletet csak nem tudom a 2gb ram mennyire elég meg a processzorban se vagyok teljesen biztos hogy ki tudja szolgálni ezt a nagy felbontású kijelzőt. -
sbwolf
aktív tag
válasz Erwinke #13012 üzenetére
Legegyszerűbben a ms oldaláról.
Részletekért olvass vissza. Sokszor le van írva. -
azaleericks
tag
válasz azaleericks #13006 üzenetére
Az előbb kaptam e-mailt, hogy a szerviz javította a hibát, és át is adta a GLS-nek. Hát ha tényleg kijavították a hibát, akkor 1 nap volt a szervizelés.
-
Romvr
őstag
válasz Erwinke #13007 üzenetére
Hát ha nem küldik a kódot és nincs lementve sehova akkor nincs más mint format c: mert máshogy nem lehet feloldani a rendszert az mostantól mindig BL kódot fog kérni.
Érdemes a bitlocker kulcsot eltenni vagy felmenteni OneDrive-ba ha fontos adatokat tartasz a C meghajtón. Vagy ne tarts fontos adatokat a C meghajtón...
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Erwinke
aktív tag
Hello.
Lenovo MiiX 3-380
Valami úton módon kikapcsolt majd mikor kapcsoltam be a tabletet akkor kidobta, h "BITLOCKER" és most kéri a recovery kulcsot.
Azt irja: "Szükséges a recovery kulcs megadása mert a Secure Boot deactiválva lett. Ahhoz, hogy újra aktiválva legyen szükséges a Secure boot újra aktiválása"
"To retrive this key, go to ............................................. from another PC or mobile. In case you need it, the key ID is EF343386
Driver Label: ORSIKA windows8_OS 2015.09.14"Bejelentkeztünk a windowsba, majd felmentünk a megadott cimre, lekértük a kódot azt irták 24 órán belül küldik, de semmit nem küldtek. Mi tévők legyünk? Köszönöm!
-
azaleericks
tag
Na elvitték szervizbe a T100 Chi tabletemet, kedden vitte a futár, tegnap már írt a szerviz e-mailt, hogy elkezdték a folyamatot, illetve rá pár órára az ASUS is írt, hogy a szervizelést megkezdte a partnercég, és 2-20 napon belül végeznek, és visszakapom. Meglepően jó a support, kíváncsi leszek a végeredményre is...
[ Szerkesztve ]
-
MeroM
senior tag
üdv!
Adott egy LARK 7WIN berepedt az érintője esetleg érdemes cserélni vagy kuka? A gari lejárt már sajnos, mennyibe kerülne ha lehet cseréltetni?
Köszönettel. -
gisssa
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem
Anyámnak van egy Qilive 10.1 (auchan-os, most pontos típust nem tudok) 2 in 1 tabletje, amin gyárilag 8.1 with bing-van.
Egy éve használja, de nem tudott megbarátkozni a win 8-al, mondom felteszem neki a 10-et...
A microsoft oldalán keresztül csináltam egy telepítő pendrive-ot, és erről bootoltattam be a gépet, majd (megszokásból...) csináltam egy partició formázásos telepítést (a 4-ből 1-et formáztam, amelyik a legnagyobb volt). A win 10 feltelepült, első ránézésre rendesen működik, de a következő problémáim vannak:
Az eszközkezelőben 2 dolgot nem tudok telepíteni, semmi drivert nem találok a géphez.
A kijelző érintő része, és a hang nem működik.
A windows a gépet sima asztali gépként érzékeli, pl semmi info az akku töltöttségéről, vagy akku/hálózati üzemmódról.
A 16 GB-os gépre 9,3 GB kapacitást ír, amiből kb 30 MB felhasználható.Rájöttem utólag, hogy nagyon nem így kellett volna csinálni a telepítést
Hogyan tudnám használhatóvá tenni a win 10-et, vagy esetleg visszarakni a gyári rendszert?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, nem lenne kedvem tabletet venni...
Krisztián
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 96%/p3999
- Xiaomi Pad 6 8GB+256GB
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2021 2022 2024 M1 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 DEÁK TÉRNÉL AZONNAL ÁTVEHETŐ
- ÚJ aktiválatlan Apple iPad Air 11" 256GB ! M2 chip ! Space Gray ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest