-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
köszönöm mindenkinek, rá fogok lesni, hátha szóval kiütötte a szemem...
-
virkir
veterán
Köszi közben meglett a megoldás.
Az a nyomorult win valami 2013-as drivert rakott fel telepítésnél A hp szoftver meg nem babrálta mivel nem volt hiba az eszközkezelőben.
A driver frissítés kézzel megoldotta.
De azért na..."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Laca0
addikt
válasz zolee001 #112977 üzenetére
Valószínűleg nem értetted a kérdést vagy nem fogalmaztam elég egyértelműen. Nem a hálózatot nem látja, hanem csak 1 bizonyos gépet. És a gazdagép nem látja, nem a vm nem lát ki.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
bacsis
Közösségépítő
Srácok! kb egy éve jöttem sírni, hogy valami oknál fogva egy Windows3.11-es/Windows 9x-es gép már nem éri el a Windows 10-es gépen megosztott meghajtót, de fordítva, a Win10-es gép látja a Win3.11-et, Win 9x-et. Viszont a Windows 7-es gépekkel már oda vissza működött a dolog.
Akkor írtátok, hogy valahol valamit be kell pipálni, mert Vista-nál régebbi gépek nem fogják elérni a Win10-es gépet.. de a hülye fejemmel nem jegyeztem fel, hogy mit is kell beállítani, idő közben meg elfelejtettem.. tudnátok ebben segíteni? -
törölt tag
válasz Deer76 #112991 üzenetére
Ignorálható az a bejegyzés. [link]
These 10016 events are recorded when Microsoft components tries to access DCOM components without the required permissions. In this case, this is expected and by design. These events can be safely ignored because they do not adversely affect functionality and are by design. This is the recommend action for these events.
spanyoll: itt próbáld meg állítani [kép] -
Nerazim
őstag
Üdv!
Kellene egy kis segítség. Es file explorerrel szeretném helyi hálón elérni telóval a pc-n megosztott mappáimat, de nem sikerül. Van MS fiókom azzal vagyok bejelentkezve Pl: gipszjakab@outlook.hu akkor a felhasználó nevem is gipszjakab@outlook.hu?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
ZoleeWolf
tag
válasz Szirtimorc #113013 üzenetére
Nincs átalakítás, a tápból rendes sata tápos csatit használok.
Ez szoftveres gond lesz, csak azt nem tudom, hogy mi okozza.
Délután volt szerencsém kipróbálni egy másik ugyan ilyen alaplapon a nálam nem működő vinyót, és ott kapásból ment, a különbség csak prociba van, ott egy 2600X, nálam egy 3600 ketyeg, de ez nyilván nem lehet probléma. -
emre
veterán
válasz #22743424 #113010 üzenetére
Ez sajnos a semminél is kevesebb. Még a százalékos értéket sem tudom fokozatmentesen állítani. A100% kevés, a 125% meg már sok.
(#113009) Máté94
Köszi neked is!
A görgetősort, és a menü sávot is szerettem volna növelni, nekem eléggé kicsi de a gyerek szeme talán könnyebben megszokja..
Egyéb nem fizetős témaszerkesztő progi létezik amivel bele lehet nyúlni?
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Armagedown
őstag
Hogy lehet beállítani, hogy GPT telepítés esetén is látszódjon bootoláskor a Windows logo?
Most csak az alaplap lopoja látszik.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Doky586
nagyúr
válasz Armagedown #113022 üzenetére
Ilyen igénnyel még nem találkoztam..
-
King Unique
titán
válasz Armagedown #113022 üzenetére
Általában az a standard UEFI-nél, de ha van ilyen opció az UEFI BIOS-ban, akkor azzal átállítható. Amúgy meg Customize the boot screen + Unbranded Boot.
-
ZoleeWolf
tag
válasz Szirtimorc #113021 üzenetére
A legfrissebb van rajta, újrahúztam a gépet, most tökéletes.
De sajnos nem tudom mi volt a ludas... -
Armagedown
őstag
válasz King Unique #113024 üzenetére
Végül is a full screen logo kikapcsolásával megjelenik, de elég csúnya a post képernyő, így meghagytam az alapbeállítást.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Csak beszámolok, hogy hardvercsere után nálam semmit nem ért a hibelhárítás, majd hardvercsere miatti újraaktiválás.
Kidobta a régi gépem (Gigabyte config, a jelenlegi gépben viszont semmi Gigabyte nincs), rámentem hogy aktiválás, gondolkodás nélkül elutasította, és meg akarta vetetni velem az új kulcsot, pedig hozzá volt csatolva az aktiváció a Microsoft fiókomhoz.
De mivel valakinek itt már bevált, így tettem én is egy próbát, és bepötyögtem a régi W7 kulcsomat, amiről még annó frissítettem W10-re. A rendszer most aktiválva van, remélem nem csak ideiglenesen
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Szirtimorc #113013 üzenetére
Szerintem kicsit kevered, ugyanis a narancssárga, 3.3 voltos vezeték a SATA PWDIS funkció (SATA PoWer DISable), vagyis a 3.3V feszültség megléte leállítja a meghajtót, ami gyakorlatilag a hard reset állapotba kerül: ilyen megoldásra a professzionális, hardver alapú adatmentő szoftvereknél (PC3K, DFL, stb.), vagy adatközpontoknál van szükség (távoli) hibaelhárításhoz. A legtöbb konzumer HDD nem támogatja, így ezeknél nem oszt vagy szoroz, viszont egyes újabb HDD-k - pl. Seagate Ironwolf - nem indulnak el, ha be van kötve.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
senior tag
Sziasztok!
Túl vagyok egy processzor és egy alaplap cserén. A lap csere után nem telepítettem újra a rendszert, csak vásároltam egy új aktiváló kódot.
Viszont a csere óta azt vettem észre, hogy a hőmérséklet figyelő alkalmazások elég fura értékeket mutatnak, valamint ingadoznak a hőmérsékletek.Szerintetek egy újratelepítés megoldaná ezt a problémát?
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig a mikrofonnal kínlódok. A hivatalos telepítéssel felteszem a Realtek driverét, de a Realtek HD Audio Manager nem jelenik meg a vezérlőpulton. Mi lehet a gond?
-
Joshi
titán
Üdv. Érdeklődnék, hogy van olyan opció a Win 10 64bit Hun Professionalban, hogy látom az utolsó belépés illetve kilépés dátumát és pontos idejét (óra, perc)? Amikor elindult a PC és amikor leállt? Valamilyen monitorozásra gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Van egy Pc-m.
Asus TUF B350M-Plus Gaming az alaplap.
Igazából azt szerettem volna megoldani, hogy Egérrel vagy Billel betudjam kapcsolni a PC-t, de BIOSban nem találtam ilyet, úgyhogy úgy voltam vele jó lesz az alvó állapot is, de egyszerűen ha alvó állapotba teszem azonnal feléled a gép. Nem jövök rá mitől lehet ez. Mitől lehet ez? Ezt már próbáltam.
Vagy esetleg megoldható a Billes indulás?
[ Szerkesztve ]
-
Occon adom
aktív tag
Üdv
keresési előzmények törlése lehetséges valahogy? Most olvasom az AVAST is gyűjti az információkat a google chrometől, gondolom a windows is, firefox is.
Lehetséges ezeket törölni? -
törölt tag
válasz Occon adom #113039 üzenetére
Chrome-ban ?
control+alt+del
kiválasztod miket törölsz, milyen időszakra
-
ritkaság
aktív tag
Szia!
UAD driver lett telepítve, de Realtek néven nincs csempe és start menűben sincs. Programok (x86) ott van mappája. Merre tovább?A gondom az, hogy alapból magas jelet vesz a miki.
Ha lejjebb veszem a mikrofon hangerejét, akkor nem hallanak TS-en, valamint amikor elindul egy játék az hozzáfér a mikrofonhoz és zajos leszek a TS-en. Nem lehet csak csoportosan engedélyezni a mikrofon elérést az asztali programoknak. Nem tudok letiltani egyesével programokat. A játékban letiltom a mikrofont, de az sajna nem megoldás, mert maga a program hozzáfér.[ Szerkesztve ]
-
-
ritkaság
aktív tag
Ez a hivatalos driver: Realtek high definition audio driver ver:8668_UAD_WHQL_RTK
Asrock B365M-HDV az alaplap.
Telepítés közben nem írt hibát. Ennek ellenére nem találok hanggal kapcsolatos app-ot.
Másik fórumon mondták, hogy kellene ilyen fáljomnak lenni, RtkNGUI64.exe, de nincs.[ Szerkesztve ]
-
ritkaság
aktív tag
Ezt találtam:
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0887&SUBSYS_1849288A&REV_1003
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0887&SUBSYS_1849288AKompabilitás:
HDAUDIO\FUNC_01&CTLR_VEN_8086&CTLR_DEV_A2F0&VEN_10EC&DEV_0887&REV_1003
HDAUDIO\FUNC_01&CTLR_VEN_8086&VEN_10EC&DEV_0887&REV_1003
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0887&REV_1003
HDAUDIO\FUNC_01&CTLR_VEN_8086&CTLR_DEV_A2F0&VEN_10EC&DEV_0887
HDAUDIO\FUNC_01&CTLR_VEN_8086&VEN_10EC&DEV_0887
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0887
HDAUDIO\FUNC_01&CTLR_VEN_8086&CTLR_DEV_A2F0&VEN_10EC
HDAUDIO\FUNC_01&CTLR_VEN_8086&VEN_10EC
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC
HDAUDIO\FUNC_01&CTLR_VEN_8086&CTLR_DEV_A2F0
HDAUDIO\FUNC_01&CTLR_VEN_8086
HDAUDIO\FUNC_01&GF&VEN_10EC&DEV_0887&SUBSYS_1849288A&REV_1003
HDAUDIO\FUNC_01[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Occon adom #113039 üzenetére
Erre a friss Avast-AVG sztorira gondolsz?
Böngésződ beállításaiban tudod törölni az előzményeket és ha be vagy jelentkezve Microsoft vagy Google fiók megfelelő privacy részén. [kép] -
Sanyi.mTs
addikt
egy win10 home-os gépen szeretném beállítani a wake on lan-t (csak belső hálóról lehessen felébreszteni) kell valamit állítani a windowsban vagy csak a biosban kell engedélyezni a WOL-t?
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
miért nem tudom sleep módba rakni a gépem? Kb. fél perc és felébred magától, minden szoftvert kilőttem és még se megy neki. Hogyan tudnám megnézni mi ébreszti fel a gépet?
Köszi!
plata o plomo
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest