Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz A.Market.hu #15299 üzenetére
a tablet gyártójától származó drivert kellene feltenni
-
tag
Sziasztok , már korábban írtam , van egy régebbi kiano intelect x3 hd .
Újra raktam a windows 10 et azóta viszont az érintés nem működik jól ,ha alsó pontra akarok érinteni akkor felül kell megnyomni , mint ha fordítva venné .
Eszközkezelőben nincsenek felkiáltójeles dolgok tehát elvileg a driverezés rendben , a monitornál viszont általános pno képernyőt ír .
Driver meg szinte sehol .
Próbáltam ilyen driver szkenner alkalmazásokat , azok sem hoztak eredményt .
Valami ötlet esetleg ?[ Szerkesztve ]
Minden napra van egy.....
-
tlac
nagyúr
válasz togaba #15296 üzenetére
egy hasonló tabletnél, a miix310-nél voltak nekem érdekes tapasztalataim, ott úgy emlékszem a sorrend sem volt mindegy, hogy mit tesztek fel először
talán ez kellett azon a gépen először: Intel Sideband Fabric Device(MBI) Driveraz eszközkezelőben vannak felkiáltójeles hibák?
azokra kellene ráfeküdnöd akár úgy is, hogy felteszed újra a drivereket[ Szerkesztve ]
-
őstag
Igen én is ettől félek. Azért érdeklődtem, mert értelmes árnak tűnik, most kéne vennem tabletet, és valami teams képes eszközt is, ha bezárnák az iskolákat és a második gyerekem is távoktatásban tanulna meg írni és olvasni.... Akkor marad valami i5-6xxx üzleti laptop és valami androidos tablet, mondjuk ez két és félszer annyiba kerül majd, és android vonalon sincs nagyon értelmes 10" tablet hosszabb támogatással.
-
őstag
Sziasztok!
A kérdésem, hogy egy surface go 4/64 4415Y provival mennyre használható a mindennapokban?
Médiafogyasztás lenne a fő cél, néha teams, semmi komoly. Van itt az aprón egy bontatlan, 1 év körüli garanciával 100.00-ért.
Érdemes erre áldozni?
-
Tim82
félisten
válasz togaba #15287 üzenetére
Ha jól emlékszem, 300-10IBY esetén GPT (és nem MBR) móddal a pendrive-ra kiírt telepítőt kellene látnia a BIOS-nak.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Dißnäëß #15281 üzenetére
A Rockchip-es tabletedre: kb. 7-8 éve kijött modell, szóval az "5 évig legalább jó legyen"-kitételt teljesítette. Ettől függetlenül értem és egyet is értek azzal, amit írsz az elektronikai kütyük használhatóságával kapcsolatban.
A konkrét tabletnél két komoly probléma van: az egyik a kínai SoC gyártó, amelyik nem publikál elég infót ahhoz a készülékgyártók felé, hogy azok esetleg újabb Android verziót tudjanak kiadni a tabletjeikre. Itthon is rengeteg olyan Concorde, Wayteq stb. táblagép modell volt, ami ugyanerre az RK3066 SoC-ra épült és meg is rekedtek az Android Jelly Bean-en (4.1-4.3 és köztes verziószámok).
A másik, hogy nemrég (asszem, ket hónapja) a Google meghúzta a határt a 4.4-nél (KitKat), tehát kb. megszűnt érdemben normálisan működni az ennél régebbi Android verziókat futtató eszközökön a Google Play Services.
Alternatív alkalmazásboltokból (pl. Aptoide, Amazon) vagy megbízható app-gyűjtőhelyekről (apkmirror) azt hiszem, továbbra is tudsz olyan verziójú appokat keresni, amik elfutnak az RK3066-os cuccon.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
togaba
tag
Sziasztok!
Megtennétek, hogy ránéztek a problémámat leíró bejegyzésre? Lehet, hogy rossz topikba írtam. [link] Itt valaki már panaszkodott a Lenovo Miix300-ra, én is ezt teszem, csak sokkal több gondom van vele.
Köszi. -
-
this is life
Ármester
válasz cidalain #15283 üzenetére
A teszt időszakra elvileg sokat engedtek a követelményeken , nálam csak a tpm chip miatt mondott nemet a telepítési szándékra , de dll cserével sikerült ezt áthidalni . Jelen állapotában a w11 amúgy lazán fut ezeken a vasakon, bőven elég a cpu ereje , ahol kevés lehet , az majd a virtualizáció (andoid appok) sandbox és egyebek , vagy csak mondvacsinált indok , mert a BlueStacks egész élhető tempóval fut .
Meggyi001
Win10 alá alap az ssd , hdd-vel használni fizikai fájdalom kategória .
Igaz anno a th2 hdd-rõl futtatva is egész fürgén tette a dolgát .[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
cidalain
veterán
válasz this is life #15282 üzenetére
Lefuttattam a céges gépeken azt a progit ami a hardvert ellenőrzi W11-hez. Nem volt semmi baja a Dell Optiplex 790-nel, amiben i5 2400 cpu van. Mondjuk ezen kicsit meglepődtem...
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
this is life
Ármester
válasz Dißnäëß #15278 üzenetére
Annyi előnye van az x86/64-nek, hogy ha kellően erős a vas akkor jó darabig használható lesz. Win 11 kérdéses mert cpu-ban elég magasan van a határ intel gen8 ,amd esetén pedig ryzen ,gpu dx12, tpm 2.0. Insider verzióban könnyített az ms de igy is szükség van egy kis mókolásra ,hogy felmenjen a w11, ha valami hibádzik a követelmény listából .
Nálam i5-3337u (acer iconia w700) a tempóval nincs gond , az on screen keyboard sokat javult , viszont a gesztusvezérlés és a tabletes felület visszább lett faragva .Az rk3066 tablet frissithetelensége miatt nem érdemes bosszankodni , ha sikerülne is a vas kevés , a cortex a9-es utasítás készlet ,alacsony órajel miatt nem lenne élmény a használat . Annál az is jobb ,ha kellően erős w in 1 windowsos gépet használnátok és azon virtuális gépen android emulátort futtatnál . Illetve ami a win 11 újítása lesz, hogy képes majd android alkalmazásokat futtatni .
Új android tablet venni pedig jó kérdés , ha időtállót szeretnél akkor egy vagyon , annyiért lehet , hogy jobb ötlet egy 2 in 1 windowsos laptop .
S mint felettem is említette a fórum társunk , sajnos droid fronton szempont a gyors avultatás , amit nagyban elősegít a soc fejlődés még mindig tempós üteme .cidalain
Ha a hw követelményeknek megfelel az eszköz akkor ingyen frissíthető majd 11-re .Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz cidalain #15280 üzenetére
Igazad van a népszerűséget illetően, de ez már adott, a fél éve megismert barátnőm kütyüje jópár évvel ezelőttről, tehát nincs közöm hozzá, hogy mit vett anno. De értem, amit írsz (és igaz).
Winnel előrébb volnék ? Hát, annyira nem. De Linuxot bármikor teszek rá, azok még mindig nagyon jó alternatívák, és még Gnome-al is gyönyörűen elszaladgál egy 7-10 éves Core2-es csoda (hogy példánál maradjak), XFCE-t csak a Pentium III-as Toshiba laptopomra kellett tenni, hogy beférjek az 512 RAM-ba Oké, ez túlzás, 20 évre nem akarok tabletet venni, de azért egy 5 évet bírjon már ki..
A mostani amúgy 2G RAM-os, 32G storage, egy TechniSat márkájú TechniPad 10G kütyü.
4.2.2-vel, bloatware hegyek, most néztem hozzá letisztított, szépen kiherélt ROM-ot XDA-n, de az is csak 4.2.2, nem több.Play Store régi, nem is látja a gugli szervert (elszáll hibával), belépni még belép a gmail-es acc-ommal, meg látja, milyen droidos alkalmazásokat szedtem le korábban, de a létező összes Play Store-os mai alkalmazás mellé kiírja, hogy not supported by this Android version, a gyári app készlete meg szánalmas, szóval lényegében a kütyü egy iszonyatosan jól összerakott, nagyon egyben lévő, szép kijelzőjű, tök klassz minőségi cucc, és kb. kuka.
Persze az android is linux, biztosan rá lehetne valami tényleges Ubuntu/Lubuntu vagy egyéb linuxot mocskolni, de nem vagyok XDA developer, aki ezt ki-kínszenvedi keservesen magából.
Szóval most keresem azt, mire lehetne még EGYÁLTALÁN használni, de ha APK-ból találok rá valamiféle VNC vagy hasonló terminál-konzolos akármit, amivel távoli asztalra beléphetek, max erre lesz már jó csak, hogy ilyen vékony kliensként használjak vele ténylegesen egy másik gépet, de önmaga tényleg már kuka.
Anyámnak a cégese egy 2 éves Swift, valami félkatonai kivitel, hátrahajtható, nehéz, iszonyatosan össze van rakva (legalábbis így érzetre), tényleg egy tank kivitel, nagyon szereti. Nyugdíjba jött, megkapta, már privátban használja mai napig, ő szereti spec. Nekem kicsit vastag.
Mondjuk bnőm az iPad Mini-jére is panaszkodik, hogy tök jó kijelző és gyönyörűen kikímélt tablet az is, de már nem megy rá a legújabb frissítés. Bár legalább a Tidal még megmoccan rajta, a hifi tetején áll már pár hete, mint lejátszó De az is hasonló eset..
Nem 10 évre kell semmit sem gyártani, ami elektronikai cucc, de azért 5-öt szaladjon már el egy eszköz. Nagyon ki lett hegyezve ez a fogyasztói társadalom, elképesztő ahogy toljuk mi, mint emberiség..
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
cidalain
veterán
válasz Dißnäëß #15278 üzenetére
Olyan androidos tabletet kell venni, ami népszerű az alternatív romok fejlesztői körében, és akkor lesz hosszú ideig rá alternatív rom, egyben újabb android.
A neves gyártók csúcskészülékei is csak 1-2 android verzióupdattel vannak belőve. De legalább itt választhatunk nem gyári alternatívot, ami újabb.Winnel előrébb vagy? Régen az volt, hogy kijött az új win, és vehetted. Most oké hogy a 7, és 8.1 ingyen felment 10-re, de a 11-gyel mi lesz? Hivatalos 7 licenről is felmehetek majd 11-re? Vagy csak 10-ről?
Az az androidos gép már amúgy is régi, max 1 giga ram lehet benne, az újabb droidhoz ez kevés. Meg csak 2 magja van, ma már az octa és decacore-ok világát éljük, egy újabb android ezekre a hardverfejlesztésekre épül. Használjátok arra, amire eddig, és akkor nem hiányozhat a frissebb droid. Ha meg az kell (valami app miatt) akkor úgyis újat kell venni, mert hiába lenne frissebb android, a hardver lenne túl kevés az appnak.
Vettem nemrég i3-mas lenovo notit touch screennel, teljesen visszahajtható, kvázi tabletként használható. 13-14" volt, és nem volt drága, 150+áfa körül. (Mondjuk hogy széthullik e 3 év alatt, azt nem tudom, továbbpasszoltuk egy ügyfélnek). Ami meg nem hullik szét és tuti laptop touch-csal az 500-nál kezdődik.
Tab vonalon régebben Acer switch 10-zel találkoztam több darab is volt a környezetemben 2-3 év alatt szétesett az összes: repedt műanyagház, törött csati, ilyesmi. Ez nem a céges laptop kategória. Ha tabletben akarsz olyat, azért ugyanúgy megkérik az árát, 200 alatt ne is nézelődj>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, barátnôm maku régi tablete, Rockchip 3360-asa (Android 4.4.2) nem frissíthetô istennek sem újabb Androiddal.
Érdemes a jövôben x86 alapú tabletet, vagy arra hajazó ilyen tablet-laptop-jellegû valamit venni ?
Hihetetlen, hogy fogyassz paraszt van és el kell dobni kiváló kijelzôjû, hibátlan eszközöket, és még olyan áron sem tudok rá Android ökoszisztémában varázsolni rá valami újabb ROM-ot, hogy bevállalom, hogy lassabb lesz az eszköz. De legalább megy !!!
Dühös vagyok. A 2007-es Core2-es ez céges laptopon még megmoccan egy Ubuntu vidáman, vagy bármilyen Linux. Tabletnél kb. kuka az eszköz ha Android ?
Szóval Windows-os, és x86-os jobb lehet, laptop igazából.. ? Amire késôbb azt hack-elek, amit akarok...
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Tabletek keresek leginkább filmnézésre, illetve internetezésre.
Még sosem volt windows operációs rendszert futtató tabletek (eddig csak iPad volt)
A kérdésem az lenne, hogy egy Új surface pro az alábbi paraméterekkel mennyire jó vásár:
Surface Pro 4 i7-6650U 8GB 256GBMit gondoltok érdemes windowsos tabletek vennem vagy maradjak inkább iPad, android vonalon?
Edzőteremben használnám a legtöbbet kardió közbeni filmnézésre.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Dell Latitude 5175-ről? Windows 10, M5 1.1Ghz, 4GB ram, 120GB HDD (az eladó szerint de tuti SSD)
Nekem igazából egy fő célra kell az pedig autó diagnosztika (saját kocsimhoz, nem iparszerű diagnosztikára kell). Másodlagos célja meg hogy ha úgy van kedvem azon YT-t nézni, meg filmet esténként az ágyban.
Szerintem ezekre a célokra teljesen megfelel az M5 proci is, legalább keveset zabál.
Smoke some weed nigga!
-
nyipp
csendes tag
És valóban, köszönöm a tippet!
-
félisten
Ennyiért aprón találsz fóliás Surface Pro gépeket, külföldi billentyűzettel, korlátozott garival; szerintem simán bevállalhatóak.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nyipp
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni: szükségem volna egy windowsos gépre az alábbiak mentén:
- nagyon jó hordozhatóság (ezért ide írtam), lehetőleg mindenestül 1.2-1.3 kg környékén maximum,
- 10"-12" képernyő, lehetőleg érintő
- elsődleges felhasználás: excel (főként statisztikai alkalmazások, tehát kell analysis pakk meg whatnot) és R programozás
- valamennyi böngészés, alap office felhasználás
- semmi játék, videózás, filmezés,
- nem fontos a toll,
- nem baj, ha refurbished, ha valami értelmezhető garancia van hozzá,
- 3k-ban üdvös volna megállnia.
Kissé elvesztem a piac feltérképezése közben, gyanúsan magasra lőhettem be a követelményeket, mert 5-8k közötti gépeket találtam -
adatfalo
senior tag
válasz Papooo #15266 üzenetére
A win 10et fel tudtam rá tenni, viszont driveket alig találok, hardverazonosító szerint igyekeztem letölteni a megfelelőket, de a 90%a mégsem kompatibilis. Van rá mód, hogy a WinPE-ből kinyerjem a drivereket?
Jelenleg se hang, se touch screen, se wifi, és még +10 "ismeretlen eszköz"...
A feladás határán vagyok, már többet szenvedtem vele, mint amit ér.www.adatfalodesign.hu
-
Papooo
senior tag
válasz adatfalo #15261 üzenetére
Sima Win10 kell rá, aminek a telepítőjét mediacreation toollal csináld meg.
Másold fel rá egy mappába az összes drivert, majd egyszerűen telepítsd leA PE lényege, hogy a teljes rendszer mindenféle telepítés nélkül futtatható egy pendriveról vagy dvdről.
Nem arra való, hogy te felhegeszd a gépre és úgy használd, hanem hogy úgy tudd beindítani a gépet, hogy nem veszed igénybe a rá telepített rendszert. (teszteléshez, esetleg adatmentésre való)Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
falabu88
aktív tag
válasz volandy #15256 üzenetére
Venue 11 pro előtt miix-310em volt, elég lassúcska már szegény, szinte böngészésre is kevés. Egy youtube már elég nagy gondot okoz neki. Viszonylag sok hibája is volt, néha nem érzékelte a billentyűzetet, a billentyűzetben lévő usb-t elég könnyű véletlenül kitörni. Usb 3.0 sincs, másolni is sok idő. Nem igazán ajánlom.
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Kölcsönkaptam egy Pipo X9S -t amint mókolt linux volt, a tulajdonosa azt szeretné ha csak windows lenne rajta (először így jött ki, utána dual OS-el (Android és Windows) majd ebből lett a csak linux.
Odáig jutottam, hogy egy x86-os win 10-et telepítettem rá, de driverek tekintetében nagyon hadilábon áll és se a touchscreen se a wifi-t nem sikerült beüzemelnem.
Ezen fórum alapján: link
töltöttem le WinPE csomagot, android és újabb bios verziót is, de az ördögért se tudom őket feltenni. Win-t NTFS, UEFI módban formáztam Rufus-al.
Amikor a WinPE -t másolom a pendrive-ra és bootolom be, majd shell-en keresztül próbálom installálni akkor eljut egy darabig, de azt írja ki current WinPE and Install.win don't match
Van valakinek valami tuti leírása, hogy hogyan tudnék működő win-t rakni rá?
Előre is köszi!www.adatfalodesign.hu
-
tlac
nagyúr
válasz volandy #15256 üzenetére
csak kicsit gyorsabb
térj át firefoxra reklámszűrűvel, azzal jobb lesz a helyzet (viszont ott majd be kell kapcsolni az about:config alatt kézzel, hogy tudj 2 ujjal nagyítani rendesen: [link])a miix2-nek sajnos szériahibája, hogy időnként nem megy a touch panel
ki kell nyitni a tabletet és kihúzni a megfelelő kábelt és visszadugni, utána jó lesz hónapokig
[link] -
cidalain
veterán
-
volandy
senior tag
Sziasztok! Lenovo Miix 310 tablet-notebookot, mennyire ajánlanátok megvételre? Nagyon keveset volt használva! Azért is kérdezem, mert van egy Lenovo Miix 2-Windows 8.1 tabletem. Attól idegbajt tudok kapni. Ha két oldal nyitva van, akkor már akad. Pedig már leszedtem róla sok mindent, amiről úgy gondoltam, hogy nem használom. Tárterület: 22,9GB használatban----35,3GB szabad. Van, hogy megmakacsolja magát és nem lehet használni, csak ha hozzácsatlakoztatok egy egeret, már tettünk rá tiszta új Win 10-t. Na de mindegy a kérdés a Miix 310? Legjobb nekem a 8” lenne, olyat keresek, de az nincs Windowsos csak androidos 2GB memóriával az meg nagyon kevés. Nem játékra kellene! Böngészés, levelezések, facebook (ami a legkritikusabb, mert oda kell a legnagyobb teljesítmény). Előre is köszi a válaszokat!
-
Papooo
senior tag
válasz A.Market.hu #15254 üzenetére
Eszközkezelőben a felkiáltójeles hardvernek kikeresed az azonosítóját, és kiguglizod.
Elméletileg valami intel sensor driver hiányzik[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
tag
-
Papooo
senior tag
válasz A.Market.hu #15252 üzenetére
7-hez nincsenek megfelelő driverek.
Mellesleg, a 10 jobban kihasználja az adott hardvertHa nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
tag
-
Papooo
senior tag
válasz A.Market.hu #15250 üzenetére
Ne a biosba lépj be, a bootmenüt kéne előhozni.
Kábé három éve volt dolgom ilyennel, és én is szívtam a kombináció megtalálásával.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
tag
válasz Papooo #15249 üzenetére
Sokszor csináltam már én is , igaz tableten még nem .
Pont így csináltam , rátettem egy hubot így egeret meg billt is és ugye az usb sticket is .
Bejön a bios de nincs ilyen választási opció mint gépen hogy mi legyen az elsődleges boot forrás , de nemsokára ccsinálok egy képet -Minden napra van egy.....
-
Papooo
senior tag
válasz A.Market.hu #15248 üzenetére
Elméletileg, minde tableten elő lehet hozni a bootmenüt.
(del f2. f11, f12 valamelyikével)
Csináltam már ilyen tabon clean installt.
Usb elosztóval rányomtam a pendriveot, egeret és a klavit, és minden gond nélkül sikerült.
A win telepítóben majd az összes partíciót le kell törtölni, és az üres helyet kell kijellölni telepítési célnak. A többit intézi magának..Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
tag
válasz Papooo #15247 üzenetére
Nem ez a gond , szerintem letörölt minden boot szektort és nyilván minden linuxos fájrendszerben fut .
Folyamatosan a Bliss bootja jön be ..
A biosban nincs olyan opció hogy magát a konkrét ezközt válasszam bootnak , de az usb bott be van kapcsolva .
Teljesen összekuszálta a doolgokat ez a sz.rMinden napra van egy.....
-
Papooo
senior tag
válasz A.Market.hu #15246 üzenetére
Csináld meg mediacreationtoollal a telepítőt, ha jól sejtem az a problémája
-
tag
Sziasztok , segítségre lenne szükségem .
Van egy olcsó kiano intelect x3 hd windows 10 tabletem .
Mivel nem volt valami gyors és sokat olvastam a Bliss Os rendszerről feltettem rá .
Viszont nem működik az érintő kijelző ,, nem tetszik .
Szeretnék visszatáncolnii vagy windows 7 vagy windows 10 re ,de egyszerűen sehogysem sikerül .
Bioshoz hozzáférek , de ott nem tudom beállítana hogy bootoljon a windowsos pendrive ,pedig a Blisst is így raktam fel .
Tudnátok segíteni nekem ?Minden napra van egy.....
-
A.M.D.
csendes tag
Sziasztok!
Kelnne nekem egy kis help...pls...
Van egy HP Elitepad 900 G1 -es windows-os tabletem, amire második op rendszerként szeretnék felrakni egy android os-t.
Próbálkoztam a következőkkel:
cm-x86-14.1-r5-k419
android-x86-9.0-r2
Bliss-OS_v12.8-Sri-android_x86_64-202006301853_k-k5.7-si-ylng-rmi_m-q_dgc-q-x86-generic-intel_ld
Sajnos mindegyikkel csak fagyott, miután elindítottam a telepítést, sőt LIVE-ba sem indult el egyik sem.
Valaki tudna ebbe segíteni, hogy van-e valami megoldás erre?
Vagy esetleg olyasmit tud-e valaki, hogy xiaomi ip kamerát kezelő program windows-ra, vagy olyan progi, ami xiaomi okos otthon rendszert kezel?
Köszi előre is.Már írtam android-os fórumba, és xiaomi-s fórumba, de sajna nem tudtak segíteni.
-
merowingi
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Dell Venue Pro 11 7139-es tabletet és "elvileg" LTE képes, legalábbis így volt a hirdetésben. Gyárilag Windows 8.1 Pro volt rajta ami upgradelve lett Windows 10 Pro-ra (jogtiszta szoftver, így vettem). Minden is működik rajta leszámítva a szörnyű német windowst (ezt majd orvosolom angol nyelvűre).
Windows-os környezetben még sohasem használtam mobilhálózatot, nem is tudom hogy induljak neki. Gyári drivereket feltelepitettem, de ennek ellenére nem jelenik meg a mobilhálózat ikon. Perpill egy nano sim kártya van benne ami microsimmé van alakitva a kártyához kapott kis átalakitóval.Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a modellel?
Üdv, Viktor
-
Már jó, települ. Viszont válogat a windows-ok közt . Köszi a segítséget mindenkinek, ha elakadok, még írok.
https://gamergep.hu/
-
-
Upo
addikt
Win10 usb creator nem lesz jó, mert ntfs-t csinál.
Ez elég buta uefi, csak gpt+fat32-vel hajlandó menni.
Rufus, GPT, fat32 szigorúan. Aztán rá kell simán másolni a telepítőből fájlosan.
Egy cumi lehet, ha az image-ben az install.wim nagyobb mint 4 giga, akkor nem fog rámenni. Régebbi win10 kell, vagy esetleg dism-el kicsapni ami nem kell, hogy csak 1 index maradjon benne.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
tlac
nagyúr
-
Szevasztok srácok. Kérnék egy kis segítséget. Elvállaltam egy tab telepítését, de nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz. Pendrive-ot csak egyszer ismert fel, akkor azon windows 7 volt, de mivel nem azt akartam telepíteni, ezért kiléptem. Azóta nem sikerül sem windows 10, sem windows 8-as telepítő usb-t felismertessek vele. Rufus-al kell csinálni? Van egyéb ötlet, hogyan lehetne életre kelteni?
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
csabyka666
veterán
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz csabyka666 #15231 üzenetére
pedig azt ajánlom, hogy feltedd, konkrétan azt írja benne, hogy win10-es támogatás ott van megoldva
-
csabyka666
veterán
32 bites Win10, BIOS-t nem bántottam, de nem az enyém a gép, így nem is piszkálom, végső elkeseredésemben fixre teszem.
Most rakom újra harmadszor, legutóbb a Windows frissítésr ráeresztettem a driverekre, hátha megoldja, erre utána az érintő sem működött.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
tlac
nagyúr
válasz csabyka666 #15229 üzenetére
nem tudom már, én egy miix310-zel küzdöttem régebben
bios-t is frissítetted?
32 bites win10-et tettél fel?[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Köszi, utóbbit megoldottam, előbbit sajnos nem sikerült. Még küzdök vele, de legfeljebb beállítom fix fekvőre.
A sorrendet hogy érted? Hogyan célszerű feltenni a drivereket?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
tlac
nagyúr
válasz csabyka666 #15227 üzenetére
pedig ez driverhiba lesz, lehet valamelyiket fel kell tenned újra
előfordulhat olyan, hogy ha nem jó sorrendben kerültek fel, akkor valamelyik még nem tud rendesen települnia billentyűzetet be lehet állítani, hogy felugorjon, az új vezérlőközpontban kell egy olyan opciót keresned, hogy ha nem tablet módban használod, akkor is felugorjon
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Légyszi segítsetek, én kifogytam az ötletekből. Egy Lenovo Miix 300-10IBY tablet PC-re telepítettem a legfrissebb Win10-et, felraktam a gyártó drivereit, és minden működik, kivéve a képernyő forgatás. Vagyis működik az is, de mindig 90 fokot téved - amikor a hosszabb oldalára van fordítva, akkor jobb oldalon van a start menü, amikor a rövidebb oldalára, akkor a bal oldalán. Tehát forog, csak rosszul.Másik probléma, hogy ha írni akarok, azt csak a fizikai billentyűzetével lehet, mert a virtuális billentyű nem jön elő, ha írós részre bökök rá.
Minden segítséget szívesen fogadok!
-
cidalain
veterán
válasz noorbertt #15225 üzenetére
Fix kábel elvileg nem jó, mert előfordulhat, hogy bootoláskor, vagy extra igénybevételnél nagyobb lenne a fogyasztása, mint amit a fixen bekötött töltő biztosítani tudna. Mindenképp kellene egy pufferkondenzátor, vagy mrginkább egy pufferakku (aminek nem kell nagynak lennie, de tudjon mondjuk 10A-es ouptutot rövid ideig)
De ez nem egy hobbiuser szint már, azért kicsit belelátok az elektronikába, de én sem érzem magam elégnek ehhez.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Van egy MS surface 3 tabletem. Ezer éves és gyárilag hibás szériás is...
Sajnos a mikro usb bemenet ahol tölteni kell hamar meghalt, valószínűleg az akksi is kuka, de olyat lehet csinálni hogy fix kábelesre alakítani?
https://youtu.be/SvCFu7abzQg
Talaltam egy javítási metódust, ez is érdekelne de én nem tudom megcsinálni. Esetleg valaki tud segíteni vagy ajánlani valakit?
Köszönöm -
cidalain
veterán
válasz falabu88 #15223 üzenetére
Nem is a 19V a ludas, hanem a teljesítmény.
P=U*I pl ha az 5V 2A, akkor ez nagyobb teljesítmény, mint 19V-on 0.5A. Értelemszerűen ezek a kisfeszültségű cuccoknál ez nem olyan vészes különbség, de ha a kínai kábelgyár úgy gondolta, hogy 0.1 centtel olcsóbb, ha a 0.25-ös keresztmetszetű drót helyett, 0.1-eset használ, az tök oké, mert az 5V 1A-hez (vagy kevesebbhez) az bőven jó, akkor nyilván nem fogja bírni a 19V 2A-t. Ugyanakkor a melegedés nem feltétlenül jelent rosszat, természetes is lehet, ha egy madzagot 4x-es teljesítménnyel hajtunk, akkor ez lesz. Kérdés, hogy hosszútávon bírja-e, vagy megolvad, elég, stb. Minőségi kábelt kell venni, azzal nem lesz gond (ami kínából is 1000 Ft/ méter).Én azt csinálnám, hogy az adapterből kijövő kábelt lecsapnám 10 centinél, és szerelnék rá egy USB csatit, és akkor a standard USB-microUSB madzaggal használnám, és könnyen cserélhető lenne, ha a microUSB kikopik.
-
falabu88
aktív tag
válasz cidalain #15221 üzenetére
Ha esetleg valaki ilyenre adja a fejét.. Sajna a mágnes fej nem szerette a 19V-ot, melegedett (arra tudok gondolni, hogy volt benne valami vezérlő chip ami 5V 2A-re volt kalibrálva), úgyhogy kapott egy sima micro-usb fejet a kábel, így most jó. Rendeltem most egy QC3.0 mágneses kábelt, hátha az bírni fogja. Borzalmas ez a micro-usb-s töltés megoldás egy majd félmilliós felső kategóriás termektől.
-
djing
friss újonc
Üdv mindenkinek. Van egy DELL Venue 11 PRO 5130 tabletem és bekapcsolás után megjelenik a DELL logó és tovább semmi nemtörténik, majd kis idő és eltűnik a logó is. Sajnos nemtudom előhozni a bios-t sem. Próbáltam elemet kivenni és a bekapcsolási gombot kombinálni a volume gombokkal, de csak a logóig jut. Találkoztatok már ilyen dologgal? Van valami tippetek hogyan lehetne ezt megoldani? Köszönöm.
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Hátha valaki meg tud erősíteni a tervemben.. Vagy lebeszél róla..
Adott egy pár hete vásárolt Dell venue 11 pro 7140. Sajnos (új) utángyártott töltőt kaptam hozzá, aminek a micro-usb feje pár hét alatt elkopott (kb 10x ha használtam) , kontakt hibás lett. Namármost.. Azt találtam ki, hogy gariban csere helyett fognám, elvágnám a kábelt, és hozzá forrasztanék egy régebbről megmaradt mágneses végű micro-usb kábelt, így többé nem kellene ki-be dugdosni a kábelt töltéskor.
Vajon járható ez az út? (tudom, 19V-os a dell töltője, de a micro-usb fej gondolom bírná)
Esetleg valakinek elfekvőben eladó gyári töltő? -
Egon
nagyúr
válasz cidalain #15217 üzenetére
Viszonylag jó az akku, megnéztem próbaképp egy 60 perces filmet, és 100-ról 80%-ra esett le az akku. Win 8.1 van rajta, nem érezni hogy kevés lenne a ram (nyilván csak alap böngészésre, mkv lejárszásra, kis Word pötyögésre stb. van/volt használva).
tlac: sajnos nem nagyon van ilyen eladó, már 100 éve nem láttam. Ráadásul a pontos típus elég kevés ideig volt kinn, helyette 16:10-es képarányú, 1280*800-as felbontású modell jött (az enyém 1366*768-as; és az a poén, hogy a másik felbontású kijelző fele annyiba kerül az Alin... ).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
cidalain
veterán
6-7 éves gép 2 GB rammal, vélhetően nem túl acélos akkuval, szerintem felejtős. Nem kötenék rá 70 dolcsit.
Monitorkimenet ha van rajta, akkor esetleg külső moncsival használni, de Win10 esetén a 2 GB is már harmatos.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire Switch 10 SW5-011 típusú tablet/hibrid, aminek meghalt a kijelzője. Jó ideje alig van használva, egy több hónapos szünet után bekapcsolva, észrevettem hogy a kijelző jobb oldalán egy 100 Ft-os érme nagyságú folt van, ami kis szögből nézve világít, szemből pedig szürke. A folt elkezdett terjedni, most már több mint kétszer akkora. Az üveg ép.
Sajnos nem nagyon találok hozzá kijelzőt (egyetlen helyen láttam, az Alin, horror áron (több mint 70 dolcsi).
Szerintetek lehet valamit kezdeni vele, vagy írjam le veszteségként?[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
tboy72
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék!
Van egy HP Pro Tablet 610 G1 tabletem. kb 2 éve nem használtam, arra emlékeztem, hogy valami hiba volt vele amikor leraktam.
Most megpróbáltam életet lehelni bele.
A következő a hibajelenség:
Win 10 update volt rajta és először még az érintő képernyő sem ment. Felállt a rendszer OTG-n rádugott egérrel működött a kurzor, de! a wifit nem lehett beállítani, mert a képernyőbillyentyűzeten a második bökésre leáll a tablet. Egyébként az akksiról el sem indul, ha kihúzom a tápot, akkor leáll (következő induláskor panaszkodik a nem szabályos leállításra)
Az az érdekes, hogy a tálcán még az akksi kijelzés sincs.
Ha jól sejtem akkor az alaplapi driverrel lehet a gond?
Hogyan lehetne ezen segíteni?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Biqci
aktív tag
válasz darthsmoke #15212 üzenetére
Igen, nekem Dell Venue 11 Pro-m van, mehet bele sim, de a gyári billentyűzet hozzá tudomásom szerint nincs magyar kiosztással. Nekem is angol, de legalább van benne akku, amivel legalább dupla akkora az üzemidő
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
draco31
veterán
Hello!
Ismerős keres Win10-es tabletet, amibe lehet sim-et is rakni.
Illetve lehessen hozzá magyar kiosztású billentyűzetet csatolni, mint pl. az almás tabokhoz.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
vendingo
veterán
válasz Papooo #15209 üzenetére
Ekkora hülyeséget nem kéne kijelenteni, hogy felejtse el.
Nekem rokonom ügyvéd, és 2in1 win10 tabletet használ az irodában és a partnereinél is, mert könnyebb cipelni, jobban bírja az akkuja is, mint egy notinak. Nem kevés irodai munkát, szerződéseket, pdf-ket kezel vele.
Csak ezen dolgozik, rádaásul aliexpresses chuwi géppel, még csak nem is nagy márka csúcs termékével.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Papooo
senior tag
válasz #31816946 #15208 üzenetére
Az irodai munkát felejtsd el.
Arra hogy egy excelbe menet közben (pl leltár) beírj számokat, arra jó, de hosszas irkálásra teljesen alkalmatlan.Amit sokan elfelejtenek: A tablet az okostelefon és a laptop között helyezkedik el használhatóságban.
-
törölt tag
Sziasztok!
ASUS Transformerbook-on melyik billentyűzettel lehet elindítani a Windows visszaállítását a gyári helyreállítási partícióról?
Egy ilyen tablet 2GB memóriával, Windows 8.1-el netezésre, YouTube-ra és irodai munkára mennyire használható? -
cidalain
veterán
válasz wiggen123 #15206 üzenetére
Alin 2-3 dolcsi között van a speciális Lenovo tápcsati. Van szögletes is meg kerek is, nem tudom melyik kell neked. Olyan is van ami madzagos (ekkor csak rá kell tenni a szivargyújtó csatit), vagy van ilyen kis átalakítós is aminek a másikfele valamelyik szabvány jack.
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz wiggen123 #15204 üzenetére
Az autóból eleve 12V jön ki, nem mókolnám a fali töltőt. Vennék egy szivargyújtó dugót (elektronikai boltban max 1000 ft, kínából 1 dollár), és arra forrasztanék madzagot, és csatit.
Így megmarad a gyári fali töltő és lehet az autóban fixen az autós>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok.
Van egy Lenovo Thinkpad 10 táblagépem. Autóban kellene töltenem, de a bolti töltő a jelenlegi gép értékének kb. a fele lenne. A gyári töltő transzformátora után 12V 3A jön ki, pont annyi, mint egy usb töltőnél lehetséges. Szerintetek működne e, ha közbeforrasztanék a transzformátor után egy usb anya-apa csatlakozót? Így megmaradna a fali töltés lehetősége és elvileg töltene sima szivargyújtós töltővel is.....Sometimes you win, sometimes you learn.
-
Alg
veterán
válasz szilagj #15194 üzenetére
Elorehoztuk a karacsonyt, bankot robbantottunk es lett egy surface pro, pennel, billel. Igy a laptop is le lett cserelve, az is a veget jarja ugy is.
Baromi jo gep amugy, de ennyiert legyen is. Eloszor ipad air lett kinezve, de elhasalt a kiegeszitok aran (bill 400 eur, lol) meg a szoftvereken.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
cidalain
veterán
válasz volandy #15079 üzenetére
Lenovo Miix 2 8" érintőképernyő (touch) hiba:
most csináltam meg egyet éppen. ugyanez a hibajelenség volt, de a végére már hiába kapcsoltam ki-be nem akart menni az érintés. ez tipikus hiba a Miix 2 8 tabletnél, az érintőpanel szalagkábel okozza. szét kell szedni (3 perc), és meg kell igazítani a kábelt, esetleg egy kis szivaccsal kitámasztani a hátlaphoz. ha kiszeded a helyéről akkor nem biztos hogy vissza tudod tenni (én így jártam), így kellett rendelnem másik szalagkábelt. ez kínából kb 2600 forint volt.
tehát két eset lehet:
-vagy elmozdult a kábel, ekkor nem kell másik kábel, csak igazítás
-vagy a szalagkábelről leválik az érintkezőcsík, ekkor kell egy új kábel is
Ez alapján végeztem a javítást, egyértelmű minden: [link]>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy Tab S10+ , Tab S10 Ultra - Samsung garanciával
- Jó állapotú Apple iPad Air 4 WiFi + Cellular 64GB Green ! 1 Hó Jótállás
- Surface Book 2 13.5" Intel Core i7-8650U 16GB RAM 1TB NVME SSD Windows Tablet
- Samsung Galaxy Tab S2 9.7" SM-T819 fekete tablet (SuperAMOLED, 3/32, LTE)
- Új - iPad Pro 11 M4 2024 Wi-Fi 512GB Space Black/Silver - Bontatlan