- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #6835 üzenetére
Hello!
Már itt korábban leírtam a problémámat, de sajnos nem sikerült megoldást találni rá. Azért írom le még egyszer, hátha vkinek van vmi újabb ötlete.
A gond: van két külön merevlemez, az egyiken XP, a másikon Win98. Szeretném betenni a Win98-at az XP bootmenüjébe úgy, hogy az működjön is. Már szerkesztettem a "boot.ini"-t, a bootmenüben megjelenik a Win98, de ezt írja ki az elindítási kísérlet után: "A Windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem található: <Windows root>\System32\hal.dll Telepítse újra a fenti fájlt."
Mit kellene változtatni, hogy működjön? A hal.dll fájl egyébként nem is volt benne a system32 mappában, de ettől függetlenül működik a Win98, ha lehúzom az XP-s vinyót. Ha viszont az XP-s vinyó is bent van, a 98 ki van lőve.
Az XP-s vinyó NTFS formátumú, így természetesen 98 alatt nem is látszik, de az nem gond. A 98 csak egy régi scanner miatt kell.Van vkinek ötlete??
(Lúzernek: A Virtual PC-t sajna nem vágom, nincs egyszerűbb megoldás?)
Nagyon hálás lennék!!![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- További aktív témák...
- retro PC játékok
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc