Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mesterséges intelligencia topik
- Brave
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Linux haladóknak
- Vegyünk európait: technológiai függetlenséget követel az Airbus
- Spotify
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
frizso
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Valaki még emlékszik esetleg arra, hogy a HP Compaq 8710p notinál mit jelent az a jelenség, hogy:
tápkábelt csatlakoztatod a laptop beindul (kép nincs, a venti maxon pörög), HDD jelző sárgán világít és a power led meg zölden mindeközben a töltés jelző 7 sárga villogása után leáll a gép. Ezt követően újrainul és kezdi előről a végtelenségig...
A gépet ma telepítettem újra és minden rendben működött. Lement alvó állapotba és pár óra múlva meg ezt a jelenséget produkálta.
Akksiról indítva csak annyi a különbség, hogy nem indul újra, de minden más azonos.
Mi lehet a gond?
Meghalt? isten nyugosztalja a nagykorú gépem!Valakinek valami ötlet?
Köszönöm!
ui.: memókat cseréltem, a cmos batteryt lehúztam (cserélni nem tudom jelenleg), power button 60sec kisütést próbáltam akku nélkül, kivettem mindent a gépből (memó, SSD) és akkor is ezt csinálta. Neten néztem, de hasonló hibát sehol sem említenek.
-
teptep
senior tag
válasz
oil120 #55864 üzenetére
Az alvó állapot üzemmódjai:
S3: a processzorok ki vannak kapcsolva, a memória pedig önfrissítésben van
S0: háttérfeladatok futtatása mellett gyorsabb leállás és elindulás
Ez utóbbi (Modern Standby) alvó állapotban figyelheti például a leveleket vagy akár frissítheti a windows-t is. Volt olyan kezdetleges verziója, amelyik tiltotta ventillátort és megfőzte a processzort. Most már megízhatóbb, de én például nem szeretem. Ha van rá mód, akkor letiltom, és ez esetben a klasszikus S3 aktiválódik helyette.Az alvó állapot üzemmódjának az ellenőrzése: parancssor(rendszergazda):
powercfg /a
Ezen a [képen] az látszik, hogy a beállított üzemmód az S0, az S3 pedig le van tiltva.
(Amennyiben az S3 nincs támogatva BIOS szinten, akkor el kell engedni.
Ilyenkor a hibernálást szokták javasolni helyette.)
Az S0 tiltásához készíteni kell egy reg fájlt és rá kell klikkelni:
--- S0 ModernStandby-Disable.reg ---
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"PlatformAoAcOverride"=dword:00000000
-------------------------------------
Újraindítás után a powercfg /a már az [S3 aktiválást] fogja mutatni. -
oil120
senior tag
Nemrég vásárol HP Victus Energiagazdálkodásban beállítottam mikor és hogyan menjen aludni.
Úgy tűnik el is megy, de hallom, hogy megy a ventilátor továbbra is.
Ez normális , hogy alvó üzemmódban megy a ventilátor tovább?
Van-e rá egyéb beállítási séma, amit figyelmen kívül hagyhattam? -
Vegha
senior tag
válasz
gaborbol #55862 üzenetére
Erre nem is gondoltam, igazad van. Amennyi idot elpocsekoltam mar erre a driver balhera, annyibol mar vehettem volna egy masikat; annak ellenere, hogy szinte 100% biztos vagyok benne, hogy a kartyanak nincs baja. Mindegy.
Koszi a tippet. Remelem ezzel az AX200-zal menni fog siman.
Egyebkent egesz jol muzsikal a W11 a 840 G2-n. (azert ezt most gyorsan lekopogtam) Termeszetesen SSD-rol fut. -
gaborbol
őstag
Siman lehet hibas a wifi kartya, vegyel bele valami modernebb verziot.
“FYI post that the Intel AX200 Wireless card works in the Elitebook 840 G2. No issues, straight swap over, update the driver from Intel website (not HP) and all working perfectly on Win 10 64 bit. Bluetooth is working as well, just to confirm.
"Intel AX200 Wi-Fi 6 (802.11ax), Dual Band Bluetooth 5.1, M.2 2230 Adaptor Card" bought new online as a like for like drop in.”
-
Vegha
senior tag
No. Tehat az EliteBook 840 G2 szepen muzsikalt az elmult 5 evben W10-zel, de mivel vmi nem volt oke a wifivel az utobbi honapokban ezert gondoltam mokolgatas helyett ujrahuzom az OS-t, mar epp ideje.. Tulgondoltam a dolgot es telepitesnel a W10 N-t valasztottam azert, hogy kevesebb nem hasznalt dolog legyen telepitve. Telepites utan a kisebbik problema volt, hogy a sima W10 Pro kulccsal nem tudtam aktivalni a Pro N-t. A nagyobbik az, hogy valamiert sokkal gyengebb lett a gep. Ami viszont katasztrofalis lett az a wifi - jottanyit sem javult, amde meg szarabb lett, mint volt. Az aktivalas miatt igyis ugyis ujra kellett huznom es ha mar ugy, akkor tovabb emeltem a tetet a W11-gyel. Az elozetes varakozasokkal ellentetben siman felment ra - az mas kerdes, hogy vagy 5-8 eszkozhoz nem talalt drivert alapbol. Itt meg csak ez volt a kisebbik gond : ) mert a W10-es driverek nagy resze mukodik W11en. A nagyobbik gond nem, nem a kulccsal adodott ismet, mert mar telepites kozben ellenorizte es aktivalta. Hanem bizony a wifi ismet szarakszik. Mivel egy olyan gepre raktam a W11-et, ami eleve nem tamogatott ezert az Intel All-In-One csomagja sem ment ra fel. Megnezve a driver adatait az Intel Driver and Support Assistant-tal azt mondja - es ez sejtheto is volt - hogy ez egy MS driver valahonnan 2015-bol. Nekem viszont tavaly kb. majusig tokeletesen muzsikalt W10-en egy ki tudja mikori verzioju driverrel. Az eszkoz pontos neve Intel (R) Dual Band Wireless-AC 7265.
A netet turva tonnanyi forumot talalni foleg HP korokben, hogy szetkapcsol a wifi adapter es eddig sehol sem talaltam ra megoldast. Egy biztato bejegyzes Redditrol.
Sajnos ez sem oldotta meg a problemamat. Valaki jart mar hasonloan ? -
-
válasz
madi67 #55856 üzenetére
Szia. az első ötlet hogy pontosan leírod hogy mi a baj, akár csatolsz egy képet is.
A második ötlet, hogy leírod, milyen paraméterekkel rendelkezik a géped.Aztán leírod, hogy mire nem alkalmas a géped. (Gondolom a Win11-re gondoltál.)
Múlt héten letöltött friss ISO az MS oldaláról (Win11), pl már felment egy 6. gen TPM 1.2 notira is. És nem nyafogott, valamit enyhített az MS de ez szerintem még fog változni októberig.
-
madi67
újonc
Sziasztok
A Windows közölte hogy nem alkalmas a gépem TPM....
Raktam rá Linux de ugyan ez a kép fogad..
Valakinek valami ötlete?
Köszönöm előre is -
válasz
WolfiMusic #55854 üzenetére
Ja oké
-
WolfiMusic
csendes tag
válasz
SeniorTilla #55850 üzenetére
Természetesen ezzel tisztában vagyok és nem is az volt a kérdés, hogy csak és kizárólag usb c dokkoló létezik-e, ami ilyen szintű teljesítmény leadására képes, hanem a márkán belül, vagy mások által kipróbált és jól bevált dokkolóra szerettem volna javaslatot kérni, ahol adott a tápcsatlakozó, valamint az usb c csatlakozó is. Után gyártott van sok, de nyilván kérdés melyik megbízható, ezért érdeklődtem.
Victus by HP 16,1 hüvelykes gamer laptop 16-s1000 (90P64AV)
A pontos típus egyébként. -
Jeffi
aktív tag
Sziasztok! HP Elitebook 830 G7. Maximum mekkora SSD-t lehet bele tenni? Vagy tudják ezek kezelni, bármekkorát teszek bele? Megmondom őszintén nem nagyon találok pontos infót erről, ChatGPT és társai pedig ellentmondó válaszokat adnak. 2TB lenne a cél amúgy, csak nem szeretnék befürdeni vele. Ha jó bele a 2tb linkelhetnétek is egy ajánlott darabot, nagyon megköszönném.
-
válasz
WolfiMusic #55847 üzenetére
Szia, a géped nem tölthető USB-C porton keresztül, mert nagy a teljesítménye. Ezért nincs ilyen dokkoló. Ezért van az elitebookhoz való dokkon külön tápcsati az usb mellett.
Amik sima usb-c-k, azokkal a perifériákat rá tudod kötni, de tápellátást nem fogja kiváltani.
Gondolj bele: egy lepkefi*gnyi usbc csatin biztonságos lenne 230 wattot átvezetni?
-
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek hátha valaki ilyesmin gondolkodik.
Egy 10-enX éves ProBook 4540s -en akartam egy kicsit gyorsítani a net-et.
Ebay-ről rendeltem próbára egy AC 7260NGW kártyát.
Lecseréltem a gyári Ralink RT3290 802.11N-t és láss csodát
480/200 -as wifi lett az öreg masinán.
-
gaborbol
őstag
válasz
WolfiMusic #55847 üzenetére
Mi a pontos tipusa a laptopnak?
-
WolfiMusic
csendes tag
Sziasztok!
Noha lehet nem a legjobb topic, de mivel a csatlakoztatni kívánt notebook egy Hp Victus, ezért talán nem lövök annyira mellé, ha itt teszem fel a kérdést.
A gép áram igénye 230 W, ezért keresnék egy olyan, ha megoldható a márkán belül maradva egy használható dokkolót.
Találtam is, de nem volt kompatibilis, mert a táp és az usb c csatlakozó az enyémnél nem egymás mellett vannak.
Valami
[ehhez]
hasonló megoldást keresnék.
Köszi! -
Té Csibi
újonc
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy a laptopom, ami hibrid, tehát táblagépként is működtethető, "elfelejtette" a táblagép funkciót, olyan értelemben, hogy 2 évvel ezelőtt még AUTOMATIKUSAN átlépett ebbe a működési formába, ha kihajtottam a képernyőt, most (ma próbáltam azóta) pedig nem, sőt, rá is kérdezett, h akarom e használni ezt a módot. Már csak manuálisan tudom bekapcsolni.
Ez még nem is lenne baj, de a képernyő elforgatás sem működik, ill. a legnagyobb gond, h a fizikai billentyűzet is aktív marad, így ha az ágyban a combomra vagy a térdemre vagy bárhová rakom, írja a zzzzzzzzzzzzz,kkkkkkkkk,llll stb betűket. Így elég nehéz, sőt lehetetlen használni....
Tud valaki segíteni? Találkozott már valaki ilyen problémával úgy általánosságban?
Egyébként ez egy HP laptop, win10-el.
Köszi előre is! -
movax
őstag
válasz
amerdan #55841 üzenetére
Nyilván attól függ, hogy milyen játékot szeretnél tolni rajta. Ezen kívül ez a konfig ma is röhögve elég lényegében mindenre, főleg ha megdobod még 16 GB memóriával. Sztem ennyi pénzért kifejezetten jó vétel, ha nincs semmi gond a géppel, zsanérok, csavarok rendben, akksi vállalható stb.
-
amerdan
újonc
Sziasztok, egy használt 2021-es HP Omen 15-öt néztem ki magamnak.
CPU: Intel Core i5-10300H
RAM: Kingston Fury Beast 16GB (DDR4)
GPU: Nvidia GTX1660Ti 6GB DDR6
SSD: 512 GB
Full HD kijelző, 144 Hz
Bang&Olufsen
Magyar billentyűzet
Win 11 ProEzért 140-145 ezer körül kér a jelenlegi tulajdonosa. Alapvetően 100-150 ezer körül gondolkodom egy nem annyira új, de még bőven használható gamer laptopra. Nem feltétlenül játszani szeretnék rajta, de néha régebbi játékokat elő-elővennék.
Mit gondoltok róla? Jó lehet ennyiért?
Köszi szépen!
-
válasz
Davidson88 #55839 üzenetére
Annak van igen ha jól tudom.
-
válasz
Davidson88 #55837 üzenetére
Nem tudok róla hogy lenne más hatással rá, de az igazat megvalva nem is használtam még így gépet.
-
Davidson88
friss újonc
válasz
Pyttawrx #55836 üzenetére
Szia! Köszi az infót!
Még annyi kérdésem van hogy az Elitebook G6 830 típusnál is így van vagy annak van beépített RTC eleme (és igy elműködik simán az akkuja nélkül?)
Egyébként az óra beállításán kívül okoz gondot ha nincs bios/RTC elem vagy fő akku egy gépben? Mármint gondolom akkor minden bekapcsolásnál ezt beállitom fél perc alatt, és ennyi, vagy kihatása van másra is? Nem volt módosítva általam semmilyen bios beállítás, bele se léptem amióta megvan a gép gyári win11-el.
-
válasz
Davidson88 #55835 üzenetére
Szia. Elindul de igen elfelejti a beállításokat. Nem nagy tétel egy gyári akksi ebbe, ha van használva a gép akkor mindenképpen megéri. kb 30-35k ha jól tudom.
-
Davidson88
friss újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a HP Pavilion 15-eg3003nh laptop a beépített akku kivétele után is használható, vagy anélkül kuka a gép?
Ha 1-2éven belül elöregszik az akku, nem akarok újat venni mert minek, úgyis asztaliként használom.
A gép ha jól tudom nem rendelkezik rtc / cmos akkuval hanem a beépítettet használja arra is (javitsatok ki ha nem jól gondolom).. így az időt mindig be kell állitani ha nincs benne a fő akku ha jól sejtem, de elindul egyátalán akku nélkül csak a hálózatra kötve?
Köszi az infókat előre is! -
Vegha
senior tag
Nem tudom mi a fene van a geppel, de ujratelepites ota valahogy sokkal kevesebbnek mutatkozik a CPU kapacitas mint elotte. Elgondolkodtam A W11-en... Valakinek van infoja/tapasztalata EliteBook 850 G2 eseteben ? i5-5300U van benne.
Vagy kanyarodjak inkabb a linux vonal iranyaba ? Az a felhaborito, hogy az elmult 5 evben ilyen problemam egyaltalan nem volt. -
-
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
egy HP 840 G6 képes arra, hogy az USB-C-n monitorra dugva töltődjön és képet adjon?
Úgy gondolom hogy igen, de jó lenne előre tájékozódni. -
válasz
tylerddd #55825 üzenetére
Hát az a rendszergazdi milyen. Suliban is vagyok én is. De nem tudok ilyen korlátozásról. (Nyilván nem jelenti azt hogy nincs). Annyit kérek csak ha baj jelezzék/hozzák megoldom. De vannak ügyes szülők akik megoldják. Ha meg mégse majd akkor hozza.
Ha nem szedi szét túl nagy gondot nem tud okozni.
-
tylerddd
veterán
válasz
Pyttawrx #55824 üzenetére
A rendszergazda is Win11-et pattintana rá, beszéltem vele, csak ahhoz utaztatni kellene a gépet, mert helyben nincs szaki. Ezt én is 15 perc alatt megcsinálnám.
A gyerek Microsoft fiókkal lépett be mindig, aminél ugye meg lehetne nézni a Bitlocker feloldót, csak sajnos anno PIN-t állítottak be a belépéshez. Azt tudja, de se a jelszót, se azt nem tudja, hogy milyen e-mail címmel csinálták meg a regisztrációt.
Egyébként intézményfüggő a dolog szerintem. Hallottam olyan komolyabb sulikat, ahol vannak rendszergazdák (tehát több is), hogy külön felügyeleti rendszert tettek ezekre a gépekre és totál le van korlátozva a laptop. Pl. nem telepíthetnek semmit. Olyat is hallottam, hogy külső meghajtóról futtatnak rajtuk saját oprendszert és úgy használják bármire.
-
válasz
tylerddd #55822 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani. De láttam máshol Bootoláskori kék bitlocker jelszó kérős tanári dell latitude-okat, amiket előzőleg leadtak és ezt kapták volna használatra a tanerők , de visszavitték a kiadónak, hogy jelszavazza ki és aki gyógyítgatta az azt csinálta velük amit az előbb írtam.
-
válasz
tylerddd #55820 üzenetére
Ha fríssítve lett a BIOS, akkor ha nem tudod a bitlocker kódját akkor annyi neki, mert a BIOS frissítés kitörölte a TPM tartalmát. Ebben az esetben live linuxról bootolva Gparteddel egy friss GPT partíciós tábla felrakása után a szűz üres SSD-re egy friss win 11 telepítése, így legalább egy redmondi sallangmentes win 11 lesz rajta. Telepítés után a bitlocker valószinüleg be lesz kapcsolva. Hasonló balesetek ellen a vezérlőpult bitlocker szekciójából ki lehet kapcsolni a bitlockert.
Ha kell a telepítőre az IRST driver: [link]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Az iskolásoknak kiosztott HP laptoppal lenne probléma Win11 frissítés után [link] Boot device not found / Please install operating system bla bla / Hard Disk (3F0)-val indul. A beépített diagnosztikai eszközök szerint semmi baj az SSD-vel, igazából minden rendben van hardveresen ezek szerint. Hiren's-szel bootoltam, az SSD-n elvileg aktív a Bitlocker. Boot sorrend rendben van egyébként, BIOS-ban nem láttam semmi problémásat. A Bitlocker lehet a gond vagy más is lehet? Ha a Bitlocker, akkor újrahúzás vagy a kód beírása segítene? Néztem videókat, de a frissítés utáni bitlockeres képernyő nem ilyen, az "kékhalált" dob elvileg.
Ma még egy BIOS visszaállítást és update-et nézek (utóbbi nem tudom sikerül-e) [link]
Köszönöm!
-
mrbego
aktív tag
válasz
SeniorTilla #55814 üzenetére
Oké, legyen. De akkor miért van, hogy egy mai Pavilion billentyűzetét megnyomkodom, akkor rendesen behajlik?
Próbálgattam többet is MM-ban és euronics-ban is, és elszomorít.A saját két régi Pavilion gépem mindegyik full műanyag, és betonstabil a billentyűzetüknél is. Nincs semmi hajlás.
-
-
Jeffi
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy használt Elitebook 830 G7-est, angol billentyűzettel. Milyen matricát kell erre venni ha szeretném magyarra matricázni? Vagy nagyon gány lesz a billentyűzet világitás miatt?
-
movax
őstag
válasz
vaakuum #55809 üzenetére
Full alumínium EliteBook, ugyanolyan felszereltséggel, mint a Pavilion, de magasabb ligából, alig kicsivel többért, de nagyon megéri a merev ház, ha sokat hurcolod, és a hűtése is jobb.
-
-
teptep
senior tag
válasz
vaakuum #55809 üzenetére
Mechanikailag a Pavilion a stabilabb. A készülék váza (csuklótámasz, palmrest) fémből van, az alsó és a felső burkolata műanyag. A HP 250 a HP kínálatának a legalja. Ha nagyon muszály és nincs más lehetőség, akkor vehető, de ha ott a Pavilion mellette, akkor inkább azt kell választani.
-
mrbego
aktív tag
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Help pls!
Melyik az ajánlottabb?
- HP Pavilion 15-eh3001nh (Natural Silver Aluminium)
AMD Ryzen 5 7530U 2 | 16GB DDR4 | 512GB SSD | 0GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 (FULL HD) | AMD Radeon Graphics | NO OS 190 ezerért, vagy inkább- HP 250 G10 9Y714AT Silver
Core i5 1334U | 16GB DDR4 | 1TB SSD | 0GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 led (FULL HD) | Intel Iris Xe | NO OS - 1TB NVME UPG Laptop 220 ezerért?Iskolai/irodai felhasználás, exceltáblák sok lappal, böngésző több lappal, powerpointok szerkesztése, youtube, word és pdf képekkel tűzdelve. Strapabíró legyen, jellemzően hordozva lesz iskola, munkahely és otthon között.
Ugye a tpm 2.0-t már mindkettő tudja, és a win11 is felmegy rájuk?
-
kisZ2
csendes tag
Sziasztok, van egy HP ENVY x360 Laptop - 13-ay0008na gépem és szeretném összekötni hdmi-n keresztül projektorral, tv-vel. Kérdésem, hogy működni fog-e ez usb c - hdmi átalakítóval? Illetve, ha működni fog akkor mindegy milyet veszek, akár pár ezer forintossal (Gembird A-CM-HDMIF-01) is fog videó jelet adni? Köszönöm.
-
Füge007
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémaval szenvesültem, hogy HP zenbook power G8- as laptopot szeretnék újra
telepíteni,
de mikor elindul a win 11 telepitése kb 6 %- nál megállLehet BIOS - ban nincs valami beàllitva rendesen? HP vonalon nem vagyok otthon, így minden segítséget szívesen fogadok
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nők, nőügyek (18+)
- Temu
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem fogy rosszul az iPhone 16e
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- EliteBook x360 1030 G2 13.3" FHD IPS érintő i5-7300U 16GB 256GB ujjlolv IR kam gar
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- ZBook 15 G6 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-9850H T2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Ideapad Gaming 3/Intel i5-11320H/16GB/512SSD/RTX 3050 TI 4GB/Gari
- BOMBA ÁR! új Hp Envy x360 garanciával! /2in1/Ryzen5-5500U/8GB/512 SSD/FHD/TOUCH/GARI
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest