Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaitouP
nagyúr
Sziasztok! Újabb hozzászolás, újabb kérdés. Barátnőmnek van egy Lenovo gamer laptopja, a gyárilag belepakolt HDD-vel. (Ha szükséges, később megkérdezem Tőle a típusszámot, és megmondom.) Win 10 megy rajta, és bár szenvedtem már vele pár órát különböző megoldások után kutatva és kipróbálva, semmi sem vezetett eredményre. A probléma, hogy folyamatosan 100%-on teker a HDD, emiatt még idegörlően lassú a gép (még egy HDD képességeit tekintve is). Úton van egy másik, csere HDD, de kíváncsiságból ellenőriztem a most benne lévő drive állapotát chkdsk-el és HD Sentinellel is, egyik sem talál hibát. Ötlete lenne valakinek?
Ezeket próbáltam ki: [link]
Játssz a PlayStationCommunity ünnepi nyereményjátékán értékes videojátékokért! Részletek: https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/adventi-nyeremenyaradat-2024-vard-velunk-egyutt-a-karacsonyt
-
HARDVERAPRÓD
válasz scott_free #126198 üzenetére
Nem, de minek ennyi böngésző?
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
olyat tapasztalt már valaki, hogy a 2004-es frissítés után az összes böngésző megszűnt működni, kivéve a Chrome-ot? Se a Firefox, se az Edge, se a Waterfox nem tud megnyitni egy oldalt se, a chrome viszont megy gond nélkül. -
King Unique
titán
válasz MC Pite #126195 üzenetére
Hát ha korábban érvénytelen, utólag letiltott volt a termékkulcs, vagy nem a licencnek megfelelő Windows 10-kiadás lett telepítve, akkor nem meglepő, ha nem lehetett aktiválni. De ha ezek most stimmelnek, illetve adott a hardverazonosító alapján a digitális licenc, akkor nincs miről beszélni, működni, automatikusan aktiválódni kell a Windows 10-nek azon a gépen egy újratelepítésnél.
Ha utólag hardvermódosítás lesz és a mostani licenc és a Windows 10 aktivált állapotának megtartása a cél, akkor lásd korábbi válaszokban leírtakat: [link], [link], [link]. + Amiatt a Windows 10-et sem feltétlen kell újratelepíteni, lásd egy másik esetnél leírtakat.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
OK, köszi.
Clean install a acél, a win10 alapra állítását csináltam meg. (Orthos meg 3D tesztprogramok mennek órákig hibátlanul, és 99%ban netezés közben meg kékhalál.)
Korábban már volt egyszer (az nem tudom milyen kulcs volt), ahol egyből W10-et raktam újra a gépre, ott nem fogadta el. Mindig hibára ment az aktiválás.
Viszont ezen a gépen írja, hogy digitálisan aktiválva; köszi.Kap egy esélyt így a gép, utána viszont 101% százalék hogy új alaplap+rendszermeghajtó / HWID lesz. Gondolom a retailt (elvileg ez van) akkor is lehet telepíteni?
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
King Unique
titán
-
HARDVERAPRÓD
válasz MC Pite #126190 üzenetére
Szia.
Stop a win10-et állítottad win 7-re? Én egy clean installt tennék rá:
Media cretion tool-la usb telepítő, majd onnan felrak a win10 megfelelő verziója, home vagy pro, ami annak idején aktiválva volt legálisan. Automatikusan aktíválnia kell magát. szvsz offlin azaz net nélkül telepítenék, ha kész a telepítés, utána tennén netre, és kb fél percen belül aktiválja is magát -
King Unique
titán
válasz MC Pite #126190 üzenetére
Ha olvastad a téma összefoglalót, akkor ott le van írva az alábbi.
Frissítenék Win7/8/8.1-ről, mi, meg hogy van ingyen licence-témában?
Július 29-ig ha egyszer elvégzed a frissítést, akkor az a gép hardverazonosítója eltárolásra kerül a Microsoftnál, azaz onnantól:
- bármikor újratelepítheted a Win10-et a korábbi Windowsod licence-ével, és telepítőkulcsával (sőt, utóbbira nem is lesz szükség, élő internetkapcsolat esetén automatikusa aktiválni fogja magát a HW ID alapján)
- bármikor visszatelepítheted a korábbi Windows verziódat
- bármikor újra frissítheted a korábbi Windows verziódat.Vagyis ha a korábbi ingyenes akció és upgrade keretében már adott azon a gépen a digitális licenc, akkor eleve nincs miről beszélni, nem kell ugyanazon kiadás újratelepítésnél újraaktiválni stb., amit egyébként a Windows 10 telepítője is világosan leír az aktiválásnál. De ha korábban nem történt volna meg a digitális jogosultság megszerzése, technikailag akkor is működhet a W10 aktiválása W7, 8.1 termékkulccsal a cikk végén lévő megjegyzéssel.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, úgy nézem az esetem nin csaz összefoglalóban(?), így rákérdeznék:
Van egy dobozos legláis Win7em, és anno ezt frissítettem Win10re. Most valami huncutkodik a gépen, póthw híján egy új telepítést próbálnék meg (alapraállítás megvolt,már).
Ezesetben viszont úgy rémlik már nincs ingyenes update lehetőség, jól tudom?! Van erre valamilyen megoldás?Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
HARDVERAPRÓD
válasz liszi70 #126188 üzenetére
Tudom. Csak számolgatni szerettem volna, és nem akartam, hogy kötekedésnek vedd. (túl sokat is ragoztuk )
Amiről szó van az ugye kb 25000 ft-os nagyság, ha jól gondolom. Viszont ha vesz 40-50 közt egy használt laptopot, aminek az alján ott a win matrica vagy a kód (win7), az okos eladók, még idejében frissítettek, legálisan win10-re, azaz ezzel már bajlódnia nem kell meg aggódnia sem, akkor ok, hogy dupla pénzt fizet ki, de kap egy notit is, vagy akár asztali pc-t, az meg 30-40. De ez csak szvsz. -
nagyúr
válasz Memora #126181 üzenetére
"Használt nem jó, azt szerintem itt most nem tudnám elszámolni."
Az nem úgy használt, mint egy autó. Az úgy használt, hogy régi gépről hivatalosan leválasztott, de neked, mint új felhasználónak, ÚJ. A számla sem egy használt termékről szól.
"szerintem KATA-s egyéni vállalkozóként jó lesz ez is"
Valószínűleg jó, legalábbis sok cég vásárolt már ettől a ha-s eladótól. -
Locutus
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #126184 üzenetére
Egy tök mezei 1500ft-os USB billentyűzet.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
félisten
válasz Locutus #126182 üzenetére
Ha PS2-es billentyűzet, akkor jó lenne kiderítened az alaplap pontos típusát, mert a Giga P35 lapoknál elég gyakori volt ez a jelenség, amit BIOS frissítéssel orvosolható (remélhetőleg).
Pl találomra választottam egy gyakori P35 ilyen lapot, látszódik, hogy többször is nekifutottak a PS2-es bill.-ek támogatásának: GA-P35-DS3L (rev. 2.0) (BIOS szekciót nézd meg)Ha meg nem PS2-es, akkor ezenfelül meg még az USB beállításokban is körbe lehet nézni, még az is előfordulhat, hogy külön van opció USB-s egér/Bill beállításokra a BIOS-ban...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Locutus
veterán
válasz King Unique #126179 üzenetére
Ez egy Gigabyte valami P35 alaplap. Van ugyan bootválasztója F12-vel, de nem működik. Amint bejön a menü, a billentyűzet nem működik benne. Szóval nem lehet választani. Holott a billentyűzet BIOS-ban meg működik.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
King Unique
titán
válasz Locutus #126176 üzenetére
Az nem elég, ha indításnál előhívja a másik válaszban említett boot eszköz választó menüt és ott választja ki az adott lemezt/bejegyzést, majd úgy indítja egyik/másik Windows?
Ha nem, akkor lásd az Adding Boot Entries bejegyzésben leírtakat, vagy ha az egyszerűbb, akkor az EasyBCD programot, stb.
-
nagyúr
válasz Memora #126174 üzenetére
"Megkérdezem majd azt a hirdetőt, hogy lehet e esetleg probléma ellenőrzéskor"
Ha úgy ítéled meg, hogy a cégednek az áfásszámla elég, mert az már levéd annyira, hogy ne legyen gond ellenőrzéskor, vedd azt. Ha biztosra akarsz menni, de a ms-nak sem akarsz csilliókat fizetni, akkor vannak olyan használtszoftver értékesítők, amik az eu-ban tökéletesen legálisan árusítanak. Igaz, drágább mint a hardveraprós, de ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel kapod, és jóval olcsóbban, mint a ms listaára.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Sziasztok
Van egy régi gép.
Benne HDD-n egy Vista operációs rendszer.
Egy új SSD-re raktam win10-et, ezzel minden ok.
Hogy tudnék egy boot menüt varázsolni, amivel a user választhat a régi vista vagy az új win10 indítása között? Biosban turkálással megy, de azt nem bíznám rá inkább.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Memora
senior tag
válasz King Unique #126173 üzenetére
Alkatrészenként venném majd, összeszereltetve, úgy nem hiszem, hogy járna hozzá Windows. Megkérdezem majd azt a hirdetőt, hogy lehet e esetleg probléma ellenőrzéskor, de egy Linuxot most már mindenképpen fogok tenni mellé a biztonság kedvéért.
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz King Unique #126171 üzenetére
Egyetlen egy, újonnan vásárolt, összerakatott gépre kellene majd OS, egyéni vállalkozóként.
Fancy quote placeholder
-
King Unique
titán
válasz Memora #126165 üzenetére
Ha már céges használat, akkor elsődlegesen a "többit" kellene csekkolni, illetve ami a végén van példa, vagyis Microsofttól ajánlatot kérni, akár pályázni, eszközzel együtt venni a licencet, stb., "az" a hirdetés csak mellékesen lett megemlítve, passz hogy mennyire oké. Az adott szervezetnél amúgy te intézed az eszközvásárlást, Windows-licencek beszerzését, vagy ez most otthoni gépre lenne, vagy hogyan is van ez?
[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
válasz Memora #126169 üzenetére
25-30k-ért van hivatalos Home Milyen 45k? Gondolom Pro-t akarnál annyiért(mondjuk otthonra jó a Home is).
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
-
Memora
senior tag
válasz King Unique #126155 üzenetére
Köszi, akkor elmentem a linkelt hsz-ben található linket, az az ár kb OK nekem, céges használatra is remélem jó, ahogy a hirdetésben is van.
Feltételezem, hogy működni is fog, számla is rendben lesz, hiszen cégeknek hirdet, jó értékelésekkel.[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Winnie The P
őstag
válasz Winnie The P #126142 üzenetére
Sikerült megoldanom. Fent van a frissítés.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
tibike8
őstag
Sziasztok, felment az őszi nagy update a win10 promra. Most a Windows biztonságnál jelzi, hogy a Fiókvédelemnél kapcsoljam be a Windows Hellot. Ezt hogy lehetne kiiktatni, hogy ne jelezze már hibának?
-
King Unique
titán
válasz Memora #126153 üzenetére
Itt először azt érdemes tisztázni, hogy biztosan működő és jogtiszta licenc kell-e reális áron / esetleg használt szoftver olcsóbban, vagy nagyon olcsón csak egy termékkulcs az aktiváláshoz otthonra, meg otthoni / céges használatra kell-e, az utóbbi miatt lényeges-e a számla, stb.
Egyébként meg lásd egy másik válaszban leírtakat, ott több dologra kitérően le van írva, linkelve a lényeg. -
Cs1csó
félisten
KEZDŐDIK! "hol a legolcsóbb"
-
Memora
senior tag
Üdv!
Mennyiért és hol lehet manapság legolcsóbban Windows 10-et (pro) szerezni számlával?Fancy quote placeholder
-
Dumi86
senior tag
Napok óta a 20H2 jön le a Media Creation Tool-al,nem ma délben jelent meg. Na de lényeg hogy nálad is az jön már
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
tomp
félisten
válasz King Unique #126148 üzenetére
Délben letöltöttem akkor még a régi volt ami a tavaszit töltötte le. Ezek szerint azóta már frissült az is.
-
tomp
félisten
válasz King Unique #126136 üzenetére
Köszi!
Ami érdekes akkor, hogy a most letöltött MCT még a régit tölti le.
Kíváncsi vagyok mikor rakják fel a frisset. -
Gempas 70
aktív tag
Köszönöm urak a segítséget
-
andreas49
senior tag
válasz King Unique #126144 üzenetére
Köszi a gyors választ, megoldva
HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
King Unique
titán
-
andreas49
senior tag
Üdv
Tiszta telepítéssel ma felraktam az őszi w10-et. A tálca megjelenésével van problémám.
Miért ilyen szélesek a nyitott alkalmazások ikonjai? Korábbi telepítésnél csak ikon szélességű volt. Hol tudom ezt korrigálni.
Köszi a segítséget előre is.[ Szerkesztve ]
HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
Winnie The P
őstag
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Abban a tudatban, hogy egy fórum azért van, hogy az ember leírja búját bánatát, esetleg segítséget kérjen. Hála nem sokszor kértem eddig segítséget! Mindegy marad a 2004 rajta, elvagyok azzal is.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Cs1csó
félisten
-
King Unique
titán
válasz bggmnd #126133 üzenetére
Hát ha neked így egyszerűbb, akkor oké, de amúgy nyilván nem szükséges ehhez virtuális Windows, megoldható macOS-en is, lásd az egyik előző válaszban leírtakat. Valamint egy másiknál, az ott lévő linkekben a telepítésre vonatkozó instrukciók is már le lettek írva, hogyan is kellene CSM/UEFI bootolási módot illetően tudatosan telepíteni, stb. Elolvastad ezeket egyáltalán? Ahol amúgy nem arról van szó, hogy csak UEFI szerint lehet/kell telepíteni, hanem értelemszerűen akkor, ha támogatja az alaplap (ez igen) és nincs semmi speciális oka a legacy/CSM szerint telepítésnek, akkor modern hardver és OS párosításnál nyilván adja magát az UEFI szerinti telepítés.
-
King Unique
titán
A 20H2 buildszáma 19042.572 jelenleg, vagyis a 19041.572 a 20H1 (2004) verzió.
+ Ha kicsit visszaolvasol/rákeresel, akkor láthatod, hogy nemrég már ki lett tárgyalva ez a téma, felajánlja a Windows Update választható frissítésként a 20H2-t, akinél nem, az pedig meg tudja oldani egyéb módon is az upgrade-et, már ha annyira váltani akar. -
King Unique
titán
válasz Gempas 70 #126132 üzenetére
De, technikailag működhet, lásd egy másik topikban leírtakat.
-
tomp
félisten
A H2-nek mi a build száma?
19041.572 van most fent.
A héten volt egy elég hosszú frissítésem. Nem tudom, hogy H2 lett volna vagy nem. -
bggmnd
csendes tag
Sziasztok!
Megoldódni látszik a MAC-en történő windows 10 telepítő létrehozás. (Virtuális Windows Mac-en és azzal csinálom a pendriveot, így még vírusirtás sem szükséges)
Viszont beleraktátok a fülembe a bogarat az UEFI-s kérdéssel. Mit kell beállítani ahhoz, hogy az UEFI-ben működjön a Windows? (MSI MAG z490 alaplap)
köszönöm
-
Gempas 70
aktív tag
Köszi mindenkinek a választ.. beleástam magam de nem fog ez nekem menni.. a gond hogy külföldről írok és hazajutni sincs esély a vassal.
Win 7 újratelepíthető? Gondolom már nem tudom Win 10 re frissíteni.. az lejárt. -
Winnie The P
őstag
#126122-re valaki?
-
King Unique
titán
válasz andreas49 #126112 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol ez max. Home kiadás telepítése esetén lehet téma, de annál is megoldható a helyi fiók létrehozása, sőt az internetkapcsolat deaktiválása sem feltétlen szükséges hozzá.
-
King Unique
titán
válasz Gempas 70 #126126 üzenetére
Segítség a Windows aktiválási hibáinak megoldásához
Normál esetben egy funkciófrissítés - vagy ki tudja milyen frissítés és verzió, ez sem derült ki - után ugyanúgy aktivált marad a Windows 10, annak nem kellene befolyásolni ezt. Mármint megfelelően aktivált Windows és érvényes termékkulcs, jogtiszta licenc esetében, mert ellenkező esetben nem meglepő, az utóbbinál lehet ismerős...
[ Szerkesztve ]
-
Gempas 70
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Kb 5-6 éve vettem gépet és ahhoz 1 Win 7 Home Premiumot külön DVD-n
Eddig simán ment 8 ra majd 10-re. de a mostani frissítés után nem tudom a Win- t aktiválni.
Próbáltam a kóddal, le sem tojja.
hibakód: 0xc004f074
Gondolom ismerős..
Kuka? -
GEPESZ66
veterán
Mióta felraktam az októberi frissítést,többször megjelent az az üzenet,hogy hiba történt,visszaállította az alapértelmezett böngészőt,az Edge-t.
Megpróbálom azt,hogy a gépházban visszaállítom az alapértelmezett alkalmazásokat alaphelyzetbe,majd ismét módosítom őket,pl. Chrone-ra.
Találkoztatok-e ezzel a problémával? -
Winnie The P
őstag
Hali!
Ma megpróbáltam a frissítési segéden keresztül felrakni a frissítést, de kékhalál lett 82%-nál. Utánnanéztem de nem mond nekem semmit sem, [link] . Esetleg tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a baj? A jelenlegi verzió
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
andreas49
senior tag
Miért nem enged tiszta telepítésnél ms fiók nélkül telepíteni? W10 2009
-
Kupszi
aktív tag
válasz Kupszi #126109 üzenetére
A legújabb októberi update-be nem lehet letiltani a defendert, mindig visszaugrik alapra. Nem működnek a megszokott kikapcsolós, regedites megoldások. Ja és a Regedit-ből egyszerűen újraindítás után eltünnek a dword-ok amiket odaírok.
Mindig is tudtam hogy sunyi az MS de hogy ennyire...Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Sztlaci
aktív tag
Win eltávolítás hardverről?
Van egy dobozos Win7-em, ami a laptopomon van, frissítve Win10-re.
Új gépet akartam venni, arra feltettem a Win7 kulccsal Win10-et.
1.) A régi laptopról, hogy tudom úgy eltávolítani, hogy ha eladom, akkor másnak ne regisztrálja be magát, mert ugye kulcs nélkül, hazamegy és regisztrál, hardver alapon.
2.) A új laptop meglepően lassú volt, teszteltem, a CPU 10 másodperces terhelés után 100 Celsius fokon volt és 60% körülire esett le az üzemi frekvencia. Gép szervizbe, 6 hete, most talán csere lesz. A gépet nem kapom vissza, arról hogy lehet leválasztani a nem olcsóért vett Win rendszeremet?
Esetleg felújítják, és eladják mint Refurbished, ha más telepíti a rendszert a hardver alapján beregisztrál, és a végén én leszek kitiltva!
Én érzem csak úgy, hogy zavar van az erőben?
Ötlet, esetleg erről leírás?
Mert ha legalább kérné a kulcsot újra telepítésnél akkor az csak nálam van meg, de így???
A két gép (Win) egy fiókhoz van rendelve.
Most hetek óta Ubuntuzok a régi gépen, hogy ne legyen használatban két gépen ugyan az a Win.[ Szerkesztve ]
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Kupszi
aktív tag
Nincs valami végleges kigyomlálási lehetőség a windows defenderre?
Hiába a sok módszer attól még ott van és működik. Nem is értem miért erőlteti az MS az emberekre, holott sokkal jobb vírusírtók vannak. Tudom azt is van olyan vírusírtó ami megfér a defender mellett, de ha muszáj nem akarok két vírusírtót a gépre.
Esetleg valaki tud valami jó megoldást a defender kipusztítására?
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Jenne
őstag
Sziasztok! ha már volt kérdezve akkor bocs.
Olvasom a hírekben, hogy az Office irodai csomag alkalmazásai telepítődtek a Windows 10-re, úgy, hogy a rendszer a telepítéshez a felhasználó megkérdezése nélkül teszi ezt.
Én is megnéztem a Start menüt és ott van az Office. Ha rákattintok akkor ez jön be. Programok között is ott van. [kép]--[kép]
Nekem nem volt Office alkalmazás a gépen, csak az ingyenes Open Office van fent. Másnál van ilyen? Töröljem vagy mit csináljak?[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Cr00py
senior tag
válasz HUN SUB #126104 üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg, hogy: ( vicces, de win telepítés közben bejelentkezve az ms fiókba, automatikusan kéri a pin kódot.. meg is adtam ideiglenesen ) telepítés után kivettem az automata bejelentkezésnél a jelszó kérést. Win+r -> netplwiz ( itt a sz.gép használatához jelszót és felh. nevet kell megadni résznél ki vettem a pipát, majd a megjelenő ablaknál beírtam a felh.nevet , jelszót 2x - Ugyanaz, mint az ms fiók. Majd restart.
A következő bejelentkezésnél még kérni fogja. Ezt követően a Settings ( gépház ) -> fiókok -> bejelentkezési lehetőségek résznél a pin kódos bejelentkezésre kattintva elérhető lesz az Eltávolítás, mint opció. Így már csak a jelszóval lehet bejelentkezni. Ilyenkor meg kell ismételni a bejelentkezésnél jelszót igénylő részt, persze amennyiben erre is szükség van.
Én már ezt megszoktam, igaz nem szoktam kikapcsolni a gépeket ( van pár ) 24/7 mennek.
Nálam így néz ki ezek után. Kép[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
az Internet Explorerben hogyan lehet letiltani, hogy átirányítson egy oldal?
A facebokot nem tudom megnyitni, mert automatikusan az m.facebook oldalra ugrik. Eleinte ment, de egyszer gondolt egyet és onnantól kezdve már nem ment a facebook, rögtön ugrik az m.facebookra (mobil nézet, egy fapados verzió)próbáltam beírni az internetbeállítások/biztonság/ tiltott helyek közé az oldalt, azóta ugyan megnyílik az m.facebook, de nem enged belépni (sajnos a tiltott helyek közül nem lehet többé törölné, mer kb. 3 millió webcím van közte, amiből egyszerre e csak 3 látszik, tehát végig kellene nézni mind a 3 milliót hármasával, ami hetekig tartana)
szóval azóta se normál facebook, se m.facebook nincs
az oprendszer win 10 pro
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
zolee001
őstag
válasz HUN SUB #126104 üzenetére
Azt a kérdést ,hogy ugyan miért nem jó a pin azt nem teszem fel
Mint mindenre a Windows rendszereken a group policy a megoldás,ha csak a "Security Center" (a képen) a zavaró momentum amit 0-24 ben bámul az ember, akkor a Computer Configuration ->Administrative Templates ->Windows components ->Windows Security ->Account Protection[ Szerkesztve ]
-
HUN SUB
csendes tag
A win 2004 verzióban megoldottam a windows Helló pin kód szolgáltatás- iránti Microsoft nyomás kiiktatását de a 20H2-ben (azaz 2napja) bosszantó ,hogy nem sikerül a defender napi értesítését kikapcsolni (azaz zöldre váltani a fiókvédelmi modult ((aktiválás nélkül))) valamint a Windows helló megkövetelése a Microsoft fióhoz alap be-állítást ki-kapcsolni . Nevetséges paradoxon ,hogy a sárga felirat szerint ha beállítom a pin kódot majd hozzáférek a beállításhoz!!!! LOL Előre jelzem,hogy a beállításszerkeztőben az alábbi elérési úton HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ PolicyManager \ default \ Settings \ AllowSignInOptions való hexadecimális érték 0ra állítása egyik fennt nevezett engem zavaró körülményt sem oldja meg . Köszönet a leendő javaslatokért!
-
King Unique
titán
válasz smallmer #126101 üzenetére
Majd megmondják a vírusirtó topicban, ahol szintén feltetted ugyanezt a kérdést, illetve ha már fut az ESET ellenőrzése, akkor nem teljesen világos mi is a kérdés...
De amúgy normál esetben nyilván vírusmentes a rendszer, ahol ha esetedben malware tenyészet, akkor igen, nem árt egy víruskeresés, de annyira azért nem kell túlzásba vinni többszörös ellenőrzéssel, ha már úgyis újra lesz telepítve a 0-ról. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Windows 10 telepítő létrehozása előtt szükséges valamilyen komolyabb vírusírtás a gépen?
Eset Smart Securityt használok alap esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest