- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- SkyShowtime
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Amazon
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz xeon forever #105377 üzenetére
Ezekkel már átnéztem, de semmi: ESET IS, adwcleaner_7.4.1, Dr.Web Cure It, Emsisoft Emergency Kit, F-SecureOnlineScanner, HitmanPro, Kaspersky Virus Removal Tool. Mindegyik a legfrissebb program és adatbázisú.
(#105378) csicso82
"Miközben nincs Razer billentyűzetem csak Razer egerem. Ez valami Windows-os dolog."
Na ez lesz az oka. Logitech G203 Prodigy Gaming egerem van.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #105403 üzenetére
Na, ezt erősen kétlem, mármint szoftveres billhez HID driver...
De találgatás helyett a driver részleteknél elég lecsekkolni a VEN_ID/VID értéket -
dudu5130
őstag
válasz xeon forever #106655 üzenetére
Amit beszírtam kép az nem elég?
-
King Unique
titán
válasz xeon forever #108406 üzenetére
Ez max. a technikai része, ami szintén nem újdonság, sőt maga a Windows-telepítő is írja az aktiválásnál, hogy egy újratelepítésnél nem kell újból megadni semmilyen termékkulcsot. Max. esetleg akkor, ha másik kiadást akarsz telepíteni és ahhoz nincsen azon a hardveren digitális licenc kapcsolva.
-
King Unique
titán
válasz xeon forever #108416 üzenetére
De ez továbbra is csak arról szól, hogy működött akkor és akár manapság is az ingyenes váltás 7 és 8.X rendszerekről, amit eddig is tudtunk. A 7 (Pro) és 8.1 licencek kiskereskedelmi, illetve előtelepített formában történő értékesítésének vége hivatalosan 2016 Q4 volt. A kiadásoknál tudtommal max. olyan kitétel volt, hogy értelemszerűen csak a frissítési alapnak megfelelő W10 kiadásra lehetett ingyen upgrade-elni, ami az itteni összefoglalóban megtalálható leírásban is szemléltetve van.
-
Buckey
őstag
válasz xeon forever #108567 üzenetére
Bekapcsoltam, kikapcsoltam, nem javult meg. Nem ez a gond.
A másik gépen ki is van kapcsolva, és mégis működik.
Majd holnap este agyalok rajta, most már egy kicsit fáradt vagyok hozzá.
A másik meg az, hogy szerintem a Microsoft szándékosan csinálja ezt az egész frissítési mizériát, hogy valami mindig elállítódik, nem működik vagy nem úgy működik, mint kellene stb. Lehet, nekem nagy az elvárásom, hogy 2019-ben egy frissítés után ne kelljen az egész gépet átbogarászni, hogy egyáltalán mi is állítódott el "véletlenül". És aki még annyit sem konyít hozzá, mint egy döglött hintaló? Az vigye szervizbe a gépét, ha nincs ismerőse?
Hagyjuk is, mert megint csak morgolódom és nem értem, miért is jó ez nekünk. -
Buckey
őstag
válasz xeon forever #108678 üzenetére
Én sem értem, akkor ezek szerint csakis nálam van a gond, mindenki másnál semmi hiba sem szokott előfordulni.
Akkor ismét eljutottunk oda, ahova mindig eljutunk egy ilyen fórumon.
Ha valamit csak egy ember jelez, kérdez, esetleg nem tetszik neki valami, akkor az a balf@sz és ilyen nincs, csak a hangok mondják a fejében.
Mindegy, a lényeg, hogy a windows szép, a windows hibátlan, és ez a tökéletes rendszer.
Részemről téma lezárva, ezek után csak dicsérni jövök ide (ha lesz rá okom).
És mégegyszer köszönöm a segítséget, aki próbált segíteni. -
Buckey
őstag
válasz xeon forever #108686 üzenetére
Akkor elnézést kérek, félreértettelek.
Én pro verziót használok, rendszergazdi is vagyok, két gépet ugyan olyan beállításokkal használok, mégis, frissítések után egyszer egyikben nem jó valami, máskor a másikon. Kisebb-nagyobb hibák elő szoktak jönni, a többségét kérdezés nélkül megoldom, kivéve ha már semmi nem jut az eszembe és a neten sem találok rá megoldást. Oké, nem egyforma a két gép, de mindkettő Intel.
Amúgy a cégnél is tapasztaltam, hogy a rendszergazdák minden frissítéskor tépik a hajukat, mert a fizikailag is egyforma gépeken is előjönnek különböző anomáliák.
Mindegy, hagyjuk az egészet.
Ez a windows, és kész.[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz xeon forever #108679 üzenetére
Biztosan okos ötlet ezt propagálni ide?
Gyalogjuzerként is xarrá konfigurálják agyatlan modon a rendszert aztán meg megy a sirás hogy rossz a windows,a bult in adminnál már csak a local system lenne jobb,pont ma hirdette itt valami sületlen file saját használatba vételreImhol,WU auto restart ellenszere:
"Szerezz SYSTEM jogosultságokat és tiltsd le a Újraindítás feladatokat a feladatkezelőben. PowerShell a barátod."[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz xeon forever #108692 üzenetére
Teljesen egyetértek az érveléseddel,de szájhagyomány illetve itt a forumon kerül propagálásra a hülyeség mint láthatod
Neked gondolom nem kell magyarázni ,hogy miért került letiltásra a built is Admin account,pont az ilyen userek védelmében
Attol hogy valaki Pro rendszert futtat vagy ugye az itt igen népszerü Ent vagy LTSC-t még világa nincs,hogy miket nyomkod -
zolee001
őstag
válasz xeon forever #108695 üzenetére
NEm,az MS a felhasználók kárán
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #108692 üzenetére
Built-in admin használatánál nagyobb hülyeséget már rég nem olvastam.
Gondolom linuxon is hasít a root account.
Bármilyen elindított process bármit megtehet.
Security Heaven, 2019. -
Geth
veterán
válasz xeon forever #108703 üzenetére
Elég egy hibásan kiadott parancs amit az uac megfogna, de builtin adminnal simán befut és nagyon nem szeretted volna befuttatni.
De mondom, ilyenkor bármilyen process admin joggal fut.
Az is amit 2 perce töltöttél le...
Case closed.[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz xeon forever #108703 üzenetére
Microsoft honlap 1:1 "Ne használjuk rendszergazdai fiókkal a gépünket"
A built in admin a vista ota van letiltva mivel az azt megelözö windowsokon by default admin account jött létre az installkor majd gizike ugy is használta a gépét teret adva mindennek hogy admin jogokkal fusson
A másik ok pl servereken szembetünöbb ,hogy nem lehet a admin usernév az "adminsitrator" rendszergazda" és stb mivel igen könnyü kitalálni windows rendszereken az 'administrator" felhasználonevet,ugye?A "remote admin" nehezen használja mivel ahogy te is mutatod by default disabled,ekkor hogyan adod hozzá a "remote desktop" user csoporthoz távolrol mielött engedélyeznéd?
Várom a videos step by step bemutatotad (metaspolit nem ér)Olvasnivalonak ajánlom a sid-ek közti külömbséget,az 500 as végü admin illetve a felhasználó által létrehozott admin fiok között
Ajánlatos dolog lenne az irás helyett elöbb az olvasás (tanulás) és azt követöen posztolás
Segitek a whoami /all parancs és jelentései[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz xeon forever #108707 üzenetére
Egy idézet az igen népszerü vista "reklámjából"
Ha a gyártó (microsoft) ajánlásainak mondasz ellent (mivel te jobban tudod) és otthon ugy használod azzal semmi gond,csak nem kellene itt reklámozni a hülyeségeket,lassan ált suliban buktatnak ilyenértAdjak egy rdp-t public ip cimmel?,felhasznevet+jelszot nem tudod,a bult in admin disbaled
Szoval hogyan lépsz be hogy lefuttasd a net user admin /active:yes parancsot?
Ne eröltesd,legális modszerekkel sehogy és maradjunk ennyibenManapság nagyon sokan a felhasználói fiókjukat rendszergazdai jogosultsággal használják. Ez nagy kockázatot rejt magában, de sokszor elengedhetetlen, mert pl. a legtöbb alkalmazás a telepítéshez magasabb szintő jogosultságot követel meg. Erre találták ki az UAC-t, a felhasználói fiókfelügyeletet. A Vistában hiába vagyunk rendszergazda szintő felhasználók, alapból csak a „mezei” felhasználói jogokat kapjuk meg. Egy magasabb szintő joghoz kapcsolódó mővelet végrehajtása elıtt figyelmeztetést kapunk ennek szükségességére.
Ekkor egy feladat erejéig
rendszergazdák leszünk és a feladat a beleegyezésünkkel végrehajtódik. Ez óriási dolog biztonsági szempontból, de sajnos mindennek van hátulütıje. Az újabb és újabb ilyen mőveletek újabb és újabb ablakok felugrását eredményezik, melyeket mind érvényesítenünk kell. Ez sajnos a legtöbb felhasználónak egy idı után idegesítıvé válhat. Az UAC egy másik fontos jellemzıje, hogy a regisztrációs adatbázist és a fájlrendszer egyes területit virtualizálja. Ezzel megakadályozható a ténylegesen használt erıforrások károsodása, ugyanakkor az új megoldásból eredı kompatibilitási problémák is kiküszöbölhetıvé váltak. -
Geth
veterán
válasz xeon forever #108705 üzenetére
Tegyük hozzá hogy emellé érdemes az idevágó beállításokat is átnézned:
User Account Control: Admin Approval Mode for the Built-in Administrator account
User Account Control: Behavior of the elevation prompt for administrators in Admin Approval Mode
Csak a teljesség kedvéért, hogy nehogy meglepetés legyen a próskodás közben -
Cs1csó
félisten
válasz xeon forever #110527 üzenetére
Xórod a pénzt, te nyomtatod vagy honnan van ennyi?!
-
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #118820 üzenetére
Szia. Milyen a gép? Sata3 interfész? Mi az adattároló, mármint típusa? Kicsi fájlok vagy nagy fájl? És igen kapcsold ki defit.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
Most mértem ~2 GB/s-et is, bekapcsolt Defender mellett, közepes i5, EVO 970 NVMe PCIe 3.0 x4. Szerintem nem a Defender a ludas.
(#118821) Pyttawrx: SATA3 max. 600 MB/s, egyébként RAM-RAM irányt is írt.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #118830 üzenetére
Most egy DDR3-as gép előtt ülök, itt átalakítós az NVMe, szóval inkább két RAM disk között néztem, ~1.8 GB/s, Defender szintén.
-
King Unique
titán
Itt nem derült ki, hogy pontosan milyen SSD-kről van szó, az milyen olvasási és írási sebességet tud, milyen hardverről, annál a feltételezhetően NVMe SSD megfelelő sávszélességet biztosító PCIe slotba van-e csatlakoztatva, stb. Meg hogy mit mutatnak a szintetikus tesztek, azaz pl. a CDM, mert egy dolog a fájlkezelős fájlmásolás, aminek a sebességét több tényező befolyásolhatja.
-
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #118837 üzenetére
Esetleg live linux alatt is próbáld ki
-
*Ropi*
félisten
válasz xeon forever #118830 üzenetére
BIOS / UEFI szinten véletlenül nem 1333-on mennek azok a RAM-ok?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
-
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #118844 üzenetére
A linux mit mutat?
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #118901 üzenetére
Olyan sok?
-
HARDVERAPRÓD
Én sem szeretem a visszaállítást. Clean installal sokkal gyorsabb.
-
hhgygy
senior tag
Pontosan, ráadásul kivártam a 2+ órát és akkor bootloopba került az egész Windows, ezért mondom én is, hogy szűz telepítés, oszt jónapot.
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
King Unique
titán
Igen, csak a 0-s clean install esetében nem tarthatók meg a személyes fájlok, ellenben az alaphelyzetbe állításnál igen, lásd az előbb leírtakat. Meg a minden elem eltávolításánál is a művelet ideje függ attól, hogy mi van beállítva, azaz csak a C / minden lemez törlése, gyorstörlés / adatmegsemmisítés, stb. + Ott van a már említett opció, hogy a 2004-es verziótól kezdve már képes lesz felhőből is visszaállítani, illetve onnan letölteni hozzá a szükséges fájlokat.
A clean install lehet gyorsabb adott esetben, de az alaphelyzetbe állításnak is lehet létjogosultsága. Na meg úgy pláne, hogyan sokan még Windowst sem tudnak megfelelően telepíteni, ebben (!) a topikban is kb. kétnaponta az a kérdés, hogyan kell a Windows 10 ISO-t pendrive-ra kiírni, arról bootolni és telepíteni, CSM/UEFI szerinti legyen-e a telepítés (ha egyáltalán tudja melyik micsoda), stb... -
Geth
veterán
válasz xeon forever #118913 üzenetére
Network boot és hasonló, bár ennyire gyorsan nem iszok.
Jahogy közbe? Itt nincs közbe user interaction
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz xeon forever #118914 üzenetére
Nem, max. külső programmal. De amúgy is minek, akkor már inkább kompletten mentem a rendszert és szükség esetén abból állítok vissza, vagy klónozok. Ha az utóbbi adott, akkor újratelepíteni a 0-ról is minek, teljesen felesleges, max. akkor, ha indokolt és nincsen más lehetőség...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz xeon forever #118926 üzenetére
Ha magáról a HDD/SSD meghajtóról a későbbi adatvisszaállítás megakadályozása a cél, akkor ott önmagában a szimpla gyorsfomázás kb. 0. Oda ilyenkor lassú formázás / DiskPart
clean all
parancs kell, illetve SSD-knél Secure Erase, lásd egy korábbi válasz b. pontjánál leírtakat. + A Windows 10-ben lévő alaphelyzetbe állításnál is van felülírásos adatmegsemmisítés, az egyik előző válaszban már linkelve volt az azzal kapcsolatos beállítás.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #119212 üzenetére
Szia.
És ugyanezen a gépen live linux alatt, vagy telepített linux alatt akár? -
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #119249 üzenetére
Azért mert ezt írtad "Win7 gepen", ez arra utalt nekem, hogy másik gépben próbáltad, lehet én értettem félre. Ha ugyanezen a gépen volt win7 és ezek az ssd-k és jó volt, akkor valami driver, vagy beállítás gond lehet. Pl én nem a microsoft-ost nvme-t használom, (eszközkezelő/tárolóvezérlők alatt, vagy ha még van olyan neked, akkor az hanem a samsung nvme controller, illetve a Intel(R) Chipset SATA/PCIe RST Premium Controller, vagy ha van még olyanod, hogy ide Ata/atapi vezérlők az eszközkezelőben, bár ezt kétlem, akkor ott sem a microsoft legyen.) Esetleg leírnád a konfigod? Hátha win10 esetén kell valami beállítani.
-
törölt tag
válasz xeon forever #119910 üzenetére
Mármint PCI-E adaptereken?
-
törölt tag
válasz xeon forever #119912 üzenetére
Hát figyelj nem tudom, őszintén. Viszont hasonló "x" aktás szitum nekem is volt. Amikor időben és konfigban eltérő esetben olyat tapasztaltam, hogy egy bebootolt live linux után indítottam restarttal a gépet. A live cd már ki volt véve a gépből. Mégis bevillant az előző live rendszer nyitóképe, ilyen összevissza kockás formátumban. Aztán a jött a lemezen lévő rendszer.
Nálad ez azért sokkal furább, mert a két leálítás közt nem egy sima restart volt hanem bő percek az átépítés miatt.
Mondjuk ezt így sehol nem kérdeztem meg, mint Te. Mert tartottam attól, hogy gyenge elméjűnek tartanak.
Azóta nem restartolok, kijelentkezek, rendesen leálítom a konfigot. Majd 1 percet várva start button. Ezóta ilyen nem volt. -
Zoz
őstag
válasz xeon forever #119910 üzenetére
Ha a gyorsindítást nem kapcsoltad ki a hardver cserebere előtt, akkor semmi furcsa nincs a történtekben.
(Éppen ezért legcélszerűbb rögtön telepítés után kilőni a p...ba, elkerülendő a későbbi problémákat.) -
félisten
válasz xeon forever #119959 üzenetére
1. Ha nem garis a cucc, csak akkor húzd ki 220-ból, és szedd ki a gombelemet (1 percet várjál kb), rakd vissza az elemet és próba
2. HA nem OK, akkor keresd meg az alaplapon a Clear CMOS Jumper-t (már ha van, mert láttam már olyan "egybegépeket" amiken nincs) és azzal töröld a CMOS-t (áramtalanított gépnél) Ha ilyet még nem csináltál, bele se kezd!
3. Ha véletlenül van benne valamilyen optikai meghajtó, akkor arról is lehet recovery-t indítani (tudom, ezekben a DVD meghajtók csak opcionálisak...)
Ha más nem, egy SATA-s meghajtót belevágni átmenetilegEzenfelül meg nem igazán értem, ha már egyszer megszívtad, akkor abból nem kellett volna tanulni?
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
gerner1
nagyúr
válasz xeon forever #119961 üzenetére
"Szoval fali disz lesz az alaplapbol..."
- Opció lehet még a BIOS chip cserje. ebay -ről rendelsz egy másikat a pontos típusodhoz, aztán egy -az aktuális tech eljárásokban is jártas- elektroműszerésszel kicserélteted. -
Szirtimorc
aktív tag
Egy eprom újraírás szerintem megmentené.
Ha nincs kedved tökölni vele, átveszem szívesen -
Doky586
nagyúr
Gondolom azért vettél olcsón(?) nem szabványos (nem ATX) gépet hogy ilyen esetben be tudd vinni a márkaszervízbe hogy majd ők frissítsék /javítsák..
-
törölt tag
válasz xeon forever #120038 üzenetére
Tedd hozzá, hogy az a baromi hosszú kód a telefonos újra aktiválás során beolvasandó telepítési azonosító. Amelyet le ellenőriznek és arra kapsz vissza egy másik ugyanolyan hosszú szám sorozatot, amit neked kell bepötyögnöd. Utána van újra aktiválva a Windowsod.
Már csak azért is, ha valaki neki fog a procedúrának, az tudja mire számítson. Headset vagy kihangosítás és papír-ceruza javallott előkészítésre. -
King Unique
titán
válasz xeon forever #120644 üzenetére
Miért, szerinted miért van, talán nem egyértelmű?
-
zolee001
őstag
Hogy pattanásos tizenevesek tizenévesek vagánykodhassanak a build számokkal,másra egyébként nem jo a komplett insider baromság
-
törölt tag
Hogy ne kelljen Microsofton belül fizetni az igazi tesztelőket, külső insider feedbacket könnyebb ignorálni, ha a menedzsment azt mondja ki kell tolni bugokkal mert a consumer otthoni usereken tesztelik a buildeket, hogy a vállalati ügyfeleknek mikor kínálhatják. Aztán "sajnos" túl jól megy a cégnek az Office és Azure üzletrész, a legjobbak azokon dolgoznak és a Windows-nak se igazi gazdája, se igazi koncepció.
-
mpo
veterán
válasz xeon forever #120665 üzenetére
Nem tudom, létezik-e olyan program, aminél az update csak újdonságokat tartalmaz, hibajavítást meg nem.
Hibátlan szoftver nem létezik, legfeljebb még nem jött elő a hiba.
Murphy törvénykönyve erről sokat írt.Ha érted, akkor már elavult.
-
King Unique
titán
válasz xeon forever #120799 üzenetére
Érdekes eset, de azért normál esetben egy UEFI-s Windows 10 telepítés/upgrade alkalmával nyilván nem száll el az alaplap. Ha esetedben igen, akkor ott alapból hibás lehetett az alaplap és/vagy bugos az UEFI BIOS, + a leírtak alapján állítólag maga az SSD is bekrepált, ami nyilván annak a hibája.
A recovery módhoz a gyártó saját recovery partíciója kell, ami W10-zel előtelepített gépeknél jellemző, vagy esetleg valami külön letölthető gyári recovery boot ISO. Maga az UEFI BIOS meg nyilván nem a telepítéshez használt SSD-n tárolódik, semmi köze hozzá, azon max. a Windows 10 telepítésénél létrehozott EFI-rendszerpartíció (ESP) van UEFI módnál.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz xeon forever #120799 üzenetére
Szia. Szerintem más lehet a háttérben. Tuti nem az uefi tette tönkre. Vagy miből gondolod, hogy ez tette töbkre?
-
King Unique
titán
válasz xeon forever #124184 üzenetére
Nem derült ki milyen adapterről van szó, de itt a normál felállás az, hogy M.2 PCIe NVMe SSD-hez natívan van az alaplapon megfelelő foglalat és nem külön adapterrel kell bíbelődni, ami + hibaforrás lehet. Meg ha a Windowsnál a lemezkezelőben nem jelenik meg a tárolóeszköz, akkor a tárolóhelyeknél is célszerű lecsekkolni.
Az eszközkezelőben bekapcsolható a rejtett eszközök megjelenítése és eltávolíthatók onnan, már ha egyáltalán erre értendő ez a "kitakarítani".
A lemezek inicializálásának egyik lényege meg pont az, hogy a lemezkezelőben nem történik meg automatikusan, max. feldobja az ablakot a Windows és ott is választani kell MBR/GPT között, majd csak annak leokézása után fut le. Vagyis roppant érdekes az az állítás, miszerint magától elkezdte...
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz xeon forever #124207 üzenetére
Ja es, hogy tisztazzuk ez csak abban az esetben ervenyes, ha a processor altal kiosztott pcie 3.0 slotokrol beszelunk. Az alaplapi chip pci e 2.0 slotba barmikor barmit lehet tenni, mukodik. Mondom fura.....
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Letiltás - hogy is van ez?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- alza vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Politika
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt