Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Van még valaki, aki használ az oldalsávban iwiw-gadget-et? Nos, tőlük kérdezném, h. mostanában működik-e rendesen, mert nekem már pár napja nem tölt be, csak folyamatosan forog az a jelzés.
üdv
doddencs -
doddencs
senior tag
válasz
Morden24 #20987 üzenetére
Semmi warez, eredeti a Vistám
. Reinstallnál ugye elégnek kell lennie, ha csak a C-t formázom meg? Mert perpill nem áll rendelkezésemre külső merevlemez, h. másolatot készítsek, s biztonsági másolatom sincs. Csak nem szereztem a többi particióra vmi vírust, nod32 nem jelzett.
-
doddencs
senior tag
válasz
Morden24 #20950 üzenetére
Na, most ott tartok, csökkentett módban sikerült lefuttatnom a parancsot. A verifyonlyra kaptam, h. "A Windows Erőforr-integritás megsérétését taapsztalta.", majd a scannowra, h. sérült fájlokat talált, amiket sikeresen javított is (log fájlok voltak). Igen, eddig jó is, de az intézőm még mindig nincs meg.
Úgy érzem, még bárkinek ötletete van, megpróbálom, de hajlok lassan a reinstall felé.
-
doddencs
senior tag
válasz
#67688960 #20957 üzenetére
gog, edween, Core2duo6600
Gondolom nem olvastátok el a problémámat. Sem a bill-lel, sem pedig az egérrel nincs semmiféle gondom, pusztán annyi van, hogy klikkelek egyet a jobb egérgombbal, nem nyitja meg a panelt (tul., másolás, futtatás adminban...), hanem bejön egy kis ablak, h. az intéző működése leállt, ujraindul, és ugyanez a probléma.
Most még próbálkozom vmit csökkentett módban alkotni, de minden ötletet várok továbbra is. Ha futtatás parancssorban vki tudja, h. kell adminként futtatni, mi a csodaszó, köszönöm.
-
doddencs
senior tag
válasz
doddencs #20823 üzenetére
UP!
Senki semmi? Rendszer ill. sz.gépvisszaállítás nem segített.
Még google által találtam egy ötletet, HijackThis nevezetű programot, de nem igazán értem a használatát, vki tud segíteni? Mer talál ez rengeteg hibát, meg is van hogy fix checked, de kiírja, hogy hol javít, hol töröl, s nem mertem elindítani. Nem szeretnék még nagyobb kárt okozni magamnak.
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne Vista alatt. Egy újraindítást követően nem működik a windows intéző. Például ha egy fájlra jobb klikkel kattintok, kapom a hibaüzenetet, hogy a "Windows Intéző működése leállt", majd "Windows Intéző újraindul". Ezután pedig semmi változás.
Keresgéltem google által, nem egyedi a problémám, általában fertőzött fájlra hivatkoznak, de sem az eredeti NOD32-m, sem pedig a Vista beépített kártevő-eltávolítója nem talált semmit.
Reménykedem, hogy tudtok segíteni, és nem szükséges újraraknom a rendszert.
Előre is köszönöm.
Üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
válasz
VinoRosso #19869 üzenetére
Jó, most kinek mi az erős
Asztalimban 7600GS volt, számomra azzal is tökéletesen futott, ezen meg hát még jobban. Viszont COD, MOHA fullgrafon..
Szóval akkor először szedjem le ezt a sweepert, majd azzal ezt a katát? És ezek mégis mire valók? De kétlem, h. kompatibilitási gond lenne, mert akkor mért pont a focis játékoknál? Meg kompatibilitás a játéksebességre hatna ki? SP1 megvan.
-
doddencs
senior tag
válasz
doddencs #19853 üzenetére
Igazából azért kérdeztem ezt, mert a következő problémám van:
A gép ,amiről szó van az adatlapomon szereplő notebook. Az lenne a problémám, hogy a minap feltettem a FIFA08-at, aminek simán mennie kéne a laptopomon. Megy is, csak egy meccs olyan, mint a lassított felvétel. Nem laggol, nem akad, csak nagyon lassú. Menü, minden normális, csak a meccsek.. és próbálkoztam grafika visszavételen, részletesség, játéksebesség gyorsítása.. mindhiába.És hasonló volt a EURO 2008 esetében is, az is lassított volt. (PES-t nem volt időm próbálni)
Miközben persze olyan játékok, mint Crysis, MOHA, COD4 simán futnak, normál sebességgel, erős grafikán.
Na hát remélem volt már vkinek ilyen problémája, és sikerült megoldania. Nem tudom, mért pikkel a gép a focis játékokra.Pedig lassan kinn a FIFA09..
Másik topicban már kaptam egy javaslatot: állítsam fixen maxra a processzort, mert az erőforrások felmérésénél nem a valós sebességet méri fel a program és amikor hozzá kallibrálja a grafikát és a mozgások renderelését elszúrja az egészet, mert a proci az órajelét meg kapcsolgatja közben (speedstep)
Egyenlőre a Vista energiasémájával állítgattam, teljesítmény-centrikuson elvileg 100%on fut a proc fixen, de telepítés után ugyanaz a hiba.
Javaslatokat, ötleteket a probléma megoldására szívesen fogadom.
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki olyan programot ajánlani Vista alá, amivel a processzort állandó max (max) sebességre be tudnám állítani? Az adatlapomon szereplő laptopnál szeretném ezt elérni. RMClock fenn van a gépen, ha azzal menne előny lenne, de bármilyen programot ajánlatok (és elmondjátok hogyan..), felteszem
Előre is köszönöm
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Ha a tálca, gyorsindító részéből kitörlöm az "Asztal megjelenítése funkciót" (Windows+D használok..), "valamint az ablakok közötti váltás" funkciót (itt meg ugye ctrl+tab, sok értelmét semmiképp sem látom), akkor a későbbiekben, ha hiányozna vmiért, vissza tudom varázsolni őket? Igen, akkor miként?
Mert ha kitörlöm, akkor szokott az lenni, h. hiányzik.
THX
doddencs -
doddencs
senior tag
válasz
Core2duo6600 #17917 üzenetére
Windows Vista Business van a gépen, 32bites.
A Windows Update elvileg mindent leszedett, azt hol tudom megnézni, vagy hol írja, hogy SP1 van a gépen? Mert számítógép, jobb klikk nem írja.
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Az SP1-re való frissítést a Windows Update elvégzi, vagy nekem kell lekapni külön? (utóbbi esetben kérhetek linket, microsoft oldalán van pár, különböző verzió, 32bites VistaB van a gépen)
A kérés azért merült fel bennem, mert a Windows Update-tel minden frissítést leszedtem, de igazán nem látom azt, h. SP1 fent lenne. Rendszerinformációknál semmi jele nincs, vagy rossz helyen keresem? Hol látom, hogy fent van-e?
thx
doddencs -
doddencs
senior tag
Az miért van Vista alatt, hogy a 80GB-os hordozható vincseszternél van olyan, h. hardver biztonságos eltávolítása, míg pendrivenál (legyen az 128MB-tól 4GB-ig), nincsen...
S utána meg pendrivenál, mikor újra berakom, írja is ki, h. helyreállítás, nem lett megfelelően eltávolítva..
-
doddencs
senior tag
válasz
derossi #17305 üzenetére
Ejj, de ilyeneket nem is látok. A lemezkarbantartónál ugye bejön, a karbantartandó fájlo kiválasztása.. ott minden felhasználó fájljai.. S ott olyanok vannak pusztán, h. downloaded program files, temporary internet files, offline weblapok..stb.
S h. lemezkarbantartó segítségével 2,1 GB-ot szabadíthat fel..
Hol találom az ideiglenes fájlokat, lapozófájlokat? Meg ha törlöm, akkor véglegesen törlődnek, nem?
-
doddencs
senior tag
válasz
derossi #17299 üzenetére
Köszi, de most is újabb problémába ütköztem. A 150GB-ból pusztán 44GB-ot tud felszabadítani..
A program azt írja, a kötet mérete korlátozva lehet, ha pill.képek vagy lapozófájlok engedélyezve vannak. Na mondjuk akkor sem értem, minek kéne ehhez 110 GB-os C-meghajtó, de akkor ezt hol tudom letiltani, h. ne legyen engedélyezve?
thx doddencs
(amúgy az a link nagyon hasznos, köszönöm szépen)
-
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
A merevlemez particionálását próbáltam, Partition Magic és Paragon Partition Manager nevezetű programokkal egyaránt, de nem sikerült, bár azt hittem esetleg a Vistát nem fogja támogatni, de a merevlemez tipusával, SATA-val gyűlt meg a baja
És ezért kérdezem én, mégis hogyan lehetne valamilyen úton felosztani a C meghajtómat, egyéb programmal? Vagy ha esetleg át lehet állítani a SATA-t másra (NTFS, FAT32..), akkor azt hogyan lehetséges, és mire érdemes?
Előre is köszönöm
üdv
doddencs -
doddencs
senior tag
válasz
Morden24 #17213 üzenetére
Na jólvan, vadászok még drivereket, tegnap sietősen csináltam, lehet kimaradt pár
A hp oldaláról érdemes mindet leszedni, vagy van olyan ami nem kell, esetleg olyan mi ezeken kívűl is kell?
üdv:
doddencsmod: A gép amúgy HPQ 8510p - T7500/2GB/HD2600/Vista Business
+ még egy kérdés: Melyik az a program, amelyikkel adtavesztés nélkül lehet egy meglévő partíciót felosztani?
-
doddencs
senior tag
válasz
fiftyke #17210 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap sikeresen feltelepítettem a Vistát, köszönök ezutón is midnen segítséget.
Viszont internetet nem tudom, hogy tudnék varázsolni rá? Kell ahhoz vmi driver, program akármi? Chello Extreme internetcsomagról van szó, de képtelen felismerni..
Pedig jó lenne regisztrálni a Vistát..Másik kérdésem, WXGA (1280x800) képernyője van, de csak 1024x768-at enged beállítani? Ez hogyan van..?
Előre is köszönök minden segítséget
doddencs -
doddencs
senior tag
válasz
Core2duo6600 #17159 üzenetére
És a formázás hol történik? A telepítőnek lesz ilyen része is, vagy automatikusan telepítés előtt megformázza a gépet? Vagy 3. esetként még telepítés előtt nekem kell leformázni a gépet (s ha így van, akkor hogy a legegyszerűbb formázni - meghajtókra jobbklikk.. vagy?
)
WonderCSabo: Business-em van..
-
doddencs
senior tag
válasz
WonderCSabo #17156 üzenetére
Igazából a biost csak azért kérdeztem, mert a link alatt írták, hogy a biosban győződjünk meg arról, hogy a gép a dvd-meghajtóról kezdi a rendszerbetöltést.
Ezt a biosban merre? -
doddencs
senior tag
Még annyi kérdésem van, hogy a drivereket csak a Vista után szépen telepítgessem fel? Valamint a recovery dvd ugye ezen driverek telepítésére szolgál, vele valamenyi eszköz driverét fel tudom rakni, nem lehetnek elvileg ismeretlen alkalmazások - gondolom maximum nem mindenből a legújabb lesz..
Valamint a bios elérésének mi az általános módja?Köszönök minden segítséget, majd este, ha a telepítés során problémába ütközök, újra jövök.
doddencs
-
doddencs
senior tag
válasz
WonderCSabo #17149 üzenetére
És a spanyol eltávolítása hogy történik? Vagy az újjal automatikusan felülíródik?
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Vista telepítéséhez kérnék segítséget
Adott egy HPQ 8510p notebook, renew miatt eredetileg spanyol Vista volt rajta, és ezt szeretném lecserélni magyarra.
Csakhogy op.rendszer telepítésben nincs jártasságomSzóval ha valaki megírná nekem a pontos telepítési útvonalat, nagyon megköszönném - régi vista eltávolítása (merre, hogyan
), esetleg kell-e vmit lementeni, magyar vista felrakása..
A partíciókat merre kell megadni, és hogyan ajánlott felosztani a merevlemezt?A telepítéshez persze egy magyar Vista telepítő áll rendelkezésre, gép alján a licensszel (eredeti..), vmint egy drivereket tartalmazó recovery dvd.
Olyanok segítségét kérném, akik hajlandóak részletesen leírni a telepítési útvonalat, nem szeretnék semmit sem elcseszni, többször telepítgetni.
A laptophoz majd este jutok hozzá, addig is információgyűújtésbe kezdtem, h. könnyebben menjen
Előre is köszönöm, üdv:
doddencs
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Formula-1
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Ultimate előfizetés akár 2105 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest