Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cry0
őstag
valaki aki ért a ramdiskhez és van kevés ideje az le írhatná nekem mit érdemes beállítani.
főképpen böngészőt akarom rárakni de eddig nem nagyon sikerül
illetve mértem crystalDiskmarkal és 3150mb/s lett az eredményem (asus m5a97 evo r2.0 lap, fx-6300 4.4Ghz proci, 8Gb 2000Mhz ram ) másoknál meg láttam hogy 7-9 ezres eredmények vannak miért ? hol ott nem sokkal jobb volt a konfigjuk.
előre is köszönömIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
ph2012
senior tag
A Windows 10-ben hányas verziójú Windows Media Player van? 12-es? A névjegyben csak ennyit látok:
-
darkhorse
tag
"10-est ugyanúgy az alaplap csere izgatja fel, de még azonos típusnál is!" - Hát az enyémet ugyan nem izgatta. OEM win7 pro kulccsal aktivált 10 pro, kb egy hónappal telepítés után meghalt az alaplap, ugyanolyanra cseréltem, egy szót nem szólt a windows. Egyébként azóta volt videkórtya csere, processzor csere (ideiglenesen), hdd csere, soha egy szót nem szólt a windows. Kiváncsi vagyok létezik-e olyan ember aki meg tudja mondani pontosan, hogy milyen hardvercsere után kell újraaktiválni a rendszert, mert kb mindenhol mindeki egy kicsit mást mond. Jó lenne tudni mert gondolom nem én vagyok az egyetlen akit érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
Zoz
őstag
válasz lovi27 #60982 üzenetére
Több száz gépnyi gyakorlati tapasztalat alapján: az XP az még egy RAM bővítés vagy vinyó csere után is képes volt újra aktiválást kérni. 7-est már csak az alaplap csere izgatja. Az esetek 95%-ban simán ment a netes aktiválás, maradék esetben telefonos aktiválás kellett (az automata rendszeren). Bőven voltak olyan esetek is amikor csak a doboz és C meghajtó tartalma maradt a régi gépből. Sok olyan gép is volt, ami pár év után újra átesett átépítésen, és így újra aktiváláson.
Egyetlen egy esetre emlékszem, amikor személyesen kellett beszélni az ügyfélszolgálattal, hogy elromlott a gép, már nem kapni olyan alaplapot, stb, de ez is simán megoldódott.10-est ugyanúgy az alaplap csere izgatja fel, de még azonos típusnál is! A netes újraaktiválás nem megy, telefonos kell, ahol megkérdezi a rendszer, hogy hány számítógépen használod ezt a Windowst, megadod, hogy 1, és aztán gond nélkül aktiválja. (Feltételezem, hogy ekkor ha másik gépen is fent lenne, azon érvénytelenítené az aktiválást.)
Persze biztosan van egy határ, hogy hányszor enged egy OEM-et újra aktiválni: 5-10? Ki tudja... lehet, hogy azt is nézi, hogy hány évente történik.
-
lovi27
addikt
A WinSXS mappával kapcsolatban itt olvasható egy május 9-én frissített Microsoft vélemény (angol nyelven).
A lényeg, manuálisan nem törölhető és a W10 nem engedi elburjánozni a méretét. Persze, csak ha valaki nem fejetlenül tilt háttérfolyamatokat, mert ő 'tudja' ez is meg az is felesleges fut.Manuálisan is tisztítható, le van írva a módszer. De csak az próbálkozzon, akinél valami oknál fogva a normálisnál nagyobb a mérete.
-
UnSkilleD
senior tag
van egy 1607-es gép amin lefuttattam a wushowhide-ot és nincs a talált frissítések között a 1703, úgyhogy nem tudom letiltani se hogy upgradeljen
miért nem találja a wushowhide?
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
Doky586
nagyúr
Sziasztok. Win10-hez a kettő közül melyik való ?
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"PaintDesktopVersion"=dword:00000001[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows]
"DisplayVersion"=dword:00000001Az egyiket még win98-on használtam, de aztán XP vagy win7-től mintha a másik kellene. De összekevertem már hogy melyik melyikhez jó..
[ Szerkesztve ]
-
tag
-
Crytek
nagyúr
Nincs valami olyan program ami minden létező mozzanatot naplóz mi indult el a pc-n?
Pár napja folyamatosan jön fel valami ablak mint amikor megnyit valamit az ember de ez kb 0.1 milisec halványan megjelenik azonnal el is tűnik épphogy észrevehető.Malwarebytes, avast, win defendert már ráküldtem gépre de nem jelzett semmi vírust. Nem tudom mi lehet ez
Next PC Upgrade: 2022
-
lovi27
addikt
válasz megint én #60940 üzenetére
Az alaplap biztosan olyan fő alkatrész, ami egy OEM gép esetén nem cserélhető, mert az akkor már másik, új gépnek számít. Persze itt is vannak kivételek, mert például ha meghibásodás miatt ugyanolyanra cseréli ki valaki, az nagy bizonyossággal simán lebeszélhető és ingyen aktiválják. Ha minőségi változás is történik a cserénél már bonyolódik a helyzet. Viszonylag új gépnél van esély, hogy megbeszélhető nem rég vetted, tönkrement, de más típust vettél, mert abban már nem bízol. Réginél egyértelmű miért történik, az elavulttal együtt a licence is megy a levesbe. Ez az OEM hátránya, előnye a fél vagy harmad ár.
A proci tuning (ez alatt nem a túlhúzást, hanem az ugyanolyan tokozású, de nagyobb teljesítményűt értem), vagy a RAM bővítés, gyorsítás szerintem nem kizáró ok. De ez csak az én véleményem!
-
Takika14
aktív tag
Valaki találkozott már olyan jelenséggel, hogy a CPU fel megy közel 100%-ra és a win belaggol? Pontosabban az egér és a hang el kezd akadni. Kb 3-5 percenként van ez 10 másodperc erejéig.
Elvileg a system mint folyamat teszi ezt, pontosabban az ntoskrnl.exe a ludas.
Van rá valami megoldás vagy ez valamiféle vírus?
-
King Unique
titán
válasz Aby_2014 #60952 üzenetére
A 1703-ban még annyira nem is nézegettem és nem állítgattam, de elvileg vannak a tiltására további opciók is:
• How to Stop Windows 10 From Automatically Updating Hardware Drivers
• Disable Automatic Driver Updates Installation via Windows Update[ Szerkesztve ]
-
Valakinek lenne tanácsa, hogy mi okozhatja azt , hogy a rendszer idő kijelzésem nem pontos ?
A legfrissebb win10 64bit van fenn és tegnap késett ma meg siet az óra.
tegnap 2 perc 10 mp volt egy perc váltáskor eltelt idő a pc-n. ma meg fél perc alatt vált a percmutató.asrock 970ext4es lap ,amd965be x4 proci
tegnap a yt videok is furán szoltak, olyan volt mintha bakelitet hallgatnék, hogy pattogot és vizhangos volt az egész bármit hallgattam, a rendszer folyamatok rendben voltak nem volt felesleges tulhasználat a net sebessége is megvolt, max talán a pinggem volt magasabb a szokásosnál 60as a 16 helyett.
Természetesen autómata időfrissitésre van állitva a beállitásokban az óra, de nem javul meg töle ha átváltom.
-
Locutus
veterán
válasz tordaitibi #60974 üzenetére
6,5 giga nálam is.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
tordaitibi
veterán
válasz Doky586 #60971 üzenetére
Ok, de,
azt nem ertem,'miert kell 1 azaz egy darab dll file miatt nyitni egy 25-50 karakter hosszu nevu konyvtarat.
Ez kereses es hasznalat szempontbol 100x nehezkesebb, idoigenyesebb.Most nem vagyok a munkahelyemen, az ottani w10 gepen tegnap delutan kivancsisagbol nyomtam a wisxs konyvtaron egy jobbklikk/tulajdonsagok, es amikor meguntam a daralast kb. 1-2 perc mulva, akkor jart 8,1 giganal. Tavolrol se 666mega. Es ez egy beepitett nem bovithet 64G ssd tarolo mellett szerintem nagyon sok.
Update stb. szemetek a win sajat lemezkarbantartojaval eltavolitva, ergo nem ezekkel van tele.Szerk, most latom nalad is nagyobb,
errol annyit tudok kb, hogy egyugyanaz dll vagy mas file a kereszthivatkozasok, linkek miatt mas programokkal mas meretet mutat, mert tobbszor is szerepel a listaba, akkor melyik a jo meret...?[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz tordaitibi #60967 üzenetére
Nálam csak ~fél gigányit foglal az a ~60ezer file a ~16ezer könyvtárban. Fél giga (666 MB) az egyáltalán nem sok.. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Korcsii
őstag
válasz tordaitibi #60967 üzenetére
Hogy legyen értelme az SSD-nek, és 10 percig keresse a frissítéseket a rendszer.
Amúgy szerintem az AMD64 inkább a 64 bites dll verziókra utal, mintsem az AMD-re. Az ő 64 bites megoldásukkal terjedt el a 64 bit, ezért sokszor így nevezik.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz Apucy01 #60965 üzenetére
Betűméret "külsős" progival.
Pl.: System Font Size Changer
, Advanced System Font Changer¤ R'n'R ¤
-
tordaitibi
veterán
-
tag
válasz Slavia #59126 üzenetére
Hello,
Win 10 (1703, 15063.332) Education verziom van, minden szuper volt az elmult honapokban, viszont a tegnapi frissites ota (2017-05 Cumulative Update for Windows 10 Version 1703 for x64-based Systems (KB4020102)) nem tudom megnyitni a start menut, Cortanat es az action centert-t.
Neten is talaltam 2 eves forumbejegyzeseket a hibarol, az EventViewer azt irja pl. Cortanara, hogy:
Activation of app Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy!CortanaUI failed with error: The system cannot find the file specified. See the Microsoft-Windows-TWinUI/Operational log for additional information.
Probaltam az sfc /scannow -t, 100%-ig eljut, aztan a powershell parancs is vegigmegy, de ezekkel a hibakkal.
Van erre megoldas, meg egyaltalan miert jott elo most?
[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
Sziasztok!
egészen pontosan ezt keresném [link] ebben a verzióban 15063.332
ahol edig volt ott nem találom az asztalon a képernyő beálitásokban nincs!
valakinek valami ötlet hogy hol keressem? a betüméretet szeretném 9 ről 11 re álitani és félkövérre valamint a
ClearType ot sem találomCsak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Locutus
veterán
válasz Locutus #60644 üzenetére
Na, találtam megoldást a CU hálózati gondokra.
Illetve "workaroundot", legalább amíg a M$ hajlandó kijavítani az elb*szott oprendszerét.A lényeg, hogy el kell venni valahogy a master browser jogot a win10cu gép(ek)től a hálózaton. Ez azonban problémás, mivel általában a legújabb oprendszeres gép kapja meg. Egy eszköz van viszont, ami biztosan magasabb jogosultsággal bír, és ez a router!
Az én esetemben az ASUS AC68 router. Be kell dugni egy pendriveot, majd megosztani a hálózaton (esetemben a router megtette automatikusan). Innentől le kell dobálni a win10cu gépeket a hálózatról (én letiltottam a discoveryt, megosztásokat, majd a hálókártyát is, aztán mindent vissza), majd vissza, és máris a router kapta meg a master browser jogot. Amíg a pendrive benne van, és él az smb share, ez hozza létre a WORKGROUP-ot, és minden eszközről gyönyörűen látható a csatlakoztatott eszközök listája, és hozzáférhető minden megosztás, azok is, amik a win10cu gép(ek)en vannak. Végre a médiajátékos is újra látja a megosztásokat a hálózaton
Ez az eszköz amúgy használható annak megállapítására, hogy melyik eszköz a master browser épp a hálózaton: Scottie's Lanscan
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy valamiért ha telót rádugom a gépre és böngészni szeretnék a belső tárolóján elkezdi betölteni a tartalmát de megakad és nem tudok csinálni semmit. ha meg másolni akarok akkor ezt csinálja és így beragad Másik gépen működik. És kb 1 hónapos a win. [kép]
-
Mukucs
senior tag
Szevasztok!
Miért van ez Win10 alatt, hogy a kis ablakok ilyen homályosak?
Itt pl a Steam felirat "tű éles", de ami az ablakban van, az full homály... Mitől van ez?
[HD Graphics 520, Win10 Pro]
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz half333 #60953 üzenetére
Hogy akarsz win-t telepíteni saját maga alól külső eszköz nélkül? Ha már fenn van a win10, állítsd alaphelyzetbe, olyan lesz mintha most tetted volna fel. Gépház/Frissítés és Biztonság/Helyreállítás
(#60951) Tlog :
Próbáld ki Norton (és egyéb utólag telepített víruskergető/tűzfal) nélkül, be szoktak kavarni ilyenbe. Ha úgy sem jó, akkor más a gond.(#60950) Arni :
Nm.
Ha mindenáron buherálni akarsz...[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
half333
őstag
Üdv! Win7-ről frissitettem fel win10-re,de a 2 rendszer összeakadt,jelenleg nincs pendrive-om,cd lejátszó nincs a laptopba,ugyhogy csak ssd-ről tudok installálni. Fel szeretném tenni szüzen a win10-et,de leáll a telepitő és azt irja ki h a windows 10 telepitése leállt,semmi mást nem ir. Valaki tud megoldást?
-
Aby_2014
aktív tag
válasz King Unique #60862 üzenetére
A linken javasoltakat kipróbáltam, de a CU frissítés óta nincs ilyen lehetőség a letöltések tiltására.
Viszont az update mindenáron a vga kártyámhoz szeretne meghajtót leszedni - pedig a legfrissebb gyári driver van telepítve -, de az update nem kezdi meg a letöltést. 0%-on megáll a folyamat.Hogy lehetne az amd driver letöltését kiiktatni, vagy miért nem tölti a frissítést a rendszer?
Manuálisan leszedtem a legutolsó frissítést tehát a 15063.332 buildal rendelkezem.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Tlog
tag
Sziasztok
Segítség kellene.
A számítógépem bekapcsolás után pár perccel elveszti a kapcsolatot a ruterrel.
Kapcsolt vesztés előtt feldob egy ablakot egy ezredmásodpercre olyan rövid időre, hogy ép hogy érzékelni lehet.
Ezután a Windows 10 újraépíti a kapcsolatot innentől a hiba nem jön elő következő indításig.Először vírusra gondoltam.
A gépen Norton Security fut nem talált semmit mint ahogy a Malwerbytes sem.
Raktam a gépbe egy másik hálózati kártyát a helyzet ugyanaz.
A rutterhez kapcsolódik egy táblagép /wi-fi/ és egy médiajátszó ezeknél nincs hiba.Mi lehet ez, hogy tudnám megszüntetni?
Egyáltalán hol keresem a hibát?
Valakinél már tapasztalt ilyet? -
Armahun
addikt
Az alkotói frissítés telepítése után.
Ver: 1703
Bul: 15063.296TRob1:Köszi, így tettem én is, csak reméltem, hogy van valami turkálós módszer amivel vissza lehet tenni.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
raidx
őstag
válasz tordaitibi #60942 üzenetére
Ide menti a Win a frissítéseket tartalmazó infót. Ha ezt törlöd azok a frissítések örökre beragadnak a rendszerbe akkor is ha később visszavonásra kerülne.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Armahun
addikt
Urak, vissza lehet valahogy tenni a start menü jobb gombos menüjébe a vezérlőpultot?
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
őstag
válasz tordaitibi #60942 üzenetére
[link]Mivel az AMD vezette be a 64 bites processzort, ezért AMD64 a 64 bites oprendszer megkülönböztetése a32 bitestől.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz King Unique #60936 üzenetére
Ebben a WinSxS mappába mi van konkrétan?
Pl. nekem egy Intel mini pc-m van, minden Intel benne (csak a lankártya Realtek), és a WinSxS könyvtárban van kb. 5000 almappa, ebből 4500 neve így kezdődik, hogy AMD64
Nincs szándékomban beletörölgetni, de érdekelne, miket tárol itt a Windows, valamint nálam az AMD teljesen érthetetlen, valamint ez egy 64G belső memóriás mini pc, és itt minden giga hely számít. -
-
Cry0
őstag
skacok
ma akkor újra rakom a wint hátha megszűnik a lemez problémám.más most láttam róla hogy van már ide helyett AHCI hogy tudom megnézni hogy melyikbe van most a rendszer ? illetve érdemes AHCI módba kapcsolni ?
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Apucy01
őstag
válasz King Unique #60933 üzenetére
King köszi
nekem is ezt telepitete most... 15063.332 egyelőre semmi gondom vele csak az hogy az istennek nem találom hol tudom a betüméretet 9 ről 11 álitani és félkövérre. Ahol eddig volt ott nincs ez a beálitási mód
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
King Unique
titán
válasz Ga3rieL #60935 üzenetére
Van mondjuk a topiknak keresője is, meg olyan kulcsszavak, mint pl. lemezkarbantartó, PatchCleaner stb. A WinSxS mappa teljes tartalmát még nem próbáltam törölni, de amúgy nem is szándékozom. Illetve szükségem sincsen rá, mivel én mindig megfelelő tárolókapacitású háttértárat teszek a Windows alá és a rendszerpartíció méretét sem centizem ki...
Egyébként amire gondolsz, az vsz ezen cikk alapján a lemezkarbantartó törlési funkciójának kibővítése. Tehát ez nem a manuális "beletörlést" jelenti és ezt egyébként a 8.1/10 már rég tudja...
Továbbá még ezt tudnám hozzáfűzni...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Apucy01 #60931 üzenetére
Ezt magad is meg tudod nézni, ha letöltöd a programot és rámész a részletekre. Ami egyébként továbbra is a 10.0.15063.0, vagyis a 15063.0 build = 1703 verzió = Redstone 2. A legújabb stabil verzió pedig elvileg a 15063.332.
(#60932) rostiron:
A MCT-vel leszedett ISO használható Home / Pro / Education kiadás telepítéséhez is.[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Sziasztok
A Media Creation Tool -ba ha kiválasztom a win10-et az a home verzió ??
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Apucy01
őstag
Sziasztok
Most a MCT melyik verziót szedi le az ms től?
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Ga3rieL
senior tag
Hali. Úgy tudom,hallottam,láttam és olvastam,hogy a WinSxS mappa tartalmát már lehet törölni nyugodtan 1 bizonyos frissítés után a Windows7 mindegyik rendszerében. Na és ez, be lett iktatva már eme W 10-nél is?
[ Szerkesztve ]
-
Cry0
őstag
sziasztok!
valaki tud adni arra valmai tanácsot ha megy a torrent akkor a lemez használat miért 100%-ék? win 7 nél sose volt ilyen problémám 8 tól kezdődött és azóta szinte a gépet se tudom használni olyan lassú[ Szerkesztve ]
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Aby_2014
aktív tag
válasz ssgt1981 #60918 üzenetére
Én még régen évekkel ezelőtt futottam be hasonló hibába, akkor a megoldást az jelentette, hogy csökkentett módban indítottam a rendszert és így sikerült eltüntetnem az állományt.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
ssgt1981
senior tag
Az ilyen karaktereket tartalmazó fájlt, hogy tudom törölni? Próbáltam csökkentett módban is, de úgy sem engedte a törlést. Az üzenet ellenére a fájl az asztalon van.
[/ L][ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz DrDobos #60912 üzenetére
Szerintem nem jó ötlet, én nem bolygatnám. A Windows se szereti igazán, és azok java része nem szemét, hanem különböző beállítások. Ha annyira óvni akarod az SSD-t (amit nem kell, felesleges), akkor a különböző temp (átmeneti) mappákat (rendszer, windows, alkalmazások), böngésző cache-t, letöltési mappát, stb., amikben úgymond a "szemetek" vannak könnyű szerrel átirányíthatod másik meghajtóra és ezt a Windows is jól tűri. Ezzel valamennyit visszalassul a géped azzal számolj.
Persze mindent meglehet oldani ha kitartóan keresel, de épp valamelyik nap olvastam arról, hogy a user fájlok áthelyezését az alkatói frissítéssel tovább nehezítette a Microsoft. Valamilyen funkciót valahonnan kigyilkolt ami eddig elérhető volt (a részletek nem érdekeltek).
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Friss windows10-et telepítettem merevlemez csere miatt.
Team Speak3 és Blizzard app-ban sem működnek beállított gyors billentyűk, ha tálcára rakom az aktuális játékot akkor működik, a "játékban" viszont nem. (pl mikrofon némítása) Eddig nekem természetes volt hogy ezek működtek.
Hol tudnám vissza kapcsolni hogy ezek működjenek? -
VGYke
addikt
válasz King Unique #60856 üzenetére
quailstorm, King Unique köszönöm!
Nincs ilyenben tapasztalatom, de valami rémlik, hogy bizonyos billentyű kombinációra előjön a win(8) + Dell programok (driverek + f@szságok) újratelepítés nulláról.
Van Win10 USB telepítőm.
Ha legyalulom a háttértárat, felteszem a jelenlegi win10pro-t, meg a Dell honlapján közzétett driver + 1-2 Dell programot (néhányról azt sem tudom mit csinál, egyiknek pl. figyelni kellene a driver frissétéseket, de nem tudom figyeli e?), akkor ugye nagy bajt nem csinálok?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Arra van lehetőség, hogy a rendszermeghajtóm egy ssd, ugyanakkor mindent a nagyobb kapacitású HDD-re akarok menteni, ezáltal szeretném, ha a Userek is ezen lennének és ide "szemetelnének". Megoldható ez valahogy?
Samsung Galaxy A55 5G
-
addikt
válasz rgeorge #60909 üzenetére
Üdv!
"Két korlátozás van: az ingyenesen frissítétett Windows 10 OEM lesz függetlenül a WIndows 7-től" Ez mégis hogy? Nálam is egy Win 7-ről frissített 10-es rendszer van a gépen, és most az ellenőrző parancsot lefuttatva "Retail" verziót ír, és nem OEM-et. Megjegyzem, a Win 7-et anno dobozos, retail verzióként vettem, és a Win 7 alatt 3 alaplap csere is volt( 2 Intel + 1 AMD), és mindig simán ment az aktiválás az újratelepítések után."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Viktor77
titán
válasz Occon adom #60904 üzenetére
Keresőbe "billentyűzet", utolsó elötti, Nyelvi és billentyűzetes beállítások..., alul a Kapcsolód beállításoknál "További...", jobboldalt nyelvnél "Beviteli módszer....", megint egész jobboldalt "Beállítások", majd "Beviteli mód hozzáadása".
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
rgeorge
addikt
válasz DarkFater #60903 üzenetére
Ha legális Windows 7-ről frissítettél Windows 10-re, attól még nem veszett el a Windows 7 licenszed. Két korlátozás van: az ingyenesen frissítétett Windows 10 OEM lesz függetlenül a WIndows 7-től, illetve hogy két rendszer közül egyszerre csak lehet aktiválva.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Clemi
veterán
Hálózati kérdés és nem tudom mekkora baromság, de hátha valaki tud magyarázatot.
Adott a hálózatban 3 gép, mindhármon W10 ebből csak az egyiken van még a CU.
A hálózaton egy munkacsoportban vannak és a nevek Név1-W10, Név2-W10Home, Név3-W10HomeAz volt a gond, hogy a gépek nem látták egymást. Konkrétan a Név1-W10 nem látta csak az egyik W10Home végződésű gépet. Direktben beírva a böngészőbe a \\Név2-W10Home\mappa nevet csatlakozott és belépett, de az intézőben a hálózat részen nem látszott a gép. Amint megváltoztattam a Név2-W10Home nevet, Név2-W10 névre, máris megjelent a felsorolásban a név.
Létezik, hogy a nevekben szereplő W10Home szöveg okozott név ütközést, annak ellenére, hogy a név eleje, vagyis a W10 előtti szöveg különbözik? Vagy csak a kötőjel utáni nevet figyeli a rendszer? De így meg két gép van aminek ugyanaz a vége vagyis Név1-W10 és Név2-W10, de így meg mindhárom gép listázza a hálózat minden online tagját.
Tudom ez kicsit bonyolultan hangzik, de én is megőrültem már, hogy miért nem listázza az egyik gép csak az egyiket a másik kettő közül.
-
Occon adom
aktív tag
Kérdés
Sajnos telepítésnél a 101 karakteres billentyű telepítésre nyomtam, és a "0" helyén az "Í" van.
kérdés lehet a 101 gombos billentyűt törölni?második, letiltottam az Nvidia csippet, a Defender azóta hibaként csesztet.
lehet ezen átlépni, vagy állandóan sárgán villog ezentúl a gombja?
VV Köszi! -
DarkFater
tag
válasz DarkFater #60901 üzenetére
Ja igen.
Fontos infó azoknak akik variálni szeretnének.
Hivatalosan már nem lehet win10-re upgradelni. Nemhivatalosan meg gyönyörűen megy.
Másik irányban is ez a helyzet. Hivatalosan már nem lehet win10-ről lefele downgradelni. Különösen akkor nem ha clean installt csináltál és nem upgradeltél.
Gyakorlatilag meg "Nemhivatalosan" gond nélkül megy.
Megkérdeztem MS ügyfélszolgálatot, azt mondták, hogy ha valakinek komoly gondjai vannak win10 alatt ami persze "hivatalosan nincs" hiszen senki nem panaszkodik az ügyfélszolgálaton a windows 10-re, csupa probléma mentes, elégedett felhasználó van körülöttünk.
Szóval ha valakinek mégis..... akkor nem fogják keresztre feszíteni ha visszalép az eredeti verzióra.
Nekem most azt mondja a gépem, hogy a legál win 7 pro ami volt win10 előtt az még mindig legál.
Ugyanakkor van egy olyan megjegyzés is valahol, hogy "Az Ön gépe elő van jegyezve win 10 -re"Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
DarkFater
tag
Na srácok akasztják a hóhért.
Ma reggel megint meghülyült a win10-em. Ezúttal a hálózatkezelés őrült meg. Mindaddig láttam a cégnél a hálózati meghajtókat, amíg meg nem nyitottam egy fájlt, akkor elszállt az egész hálózatkezelés. Teljes géplefagyás, majd hibaüzenetek, meghajtók és szerver elérhetetetlenek.
Megpingettem szervert rögtön Timeout lett. Szenvedtem vele 2 órát, hogy megjavítsam, de semmi.
Mérgemben beváltottam fenyegetésemet és ma délben 10 hónap win10 után visszamentem win 7-re.
Hááát működik, működik.... de olyan fura gagyi érzés a win10 után
Most az a legfőbb kérdés, hogy minden működik-e majd csont nélkül 7 alatt mint régen.Nagy volt a pofám, úgyhogy most nagyon kíváncsi vagyok, hogy így a csilivili win10 után nem vágyom-e mégis majd vissza win10-re.
Aztán legfeljebb hamut szórok a fejemre és megkövetem Storm kollégát.
Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest