-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #141393 üzenetére
Szia milyen vírusvédelem van a gépeden? Az egered milyen valami általános vagy spéci egér akár saját driver-rel?
-
Zoz
őstag
válasz
apszi #141396 üzenetére
Nem jár adatvesztéssel:
"Megoldás: Adja hozzá a lemezt a számítógép rendszerkonfigurációjához, így hozzá tud férni a lemezen található adatokhoz. Importálja az idegen lemezt (kattintson a jobb gombbal a lemezre, majd kattintson az Idegen lemezek importálása parancsra), ezzel a lemez hozzáadódik a számítógép rendszerkonfigurációjához. A lemez importálását követően az idegen lemezen található valamennyi létező kötet láthatóvá és elérhetővé válik." -
apszi
őstag
válasz
King Unique #141392 üzenetére
Szia! Teljesen igazad van, bocsánat a duplikált megnyilvánulásért, nem tudtam mennyire aktív a masik topik, így gondoltam inkább ide (is) írok.
De, hogy a részletekbe menő kérdéseidre is válaszoljak, a fájlkezelőben nem látszik, és a lemezkezelőben is csak meghajtóbetűjel nélkül, "dinamikus, idegen" meghajtóként van jelen, partíciókat nem mutat (van rajta 2db, adatokkal). A meghajtó NTFS formátumú, másik rendszer nincs (korábban volt, de már régebben törölve lett). Mit szúrtam el? -
SunMount3r
nagyúr
Task Manager-ben megfigyeltem, hogy amikor mozgatom az egeret, hírtelen nagyon megugrik a CPU terhelés. A netes is van erre egy csomó panasz, de megoldást még nem találtam köztük.
Valaki itt tudná mivel lehet a gond?
-
King Unique
titán
válasz
apszi #141391 üzenetére
Pontosan mit is jelent ez a "nem látom a másik meghajtó (HDD) MBR-es partícióit", fájlkezelőben megjelenik de nem lehet megnyitni NTFS hozzáférési engedély probléma miatt, vagy nem jelenik meg és helytelen módon a lemezkezelő helyett csak és kizárólag a fájlkezelőben nézted, lemezkezelőben van a megtekinteni kívánt partíció(k)nak meghajtóbetűjele, apropó milyen fájlrendszer (NTFS vagy egyéb?) is van azon a HDD-n, az a HDD csak adatlemez vagy rendszerlemez és azon is Windows van?
Egyébként nem, nyilván nem MBR/GPT függvénye, mármint az UEFI/GPT séma szerint telepített Windows 10 nyilván kezeli, olvassa és írja az MBR séma szerint inicializált + particionált HDD/SSD meghajtót is, ahogyan fordítva szintén igaz. -
apszi
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy egy frissen GPT-re telepített rendszerrel (Win10 SSD), nem látom a másik meghajtó (HDD) MBR-es partícióit? Van erre valami olyan megoldás, hogy ne keljen törölni a lemez tartalmát? Előre is köszönöm!!! -
Hali,
Arra rájöttem, hogyan lehet egy alkalmazásnál beállítani, hogy melyik hangeszközt használja. De miért nem jegyzi meg? Minden egyes indításnál be kell állítani? Mert akkor nem sok értelme van.
Esetleg más program, amivel meg lehet oldani? Konkrétan a Netflix alkalmazásról van szó.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #141384 üzenetére
Eltettem, jól jöhet. Köszi.
-
Kowi84
aktív tag
válasz
King Unique #141386 üzenetére
Így van, pont ez probléma, hogy az eszközöknél ott van, de az aktiválásnál nem jelenik meg a listában, és így kiválasztani se lehet.
-
King Unique
titán
válasz
RoliHero #141383 üzenetére
Értelemszerűen úgy értetendő, hogy a BIOS/MBR és UEFI/GPT telepítési módtól - nem derült ki melyik szerint lett - függően mind megvannak-e a szükséges partíciók a céllemezen és nem-e került esetleg valamelyik másik fizikai lemezre. Ahol ez a 2 partíció volt és az egyik törölve lett állítás nem igazán értelmezhető az előbbi vonatkozásában, pláne hogy normál esetben telepítési módtól függően ugye 3 db és 4 db rendszerpartíciónak kell lenni a C-vel (Windows) együtt...
-
King Unique
titán
válasz
Kowi84 #141385 üzenetére
Ahogyan az, hogy az eszközöknél megjelenik a másik PC is és akkor elvileg ki kellene tudni választani azt is az aktiválásnál.
Az itt korábban leírtak alapján Windows 7-ről váltottál ingyenesen Windows 10-re, ahol a termékkulcs megadásánál a Windows 7 termékkulcsa is jó, amit ugye normál esetben ismerni kellene ha gyárilag Windows 7-tel előtelepített az asztali PC / laptop és rajta van az azon lévő matricán vagy külön lett megvásárolva a termékkulcs, máskülönben nem világos hogyan lett az legálisan aktiválva és használva. -
Kowi84
aktív tag
válasz
King Unique #141382 üzenetére
A "linkelt útmutató" hardware csere utáni újra aktiválás részénél konkrétan a 8. pontnál van nálam a baj. Nem jelenik meg az az eszköz a listában amit ki szeretnék választani, és a leírással ellentétben nálam nincs olyan lehetőség, hogy ha nem találom a listában akkor válasszak az egyéb eszközök közül. Ez látszik is a #141371 számú hozzászólásomban linkelt képeken.
Újraindítás sem segít, volt már számtalanszor.
Termékkulcsom nincs, úgyhogy az sem opció... -
Hálózati nyomtatás témában talán segít pár versenyzőnek.
Amivel Én szoktam találkozni, az a 0x0000011B hibakód, és ez az a hiba, ami egyértelműen a W10/11 egyik frissítésének tudható be, nevezetesen a KB5005565 névre hallgatónak.
Ezt a frissítést korábban el lehetett távolítani, de azóta egy összesítő frissítés kapcsán már nem lehet, mivel nem önállóan települ.
Most direkt egy szűz telepítésű kliens laposon próbáltam életet lehelni a hálózati nyomtatásba, csak a megoldás kedvéért, de ez a megoldás biztosan, csak a fentebb is említett 0x0000011B hibakód esetén működik.(Ettől függetlenül más hibakód esetén is tehettek a megoldással egy próbát, fene se tudja, lehet, hogy több hibakód esetén is jó lesz)Kliens gép látja mindkét, a Hoszt gépen megosztott nyomtatót, de csatlakozáskor ugyanazt a hibát dobja egyik és a másik nyomtató esetén is. A megoldás egy BAT file futtatása.
Hozzatok létre egy üres Szöveges dokumentumot (text fájl másképp), majd másoljátok bele az alábbi kódot, mentsétek el tetszőleges névvel, de BAT kiterjesztéssel (pl. FIX_sharedprinting.bat) és ADMIN joggal futtassátok le mind a kliens gépe(ke)n, mind a Hoszton.@ echo off
cls
REG ADD HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Print /f /v RpcAuthnLevelPrivacyEnabled /t REG_DWORD /d 0
net stop spooler
net start spooler
pauseEzt követően már eltűnik a hiba, csatlakozáskor már keresi a driver-t és letölti és telepíti azt.
A nyomtatók a "helyükre" kerülnek és mehet a hálózati nyomtatás.
-
RoliHero
tag
válasz
King Unique #141380 üzenetére
Szerintem megvan mit rontottam el.
Amikor telepítettem a Windows 10-et akkor 2 partíció volt az ssd-n. Körülbelül 1 hónapja töröltem azt a partíciót amin nem a rendszer volt.Ez gondot okozhat ha jól értelmezem?
-
King Unique
titán
válasz
Kowi84 #141381 üzenetére
Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc esetén a korábban linkelt útmutató alapján kellene megoldani az újraaktiválást, ahol volt olyan eset, akinél egy Windows restart kellett és utána már működött.
Nem zsákutca az, csak azt is megfelelőn kellene alkalmazni, lásd pl. ezen leírást mi is az a telepítési azonosító és hogyan lehet megnézni.
+ Ha megvan ez eredeti (nem az általános) termékkulcs, akkor következő lehetőség az aktiválásnál azt megadni, lásd más esetét. -
Kowi84
aktív tag
válasz
King Unique #141373 üzenetére
Hát nem tudom... Akkor biztos én vagyok a debil, de nem találom a problémámra a megoldást a leírások és a linkek között, hiába "alkalmazom" őket.
Konkrétan ennyi szerepel a linkeken az én problémámra vonatkozóan, hogy:
"Ha a találatok között nem látja az épp használt eszközt, győződjön meg róla, hogy valóban az eszköz Windows 10-es digitális licencéhez társított Microsoft-fiókkal jelentkezett be."
Igen, meggyőződtem róla, valóban azzal a fiókkal jelentkeztem be. Ha akartam volna se tudtam volna másikkal bejelentkezni, mert csak ez az 1 fiókom van...A telefonos aktiválás is zsákutca, mert amikor kéri, hogy pötyögjem be a "telepítési azonosítót" akkor ott elakadok, mert nem találok ilyet sehol sem.
-
King Unique
titán
válasz
RoliHero #141379 üzenetére
Itt nem a mikor, hanem a hogyan volt a kérdés, milyen bootolás mód szerint lett telepítve a Windows 10 és minden szükséges partíció a céllemezen van-e, vagy esetleg több lemezre került mint a linkelt példánál, ha az utóbbi akkor az a másik fizikai meghajtó most el lett-e távolítva, stb.
Ha nem az előbbi a gond, akkor meg lásd a linkelt leírásban lévő javaslatokat. -
RoliHero
tag
válasz
King Unique #141378 üzenetére
Köszi a linket!
Kb 2 éve telepítettem, azóta semmi baj nem volt.
-
King Unique
titán
válasz
RoliHero #141377 üzenetére
How to Fix Error Code 0xc0000225 in Windows 10
"Egy szükséges eszköz nincs csatlakoztatva, vagy nem érhető el"
Ilyen hibaüzenet miért is van, talán sikerült user error okán nem megfelelően telepíteni a Windows 10-et, majd utólag eltávolítani azt a fizikai meghajtót amin a bootoláshoz szükséges partíció(k), fájlok vannak és azért nem bootol utána (példa)?
-
RoliHero
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek!
Indításkor ezt a hibát adja:
F1, F8-ra nem reagál.
Ha nem ez a hiba jön be akkor egyből bedob a biosba, ott F10 és ismét biosba vissza.Pár nappal ezelőtt is csinálta már de akkor 1-2 újraindítás után bement végül a windowsba.
Eredeti a windows.Valaki tud megoldást? Vagy újra kell telepíteni?
-
King Unique
titán
válasz
Sanyi52 #141362 üzenetére
Mivel a digitális licenc lényege többek között pont az, hogy ugyanazon hardverkonfiguráción belül az ahhoz kapcsolt Windows 10-kiadás (Home/Pro/egyéb) pl. egy újratelepítésnél (Is) automatikusan aktiválódik és nem kell a termékkulcsot újra megadni, ezért logikusan adja magát a válasz, hogy ha ugyanolyan kiadás van telepítve a 2 PC-n, akkor nyilván automatikusan beaktiválódik majd a működő PC-ről átklónozott Windows 10 is.
Aztán az már más dolog, hogy be is bootol-e a másik hardverkörnyezetben, de ha előtte a szükséges előkészületek is megtörténtek, akkor az is működhet, vagy van amikor anélkül is (példa), de persze az alap dolgoknak (pl. IDE/AHCI, CSM/UEFI) nyilván az utóbbi esetben is stimmelni kell. -
bigrock
addikt
Sziasztok,
a WIn10-re hálístennek kijött egy olyan frissítés, ami azt eredményezi, hogy a Lenovo X270-es laptopom újraindításkor belefagy a boot logo-ba. Amennyiben leállítom a gépet és úraindítom, akkor simán beindul. Egyértelműen a WIFI kártya driver okozza, mert ha a bios-ban, vagy akár az eszközkezelőben letiltom, akkos simán újraindul a rendszer. Legfrisebb gyári Win10pro,
driverek, stb, stb.. Utána gugliztam, egy régebbi driver lenne a megoldás, de semmi módon nem tudom az új drivert lecserélni a régire. Tudtok erre valami megoldást ?
Köszi! -
King Unique
titán
válasz
adika4444 #141368 üzenetére
Ez sem újdonság itt, erről is volt szó egy másik esetnél, meg hogy ilyenkor vagy a PC gyártójától letöltött IRST drivert kell betallózni a telepítésnél, vagy az Intel Optane / VMD Controller funkciót kikapcsolni BIOS/UEFI szinten, amit a időközben megtalált leírás is szemléltet...
-
Kowi84
aktív tag
válasz
King Unique #141351 üzenetére
Közben megy az erőlködés a részemről rendesen...
Sikerült újra felvennem a régi eszközt, de az új gépemre nem tudom átköltöztetni a licenc-t, pedig ugyan azzal a fiókkal vagyok bejelentkezve az új gépen is. Itt vagyok elakadva, ez a régi laptopom, és itt nem látom az asztali gépet:
Pedig az eszközök között már ott van mindkettő:
-
adika4444
addikt
Hali!
Szükségem lenne némi segítségre.
Az alany egy frissen vásárolt ASUS Zenbook 13 laptop, Windows 10 Home-vel. Szét szeretné particionálni a gazdája, így annak rendje és módja szerint MCT-vel kiírta a telepítőt, bedugta a gépbe, viszont itt előjöttek a problémák.
Konkrétan a diskpart nem látja az SSD-t, így nem sikerül rátelepíteni a rendszert. A bebootolás rendben van, mert előretelepített rajta a win, de a telepítő nem látja. Kibukott, hogy gyárilag BitLocker védi, ezt feloldottuk, és még így sem látja.
Mit lehetne tenni, hogy rá tudjuk telepíteni a Win10-et? soha nem láttam még ilyet, pedig pár gép átment a kezem alatt. Itt nehezítő tényező, hogy nincs előttem a laptop
-
Zoz
őstag
válasz
StLui #141364 üzenetére
Betolod az alaplaphoz kapott driver lemezt és felrakod arról.
Vagy letöltöd az Asrock oldaláról.
Minden Windowsnál eljön az a idő, hogy az újabban gyártott hardverek már nincsenek benne az alap telepítőben. -
Csupingo
veterán
válasz
StLui #141364 üzenetére
Esetleg próbáld feltenni az alaplap oldaláról a hálókártya drivert.
-
StLui
veterán
Ha máshol kellene kérdeznem kérlek irányítsak tovább:
Win 10 friis telepítés, új gép, hiába kötöm rá a vezetékes netet, marad a kék képernyőn a felirat, hogy Kapcsolódjon egy hálózathoz, semmilyen más lehetőség nincs a képernyőn, csak a "nincs internetem", arra nyomok akkor vagy korlátozottan telepítek, vagy Csatlakozás, de akkor tulajdonképpen visszaugrik a "Kapcsolódjon egy hálózathoz" oldalra. Továbbmegyek a korlátozott telepítéssel, és végül ezsközkezelőben azt látom, hogy az ethernet dolgai felkiáltójelesek, viszont ilyet nem tudom melyik win verziónál kellett utoljára külön telepítenem, már nem is tudom honnan kéne. Win 7 óta talán ezek már mindíg automatikusan települtek. Gondolom most is elszúrok csak valamit de nem tudom mit
ASROCK B560M Pro4 az alaplap, win 10 természetes az MS oldaláról, most már magyar változat -
Sanyi52
tag
Van kettő asztali gépem, mindkettőnél a kulcs digitális licensszel MS fiókhoz kapcsolva. Az egyik gép HDD-je tönkrement, vettem helyette újat. Azt tervezem, hogy a működő gép WIN 10-es HDD-jét klónozom az új HDD-re, majd a klónozott HDD-vel indítom a másik gépet és a rendszer felállása után a termékkulcsot annak a gépnek a kulcsára módosítom. Így gyorsabb a folyamat és nem kell a sok segédprogramot újra telepítenem.
Működik a dolog ugye? -
-
Kowi84
aktív tag
válasz
King Unique #141351 üzenetére
Igen, az lenne a cél, hogy a az új asztali gépemen aktiváljam. Jelenleg a régebbi laptomon fut az aktivált windows.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Tudom, hogy hogyan kell aktiválni hardverváltozás után, csináltam már korábban is, ez lenne most a 3. gép amire át akarom rakni. Csak mikor kiválasztom a hibaelhárítást, utána meg a hardverváltozást, akkor az az üzenet fogad, hogy "nem találtunk olyan eszközt amin a windowst korábban már aktiválták volna" (mert balfék módon eltávolítottam az eszközök közül...)
Újra felvenni meg valamiért nem tudom, mert csak xbox-ot, surface-t stb. (csak microsoft terméket) enged hozzáadni... -
seger
addikt
válasz
hhgygy #141356 üzenetére
Akkor gondolom azt is tudod, hogy eddig a hibáig az egyszerű hálózati nyomtatás telepítése el sem jut. Viszont LPD nyomtatás szolgáltatással megoldható. Kb 1 éve amióta elcseszték így használom kb. 40 helyen.
Most viszont az egyik helyen ez fogad. De úgy tűnik local port megoldja. -
Spec
őstag
válasz
King Unique #141350 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ha jól értem, az OEM licenc elvileg átvihető új gépre, de a MS központi szerverén akkor is hozzá fog kötődni az eredeti alaplaphoz hardver ID alapján, és ha azon valaki újra próbálja telepíteni a Win 10-et, akkor automatikusan be fogja aktiválni azzal a licenc kulccsal.
Vagyis ha mondjuk eladnám a régi konfigot, akkor hiába választom le a fiókomról az OEM licencet, az alaplaphoz akkor is kötődni fog, és ha felhasználom az új gépen, akkor a későbbiekben ebből probléma lehet.
Ez alapján akkor jobban járok, ha "adom a géphez" a régi OEM licencet, ha már amúgy is kötődött hozzá, és az új gépre veszek egy másikat. -
tylerddd
veterán
Üdv! Saját laptopon Win10 alatt Microsoft fiókkal vagyok bejelentkezve, ez még egy régi hotmail.hu-s cím, eddig sehol nem volt gond vele. Az Office365-öt viszont egy sulid.hu-s címmel használom, intézményi regisztrációval.
Ma reggel gondoltam átállítom a PIN-t, amit a bejelentkezéskor használok a gépen. Működik. Ugyanakkor amikor át szeretném állítani, ez fogad. Nem értem ez honnan jön? Ilyen szervezeti marhaságot a munkahelyi gépeken láttam eddig. Amikor a helyesbítésre nyomok, a sulid.hu-s címet adja be. Én itt a másik fiókot adok meg lehetőséget választom, de ott a hotmail-t nem fogadja el, keressem a rendszergazdát... Ez most így reggelre pont hiányzott egy egyébként szépen induló napon. Mi a franc ez? A gépházban a hozzáférés munkahelyi vagy iskolai rendszerhez ott van ez a sulid fiók, de ha leválasztom, akkor az Office365 nem fog menni?!
Köszönöm!
-
-
gyulank
addikt
Azt hogy lehetne beállítani, hogy mondjuk nagy ikonok legyenek, és név sorrendben? Mármint az egész meghajtón anélkül, hogy minden mappában külön állítom?
-
-
King Unique
titán
válasz
Kowi84 #141348 üzenetére
Hát például értelemszerűen újra hozzáadni, elindítani azt a PC-t és azzal a Microsoft-fiókkal bejelentkezni, ami után automatikusan ahhoz kapcsolódik a digitális licenc, stb.
Ha az újraaktiválás a cél másik PC-n, akkor az meg ugye pont nemrég lett linkelve, hogy megoldható máshogyan is és nem létszükséglet a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc, maga a digitális licenc a hardverazonosító alapján eleve megmarad annál a PC-nél és nyilván helyi fióknál is lehet digitális licenc, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest