-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #6835 üzenetére
Hello!
Már itt korábban leírtam a problémámat, de sajnos nem sikerült megoldást találni rá. Azért írom le még egyszer, hátha vkinek van vmi újabb ötlete.
A gond: van két külön merevlemez, az egyiken XP, a másikon Win98. Szeretném betenni a Win98-at az XP bootmenüjébe úgy, hogy az működjön is. Már szerkesztettem a "boot.ini"-t, a bootmenüben megjelenik a Win98, de ezt írja ki az elindítási kísérlet után: "A Windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem található: <Windows root>\System32\hal.dll Telepítse újra a fenti fájlt."
Mit kellene változtatni, hogy működjön? A hal.dll fájl egyébként nem is volt benne a system32 mappában, de ettől függetlenül működik a Win98, ha lehúzom az XP-s vinyót. Ha viszont az XP-s vinyó is bent van, a 98 ki van lőve.
Az XP-s vinyó NTFS formátumú, így természetesen 98 alatt nem is látszik, de az nem gond. A 98 csak egy régi scanner miatt kell.Van vkinek ötlete?? (Lúzernek: A Virtual PC-t sajna nem vágom, nincs egyszerűbb megoldás?)
Nagyon hálás lennék!!![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition