Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#54715584 #35657 üzenetére
Bocs, hogy nem tudok neked érdemben segíteni, mert most Win7-em van. Nem tudom, hogy Vistán is így van-e, de itt a mappa tulajdonságaira előugró panelen van egy testreszabás fül. És itt be lehet állítani azt, hogy a mappa mire legyen optimalizálva. Nézd meg, hátha van! Én már nem emlékszem pontosan.
-
-
Lenry
félisten
válasz
#54715584 #35324 üzenetére
én Vista alatt ezt használtam, most Win7 alatt pedig ezt használom (ennek van külön WLANos verziója)
-
törölt tag
válasz
#54715584 #29552 üzenetére
sziasztok,
probléma még mindig fennáll
néha behal a gép, konfig az adataimnál, vista bussiness sp2 64 bit
memory dump, kék képernyő, kiirja a memória tartalmát a vinyóra és újraindul...
memóriát teszteltem többféle progival is, de elvileg semmi bajuk...több proginál is előfordult már: outlook, total commander, nero...etc
mindig akkor, mikor indítok vmi progitsajnos a hosszú kódot elfelejtettem felírni, de az acedrv09.sys miatt történt legutóbb ez a probléma
a neten nem találok megoldást, mindenhol egy debugging toolst ajánlanak...
vagy azt mondják, hogy a sidebar alkalmazások közül okozza ezt vmelyik...de azt kétlem, mert telepítés óta ugyanazok az alkalmazások vannak fent, és akkor nem voltak ilyen problémákvki ötlet? tipp? előre is köszi
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#54715584 #33787 üzenetére
http://support.microsoft.com/kb/314060/hu
(#33789) SalvadorLynx
Felrakod a nyomtatót helykiként.
Ha lpt és akkor azzal.
Majd létrehozol egy ip portot, beállítod a címét, és így elvben menni fog.
Az automatikus felimserést kapcsold ki.(#33785) Gevox
Legegyszerübb, használj Totalcommandert
-
törölt tag
-
|kisbandi|
tag
válasz
#54715584 #33531 üzenetére
Már többen jelezték, hogy ilyen problémájuk van, azonban ezen fórum bejegyzései szerint egyelőre csak egy átmeneti megoldás létezik rá, mégpedig az, hogy az x64-es Sidebar helyett az x86-os verziót kell használni.
Aztán gondolom, egyszer csak egy update majd kijavítja... -
Core2duo6600
veterán
válasz
#54715584 #32429 üzenetére
Van ilyen, ha fel van rá telepítve a win, driverek egyebek.
Akkor hálózatán átviszi a cuccokat.
Viszont a feltelepített progikat nem
Csak a prifil cuccait
e-mail cimek, maguk a levelek, doksik.
Documentumok, képek, tehát az ami a users alatt a felhasználod alatt van, azt átviszi, de korántsem mindent.Ezért jobb a particiómentéssel megoldani, egy uj hdd re való költözést.
Különösen ha egy egészséges win ről van szó.(#32430) Sickboy25
Nem vista gond. a lapos áramellátásával lehet gond.(#32431) 19870820
Szarok voltak azok a driverek ahol szakadt.A 2 lyuk közül nekem, pl az egyik ha fulra ki van használva, akkor a gép, mint egy 386 os lenne.
Nem tudok vele mit tenni, hw esen fogjsa meg a gépem, driver és OS független.
a jobbik van a routerbe dugva. -
Core2duo6600
veterán
válasz
#54715584 #32426 üzenetére
Particio mentést kell csinálnod.
Erre alkalmas pl Az
Acronis Trueimage
Több ilyen jellegű progi van, mindenképpen olyat használj, amit vagy pednrive ról, vagy cd ről kell bootoltatni, és onnan futtatni, vagy is onnan is lehessen.
Mert aktiv bebootolt rendszer imagelésében, és helyreállításában nem leszb sok köszönet, ha egyaltalán lehetséges, jobb esetben hibát jelez a progi.
Bővebben a ghostolás hogyan topicban, asszem ez a címe. -
törölt tag
válasz
#54715584 #28868 üzenetére
sziasztok,
néha behal a gép, konfig az adataimnál, vista sp1 64 bit
memory dump, kék képernyő, kiirja a memória tartalmát a vinyóra és újraindul...
memóriát teszteltem többféle progival is, de elvileg semmi bajuk...
több proginál is előfordult már: outlook, total commander, nero...etc
mindig akkor, mikor indítok vmi progitsajnos a hosszú kódot elfelejtettem felírni, de az acedrv09.sys miatt történt legutóbb (5 perce) ez a probléma
sajna a neten nem találok megoldást, mindenhol egy debugging toolst ajánlanak...
az segít valamit?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#54715584 #18617 üzenetére
Elötte, érdemes kergetni az updatet mert lehet , hogy kell neki valami az sp1 elött
(#18616) B.DanY
Avast antivirus, és a http://www.prevx.com/ -
LLKobe
veterán
válasz
#54715584 #11447 üzenetére
Én egy hete hagytam abba a próbálkozást, és vetettem el a Vista dolgot... Addig az összes létező driverrel kipróbáltam, egyikkel se ment. A beállításokig meg el se jutottam, mert minden 10. próbálkozásra látta a tv-t, bekapcsoltam, azzal a lendülettel el is tűnt. Xp alatt meg hibátlanul megy. De utánaolvastam a gondnak, és nem egyedi eset, az nvidia fóruma tele van vele, senkinek se szuperál jól. Teljesképernyős filmet meg nem is lehet nézni vele a tv-n, márha sikerül is bekapcsolni. Legalább is ezt aolvastam, én a működésképes állapotig se jutottam el...
-
-
Henryk
aktív tag
-
tupacamaru
veterán
válasz
#54715584 #6776 üzenetére
Érdemben nem tudok segíteni, de sok esetben akkor kell csatlakoztatni a webcam-ot amikor a telepített szoftver ezt kéri. Nekem is fel kellett telepíteni a szoftvereket és a végén kiírta hogy most csatlakoztassam a kamerát. Lehet hogy működött volna akkor is ha előre bedugom a webcamot.
-
Gabás
addikt
-
TIV
tag
válasz
#54715584 #4946 üzenetére
én mindig azt csinálom, hogy létrehozok mindkét oldalon egy-egy belepo usert, jelszóval. Aztán kérem, hogy jelszavas védelem legyen a hálózaton. Amikor csatlakozni akarok a másik géphez pl így...\\masik\c$ elegendő csak megadni a felhasználónév/pw-t MEGJEGYEZ és már megy is minden.
-
törölt tag
válasz
#54715584 #4902 üzenetére
meg mindig problema
sziasztok, asztali gepen vista ultimate, laptopon home basic...
asztalin megosztok egy konyvtarat, de azt nem latom a laptoprol...
otletek? tippek a beallitashoz?
a gepek kozott van router isaddig mar eljutottam, hogy latja egymast a ket gep, de kene jelszo, meg usernev...
az eleg, ha a vendeg fiokot lejelszavazom, akkor a masik geprol azzal a jelszoval be tudok lepni es latoma megosztott konyvtarat? -
Tom5
addikt
-
Tom5
addikt
válasz
#54715584 #2238 üzenetére
Nálam is ezvan
15.01-es nForce driver fel,restart és kék képernyő
Most az van,hogy nincs fent alaplapi driver (Vista mindent felismert) és felraktam 162.22-es WHQL VGA drivert,most már van kép játék közben (legalább is AvP2 nél és egyéb régebbi játékoknál) ,eddig tetszik a Vista,azt hittem majd a hangkártyával fogok szopni,ennek ellenére az pikk pakk felment és szépen működik,míg a videókártyával szoptam rendesen
(remélem már nem lesz vele gond)
-
-
katt777
félisten
válasz
#54715584 #1217 üzenetére
A 64bitest??? A progi első futtatását adminisztrátor üzemmódban kell megtenni. A progit állítsd erre a parancsikon tulajdonságainál, ne a felhasználót (az úgyis az, gondolom). UltraISO-nál meg Alcohol-nál is ez kellett (mindegyiknél kűködött a virtual drive is). Egyébként szerintem használd az Alcohol 120%-ot.
-
katt777
félisten
válasz
#54715584 #1199 üzenetére
Akkor nézd meg, el tudod-e távolítani a program uninstall-ból. Ha nem, akkor bogarászd végig a registry-t, és törölj minden, erre vonatkozó bejegyzést (viszont hibák jelentkezhetnek, ha az ezt használó program innen keresgél, és nem csak a feltelepített fájlokat nézi). Máskülönben komplett reinstall lesz, ha tudni akarod, mi pakolta fel, mert ha egyszer már érzékeli hogy fent van (ha nem a registry-t nézi, hanem a fájlokat, az még gázabb, mert akkor azokat is keresgélni és törölni kell, amit meg lehet, hogy nem hagy a rendszer), akkor nem fog újra megjelenni, hiába telepítgeted újra az összes drivert és programot. Ja, és a rogramok eltávolításával az Open AL-t nem fogja eltávolítani az azt telepítő alkalmazás. De mondom, ez nem kémprogram, valaminek szüksége van rá, szóval ha nem olyan fontos, hogy a következő aktuális rendszertelepítés
előtt megtudd, mi tette fel, akkor nem pazarold rá az idődet.
Álmoskönyv szerint a rutinszerű kattintgatás nem jelent jót. -
katt777
félisten
válasz
#54715584 #1194 üzenetére
Talán a szinte semmi tette föl
, mert éppen egy codec csomag is lehetett, hangkártya programtámogatás, illetve bármi, aminek szüksége van rá, nem csak játék és 3DMark. Sajnos így nem tudom. Általában minden program jelezni szokta, hogy telepíteni kívánja (egy szép nagy fehér ablak az OpenAL logójával a közepén). Nem nyomtál rá rutinból valami ilyesmire egy telepítés során? Én mindenesetre még nem találkoztam olyan progival, amelyik a hozzájárulásom nélkül feltette volna. Lehet, hogy itt uninstall-játék lesz ezt kiderítendő, de a géped gyorsaságát biztosan nem az OpenAL befolyásolja, szóval szerintem ezzel ne vacakolj, mert aminek kell, az meg nem fog működni nélküle.
-
-
törölt tag
válasz
#54715584 #1146 üzenetére
erre esetleg vki?
feleannyi terulet szabadult fel torles utan, mint amekkora fileokat valojaban toroltem...
fs-zsoci: keves program van meg, ami elindul a 64 bitesen, nekem az csak 30 napot volt fent a gepen
most a 32 bites verziot nyuzom
a ketto kozti sebesseggel nincs gond
de az xp-hez viszonyitva sokkal lassabb -
-
Kernel
nagyúr
válasz
#54715584 #1062 üzenetére
Ha formázni akarod, XP-ből is megteheted, hacsak az nem rendszermeghajtó, vagyis nem bootpartíció, nincs rajta lapozófájl stb.
Ha törölni szeretnéd csak a Vista könyvtárakat, az már érdekesebb, mert tulajdonba kell venni, ami nem is olyan egyszerű, mint az XP-nél megszokott.
Vista bootmenü nem a boot.ini-vel működik, de eltüntethető az XP javítókonzol fixboot parancsával. Ez a parancs a Vista által módosított bootszektor-kódot visszacsinálja eredeti állapotába, ezután ismét az ntldr veszi át a rendszertöltést. -
Tomi84
aktív tag
válasz
#54715584 #908 üzenetére
én éppen mostanában tettem fel a 64bites Vista Business-t és magam is meglepődtem rajta milyen kellemesen csalódtam. Még nem is sikerült kifagyasztani, minden cuccomhoz van driver (még egy régi thrustmaster ff kormányhoz is) és egy-két régi játék kivételével minden progi teljesen jól fut. Egyedül tűzfalat nem találtam még hozzá. Régebben zoneAlarmot használtam, az nem megy vistán, Agonitum, Comodo, szintűgy nem. Tudnátok egy ingyeneset ajánlani?
Viszont egy érdekes problémába ütköztem a minap: ha leállítom, pontosabban ''elaltatom'' a rendszert, majd visszalépek, valamelyik szabályozott ventim nekiáll 100% pörögni. Ahogy eddig kiszűrtem vagy a tápegység vagy a videókártya valamelyik ventije. Ha újraindítom a gépet ez megszűnik. Valakinek valami ötlete?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
#54715584 #725 üzenetére
akarmilyen uj lehet egy windows, mire kijon, mar biztos, hogy a hardvereszkoz gyartoja elerhetove tette az ujabb drivert.. persze van olyan is (mint pl. a 8110-es relatek halokartyanal), hogy a vista update ujabb drivert tolt le, mint ami kint van a relatek oldalan.. ebben csak az az erdedekes, hogy a realtek elegge ogyafigyel a szoftvertamogatasra.. en mindig a legujabb drivereket teszem fel es meg sosem volt belole problemam..
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest