Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz kromatika #127694 üzenetére
Erre már az előbb, illetve az ott linkelt hozzászólásban világosan le lett írva a lényeg, mármint hogyan (pl. inaktív internetkapcsolattal) lehet a telepítésnél Microsoft-fiók helyett helyi fiókot választani és használni, hogyan oldható meg Home kiadásnál is stb., már csak elolvasni és alkalmazni kellene. Mármint ha eleve nem akarsz Microsoft-fiókot használni, vagy egyáltalán nincs is olyan fiókod.
Egyébként meg de, akkor mégiscsak az előbbiről van szó. Illetve a telepítésnél felhasználói fiókot amúgy is létre kell hozni azon a felületen és max. a jelszót lehet kihagyni pl. helyi fióknál, nem világos korábban milyen telepítő volt az, ahol teljesen ki lehetett hagyni.[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz King Unique #127693 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz kromatika #127689 üzenetére
Akkor tessék legközelebb pontosabban leírni, hogy miről van szó, akár screenshottal szemléltetni, mert nem vagyok gondolatolvasó.
Amit most írsz, az helyi fióknál továbbra is működik, mármint hogy max. felhasználónevet kell megadni, de jelszót nem és lehet továbblépni. Ha Microsoft-fiók, akkor ott nem feltétlen, de ugye egyrészt normál esetben szokás valamilyen hitelesítő adatot megadni a felhasználói fiókba bejelentkezéshez, másrészt adott az előbbi lehetőség (helyi fiók) is.Ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a hardveren a Windows 10 adott kiadása és tartozik ahhoz digtális licenc, akkor újratelepítésnél nem kell újból termékkulcsot megadni, automatikusan aktiválódni fog, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. Meg azt majd telepítés után kell megnézni a gépházban, hogy aktiválódott-e rendszer digitális licenccel, nem a telepítés közben.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz King Unique #127688 üzenetére
Köszi a választ.Nem erről van szó.Van aktív internet kapcsolta.De amikor a telepítés sorén a telepítő oda ér hogy aktiválja fiókját,és üresen hagyom a mezőt,és a továbbra kattintanék nem lehet.Nem enged todvább. Ezt régebben gond nélkül meg tudtam csinálni.Települt a renszer, újra indítottam a gépet és ott volt hogy a wint digitális licencel aktíválták.Most meg egyáltaéán nem enged a telepítésben tovább.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz kromatika #127686 üzenetére
Mármint ha arra célzol, hogy a Windows 10 telepítésénél aktív internetkapcsolat mellett alapértelmezetten az online, vagyis a Microsoft-fiók létrehozása van felajánlva, akkor ugyancsak számtalanszor volt szó arról itt, hogy lehet offline, vagyis helyi fiókot is választani és azzal telepíteni (bővebben). Azaz Pro és magasabb rendű kiadásoknál eleve adott az offline opció, Home kiadás esetében problémásabb, de akár annál is megoldható, valamint ha nincsen aktív internetkapcsolat, akkor fel sem ajánlja a telepítő a Microsoft-fiókot.
Az előbbinek meg amúgy semmik köze ahhoz, hogy CSM/UEFI szerint van-e a telepítve a Windows 10. + Ha már Windows 10-telepítés, akkor azzal és az aktiválással kapcsolatban, lásd egy másik válaszban leírt, linkelt információkat.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Đusty #127662 üzenetére
Lemezkezelőhöz a legegyszerűbb eljutni a fent említett verziók közül ha nyomsz egy jobbegeret a Start gombon, és voilá! , ott is van. Én is úgy jegyeztem meg hogy ezt hiába írod a start keresőbe, nem hozza fel direktbe mint az eszközkezelőt, viszont így csak egy kattolás. Legalább is nálam ott van alapértelmezettként , nem én szabtam ezt a menüt ilyenre.
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni,teljesen tanácstalan vagyok.Adott egy asztali PC amin Eddig Win 10 Home 64 bit volt.A 2004-es verzió,egy M.2 sata 256 gb SSD-n.A Win az alaplaphoz kötött legális verzió.Töbször telepítettem a gépet évek során,és minden esetben telepítés után automatikusan aktiválódott a win, mint hdd ,mint ssd esetében. Most vettem egy Curcial P2 Nvme ssd-t 512GB t. Letöltöttem az MS hivatalos oldaláról a 20H2-t,és pendriveről akartam telepíteni. El is indul a telepítés szépen,de az a gond hogy az újra indítás során kéri hogy jelentkezzek be az MS oldalán email,vagy tel számmal.Szóva nem hagyható ki ez a lépés,mint ahogy máskor volt,és utána automatikusan aktiválódott a win.Nem értem mi lehet a baj?Próbáltam két fajta pendrivével is,fat ra,majd NTSF is formázva,GPT és UFei vel is stb ,sőt le töltöttem legális régebbi verziós1909 Wint is,de ott is előjön ez.Hangsúlyozom már sokszor telepítettem notikat is,tudom hogy hogyan és mire kell formázni a pendrivét,és a bott ot be állítani stb...Mi lehet a gond?
-
King Unique
titán
Van ám többek között a gépházban is kereső és ha beírom, hogy "eszközkezelő", akkor kiadja és meg is nyitja. Meg van a Windows 10-nél még régi vezérlőpult is, csak a linkelt leírás 15 (!) db módszert szemléltet a megnyitásához, ahogyan az eszközkezelő esetében 10 db-ot, míg a lemezkezelő esetében 9 db módszert, amelyek közül a legtöbb eleve azonos a korábbi Windowsoknál megszokottal és amúgy elég alap dolgok... + Windows 8 óta adott a WinX menü, ahol pláne egyszerű és gyors az említett + egyéb rendszereszközök elérése is. + Nyilván lehet Windows 10-nél is szerkeszteni, módosítani a kötetek meghajtóbetűjelét, illetve ugyanazokkal a módszerekkel mint a korábbi Windowsoknál, annál sincsen semmi újdonság és extra.
Vagyis akkor nem teljesen világos, hogy mi is itt az a hatalmas nagy probléma. Ja, megvan, kb. semmi.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Sidorovich #127682 üzenetére
Windows 10 licenc, termékkulcs, honnan javasolt vásárolni stb. témában lásd korábbi hozzászólásokban, eseteknél leírtakat: [link], [link]. Ha olcsóbb termékkulcs kell, akkor az EU-s használt szoftver jöhet szóba, ha megfelel ezen feltételeknek. A szokásosnál jóval olcsóbb (pár ezres) termékkulcsoknál viszont egyes kivételekről (pl.: [link], [link]) eltekintve annyira nem meglepő, ha gyakran MAK kulcsot küldenek (példa) és/vagy aktiválási problémák (példa) vannak, meg a jogtisztaság sem feltétlen adott minden esetben... Szóval ha biztosan működő és jogtiszta licenc, termékkulcs kell, nem akarsz találgatni az eredete stb. felől, akkor adott hogy elsődlegesen milyen forrásból javasolt vásárolni, még ha valamivel drágább is. Ha nem feltétel az előbbi, akkor otthoni használatra megfelelhetnek a pár ezres termékkulcsok is a célra, csak akkor nem feltétlen kell feszegetni a biztosan legális-e stb. témát.
Windows 10 újraaktiválás ügyben szintén lásd korábbi hozzászólásokban leírtakat, erről is már kismilliószor volt szó itt: [link], [link], [link]. Ahol 1 db licencet, termékkulcsot egyszerre, egyidőben 1 adott Windows 10 rendszernél szokás használni, ha párhuzamosan többnél is akarod, akkor értelemszerűen azokhoz is veszel külön termékkulcsot. Ha ez nem cél, akkor 1 termékkulcs az előzől eltávolítva, deaktiválna használható akár másik W10-en, másik gépen is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Csatravi #127661 üzenetére
Akkor elolvasod a linkelt hozzászólásokat, ott bőven le van írva a lényeg és a lehetőségek hogyan lehet a frissítések telepítését konfigurálni, illetve adott esetben halasztani, elrejteni az egyes frissítéseket, a lehetőség adott, már csak alkalmazni kellene. Meg ha esetleg nem lenne meg, akkor egy ideje (évek óta) W7, 8.1, 10 rendszereknél havonta egyaránt kumulatív, azaz összesítő frissítések vannak, nincs az, hogy minden egyes kis frissítést külön lehet kiválasztani és telepíteni, mint régen.
Hát nem tudom, nekem is van olyan telepítésem, ahol alapértelmezett PDF olvasóként jó ideje pl. a Sumatra PDF van beállítva és működik gond nélkül, nem állítódik vissza magától, szóval nem világos mi "látszik". A portable program meg ugye kissé más, ha az a cél, hogy teljes körűen használható legyen, akkor mondjuk a "normál", telepíthető változatot kellene használni, nem véletlenül készülnek olyanok is. De ha annyira a portable használata, beállítása alapértelmezettként a cél, akkor akár az is megoldható. Példák: [link], [link]. -
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Szülőknek karácsonyra tervezek összerakni egy desktop PC-t, amire szeretnék eredeti Windows 10-et is telepíteni.
Saját célra egyénileg összerakott PC-nél eddig a Microsoft Storeból vettem "dobozos" Windows 10-et ([link]), ami jó és működik, átrakható másik gépre, de nem olcsó (45k HUF).Rengeteg helyen látok ilyen hirdetéseket, hogy Windows 10 OEM kulcsok olcsón, pl. Guru3D-n bő 7 EUR-ért reklámoznak Windows 10 Pro kulcsokat: https://www.guru3d.com/news-story/advertorial-black-friday-super-sale-windows-10-pro-7-45-and-58-extra-discount-on-all-software.html
Ez a keysoff.com oldalra hivatkozik.Ilyen árak mellett kicsit túl szép, hogy igaz legyen érzésem van. Szerintetek ezekben van átverés vagy buktató? Mi a garancia arra, hogy nem lopott, vagy másoknak is eladott CD kulcsot kapok?
Mivel eddig csak dobozos Windowst használtam, OEM-el kapcsolatban lenne kérdésem:
Az OEM ugyanúgy újra rakható bármennyiszer, csak annyi a megkötés, hogy egy adott géphez (konkrétan az alaplapjához) kötődik az első telepítés után, ugye?
Ez a kapcsolat hogyan jön létre? Elméletben ha egy offline, internetre nem kötött gépre rakom fel, utána ugyanezzel a kulccsal egy másik gépre is felmenne?Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz Đusty #127669 üzenetére
Control.exe, system32-ben van. Ezt kell beírni a Run ablakba és ki lehet tenni desktopra ikonnal is. De a God mode is működik még.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz coco2 #127676 üzenetére
Az összes, amit tenni tudtam, hogy w10 kulcsot nem M$-éktől vettem, hanem azoktól, akik tuti biztos arra fogják használni a pénzt, hogy M$-éknek alárúgjanak.
Ezt fejtsd már ki kérlek#127677 coco2
Aki csak használja, és nem izélgeti a dolgokat - például mert nem fejlesztés a munkája - nem feltétlenül találkozik túl sűrűn kék halállal.
Fejlesztés a munkám, oszt mégse találkozok bsod-val túl sűrűn (eddig: driver probléma volt vagy alulméretezett táp).Mostanában meg a w10 terjeszt olyan választható frissítéseket, hogy hozzá sem merek nyúlni egyikhez sem, mert lehet, utána újra sem indul a gép. Ha kék halált akarsz, néha tölts le egyet
Ja, ezt én is hallottam. Majd rányomtam a gombra, hogy telepítsd, valamikor később újraindítottam és azóta is megy#127679 Csatravi
Ha a portable progit társítod, akkor reg bejegyzések keletkeznek, amik függnek a portable progitól. Ergó a portable progi innentől nem portable
Ebből gondolom voltak gondok, ezért mehettek el ebbe a hülyebiztosabb irányba (valljuk be, logikus).
Ha nagyon akarod, lehet társítani "portable" progit is, csak kicsit macerásabb.[ Szerkesztve ]
-
Csatravi
senior tag
"A rendszer nem tudja, hogy Te portable-t használsz, de valójában fixen"
Win7 és előtte sose volt probléma. Bármikor társíthattam a portable programokhoz és az utána úgy is volt kezelve. Ezért írtam azt a jelzőt a Win10-re amit mert eddig ez nem így volt.
De ha nem baj nem akarok nem szeretnék tovább ezen rugózni. Megkaptam a segítséget, megköszöntem és most csinálom tovább a dolgomat. Ha elakadok akkor majd újra jövök ha ez nem gond, ha meg nem jövök akkor az azt jelenti, hogy beletanultam ebbe is.
-
zeix
senior tag
Sziasztok!
Komoly gondok vannak a win 10 pro telepítéssel.
Az első újraindítás után nem működik a start menü, a keresés, a windows biztonsági központ stb.
verzió: 1909
ha rákantintok a start menü gombjára, ez a hibaüzenet jelenik meg az eseménynaplóban:Microsoft.Windows.Cortana_1.13.0.18362_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy!CortanaUI.AppX7gfgmgykbws8x0ccxbt2zeamtttc1ntp.mca
Próbáltam frissíteni az ms oldaláról letöltött windows 10 telepítővel 20h2-re, de az meg az ssd miatt nem települ.[Hibaüzenet]
Próbáltuk az alaphelyzetbe állítást is ami minden telepített programunkat törölte, az is csak az első újraindításig működött rendesen.
Tudtok valami megoldást? Használjunk inkább win 7-et? -
coco2
őstag
válasz Csatravi #127671 üzenetére
A több mint 30 év számítógép használat mellett is alig ismerem azt hogy mi az a kék halál, vagy lefagyás.
Aki csak használja, és nem izélgeti a dolgokat - például mert nem fejlesztés a munkája - nem feltétlenül találkozik túl sűrűn kék halállal. És hogy 25 évnél régebben nem találkoztál kék halállal, azt elhiszem, de azóta másképpen mennek a dolgok. W95 előtt ugyanis a kék halál nem létezett, azt hozta létre a fogalmat, és nem véletlenül. Az volt a jelenhez képest kb 25 évvel ezelőtt, és ha akkoriban használtál bármire w95-öt, vagy később w98-at, egészen biztosan láttál kék halált te is. WinXP alatt is ugyan úgy volt, hogy az office bekrepált, és teljesen user hibán kívül. W7-nél is pár frissítés után áll a gép egy helyben, üres desktop, valami háttérfolyamat elindul, és windows meggebed. Előfordult velem is. És nem tudom, miért. Mostanában meg a w10 terjeszt olyan választható frissítéseket, hogy hozzá sem merek nyúlni egyikhez sem, mert lehet, utána újra sem indul a gép. Ha kék halált akarsz, néha tölts le egyet
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
válasz Fred23 #127651 üzenetére
A játékokat illetően nem csak te jártál úgy, hogy a fene enné meg a windowst, de ha egyszer a linux nagyon gáz? És nem csak a játékok. A winword mostanra ugyan annyira lett tönkrefejlesztve, akár a windows, de a linuxos open office meg akkor is egy katasztrófa.
Én is átállítottam az alapértelmezett böngészőt (első dolgom win install után letölteni egy normális böngészőt == google chrome, és a vacakokat == összes többi hagyni a fenébe), de az edge így is visszamászik néha. Például a win aljában mindenféle help ha kattintok azonnal edge-et hoz be nekem webhelyet megnyitni, és tojik az alapértelmezési beállításra. Nem akarok mindig cpu-t és hálózati sávszélességet áldozni arra, hogy a win újra meg újra letöltse nekem azt a vackot, inkább ott hagytam, és elfogadok pár kattintást olyankor, amikor muszáj megnyomnom a piros X-et.
Elgondolkodtam rajta, hátha egy win7 elég hozzá, hogy a feltétlenül szükséges dolgokat futtassa, és akkor telepítek alapból linuxot, az alá egy virtual boxot, és vm-en futtatok win7-et, amikor kell. Mert ugye a driver problémák miatt (és nem csak az usb 3) mai gépekre win7 már nem biztos, hogy felmegy, de vm-ben attól még futni tud. Nem kér pénzes kulcsot sem, jogásznáciknak meg nyasgem. Viszont az sem jött össze, mert M$-ék belenyúlkáltak a driver fejlesztés gyakorlatába, és ami laptopon most vagyok, erre például linux fel sem tud települni. Ha lett volna normálisabb hardver normális áron, azt vettem volna, de nem volt az sem. És a driver problémán elkaristoltak. Szóval még nem lett linuxom. Így most a linux megy vm-be, nem a windows.
Az összes, amit tenni tudtam, hogy w10 kulcsot nem M$-éktől vettem, hanem azoktól, akik tuti biztos arra fogják használni a pénzt, hogy M$-éknek alárúgjanak. Ha egy szem magányos ember a falka ellen jelenleg józanul többet is tenni tud, majd szólj nekem is, hogyan.
-
Geth
veterán
válasz Csatravi #127671 üzenetére
Bocsánat, nem olvastam, és eszembe se jutott, hogy frissítésekről van szó. Bevallom őszintén itt mindegyik rendszerre megy fel minden amit kidobál frissítés, sosem volt velük gondom.
Nem akarom én hurcolni.
Az lehet, de a portable-nek ez a lényege, ezt nem Te döntöd el. A rendszer nem tudja, hogy Te portable-t használsz, de valójában fixen
Én nem használok portable-t, törlés után az a kevés reg bejegyzés a kutyát nem zavar (AppData-t ki szoktam pucolni néha). Ha nem telepítesz/törölsz naponta több ezer alkalmazást, évtizedekig nem lesz belőle gondod. Tudom, mert nekem is legalább 5-6 évig mennek a rendszerekA több mint 30 év számítógép használat mellett is alig ismerem azt hogy mi az a kék halál, vagy lefagyás.
Ez nem tudom hogy jön ide, ezzel én is így vagyok (bár kevesebb, mint 30 évről van szó), WIn10-el, frissítésekkel és nem portable progikkal.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Đusty #127669 üzenetére
A start menüben a rendszer csoportba kiraktam az ikonokat, ami nekem kell, de lehetne a tálcán is. De a starton ott a jobb gombos menü is.
Meg kell szokni.Elkezdtem gépelni felügy és a felugróban ott van, hogy start menübe vagy tálcára akarom-e tenni.
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Csatravi
senior tag
"Nem tudom pontosan mire gondoltál, én mindenféle külön alkalmazás nélkül vágtam ki a rendszerből a nekem nem kellő dolgokat. Amit meg nem lehetett mókolás nélkül (Cortana, Edge), azokat meg békénhagytam, cserébe azok is engem"
Gondolom nem olvastad el a problémámat A frissítések szelektálásáról volt szó nem arról, hogy melyik programot hogy dobjam ki. De King Unique segítség kapcsán ez is megoldódik." Dehát azért portable, mert bármikor "elhurcolhatod", "
Nem akarom én hurcolni. Portable programot azért használok mert az egy mozdulattal úgy távolítok el hogy nem marad utána semmi hulladék és regisztrációs bejegyzés. Tiszta marad minden. Nálam egy telepítés 5-6 évig is fut úgy, hogy bármikor is újra kellene telepítenem a oprendszert pedig rengeteg telepítős programot is használok, kipróbálok. A több mint 30 év számítógép használat mellett is alig ismerem azt hogy mi az a kék halál, vagy lefagyás."Úgy látom, Neked ez küzdelmes lesz."
Ezt az oprendszert most kezdtem, és ez jóval másabb mint a win7 vagy az előtte lévők és egy-két dologban segítségre szorulok még de elhiheted, hogy nem sokáig fogok itt "zaklatni" bárkit is.Köszönöm a segítségedet!
-
sz.j
nagyúr
válasz Đusty #127667 üzenetére
Keresőbe írd be, hogy Partíciók majd a megnyíló ablakban jobb klikk arra a meghajtóra aminek a betűjelét változtatni szeretnéd és ott lesz
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Geth
veterán
hisz a Win10 az elejétől fogva egy problémás és erőszakos oprendszer és ahogy az idő telt ez a hírneve nem csökkent
Az a fránya hírnév! Szerencsére én ebből semmit nem vettem észre.Az hogy erőszakos az látszik azon is hogy külön kell telepítgetni kiegészítő alkalmazás részleteket mint ez a elrejtés funkció amivel szelektálhatom, hogy én mit szeretnék feltelepíteni.
? Nem tudom pontosan mire gondoltál, én mindenféle külön alkalmazás nélkül vágtam ki a rendszerből a nekem nem kellő dolgokat. Amit meg nem lehetett mókolás nélkül (Cortana, Edge), azokat meg békénhagytam, cserébe azok is engem.Hiába állítom be hogy egy pld pdf fájlt egy bizonyos program nyisson meg egy idő után ez a fos állandóan visszaállítja magát az win alapértelmezettre.
Én is átállítottam a pdf olvasót. Több rendszeren évek óta várom, hogy visszaállítsa a Win10, és akkor végre én is anyázhatnék egy sortEgy portable programot tartósan meg nem is enged hozzárendelni mert a más program kiválasztásnál a store van ajánlva.
Portable programot hozzárendelni??? Dehát azért portable, mert bármikor "elhurcolhatod", akkor meg nem mennének a hozzárendelések. Lehet, hogy ez nem véletlen?Röhej az egész de úgy látszik ezzel a ratyival kell tovább élni.
Úgy látom, Neked ez küzdelmes lesz. Sok sikert -
Csupingo
veterán
Régebbi win10 változatoknál ha azt írtad be a keresőbe, hogy "vezérlőpult", akkor a teljes régit nyitotta meg. (Nem tudom, hogy a legújabbnál még így működik e.)
Talán ha beírod: számítógép-kezelés, akkor előjön. (Majd ott, lemezkezelés.)
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
hhgygy
senior tag
Még nem láthatod ezeket a gépházban, egyelőre hibrid rendszer van, fokozatosan szüntetik meg a Control Panelt
Itt egy friss cikk erről:[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
Đusty
addikt
Na lett win10 úgyhogy segítséget kérek mert a gépházban semmit nem találok,
Eszközkezelő, lemezkezelő, felügyeleti eszközök ahol az automatikus indítást lehet beállítani stb. Szóval a régi vezérlőpult elemei nincsenek csak káosz.
1 példa: ha a keresőbe beírom, hogy eszközkezelő akkor előjön de én azt szeretném, hogy ezt a gépházban lássam, ahogy a többi említettet. -
Csatravi
senior tag
válasz King Unique #127652 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
"...akkor bizonyára nem ismeretlen a téma." Sajnos de. Azt sem saját kútfőből állítottam be.
Nemrég álltam át kényszerből a Win10-re. Nem véletlen húztam idáig a Win7-el hisz a Win10 az elejétől fogva egy problémás és erőszakos oprendszer és ahogy az idő telt ez a hírneve nem csökkent. Az hogy erőszakos az látszik azon is hogy külön kell telepítgetni kiegészítő alkalmazás részleteket mint ez a elrejtés funkció amivel szelektálhatom, hogy én mit szeretnék feltelepíteni. Hiába állítom be hogy egy pld pdf fájlt egy bizonyos program nyisson meg egy idő után ez a fos állandóan visszaállítja magát az win alapértelmezettre. Egy portable programot tartósan meg nem is enged hozzárendelni mert a más program kiválasztásnál a store van ajánlva.
Röhej az egész de úgy látszik ezzel a ratyival kell tovább élni.
Még egyszer köszönöm! -
King Unique
titán
válasz King Unique #127659 üzenetére
+ Egyébként biztos, hogy nálad 20H2 Enterprise N kiadás van telepítve, pontos verziót megnézted? Csak mert értelemszerűen akkor sem szokott lenni ott a gépházban a választható funkciók hozzáadásánál keresőmező és MFP, ha normál (nem N-es) kiadás van telepítve.
-
King Unique
titán
válasz soldi3r #127657 üzenetére
Ja, hát arról eddig nem volt szó, hogy Enterprise kiadás, akkor lehet fordulni a szervezet rendszergazdájához, hogy oldja meg. Bár lehet okkal telepített N-es kiadást korlátozva a dolgozók multimédia tevékenységét munkaidőben. Ha otthoni használatról van szó nem legális formában, akkor meg nagyon nincs miről beszélni itt... Meg akkor már lehetett volna "sima" Enterprise kiadást is beszerezni a virágboltból, felesleges és értelmetlen volt N-essel bonyolítani.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz King Unique #127628 üzenetére
Lehet, hogy van, amiben benne van, nekem Enterprise van, ebban nincs benne. Mas verziot nem tudok (pontosabban nem akarok, mivel felesleges) kiprobalni. Tegyek fel screensohotot, hogy sem a listaban nincs, se kereso mezo nincs?
E30 (oo=[][]=oo)
-
Fred23
nagyúr
válasz King Unique #127655 üzenetére
"erről pedig nem vagyok hajlandó lemondani és alternatívák után vadászni, meg egyéb megoldásokkal vesződni."
Ezért használom még én is. Anno volt, hogy 3 óra munkámba került linuxon, hogy egy játék tökéletesen fusson. Kinek hiányzik ez a meló, ha Windows-on nem kell szenvedni?! Mégis, egyre inkább azt érzem, jobb lenne ügyesebb linux felhasználóvá válni, és dobni az erőszakosan nyomuló másikat. De ennek tényleg nem itt a helye...
-
King Unique
titán
válasz Fred23 #127651 üzenetére
Gratula, ügyes voltál! Bár nem mintha feltétlen követendő példa lenne mások számára is és okvetlenül szükség lenne rá, amikor eleve beállítható és használható alapértelmezettként másik böngésző is. Amiről te beszélsz, azok max. az egyes belső webes hivatkozások, amiket pl. a keresőben a gyári Edge böngésző nyithat meg, de amúgy az is megoldható pl. ezzel/egyéb módszerrel, hogy ne így történjen és még az Edge eltávolítása sem feltétlen szükséges hozzá. A lemezkarbantartó meg amúgy egy beépített alkalmazás, nem webes hivatkozás, a gépházban meg a Tárterületsegéd található...
Akkor használj Linuxot, de azt már értelemszerűen annak a topikjában kellene tovább fejtegetni, nem itt. Amúgy használok én is, de többnyire dual-boot megoldással és inkább másodlagos rendszerként, mivel desktop OS szinten eleve a Windowsnak a legjobb a támogatottsága, pláne a szoftveres támogatottsága, ahol a játékok csak a jéghegy csúcsa, erről pedig nem vagyok hajlandó lemondani és alternatívák után vadászni, meg egyéb megoldásokkal vesződni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Csatravi #127644 üzenetére
Erre vonatkozóan nemrég már le volt írva a lényeg, lásd egy másik válaszban leírtakat. Ahol egyrészt ha nálad frissítési házirendek vannak beállítva csoportházirend szinten, akkor bizonyára nem ismeretlen a téma. Másrészt nem teljesen világos miért nem akarod kihagyni azt az 1 frissítést, amikor az nem választható kategória és normál esetben telepíteni kell, nálam is települt nemrég 1909-es rendszerre és eddig semmi gond. De ha annyira nem akarod telepíteni, akkor amúgy van elrejtési lehetőség is az egyes frissítéseknél.
-
Fred23
nagyúr
válasz King Unique #127650 üzenetére
Ha valamikor nem az alapértelmezett böngészőt nyitja meg nekem a rendszer, akkor utoljára nyitotta azt meg. Edge törölve.
Gyűlölöm, mikor rám akarnak kényszeríteni egy böngészőt (bármit). Régóta csak linuxot használnék, ha egyes játékok miatt nem lennék rászorulva a M$ vackára is.
De ez most megint adott egy lökést abba az irányba, hogy inkább megpróbálni megoldani linux alatt a játékokat, ami meg nem megy, attól elköszönni.
[ Szerkesztve ]
-
Staradder
tag
válasz King Unique #127629 üzenetére
Nem is változott semmi tőle.
Az az érdekes hogyha éppen bekapcsolás után rögtön kikapcsolom akkor szépen leáll.
De ha játszom pár órát vagy torrent fut ua. ideig akkor már több perc mire leáll a gép. Ez így elég bosszantó, ha meg kényszerítem a leállásra ssd-ről is 1-2 perc mire betölt a win 10.
Eddig nem volt ilyen gondom, de most kellett a ray tracing miatt a frissités. -
ElGatto
aktív tag
Az mitől lehet, hogy az asztalon lévő ikonok fehér lapokká válnak. frissítésre visszatérnek, vagy mind vagy csak pár, teljesen random
Mi van ezzel a géppel? -
Fred23
nagyúr
Ha nem az Edge az alapértelmezett böngésző, miért akarja megnyitni mégis sok esetben?!
Rákattintok a Gépházban a lemezkarbantartóra, és Edge. -
Csatravi
senior tag
Újra megpróbálkoznék ezzel a kérdéssel, hátha van rá ötlete valakinek azóta.
#127523 -
-
movax
őstag
válasz Đusty #127621 üzenetére
Hát, nem tudom, én stabilabb windowsot még nem láttam, pedig nem ma kezdtem. Én azt hangsúlyoznám, hogy a userek jelentős része 0.0.0.1b verziós, a "hibák" rettentő nagy hányada ugyanis felhasználói hiba, abból származik, hogy Júzer marhaságot csinál, vagy olyasmit akar csinálni, amihez nem ért.
-
King Unique
titán
válasz DrTechnoid #127638 üzenetére
Ott az MCT, azzal lehet FAT32 fájlrendszerű telepítési adathordozót, pendrive-ot (elég egy 8 GB-os, + használható akár USB HDD/SSD is) használni a kisebb méretű ESD ISO-ból kreálva.
A 6,5 GB nem tudom honnan jött, az aktuális 20H2 verziónál a 64 bites, magyar nyelvű standard ISO ~ 5,6 GB körüli, max. annál lehet szükség NTFS fájlrendszerre, vagy még annál sem feltétlen darabolás után, lásd egy másik válaszban leírtakat.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz DrTechnoid #127638 üzenetére
miért kéne? Fat32-vel is megy a legacy-s és az uefi-s telepítő is.
-
őstag
válasz DrTechnoid #127624 üzenetére
Úgy néz ki hogy ennek kalap-kabát, most meg az a furcsa helyzet állt elő hogy nem tudok szerezni egy pendrive-ot amin van egy Windows ISO, ugyanis NTFS-re kéne formáznom a kis eszközt hogy ráférjen a 6.5 gigás szajré, a notim meg nincs itthon.
-
oszi666
őstag
Sziasztok
Van egy új laptop amin eredeti windows 10 home van.
Először bejelntkeztünk párom outlookjával, és utána hozzáadtuk az enémyet is.
Jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy van egy Data D nevű meghajtó, amibe ha az ő accjával csináltam egy TXT filet azt én is meg tudtam nyitni, módosítani menteni, és nála is megjelent a módosítás szval gondolom ez totál megosztott
van egy másik meghajtó is a Windows C. Ebben a felhasználóknál a saját mappámat tudom szerkeszteni de az övét nem.
A kérdésem, hogy a d (data) meghajtó kb 140 gigabyte, a C(windows) meghajtó pedig 80. De a 80anan jelenleg ketten osztozunk? Maga a meghajtó elvileg egy 256 gigás SSD.It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
King Unique
titán
válasz ToZala #127627 üzenetére
Megnézi, hogy megfelel-e a PC, abban a CPU stb. a rendszerkövetelményeknek, ennyi. Ha igen és a W7 elfut rajta, akkor a W10 is el fog, max. esetleg ha valami lassú HDD van benne, akkor a gyorsabb működéshez célszerű SSD-t tenni a helyére.
-
King Unique
titán
válasz kromatika #127617 üzenetére
Ott van/lesz az információ a Microsoft weboldalán, hogy az adott probléma xy frissítéssel már megoldásra (resolved), vagy mérséklésre (mitigated) került-e, vagy sem. Ahol driveres probléma van és még mindig aktuális, az ügyben meg lehet szépen a kedves hardvergyártóknál érdeklődni, hogy mikor méltóztatnak új, megfelelő drivert kiadni, ha eddig X hónapig nem voltak képesek rá úgy, hogy adott Windows 10-verzió rendszerint már hetekkel, hónapokkal korábban elérhető tesztelési célra a hivatalos megjelenés előtt...
-
coco2
őstag
Meglepő dolgot művelt a win10. Gyártott nekem egy file-t, "debug.log" címmel, és olyan módosítási időponttal, ami arra utal, hogy utoljára akkor módosult, amikor abban a mappában egy szöveg file módosítással végeztem, és mentettem / lezártam. Az utolsó módosítást utólag ellenőriztem, a módosítása egészen biztosan megtörtént. A debug.log létrehozása egy órával az előtti. Amíg dolgoztam benne, folyamatosan mentegettem, valószínűleg menet közben valamikor keletkezett - nem figyeltem fel rá. A file tartalma:
[1123/121651.917:ERROR:directory_reader_win.cc(43)] FindFirstFile: A rendszer nem találja a megadott elérési utat. (0x3)
És ennyi van benne.
Találkozott már valaki ilyesmivel? Mi a fene ez?
-
King Unique
titán
válasz Staradder #127626 üzenetére
Ha valami, akkor a gyorsindítás egy ideje már pont nem kapcsolódik vissza funkciófrissítés, build upgrade után, ha előtte ki volt kapcsolva, sőt ez aszem már a 1809-es verzió óta így van, számtalanszor kipróbáltam mostanában, illetve a legutóbbi 20H2-re frissítéskor is nálam kikapcsolva maradt.
-
King Unique
titán
válasz soldi3r #127616 üzenetére
Hát nem tudom te milyen Windows 10-et használsz, meg azok a "sokan", de tegnap kíváncsiságból rápróbáltam újra, telepítettem egy 20H2 Home N kiadást és eleve ott volt a választható funkcióknál és hozzáadható volt a Media Feature Pack, volt keresőmező stb., akárcsak a már linkelt leírásban és egy másikban is szemléltetve. Szóval az így általánosítva nem igaz, hogy 20H2-nél nem lehet megoldani az előbbi módon, meg nincsen keresőmező stb., pláne hogy számos leírás és videó is szemlélteti, + a saját példám is.
-
ToZala
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést a kérdésért. Egyik kedves ismerősöm szeretné megtudni, hogy ha eddig windows 7-et használt (és még mindig), akkor a windows 10 is el fog futni rajta, ha leváltja, vagy azért ehhez már erősebb gép szükséges. Sajnos én sem tudok több infót a gépéről, kérdeztem már, de még nem kaptam Tőle választ sajnos.... Igazából a kérdés az lenne hogy sokkal több erőforrást használna a 10 és mindenképp kelleni fog neki fejleszteni a gépén vagy jó esély van rá, hogy ha a 7 ment rajta akkor a 10 is?
Előre is köszi!
-
dudu5130
őstag
Sziasztok!
Pár napja elkezdte a gépem ledobálni az usb-s egerem. Általában csak random a hang van, mikor egy usb eszközt eltávolítok a gépből és megakad az egér, de van, hogy ki kell húznom és újra be kell dugnom mert nem megy. Az egér amúgy nem volt sokszor eltávolítva max 2 havonta mikor takarítom a gépem. Ez lehet op rendszer hiba? -
őstag
Helló, indítanám a gépemet reggel, de egy kék képernyő fogad ezzel a szöveggel :
a folytatáshoz rendszergazdaként kell bejelentkeznie de nincsenek rendszergazdai fiókok ezen a számítógépenMi történt ezzel a masinával este 9óta? Semmit nem csinál, mindenre ezt írja ki bármennyi restartot adok neki. A win eredeti, nem mókolt win 10 home
-
hhgygy
senior tag
válasz Đusty #127621 üzenetére
Igen, de ebbe a topikba szinte kizárólag azok írnak, akiknek van valamilyen problémájuk, szóval az X százalék, aki a rendszeresen frissített gépén nem tapasztal semmit, nem fog ideírni. Kérdés, hogy mennyi az X? Én például egy HP és egy Dell laptoppal ebbe a csoportba tartozom.
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
Đusty
addikt
válasz kromatika #127619 üzenetére
Így olvasgatva a topikot ez a win 10 egy örök alpha még csak nem is béta állapotban lévő szoftver, ha valami megoldanak jön másik 10 hiba minden frissítésnél. Békén kellett volna hagyni a 7-et ami eddig a legjobban sikerült volt szerintem, de sajnos a szoftvergyártók rákényszerítenek a 10-re váltásra.
-
kromatika
veterán
válasz King Unique #127606 üzenetére
Szia.Arról esetleg van valami info hogy a 20H2 ismert hibák,ami sajnos nálam is két notinál is fenn áll,mikor kerül javításra?
-
soldi3r
veterán
válasz King Unique #127612 üzenetére
Eleg sokan irjak, hogy nem szerepel a listaban. Viszont masoknal van keresomezo, na az uj verzioban az sincs.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Staradder
tag
Sziasztok
Frisült az asztali gépemen a win 10 20h2-re, azóta nagyon lassan áll le a gép win leállítás után. Bele telik 3-5 percbe mire maga a gép leáll miután a win kikapcsolt és elsötétült a kijelző.
Mi lehet a gond, mitől lehet ez? Előtte pár mp alatt leált a gép is.
köszi -
törölt tag
válasz SzuperBandee #127604 üzenetére
"Miután újraindítom a gépet minden rendben van."
Lehetséges a gyorsindítás funkció kavar be. Kapcsold ki, nézd meg úgy.
Vagy amiért csak két hete bosszant ez, elképzelhető a legutóbbi frissítés tett be valaminek, ha frissített a Windows drivert. Akkor a Dell honlapjára néznék el. -
soldi3r
veterán
-
Cs1csó
félisten
válasz King Unique #127609 üzenetére
Amúgy nem világos honnan jött ez az N-es kiadást telepítsünk otthonra, de mindegy.
+1
Bár, nekem meg nem egy ismerősöm volt/van akinek a gépén "hipp-hopp" egy Enterprise verzió feszít, na én azt nem értem.
-
King Unique
titán
válasz soldi3r #127607 üzenetére
Mármint ezen, illetve a 20H2 specifikus leírás alapján nem működik, nincs ott a szolgáltatásoknál? Pedig kellene, sőt a Microsoft weboldalán is ez szerepel.
Amúgy nem világos honnan jött ez az N-es kiadást telepítsünk otthonra, de mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
Hi! 20H2-höz tudna valaki linkelni egy letölthető Media Feature Packot? Az Add feature nem működik, nincs searchbox és a listában nincs benne...
E30 (oo=[][]=oo)
-
King Unique
titán
válasz AsakuraDave #127603 üzenetére
Azt neked kellene tudni, hogy a te gépeden jelenleg hogyan működik a 20H2, érintenek-e az egyes ismert hibák, stb. Ha jól és nem érintenek, akkor maradhat.
Ellenkező esetben lehet régebbi verziót telepíteni, de 1909-nél régebbit a Home és Pro kiadásoknál már nem érdemes, lásd a támogatási információkat. -
King Unique
titán
válasz coco2 #127602 üzenetére
Mi az, hogy semmit nem tudsz tenni?
Már számtalanszor részletezve volt itt, korábban és nemrég + nemrég szintén, hogy mennyi beállítási lehetőség van mind a frissítések telepítésének, mind az újraindítás konfigurálásához, ütemezéséhez, már csak elolvasni és alkalmazni kellene.
A KB4023057 meg egy megbízhatóság frissítés, aminek pont az a lényege, hogy ha gond van a funkciófrissítésnél, mert pl. nincs elég szabad terület a C-n, vagy egyéb probléma van, akkor arra próbál megoldást kínálni, ami a linkelt microsoftos leírásban világosan le van írva és szemléltetve. + Az is, hogy "előfordulhat", azaz feltételes módban, vagyis ha a funkciófrissítést akadályozó probléma áll fenn az adott rendszernél, akkor léphet közbe automatikusan a Windows a leírásban részletezett módon, nem random, nem akármikor, nem összevissza. + Az is, hogy ha mégsem kell a usernek, akkor hogyan lehet eltávolítani ezt a frissítést, vagyis így még kevésbé van miről beszélni.[ Szerkesztve ]
-
SzuperBandee
csendes tag
Sziasztok!
Tudom elősorba nem ide való kérdés amivel hozzászólok, de talán valaki tud segíteni nekem ebben. Illetve más a témában kompetens topikot nem találtam, főleg nem "élőt". Részben ezért próbálkozom itt.
Olyan problémám lenne, hogy az asztali Dell Munkaállomásom ethernet kábellel csatlakozik az internethez és kb úgy 2 hete tapasztaltam azt a problémát (napi szinten azóta), hogy bár a rendszer észleli az internetet (az mutatja a windóz, hogy van internetem) egyik pillanatról a másikra eltűnik a netem. Hiába látom, hogy van net, (hálózati diagnosztika nem talál semmi problémát), nem tudok megnyitni semmilyen weblapot semmilyen böngészőből. Nem működik az outlook semmi.. Teljesen halott! Ráadásul Wifi eléréssel sincs netem!!! :(. Teljsen le van fagyva a net. Hiába húzom ki az ethernet kábelt és dugom vissza..Semmi.. hiába indítom újra a routert...semmi.... Hiába próbáltam alaphelyzetbe állítani a hálózatot.. semmi.. Hiába próbáltam újratelepíteni az ethernet csatolót..semmi.. Hiába adtam meg statikus IP címet és DNS.. semmi :(. Most 2 perce indítottam újra ezt a vacakot mert befagyott a netem..
Kitakarítottam a gépet (gondoltam lehet melegszik valami de semmi)...
Miután újraindítom a gépet minden rendben van.. Mintha mi sem történt volna és van net.. Viszont marha unalmas meg idegesítő napi többször elmenteni és bezárni minden munkámat és újraindítani a gépet, hogy legyen ismét netem :(.
Jeleztem a Tmobil felé (tőlük van a netem).. Modemet ellenőrizték (odabentről) de semmi problémát nem találtak.
Futattam trojan illetve vírus keresőt.. Semmi..
Már nincs ötletem mi akar ez lenni és milyen megoldást tudnék találni a problémára, :(.. De unom már, mint török kőműves a földrengést.
Esetleg valaki itt tudna nekem segíteni? Vagy találkozott hasonló problémával.. netán sikerült is megoldania.. Szívesen venném a segítséget.
Köszi -
AsakuraDave
őstag
válasz King Unique #127601 üzenetére
Köszi! Mentettem a hsz-ed!
Annyi még, hogy szerinted a 20H2 "stabil" win10? Lenne értelme régebbi verziónak?There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
coco2
őstag
válasz zolee001 #127599 üzenetére
A win7-nél még eldönthetted, kéred-e a frissítést, vagy sem. A win10-nél valójában semmit tudsz tenni. Egyszer csak default-ra visszallítgatják majd a busy hour-t is, és onnantól végleg semmit sem tehetsz majd, ha cpu zabáló frissítések indulnak amikor használni szeretnéd a gépet. Például otthagyod a winword munkát, amíg elmész wc-re, meg visszafele megállsz a büfénél lenyelni egy lekváros buktát, közben a win 10 elkezd frissíteni, és kiírja, hogy ha nem akarod a reboot-ot most, akkor nyomd meg a gombot 10 másodpercen belül. Nosza nem voltál ott, minden nem mentett munkád elveszett.
Nagyon tuti
-
King Unique
titán
válasz AsakuraDave #127600 üzenetére
Igen, a 20H2 most jelenleg a legújabb verzió és amúgy az MCT-vel lehet közvetlenül telepítési adathordozót is létrehozni, azaz az ISO-fájlt pendrive-ra másolni/írni, nem feltétlen kell egyéb program. Persze ha csak az ISO-t tölteted le vele, akkor az más, de még akkor sem feltétlen, lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol az is szerepel honnan lehet régebbi verziójú Windows 10 ISO-t letölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest