Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tordaitibi
veterán
válasz Forgo74 #142897 üzenetére
Ha hardverhiba akkor biztosan nem lehet szoftveresen megoldani.
Pl. ha a kameramodul meghalt es a led a tápfeszultseg megjelenesekor vilagit mert a ledet kapcsolo felvezeto, fet vagy barmi zarlatos, vagy a mudul hibaja miatt folyamatos be jelet kap, azt csak a modul kihuzasaval lehet megszuntetni.
Szet kell szedni a gepet es lehuzni a csatlakozot. -
Forgo74
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Eredeti Windows 10pro a rendszer, naprakész frissítéssel, frissen telepítve.Egy Lenovo X1 tableten a hátsó kamera LED fénye bekapcsolt valamilyen hiba miatt és nem lehet kikapcsolni. Valószínűleg egy hardver hiba miatt, a kamerát nem ismeri fel a rendszer. Driverek telepítve, frissítve.
Le lehet valahogy tiltani a LED-et parancssorból, vagy valamilyen szerviz menüből?
Garancia nincs, javításra 50 ezret mondtak, nyilván az tárgytalan. Windows újratelepítés után is, a hiba ugyanaz. Amint bekapcsol a gép, a LED világítani kezd.
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Bacusuz #142895 üzenetére
Nekem valami olyasmi rémlik, ha a biosban be van kapcsolva a fast boot, akkor az usb portok csak később kapcsolnak be. Az op rendszer betöltésekor:
What is fast boot in BIOS?
Fast Boot is a feature in BIOS that reduces your computer boot time. If Fast Boot is enabled: Boot from Network, Optical, and Removable Devices are disabled. Video and USB devices (keyboard, mouse, drives) won’t be available until the operating system loads.
Source: https://frameboxxindore.com/other/should-i-turn-on-fast-boot-in-bios.htmlNem biztos, hogy konkrétan nálad is ez vonatkozik rá, de van valami csoda gyorsító funkció a biosban, ami miatt egy darabig inaktívak az usb-s eszközök.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Bacusuz
addikt
sziasztok
van egy msi z97 lapom, és azzal küzdök, hogy ha speciális rendszerindítással indítom el a win10-et akkor nem ismeri fel a billentyűzetet, hogy kiválasszam a csökkentett módban való indulást. nem reagál a gombokra
alaplap beállítás lehet ez szerintetek?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
prolad
addikt
válasz King Unique #142893 üzenetére
Igen, az aktiváció megvan és a gépházban nem lát másik fiókot,nincs munkahelyi vagy iskolai fiók sem.
Ez az ablak, ahol választhatsz személyes és szeevezeti fiók között, nem jött fel a telepítésnél. Eljutott addig, hogy csatlakozzak egy hálózatra. Utána kiírta, hogy folyamatban vannak hálózati beállítások, aztán újraindult. Ezután megint kellett egy hálózatra csatlakoznom, majd egyből a feldobta azt a Fiók képernyőt. -
King Unique
titán
válasz prolad #142892 üzenetére
Ha a telepítésnél személyes helyett szervezeti használat lett beállítva, akkor annyira nem meglepő.
Egyébként aktiválva van a Windows 10 (Home/Pro/egyéb?), illetve helyi fiókkal történő telepítésnél automatikusan aktiválódott digitális licenccel? Ha igen, akkor nincs gond, ellenben ha nem és szervezeti aktiválás szükséges, akkor az már problémásabb lehet. -
prolad
addikt
-
félisten
válasz prolad #142887 üzenetére
Ha Växjö (Svéd) város önkormányzatától(egyéb szervezettől) van a gép, akkor szervezeti aktiválással kell érvényesíteni ill. az MS fiókban is ehhez van regisztrálva.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
plömplöm
őstag
válasz prolad #142887 üzenetére
nem svéd feliratozású a billentyűzet?
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
prolad
addikt
válasz King Unique #142886 üzenetére
A telepítéssel nincs semmi problémám, de mi a fene az a Växjö kommun?
Valami fordításos bug? Felhúztam már a win 10-et párszor ebből a képfájlból de ezzel még pont nem találkoztam. -
King Unique
titán
válasz prolad #142885 üzenetére
Ha telepítéskor jelenik meg és Microsoft-fiók helyett helyi fiók használata a cél, akkor lásd az alábbiakat:
• How To Setup Windows 10 Without a Microsoft Account
• How to set up Windows 10 with local accountVagy b. opció követni a képernyőn lévő instrukciókat.
Ha telepítés után jelenik meg, akkor lásd az alábbiakat:
• How to Turn On or Off Tips, Tricks, and Suggestions Notifications about Windows 10
• How to Turn On or Off Get even more out of Windows Suggestions in Windows 10Vagy b. opció követni a képernyőn lévő instrukciókat.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Voice24 #142872 üzenetére
Persze hogy inaktív a partíció kiterjesztése, ha nem közvetlenül a C mellett illetve után helyezkedik el a hozzáadni kívánt nem lefoglalt terület - csak azt tud hozzáadni a lemezkezelő, amihez előtte törölni kell a partíciót - , meg ha a C után ott a WinRE partíció, ez esetben nem fog menni a lemezkezelővel és mindenképpen 3rd party particionáló programra lesz szükség (példa), ami már többször le lett magyarázva itt (példa) és nem újdonság.
(#142876) Doky586:
Ezt pont nem lehet megoldani a lemezkezelővel a C után lévő WinRE partíció miatt, max. ha törölve van a WinRE, de azt meg normál esetben nyilván nem kellene, csak emiatt meg pláne nem.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Nem mert a 3. szabad terület a D UTÁN jön létre és így értelemszerűen nem csapható hozzá a C-hez mert a kettő között van
a lecsökkentett D.
Külső szoftverrel én még ilyet nem próbáltam de mint többen írták lehetséges. Házon belüli megoldás ha nincs használva a D hogy törlöd, majd a C-t így már meg lehet növelni. Ezt is csak akkor ha nincs még közöttük a helyreállítási partíció.
Nálam pl. nem lehet.
-
félisten
válasz GEPESZ66 #142878 üzenetére
Nem. Az AOMEI Partition Assistant Standard (Freeware) tud magyarul.
A Merge Partitions (Partíciók összeillesztése) funkcióval egy lépésben összevonhatóak/egyesíthetők a partíciók, adatvesztés nélkül (nem bántja az adatokat a partíciókon). Ettől függetlenül a pótolhatatlan adatokról javasolt mentést készíteni.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Zoz
őstag
A beépített helyett egy normális partíció kezelő programot használj.
pl: MiniTool Partition Wizard Free -
ZavaBalazs
őstag
válasz King Unique #142828 üzenetére
köszönöm, megpróbálkozom vele.
Doky586: sistergés nem volt szerencsére.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Voice24
őstag
Hali!
Segítséget kérnék partíció növeléséhez, kiterjesztéséhez. Van egy SSD a gépben, amin két partíció található, egyforma elosztásban, értelemszerűen a C-n fut a rendszer. A D viszont nincs kihasználva, ezért úgy gondoltam, annak nem használt méretéből lecsippentek, és hozzácsapom a C-hez, ami többször közelít a teli állapothoz. Odáig eljutottam, hogy a D-t zsugorítottam, így most van egy "nem foglalt" jelzésű 18 gigás darabom. De a C-n hiába nyomom a jobb gombot, a felugró lehetőségek közül a kötet bővítése szürke, azaz nem választható. Ha a 18 gigás részt betűjellel látom el mint egyszerű kötet, akkor sem él a bővítési lehetőség a C-nél. Mit és hogyan kellene csinálnom? -
kekedi
senior tag
Sziasztok!
Be lehet állítani (laptopon), hogy a Mobil elérési pont automatikusan elinduljon windows indulásánál. Sokat kerestem a témával kapcsolatban, semmi sem jött be.
Köszönöm!
-
félisten
válasz Viktoár #142869 üzenetére
Az is lehet, hogy egy Windows frissítés állította el a dolgokat, pl. nem ritka, hogy chipset- vagy LAn kártya frissítéskor a hálózat típusát visszaállítja nyilvánosra.
Elsőre ezt ellenőrizd, aztán meg kb. mindenen végigmenni, valóban meg van osztva a mappa, biztosan MINDENKI számára van megosztva, biztosan nincs jelszóval védve a megosztás stb stb.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Adott két gép, mindkettőn Win10. Legyen "A" és "B". Eddig működött a két gép közötti helyi hálózaton a mappa megosztás, de most az "A" gépről nem látni semmit, még a saját megosztását sem. "B" gépről látszódnak az a "A" gép mappái is, de amikor rákattintok azt írja hogy hozzáférés megtagadva. Belépni nem lehet a mappákba csak csippan a gép, viszont az alap Users mappába be lehet lépni. "A" gépen semmi nem látszik, még a Users mappa sem amibe érdekes módon "B" gépről be is lehet lépni.
Ebből arra következtetek hogy az "A" gépen történt valami, de hogy merre induljak el vagy mit tudok csinálni arról fogalmam sincs. Állítgatva, piszkálva nem lett semmi, magától gondolta az OS hogy nem kell nekem a megosztás.
Üdv:Viktor
-
lorcsi
veterán
Tudtok esetleg arrol, h a win 10 bt kezelese mennyire mas, mint a 8.1 bt kezelése ?
Egy bt fejest szeretnek 10-el hasznalni...de total semmi
8.1 pedig tslalt hozza minden driverteladó: vadi új soundcore motion+
-
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
Bocs a láma kérdésért.
Windows 11 S módú laptop.
Ahhoz hogy átváltsak hagyományos Windows 11-re be kellett lépnem a Store-ba a saját Microsoft fiókommal.
Azóta viszont ott fityeg bejelentkezéskor az én fiókom profilképe és e-mail címe.
Ez hol tudnám kitörölni? (nem az enyém a laptop és nem szeretném ha ott maradna).
-
RCH
tag
válasz Armagedown #142850 üzenetére
Sajnos nem segített
-
alaves
addikt
válasz TechN7ne #142863 üzenetére
Gépház ---> Rendszer ---> Kijelző ---> HDR használata és 'A windows HDR color beállításai'
Megj.: pl. a chrome is küldhetne HDR jelet a kijelzőnek (mint a madVR), akár SDR-ben, akár HDR-ben van éppen a win10 (a chrome felbontás opciónál is csak akkor jelenik a HDR lehetőség, ha a win10 is HDR módban van)
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
HDR képes monitor (nálam C1) - windows 10: pontosan olyan beállítás nincs, amelynek lenne értelme: alapból SDR és automatikusan HDR-be kapcsolna akkor, ha teljes képernyős HDR videót érzékel. Így marad az, hogy SDR-ben működtetem a win-t és amikor pl. HDR-es YT videót néznék, akkor előbb átállítom HDR-be a win-t. Pl. MPC-BE-madVR HDR videó lejátszással nincs gond, mert az automatikusan küldi a HDR adatot tovább a kijelző felé (win10 SDR beállításon és win7-en is).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
RCH
tag
válasz Armagedown #142850 üzenetére
Jó ötlet, ezt még nem próbáltam.
-
Addeladdel
csendes tag
válasz Addeladdel #142847 üzenetére
Megoldódott.
-
Addeladdel
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom partícionálni a gépem, az új partíció létrehozásához nem csinál semmit. Azt írja ki, hogy GPT- re nem tud telepíteni. Kiadott egy hibakód is, amire a Google nem talált egy találatot sem. Ez volt: 0xa73422b0. Mikor újraindítottam és újból megpróbáltam, már ezt írta ki: 0xc8171aa0.
Találtam egy jó kis videót ( https://youtu.be/67uhk7Cmhrc ) , de a Shift+f10-re nem csinál semmit sem a gépem. Így már az elején megakadtam.
Mit tegyek?
A gépem Lenovo IdeaPad 510
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Barátom átadta a Samsung laptopját, hogy tegyem rendbe.
Most telefonált, hogy bekapcsolás után fekete képernyő fogadja (nálam nem jött elő).
Még régebben olvastam itt, hogy ilyenkor háromszor meg kell nyomni a bekapcsoló gombot, de most erre kikapcsol.
Hálózatról és akksiról is ezt csinálja.Ha érted, akkor már elavult.
-
RCH
tag
Sziasztok!
Hónapok óta kínoz egy Win10 hiba, sehol nem találok rá megfejtést, hátha itt megfejti valaki.
A gondom egy furcsa lag, vagy megakadás lemezírás/olvasás közben.
Ha pl egy fotós mappában szeretném megnézni a thumbnaileket, akkor úgy 30 mp-ig nem történik semmi, mejd hirtelen feléled a rendszer és egy pillanat alatt megjelennek a képek. Ugyanez a megtorpanás észlelhetô nagyobb programok indulásakor is. A legkönnyebben akkor tudom tettenérni ezt a hibát, ha Irfanview-ben váltok thumbnail nézetre: 30 mp-ig semmi, majd hirtelen megjelennek a képek. Ha a programban rátallózok további mappákra, akkor már nincs megtorpanás, ha kilépek a programból, majd újra elindítom, talán nem akad, de 2. 3. újraindítás után biztosan elôjön a megtorpanás.
És most jön a csavar: ez a hiba nyomban eltûnik, ha letiltom a hálózati kártyát.
Ha netet tiltom le (pl tûzfallal), vagy kirántom a kábelt a gépbôl, az nem segít, csak a hálókártya letiltása.
Ami biztosnak tûnik: nem hardware hiba. Egyfelôl mert az összes háttértárolón jelentkezik ez a hiba, nincs extrém rendszer, vagy HDD/SSD használat, memória tesztelve és ami a legfontosabb: másik profilban nem akad a rendszer.
Csináltam új profilt, ami egy darabig rendben mnûködött, majd egyik pillanatról a másikra ott is megjelent a fenti hiba annak ellenére hogy elvileg nem változtattam semmit, nem került fel új szoftver.
A fentiekbôl kiderülhet, hogy új install sem segít, azon is elôbb-utóbb felbukkan a hiba. Valahogy monitorozni kellene a rendszert, rájönni milyen háttérfolyamat akasztja be a horgot és hogyan tudnám azt mellôzni. Vagy nem tudom.
Most jötttök ti
Elôre is köszi a javaslatokat! -
zsoltip
őstag
Sziasztok!
WhatsApp asztali alkalmazásnál, hogyan érhetem el azt, hogy X-re kattintva ne bezárja, hanem system tray-be tegye a programot, az óra mellé, ki ikonba? -
hattrickuser
aktív tag
válasz King Unique #142839 üzenetére
Köszönöm a választ!
Elvileg jól voltak beállítva, vagyis azon felhasználó, akivel be vagyok lépve (offline fiók, 1 felhasználós rendszergazda) minden engedélyt megkapott.
Végül a "D:\" tulajdonosának "Mindenki" lett beállítva így most gond nélkül megy az írás.
-
King Unique
titán
válasz hattrickuser #142838 üzenetére
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Digitális licensz, PRO verzió, 21H2.
Friss telepítés SSD-re, majd a HDD behelyezése "D" meghajtóként. Sajnos úgy tűnik, hogy nem tudom írni. Jobban mondva Total Commanderrel, ha rendszergazdaként indítom már tudom, de pl: Firefoxot hiába indítom rendszergazdaként, a "D" meghajtóra beállított letöltési mappát nem tudja használni. Azaz a letöltés sikertelen lesz.
Eddig azzal próbálkoztam, hogy a "D" meghajtó jobb klikk "tulajdonságok" majd "biztonság" fülön minden csoport vagy felhasználónál megadtam a jogokat (mármint akinek alapból nem volt), illetve a saját rendszergazdai fiókomat is felvettem a listára és megadtam magamnak a jogokat az írásra is. Így sem működik.
Több kérdés merült fel bennem.
Mit lehet ilyenkor tenni? Egy ismételt Win10 újratelepítéssel úgy hogy benne van a HDD is, akkor is ez lenne a végeredmény? A HDD egy másik gépben írható lenne, módosíthatóak lennének a fájlok? Mi okozza ezt? (Eddig ilyennel még nem találkoztam.)Előre is köszönöm!
-
piadex2
senior tag
válasz tordaitibi #142827 üzenetére
Az első képernyőfotón nálam nincs alvás (az alsó, kiszürkített listára gondolok), ezt én is néztem…
A második képernyőfotóról nem tudok nyilatkozni, mert visszaadtam a gépet már a tulajnak.
A tulaj így is örülhet, mert neki már a telepítéssel is gondja volt, és ha most ki is kapcsolja, nagyon gyorsan bebootol.
Ettől független egyszerűen lehetetlen, hogy ilyen helyzet legyen…[ Szerkesztve ]
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
King Unique
titán
válasz Orionk #142835 üzenetére
Röviden pl. a TreeSize programmal, bővebben meg másd egy másik válaszban leírtakat, az ott linkelt útmutatókat, erről is már volt szó itt számos alkalommal.
Egyébként a 20H2 verziónál a Home és Pro kiadások támogatása májusban véget ér és ezért nem ártana lassan egy újabb verzióra (pl. 21H2) váltani, amihez ráadásul 2004 - 21H2 verziók között amúgy is csak egy kis méretű enablement package telepítése szükséges és annál kb. seperc alatt megvan az upgrade.
[ Szerkesztve ]
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
A Win10 Pro 20H2 windowsomban most épp le van tiltva, pontosabban 7 napokkal eltolva későbbre az update keresés már 2 hete.
Ma mégis rohamosan csökken a merevlemezem azon partíciójának a mérete, amint a Win telepítve van. 1 nap alatt eddig 8 GB-al csökkent.
Hogy lehetne kinyomozni, hogy mitől történik el?
Eddig még nem tapasztaltam ilyet.
köszönöm. -
Doky586
nagyúr
válasz ZavaBalazs #142826 üzenetére
"elszállt a windows"
Ha sistergés és füstszag közepette szállt el akkor a szervízt javaslom..
Ekkor nem csoda ha nem látszik a lemez.[ Szerkesztve ]
-
Zoz
őstag
válasz Baggio04 #142829 üzenetére
Szerintem úgy nagyjából két naponta van szó erről... de akkor még egyszer Lásd ASUS oldalán:
Intel 11. generációs processzorok (Intel Tiger Lake) Hibaelhárítás - A Windows 10 telepítése során nem találhatók meghajtók -
norba69
senior tag
-
Baggio04
aktív tag
Sziasztok!
Nálam is fenn áll ez a jelenség, annyi különbséggek, hogy teljesen új a gép, most akartuk rá telepíteni a windowst, és ezt a képet kapom én is, mint ZavaBalazs.
Biosban látja az ssd-t, parancssorból kilistázva csak a telepítő usb-t látja.
Asus VivoBook.
[kép1] [kép2]
Gyári hibás lehet az ssd?Baggio
-
King Unique
titán
Volt arról szó itt már számos alkalommal, hogy mik a lehetséges okok és mi a teendő akkor, ha a Windows 10 telepítésénél nem jelenik meg a meghajtóválasztásnál semmilyen meghajtó (példa).
Viszont mivel itt speciális eset - Surface Book - áll fenn, ezért első körben az alábbi útmutatókban javasoltakat kellene megpróbálni, Surface Book specifikus recovery ISO-t letölteni, abból helyreállítási meghajtót kreálni, majd megpróbálni javítani / alaphelyzetbe állítani / újratelepíteni, stb.
• Hard drive doesn't appear on Windows Installation Surface Pro 5
• Surface Recovery Image Download[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
üdv!
surface book 1-en elszállt a windows, USB-s telepítésnél nem talál meghajtót:
tipp, hogy hogyan tovább? sajnos nem nulla a hardveres meghibásodás esélye, a tablet részen kicsit már púpos az akku. de első körben megpróbálnám szoftveresen
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
piadex2
senior tag
válasz tordaitibi #142817 üzenetére
biost megnéztem, és az összes up date fenn van. Nem értem mi a baj. Tavaly szeptemberben a telepítés után azonnal volt sleep is…
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a gyerek gépén legyen két fiók, az egyik az övé, a másik a rendszergazdai fiók, de nem akarom lekorlátozni a jogosultságait, csak az lenne a lényeg, hogy az admin fiókot ne tudja megváltoztatni!
Lehet mindkét fiók rendszergazdai jogosultságú úgy, hogy ne tudja egyik sem a másik jelszavát megváltoztatni, vagy törölni a másik fiókot?PC
-
svgyula
addikt
válasz piadex2 #142801 üzenetére
Szia! A chipset driver amit a géphez adtak fel lett rakva? Nyilván nem azért nem lát ilyen apróságokat. A "legújabb" pedig nem biztos, hogy a legjobb! Mert ugye a gép hardvere sem fejlődik, hanem inkább öregszik
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Pityu.
nagyúr
-
gxcman
tag
Sziasztok!
Próbáltam az előzményekben keresni, de inkább kérdezek is AKTIVÁLÁS retial vs retial FFP
"
A Full Packaged Product (FPP) a Microsoft által licencelt termék kiskereskedelmi változata. Az FPP-ket zsugorfóliázott dobozokban árulják az üzletekben. A dobozban adathordozók (CD-ROM vagy DVD), végfelhasználói útmutató és egyéb csomagolási cikkek találhatók, például más Microsoft szoftvertermékek vagy -szolgáltatások promóciói."Találtam sima RETIAL és RETIAL FFP verziót is ( codeguru ) valóban csak az a különbség, hogy az FFP ( dobozos ) a sima pedig csak a 25 számjegyű kód amit e-mailben kapok?
AZ OEM az alaplaphoz kötött az érthető.
-
OldMike
őstag
Üdv!
A kérdésemet nem probléma miatt teszem fel, hanem érdeklődésből. Lehet hogy nem is igazán W10 téma, akkor elnézést kérek.
A gépemben egy Gigabyte B450 Aorus Elite alaplap van. Tegnap az AMD honlapjáról frissítettem a chipset drivert (2022. márciusira), ami rendben megtörtént. Megnéztem a W10 Megbízhatóságfigyelőjét (időnként rá szoktam nézni, és örülök hogy a maximumon van), ahol láttam a driver frissítés sikeres telepítését, azután pedig szerintem az összes telepített programot és szolgáltatást felsorolta, hogy ezeket sikeresen újrakonfigurálta. Feltételezem, de jó lenne egy megerősítés, hogy ennek így kell működnie.
Köszönöm42LM660S
-
tordaitibi
veterán
válasz piadex2 #142815 üzenetére
Mi koze lenne az alvashoz a netes telepitesnek
Valami hianyzik neki, valami driver ami az energiagazdalkodashoz kell, vagy bios beallitas, vagy szimplan felhasznaloi beallitas. Igy messzirol.ezt nehez megoldani.Ki volt mar engedve frissiteni, akkor leszedi maganak a drivert ha esetleg ez a baja. Reboot is megvolt ha updatelt?
[ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
Üdv!
Ha úgy telepítés a win10et, hogy a telepítés során végig nethez van kötve, akkor lehet, hogy sleep-el együtt fog a start menü beállítódni?
Köszi.
p.kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Cs1csó
félisten
Ameddig nem "szükséges" a 64 bit (4GB RAM-nál már ugye szükséges, különben a rendszer nem látja a 3,5GB feletti részt és ugye ha 2db 2GB-os modul van akkor az egyiket nem fogja látni) addig jó a 32 bites.
Amúgy ilyen régi gépre lehet ki kellene próbálni valami Linux disztrót (NEM értek a Linux-hoz de sokan ajánlják, hogy gyenge gépre jobb és a pár alap dologra: böngészés, filmezés, zenehallgatás bőven jobb lehet az is)
Nálam egy ennél gyengébb "konyhai" gépen isfuteldöcög a Windows 10.T 7250-es mobil procival 3GB RAM-mal: [link]
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Fire/SOUL/CD #142808 üzenetére
Több hasonló gépre tettem win10-et (sajnos pont tegnap is) és mivel így megvan a dc sokkal “gördülékenyebb” win, még a 64 bites is, mint a 2gb és x86 kombó. Igen csodát nem kell várni ezektől, de ha nincs más akkor ez a leghatékonyabb kombó (2x2), akkor is ha én is cserélném azonnal az ilyen hardvert.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #142808 üzenetére
Ettől függetlenül bedobnám azt a +2 GB ramot, nem baj ha az x86-os OS nem használja ki maximálisan.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
félisten
válasz Pyttawrx #142807 üzenetére
Semmivel sem lesz hatékonyabb 4GB RAM mellett az x64-es, sőt látványosan lomhábban fog működni, mint az x86-os 2GB RAM mellett ezen a gépen...
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Segítségeteket kérném! Mivel régi PC-ről van szó,nem tudom mi lenne a jobb választás? Ha egyáltalán jó a win 10 erre a gépre. 32,vagy 64 bit lenne a megfelelő? CPU Intel E 7500 2X2,93, RAM 2 Gb, VGA 1Gb GT 210. SSD menne hozzá. Köszi előre is!
-
movax
őstag
válasz piadex2 #142801 üzenetére
Valószínűleg a Windows10 nagyokos Modern standby nevű funkciója okozza, ebbe az irányba lehet tapogatózni.
[ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
Hali!
Van egy T460asom.
Rajta, természetesen jogtiszta win10 - frissen húzva.
Minden frissítés rajta, de az alvó állapotot nem kínálja fel így sem a start menü lekapcsológombja.
Mi lehet a baj?
Hogyan lehet orvosolni?
Köszi előre is.
piadex2kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest