Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
válasz
Thrawn #15397 üzenetére
És tényleg...
Azt hittem hogy az ms már sose jut el addig, hogy legyen a 64 bitesből is magyar... Persze MSDNAA-n ez sincs fent többek között. Mondjuk az xp 64-et és a 32 bites vistát angolul használva már annyira megszoktam, hogy furcsa is lenne ezután a magyart használni.
Haart: nekem is hasonló problémám volt. File sharing mindkét gépen be van kapcsolva? Jogosultságok megfelelően ki vannak osztva? Mindkettő 1 workgroupban van?
-
Haart
addikt
Hogy van az hogy a routeren keresztül nemlátja az xp-s gép a vistásat? Pedig mindent lekapcsoltam amit lehetett, de egyszerüen azt irja hogy nincs hozzáférés. Wáááááá
-
adalbert1
veterán
válasz
Core2duo6600 #15392 üzenetére
Nem is a felhasználónév a gond, azt gondolom meg lehetne úgy oldani ahogy te is mondod, és akkor a jogosultságok beállításánál kiválasztanám locationnek a saját gépemet, és arról az ugyanolyan nevű felhasználót, mint aki a másik gépről be akar jelentkezni. A probléma, hogy workgroupot is ki lehet választani a locationnél, és konkrét gépet hozzáadni. Viszont ahogy az applyra megyek, mindig hibaüzenetet dob.... Szvsz akkor nem tudom mire lehet jó ez a feature... Hiszen ha meg tartományban lennének, úgy osztanám össze-vissza a jogosultságokat a tartományra, ahogy szeretném, szvsz az egyéb gépeket nem is kellene piszkálni. Viszont ha nincsennek tartományban, vagy csak simán a saját gépre jelentkezek be, akkor lenne értelme a funkciónak, de ha egyszer nem működik...
Vagamo : szerinem 64 bitesből nincs magyar, xp-nél se volt. Esetleg nyelvi csomagokkal lehet megoldani, de azt meg sose próbáltam, így nem is tudom nyugodt szívvel javasolni.
-
Tyca
senior tag
Sziasztok!
Az internet szolgáltatómhoz PPPOE-n keresztül tudok csatlakozni, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megoldani a Vistában, hogy a csatlakozás az oprendszer indulásakor automatikusan megtörténjen.
XP-ben könnyű a dolog, mert a csatlakozáshoz van egy ikon az asztalon, azt behúztam az Indítópultba és nincs semmi gond.
Vista viszont nem csinál ilyen ikont. Ha elindítom a böngészőt, akkor persze megtörténik a csatlakozás, de így pl. a torrentkliens, vírusirtó, stb nem tud felmenni a netre induláskor.
Tud erre valaki megoldást?
-
Morden24
nagyúr
válasz
vagamo #15391 üzenetére
Megkérdezi a célHDD-t, de a legjobban akkor jársz, ha csak az a HDD van bekötve, amelyikre fel akarod dobni a Vistát - így tuti nem lehet gond.
Magyar torrentsite-ról biztos lehet HUN Vistát szedni, de ha sehogy nem megy, simán telepíts akármilyen nyelvű Ultimate-et, ehhez vannak nyelvi csomagok - simán lehúzod majd a magyart, és ennyi (azt nem tudom, hogy SP1 magyar van-e, én angolt használok, de erre itt biztos tud valaki válaszolni).
-
vagamo
őstag
válasz
Core2duo6600 #15392 üzenetére
Másik vinyóra szeretném, rakni nem arra, mint amin a mostani rendszer van! Gondoltam én is arra, hogy lehúzom addig a másikat! De akkor a meghajtó betűjel is megváltozik! Ha lehúzom a Bootolásnál akkor is rákérdez, hogy melyiket töltse be? És ha nem húzom le rákérdez, hogy hova tegye?
A demo-t is lehet SP1-el frissíteni? Torrenten, csak eng-et találtam! Ráadásul a torrenttel ma kezdtem el ismerkedni! Sehova (jobb helyekre) még nincs meghívóm! -
Core2duo6600
veterán
válasz
Charpy #15372 üzenetére
a konfigodat beirhatnád, legalább a fő alkatrészeket
(#15371) adalbert1
Ez jó kérdés
Tanán erre való, hogy felhasználóü névre is lehet szürni, az egy más kérdés, hogy aki be akar jönni, távolról létre kell hoznod a gépeden asszem egy ilyen nevű felhasználót, én administratort használok mindenhol user nénvek, 1 gép kivételével, ott 3 an használják, külön külön.
A többit meg csak 1 ember...(#15377) Takhanto
Nekem csak az usb és Drive nak /CD RW/
De a scanner esetében is megjelenik
Nem foglalkozom vele, a CD RW ét is csak kihuzom
Pendrive al szintén így
Még sosem volt emiatt adatvesztésem(#15387) Barthezz2
Nagyritkán az enyém is fagy minden indok nélkül satura, egér sem mozog, nem tudom az okát, amig ez havi 1 alkalmonál nem sürübb nem foglalkozom vele(#15388) harry3
Your uninstaller 2008 pl, de sok ilyen van, van amelyik hibázik is, nekem pl a ccleaner kitörölt valamit, amit nem kellett volna(#15391) vagamo
Szerintem torrenten találsz, vagy másold le a haverod korongját, kód nélkül install
Én nem szoktam 1 HDD re 2 ms terméket telepíteni, és amikor telepítek a többi hdd ét lehuzom, így tuti nincs gond.
HA c: on volt az xp, és ide teszed a vistat természetes, hogy felülírja
hiszen 1 partició 1 oprendszer -
vagamo
őstag
Mikor elkezdi telepíteni Boot-olni, dvd-röl a VISTA 64bit ! Rákérdez, hogy milyen nyelven, időzóna...stb. Tovább nem mertem menni, eleve mert nincs Magyar nyelv benne!
Későbbiekben rákérdez, hogy hova (melyik Particióra) telepítse? Nehogy ráírja a c: re magát és hazavágja az 32 bit XP-t!
HUN-verzió beszerzésében segítsetekTESZTELÉSRE kell!
-
tibz03
őstag
(Ezt a hsz.-t a Vista és az X-Fi topicba is beteszem.)
Segítsetek, légyszi!
A helyzet a következő: X-Fi XtremeMusic hangkártyám ma jött meg, betettem a gépbe, és vadiúj Windows Vista SP1-et telepítettem. Minden oké volt, felmentek a driverek, minden működött. Feltettem az X-Fi driverét, az is jól működött, ámde egyszercsak észrevettem, hogy a billentyűzetem nem működik (PS\2-es, gagyi).
Úgyhogy most a másik vinyómon lévő XP alól írok.
Ha csökkentett módban indítom el a Vistát, akkor működik a billentyűzet, úgyhogy nyilvánvalóan az X-Fi drivere miatt nem akar működni. Feltettem az Alchemy-t is, ha az valamit számít.Várom a segítséget, előre is köszönöm mindenkinek!
-
harry3
őstag
Sziasztok.
Tudnátok nekem mondani egy olyan programot, ami azokat a felesleges fájlokat törli, amik a uninstallálás után maradnak vissza? -
válasz
Core2duo6600 #15308 üzenetére
Volt hogy úgy fagyott meg, de volt h pl a totalcmd-vel másoltam, megfagyott, minden más ment, csak a totalcmd nem, meg a feladatkezelöt nem tudtam előszedni h bezárjam..
Azóta már hazavitte haver, és még nem panaszkodott h fagy, ugyhogy gözöm nincs mitöl lehetett.. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Takhanto #15384 üzenetére
igen, érdekes egy történet lesz ez, de örülök és jó látni, hogy velem egyidőben többen is is ugyanazon mennek keresztül ezekben a napokban.. Rengeteget nem tudunk még, de azt már beismerem, h nem szabad egyből feladni, mert sokmindenre van megoldás, türelem kell sok hozzá..meg kis google
de jó lesz ez -
válasz
Charpy #15372 üzenetére
Nemrég haver gépével emiatt szívtam v 2-3 órát..nem akarta felrakni a vistát, beadtam neki a sata vezérlöket, úgy sem..aztán feldobtam egy xp-t ami simán felment, majd xp alól a vistát. Így meg dobott közbe egy kékhalált, kivettem az egyik ramot(2x2gigábol) és úgy fél nap után csak felment..persze azt nem említem h utána meg fagyott össze vissza..no comment..
Hozzáteszem hogy az én hasonlo gépemen hiba nélkül megy.. -
Takhanto
őstag
Hy all, kérdés: jobb alsó sarokban van egy ikon hardver biztonságos eltávolítása ez a NVIDIA nForce RAID Device és Optiarc dvd író satás ,nem lehet valahogy eltüntetni?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Charpy #15373 üzenetére
Azt kéne megnézni a biosban, hogy a vinyók AHCI vagy IDE módban mennek-e (nem tudom milyen alaplapról van szó, de ez elég könnyen kiderül). Ha előbbiben, akkor nagy a sansza, hogy valamiféle HDD-vezérlő drivert kell megetetni a telepítővel (amikor a telepítőben a célHDD kiválasztásánál vagy). Persze a legegyszerűbb, ha megnézed mindkét módban, hátha nem fagy le.
Mellesleg az XP, amit telepíteni próbáltatok, az gyári, vagy valami buhera-integrált akármi? Utóbbi esetben lehetnek rajta olyan driverek, amik a "sima" Vista-telepítőből hiányoznak, és ezért nem komál valamit.
Tibiajax: Jogos a memtest
-
Charpy
csendes tag
Igazándiból az gyanús, hogy XP-t miért sikerült feltenni, ha Vistát nem.
Na megpróbálunk szerezni egy másik Vistát, pedig már 3 különböző változattal ki lett próbálva! Na hát ez van, azért köszi mindent! Ha tudsz valami okosat, akkor légyszi privibe küld el! Köszi szépen az eddigieket is! -
adalbert1
veterán
válasz
Core2duo6600 #15360 üzenetére
Régen mikor még több gép volt a cégnél, akkor azt hiszem egy NT 4.0 Server volt a domain serverünk, akkor is úgy volt, hogy vagy a domainre, vagy a saját gépre jelentkezel be, viszont a domainre csak a tartományhoz hozzáadott felhasználókkal léphettél be. Arra sajnos nem emlékszem, hogy akkor milyen jogú felhasználó voltál a saját gépeden, de valószínűleg azt lokálisan kellett beállítani.
De ha be tegyük fel van mondjuk 10 gép, és mindegyik egy tartomány része, ahol szabályozva vannak a jogosultságok, akkor mi értelme van annak, hogy én ki tudnám az általam használt gépen választani, hogy kik érhetik el a networkből (ha már ezt a címtárban megtettem)?Ha meg csak workgroupra vonatkozik, akkor miért nem működik?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Romeo23 #15365 üzenetére
Köszi.
#15367 Morden24 - igen, ezek nagyon jó kérdések. de
Charpy! mindenek elött futass memtestet, hogy a hardvereddel minden oké legyen, mert ha vmi gáz van, akor ott kijön, legalábbis a memohiba (kék halál egyik fö okozója..)
Ha az megvan, és hiba nélkül fut már min. fél órája, akkor egy telejsen leformázott tiszta particióra, master modba állitva, mehet fel a vista, mennie kell ugy. -
Charpy
csendes tag
Üdv mindenkinek! Lenne egy kis problémánk! Vista Ultimate telepítésnél a rendszer kékhalált kap, és jöhet a reset... XP feltelepül simán, de Vistát szeretnénk használni az új gépen! Tud valaki rá megoldást? Esetleg az SP1-es Vista már nem csinál ilyet?
-
SLV23
csendes tag
AAAAA
Ennek így nem lesz jó vége...
[ Módosította: Thrawn ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz
adalbert1 #15338 üzenetére
De igen, valahogy úgy megy asszem, hogy a tartmányra vonatkozik az un. tartomány házirend, és amikor belépsz a rendszerbe, automatikusan végrehajtódik a grpup policy.
Értelme persze nem sok van,
hiszen a tartoményi üzemelés során a munkacsoportos, ugyanúgy elérhető mint korábban, feltéve, hogy admin vagy a saját gépeden
Akkor a tartományi házirendtől függetlenül tudsz megosztani, file t másolni stb ...
Mitőbb ha a gép a tartomány tagja, akkor is belehet lépni csak a saját gépbe is, úgy hogy nem lépsz be a tartományba
Persze a tartománybeli felhasználó nevednek is adhatsz admin jogot a saját gépden.
És akkor 1 szerre van, hogy tartományi user vagy és admin is vagy a saját gépeden.(#15345) ToBeY
Fel de inkább 2*1 gb ram esetén(#15346) NFree
Nem dos, hanem a vistaval kellett volna particionálni, és formázni, lehet nem gyors formatot is használni, uj hdd nél célszerű is
Mély formázásról meg méllyen hallgass ha valamiért gariztatni kellene(#15350) SnailMan87
Winampra elvileg van ilyen
Éna következőt csináltam alaplapim van elol is kivezetve
az első kivezetést belekötöttem a genius 5.1 stereo bemenetére, majd ha zene akkor átváltottam erre, ha film vissza az 5.1 esre
ez is megoldásMost amióta a mediacentert beuzemeltem, ugyanezen az asztali gépen
semmit nem csináltam és hirtelen megszolalt a mély a zenék alatt
ac3 filtert felraktam, amúgy is fel szoktam
lehet az csinált valamit, nem tudom
Lehet, hogy az ffdshow csinálja nem tudom..
Most már a divx esekt is többé kevésbé lejátsza az MCE nagy jelentősége nincs , mivel asztali egér és mediaplayer(#15356) Az-X
Enéym már megnyugodott néha lefut az auto defrag hallhatod azt, aztán van az előtöltés superprefetch, és az indexelő, ill. a windows search
A Superprefetchnek van értelme, indexelőt kikapcsoltam, pontosabban leszukitettem neki, hogy minimális helyen indexeljen
Ezenkivül nem csináltam semmit sem -
munky
őstag
Ez most láma kérdés tudom de hogyan tudok a csatlakozás menüből elérhető hálózatomhoz parancsikont kitenni az asztalra?
-
Az-X
őstag
Üdv mindenkinek!
Beleolvastam a topikba és azt kellett látnom, hogy sokunkat kegyetlenül bosszant a winyókerregés. Nekem 2Raptorom van Raid0-ban a rendszernek és emellett 8Gb RAM-om (virtuális memória le is van tiltva). Szerintem én is joggal kérdezhetem, hogy mi a ló***-ért darál ez állandóan (na jó néha 4-5 percet pihen).
Valaki megtenné a kedvemért, hogy összeszedve leírja miket, és hol kell kikapcsolni? Vagy ha már megtette ezt valaki csak én vagyok láma és nem találom, egy linkkel is megelégszemKöszi!
-
Rent
senior tag
lényeg, hogy szűz vistán sikerült megcsinálni az 1000hz- et, de update után (pedig kihagytam vele azt a két csomagot amit az egérmúzeum cikkében írnak) már nem működött..
mi van ha nem updatelek javítócsomagokat? -
Shoo
senior tag
Hali! ez a vistas ReadyBoost hogy működik? mihez adja a memóriát? nem lassu a penek sebessége ehhez?
Rent: én is nemrég szedtem le msdnaa-ról...nincs vele semmi gond de az enyém 32bites és már 15 gigát eszik...
-
Rent
senior tag
na most tolti le microsoft-tol
business 64bit vistat, nem hiszem hogy ezzel konnyebb lesz megoldani az 1000hz et, de legalabb jogtiszta lesz.
most banyasztam elo fel eve kapott mailemet a fosulitol a campusos linkkel.
-
SnailMan87
csendes tag
Üdv! Van egy nagy problémám!
A szitu a következő:
Van egy Vistám SP1-gyel, és egy Sound Blaster Audigy 2 NX hangkártyám. Leszedtem a hozzá elérhető drivert a Creative honlapjáról (2007 augusztusi), de abból kiszedték az általam kedvelt funkciót, és most szeretném valahogy megoldani.A gondom:
A gondom az lenne, hogy 5.1-es hangrendszerem van, és nem bírom sztereó anyag lejátszásakor rávenni a mélynomót, hogy megszólaljon. A magasakra ki tudom terjeszteni, de a mélyláda halott...Tud valaki valami progit ajánlani, ill. valami infót, hátha fejlesztik a drivert, és akkor megoldódik minden, csak idő kérdése? Mert kipróbáltam "Daniel_K" driver CD-jét, de egyáltalán nem működik az én karimhoz, fel sem települ...
De számomra az is megoldás (míg nem lesz jobb driver) ha a Winamp-ba találok egy olyan driver-t, ami kiterjeszti a szereót 5.1-re.Még egy megjegyzés, hogy az itt említett "Control Panel > Sound > Playback tab > Speakers > Properties > Enhancements" fülem sincs... :S
Előre is köszönöm a segítséget!
-
NFree
addikt
válasz
leviske #15339 üzenetére
Oks köszi az infót meg a linket
Még valami most raktam a gépbe egy 500 gb-os samsungot
dos alatt particionáltam aztán mélyformat aztán xp-vel konvertáltam ntfs fájlrendszerre
Mind a dos mind a xp faszán látta minden oké de vista alatt nem találom a vinyót
Miért nem látja a vista a vinyót mit k el már megint
a válaszokat elöre is köszi MINDENKINEK -
ToBeY
nagyúr
Vista ultimatet fel lehetne rakni egy 3000+AMD-re (2GHz)2x512 memo meg radeon 9600pro configra?Vagy nagyon lassú lenne?
-
papaci
csendes tag
Sziasztok, segítségeteket kérem Vista vásárlása ügyben. Kérdésem, hogy várhatóan mikor jelennek meg az sp1-es dobozos verziók, illetve hogy Mo-on hol lehet a legolcsóbban hozzájutni? Tudtok-e arról, hogy milyen áron jelennek meg? Én csak annyit hallottam, hogy sokkal olcsóbb lesz az sp1-es mint az első kiadás.
Előre is köszi.
-
Rent
senior tag
válasz
Polllen #15331 üzenetére
hat en akkor veszem eszre durvan ha elokapom a cset, de akkor csapnivalo a 125hz.
amugy mouseratet sem kell nezni, mert mar erzem az asztalon a kulonbseget. tehat ennyire fontos lennexpnel nalam is 1000en ment. de most emiatt mar nem downgradelnek, mivel ezen kivul nem volt eddig semmi bajom az elmult 1evben a vistaval :/
-
adalbert1
veterán
válasz
Core2duo6600 #15336 üzenetére
Ahan, tehát akkor csak tartománnyal rendelkező hálózatnál van. Viszont akkor meg nem csak a szerveren kellene beállítani?
-
NFree
addikt
válasz
Thrawn #15325 üzenetére
Ezer köszönet
a tippért holnap majd kipróbálom mert ma nem vaszínü lessz rá időm vettem egy vinyót és most emiatt teljesen felborult minden holnap meg lehet veszek egy Q66-ot ami miatt meg újra kell kezdenem az oprendszerek telepítését .
(wd raptor vista rendszer) Samu 250 ujra particionálni egy20 gigásra xpnek és a maradék a többinek JA meg még egy 500 samu amit most formázok hogy a cuccaim arra mentem el. azt se tudom merre kezdjem na minddegy.
Még egy kérdés ha lehet Nem-e lehet kikapcsolni a vistában ,hogy pl rivatuner minden eggyes inditásnál előugrik egy ablak hogy valamihez hozzáfér a progi(bocsi ,hogy nem írom be a hejjes szavakat de most nem emlékszem rá vissza)és ,hogy engedéjezem-e .
meg elég sok progi inditásnál előjőn meg installoknál és egy picit zavar.
Előre is köszi mindent Bocsi hogy ilyen hosszura sikerült -
qwertly
addikt
válasz
Morden24 #15330 üzenetére
Szia úgy látszik,hogy most nem a vista volt a hunyó hanem a nod legújabb verziója mert letöröltem és azóta nincsen gond az internettel
,köszi a tanácsot.Esetleg tudnál vagy más tudna olyan letöltö progit javasolni amivel letudnék gyökér tv
oldalakról műsorokat mert eddig semmivel sem tudtam letölteni.Valószínűleg direkt úgy teszik fel,hogy csak nézni lehessen és ne tudjam rögzíteni de én szeretném később is megnézni.
-
matyee123
tag
Újra itt vagyok!
amint tudjátok van egy asus 512mb os 8800GTS-em !
HL2 ben 60 fps-em van!Sztem nevetséges mert azthittem kb 160-170 fps-em lessz majd!
Telepített driver:175.16
Elöre is kössz! -
adalbert1
veterán
válasz
Kösz!
Úgy is megy, ha a gép nevét adom meg, meg ha az ip-jét, de akkor is csak úgy, hogy \\IP\megosztás neve, vagy úgy hogy \\gép neve\megosztás neve.
A legnagyobb probléma, hogy egyszerűen a network alatt látom a másik gépet is, de onnan nem tudom elérni. Persze ez túlélhető, használható enélkül is, csak simán a kényelmetlenség kategória.
Én inkább felvettem egy guestet is az everyone mellé read and execute joggal, így már ment.Viszont közben teljesen kizártam magamat az egyik hdd-ről mint admin, így nem tudtam törölni.
Aki hasonlóan jár vista alatt (tehát grafikus felület alatt sehogy sem tudja visszaadni a jogosultságokat magának), annak hasznos lehet ez a leírás.
Ami még mindig érdekelne, hogy a Local Security Policy\Local Policies\User Rights Assigment\Access this computer from the network -nél miért nem lehet a workgroup-ból gépet hozzáadni (tegyük fel több gép van a workgroupban, de csak azt akarom, hogy az egyik érje el a gépem). Addig még oké, hogy kiválasztom a Locationnél a gépem helyett a workgroupot, engedi kiválasztani a másik gépet is, viszont utána az apply-ra meg hibát dob.
-
Polllen
nagyúr
-
Rent
senior tag
válasz
Polllen #15299 üzenetére
ezt kipróbáltam már és nem ment!
azért gondoltam hátha tud valaki egy működő megoldást. ráadásul itt nincs is jól linkelve a 2-es verzió, mert ugyanaz mint a másik, de sikerült kitalálni mi lehet a pontos link, de azzal sem ment.nincs egér olyankor ha fos usbport.sys lesz felmasolva
nem tudom mast meg nem zavart ez? (125hz es eger kezeles) -
Thrawn
félisten
A TC-t állítsd be, hogy rendszergazdaként fusson.
A totalcmd.exe-n jobbklikk -> Tulajdonságok -> Kompatibilitás fül -> A program futtatása rendszergazdaként pipa be és Alkalmaz. Ezután ne lepődj meg , ha az elindításakor felugrik egy ablak, csak kattints a folytatásra.ps: Talán kopipészttel jobban menne a nevem leírása
-
kymco
veterán
válasz
Core2duo6600 #15321 üzenetére
Jót röhögtem magamon
Nem tudom, hogy miért nem esett le nekem is...
Lehet, hogy pihennem kellene -
Skyer
senior tag
Sziasztok! Két info érdekel. Egyik az hogy a Vista nem használ 2gb ramot csak 1 et? MERT: A gépbe 2x1gb ram van, és az Ati VGA-m ugyan rendelkezik 256mb saját memorival de a hyper memory még levesz 768 at legalább..Jelenleg a Vista 678mb ot tárol a lapozofájlba, de miért? Így ha jól számolok durván 400mb marad a programok futtatására. Hogy lehet a hyper memory-t kikapcsolni és hogy lehet a vistát rábírni hogy ne a lapozofájlt használja hanem a rendszermemoriába tömje az adatot?Nagyon valószínűnek tartom hogy ettől akad nagyon sok játékom vistán és ettől nem Xp-n! A válaszokat előre is köszi!
-
NFree
addikt
válasz
Polllen #15313 üzenetére
Válasz Thrav Üziére :Total kommander 6.53
Pollen Köszi a segítséget de nem lett jó ez sem mert a rendes sztereo kimeneten nem jött ki hang csak a fekete szinü kimeneten de ott meg úgy mintha 5.1 be nyomta volna kifele de mivel nekem csak 2.1 em van furán vízhangzott meg olyan volt ,hogy hol az egyik csati szólt hol a másik szóval nekem elviselhetetlen
Tudtok egy jó hangkártyát ajánlani ami rendesen mükszik vistával és xp vel lehetőleg sztereo nem kell 5.1 zenehalgatásra
köszi mindent -
qwertly
addikt
Sziasztok miért van,hogy idővel meghal a hálózat a vista alatt nem kell sokat csinálni csak internetezek és idővel nem tudok megnyitni lapokat mert nem tud kapcsolatot létesíteni ez ha torrentezek hamar bekövetkezik.Linux alatt nincsen de ott meg más gondom van
.
-
vagamo
őstag
Valahonan le lehet tölteni a 64 bites vistat Tesztelés céljából? 90 napig üzemel? Hogyan kell telepíteni Xp mellé, másik particióra? Gépindításkor rákérdez, hogy melyiket indítsa?
-
vagamo
őstag
válasz
Szép kis írás
köszönöm!
-
Polllen
nagyúr
Hali!
Ennél jobbat nem tudok, de legalább működik:kX project
-
NFree
addikt
JAJ bocsi majd el felejtettem van egy sblive hangkarim nem tudom összehozni a vistával
van-e valakinek ötlete? vagy felejtős -
kymco
veterán
A vistám felébred az alvásból a PS2-es egérre.
Próbáltam a biosban leszedni, de ott nem volt állítási lehetőség.
Próbáltam a fellelt leírások alapján az eszközvezérlőben a szabványos PS2-es egér tulajdonságaiban letiltani, de nincs ott olyan fül, ahol ez beállítható lenne. Az energiagazdálkodás tulajdonságaiban sem találtam....
Hol lehetne kikapcsolni? -
NFree
addikt
Oks a vga probléma megoldodott de azért lasabb mint xp-vel normális?
Miért nem enged fájlokat törölni ? vagy hol kell vmit bekapcs hogy engedje.
tegnap is egyszerüen nem lehetett felülírni egy filet ujjab verzióval mert azt írta ,hogy írásvédett, xp alatt nem volt soha ijen gondom .
Mindent kösz -
Core2duo6600
veterán
Elképzelhető, hogy a vista miatt nem áll vissza, mert az asztal mozgatását /aero/ a vga csinálja.
Nem tudom megnézni, mert az én karimon nincsenek az uzemmodok kulonválasztva, ez mindig ugyanugy megy, csak kevésbé melegszik, ebben vettem eltérést észre(#15239) Motion_Blur
szvsz auto defrag(#15250) adalbert1
A névfeloldással van a gond 1 részt, mennie kell ha a nevét írod is be
Arra hogy adott szintnél nem enged veljebb lehetnek ékezetes vagy egyéb karakterek miatt is
a néhány mappának nézd meg a jogosultságokat.
ha a hálózatok közt, látod a 2 gépet, akkor innentől kezdve a jogokkal kell játszaniVistan control panel folder optionsban sharing wizard kikapcs xp én asszem maradhat, de lehet ott is ki kell, és innen már gond nélkül kell menni, xp esetében be kell állítani a jogokat
ha a sharing be van kapcsolva akkor az everione nak osztja meg, ez nem azonos a questtel, jogok szintjén asszem(#15251) vagamo
Ezt nem lehet előre megmondani, ki kell próbálni legalább 3 hónapig éles helyzetben, ha dolgozol, akkor azon, ha gamelsz akkor azon, netes alklamazások, office stb itt nem lesz gond(#15252) Skyer
Szerintem egyszerüen annyi, hogy szarul van megírva a game, rosszul van optimalizálva, a dx10 még uj dolog, rá kell érezniük a gyártóknak.
Az is lehet, hogy a vga d ban a dx10 szállt el, ezt a 3dmark vantage el tudod asszem tesztelni(#15259) Barthezz2
HA úgy fagy le, hogy az egér sem mozdul akkor hw eredetü lesz....
véletlenszerű prog fagyások, szabálytalan muvelet stb, lehet ram hiba
A Rack is lehet ha szar a kontakt(#15276) Edween
Nem lehet, biztos, az enyém is ontotta a kék halálkokat vele(#15296) matyee123
e6600 szintjére biztosan...
Az game től függ ami a cpu t eszi gyorsulhat
ami vga limites az nem(#15298) Gyusz
Nem látok semmi extrat(#15302) (Kolombusz)
qrva lassan, file megosztást kell csináni vistan ez gyerekjáték
Hamarabb lenne meg ha kiírnad rw re(#15307) adalbert1
...Vissza a könyvtár properties-re, security fül, advanced gomb, permissons fül, edit gomb, add, utána advanced, find now (itt kidob jópár találatot), guests, ok, ok permissionnek meg célszerű csak a Traverse folder / execute file , list folder / read data, read attributes, read extended attributes, read permissions -öket allow-ra tenni, így nem tudod majd notirol belépve törölni őket....Na ezt jól tulbonyolítottad
Ennyire azért nem nehéz ez vistan -
adalbert1
veterán
válasz
(Kolombusz) #15302 üzenetére
Asztalin :
A control panel > Network and sharing centerben beállítod az alábbiakat:
Network discovery on
File Sharing on
Ezek felett van egy customize, ott a networkot átállítod private-re (lehet hogy a notin is át kell nyomni).A control panel > folder optionsben kapcsold ki a view fül alatt a use sharing wizardot (így jobban tudod szabályozni a jogosultságokat)
Utána a megosztani kívánt könyvtáron jobb gomb, properties > sharing > advanced sharing,
Share this folder pipa be, megadod a nevet, permissons gomb, én itt hozzáadtam az everyone-t és a guests-et is, csak a read van bepipálva nekik.Vissza a könyvtár properties-re, security fül, advanced gomb, permissons fül, edit gomb, add, utána advanced, find now (itt kidob jópár találatot), guests, ok, ok permissionnek meg célszerű csak a Traverse folder / execute file , list folder / read data, read attributes, read extended attributes, read permissions -öket allow-ra tenni, így nem tudod majd notirol belépve törölni őket.
Ugyanezt eljátszod az everyone-nal is (ha már hozzá van adva, akkor nézd meg hogy mik vannak beállítva), a többiek jogosultságait ne piszkáld (nekem pl. ma sikerült az everyone-on kívűl mindenki jogosultságát törölni, nem volt egyszerű visszaállítani).Mindkettőn: A control panel > System -nél tudod beállítani, hogy mindkét gép ugyanabban a Workgroupban legyen.
Ezután a notin keresztül a Networknél látnia kell majd a másik gépet, és eléred a megosztott cuccokat is.
Ha mégsem látszana (habár valószínűleg vista és vista között nem olyan problémás mint vista és xp között), akkor start menü > run, és ezt beírod: \\megosztott gép neve\megosztás neve . Ezzel meg fog úgy is nyilni (márha a kapcsolattal minden rendben van, csak egyéb miatt nem látnád a network alatt).szerk.: az advanced sharingnél is úgy tudod hozzáadni a felhasználókat, mint ahogy a securitynél.
-
NFree
addikt
válasz
#67688960 #15303 üzenetére
Hali mindenkinek ma raktam agy vista ultimate-ot 32bit de katasztrófa az xp-hez képest vagy csak azért mert most van dolgom vele először.
Egy olyan uriember segítségére lenne szükségem aki naggyjából képben van és el tudna engem kalauzolni.
Ha lenne rá lehetöség megköszönném , priviben várom a segítőkész emberkék jelentkezését
Rögtön az első probléma 3d teljesítmény elég harmatos 1 pontot ad rá a kicsike( 9800GTX)
Élmény index fasza -
(Kolombusz)
veterán
biztos halál egyszerű dolog, de még sosem csináltam ilyet.
Adott egy VIsta Businesses noti, meg a Vista Premiumos asztalim.
Szeretnék egy 8 gigás mappát áthúzni az asztaliról a notira.Wifi routerem van.
Hogyan? -
adalbert1
veterán
válasz
adalbert1 #15255 üzenetére
Na megoldódott úgy, hogy az everyone-t töröltem a megosztás eléréséből, és helyette a guestet raktam be, a securitynál is beállítottam a a guestnek a read jogot, plusz még a Local Security Policy\Local Policies\User Right Assignementsben ellenőriztem, hogy az Acess this computer from the network alatt mik vannak, és hogy véletlen nincs-e bent valaki a Deny access to this computer from the network rész alatt.
Viszont hogy az x64 xp-s gépet miért csak a pontos elérési úton keresztül látom, azt még mindig nem értem.
Szerk.: ill. arra miért dob hibát, ha egy konkrét gépet akarok a workgroupból felvenni az access this computer from the network tagjai közé?
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Le Mans Ultimate
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- További aktív témák...
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest