- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Akciókamerák
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Mini-ITX
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Egyfajta alapszabály, hogy a 3rd party antivírus szoftverek eltávolításához mindig a saját eltávolító eszközét használjuk, ami AVG esetén is adott: [link], [link]. + Azt is lehetőleg csökkentett módban futtatva, de az AVG tool esetében az állítólag nem szükséges, meg nem is működik megfelelően.
Ha sehogy nem megy, akkor másik lehetőség spéci uninstaller programmal kényszerített eltávolítást megpróbálni, vagy feltelepíteni még egyszer a programot (AVG) és utána megpróbálni megfelelő módon eltávolítani. -
Cs1csó
titán
-
Pörp
senior tag
válasz
Pyttawrx #115896 üzenetére
Szia!
Egy program telepítése során sajnos az AVG Free antivirus program is kéretlenül feltelepült, én is valószínűleg figyelmetlen voltam... Az AVG-re minden esetre semmi szükségem, egyszerűen nem tudom leírtani. Az automatikus indításának törlése még rendszergazdai jogosultságokkal se megy feladatkezelőben. A legjobb lenne valahogy uninstallálni az AVG-t, de az meg pláne nem megy, mert ki se listázza az uninstaller. -
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudok uninstallálni egy olyan programot, ami fel van telepítve, de nincs az alkalmazások listjájában benne, az Geek Uninstaller se listázza ki. Köszönöm! -
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok!
A mostani kialakult helyzet miatt Home Office -ba kell/lehet dolgoznom. A melóhelyen asztali gép van két monitorral. A távoli elérésem már beállításra került, de azt hogyan lehetne megvalósítani, hogy itthon is két kijelzőt tudjak használni? Itthon egy noti van és arra van kötve egy monitor, de csak az alapértelmezett képernyőn / monitor / lehet látni a benti tartalmat. A monitor FullHD a noti 1366 x 768 felbontásra képes.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
King Unique #115890 üzenetére
van olyan aktiv HUB-m is, csak kivancsi voltam mi mennyit kajal igazabol
a kulso hazas 2.5"-s SSD/HDD-knek van egy kulon TP-Link UH720-som
de en azt gondoltam, hogy a USB-s headset az tobbet ker, a Wifi meg joval kevesebbet -
King Unique
titán
válasz
hobizoli #115889 üzenetére
Már ha valóban annyi a tényleges áramfelvétele egyik/másik eszköznek, mert igazán pontos eredményt az előző válaszban említett készülékekkel lehet mérni. De a Temple és társai szoftverek által jelzett értékek is stimmelhetnek nagyjából / névleges alapon, vagy egyes eszközöknél akár pontos egyezés is lehet. Az meg alap, hogy ha több eszköz egyidejű csatlakoztatása és használata a cél, akkor nyilván aktív USB-elosztót kellene használni, nem passzívat.
Az adatátviteli sebességnél az USB-port mellett többek között az adott eszköz a mérvadó, az milyen USB-szabványt, annál milyen adatátviteli sebességet támogat. Ha pl. netán csak USB 1.0/1.1, akkor dughatod te azt USB 3.X portba, akkor sem lesz az előbbinél gyorsabb. A többi meg ilyenkor nyilván nem lassul le az 1.0/1.1 szabvány sebességére, ha másikat támogatnak (2.0/3.X) + a port és a hub eleve 2.0/3.X, hanem működik mindegyik olyan tempóval, amit támogat. Max. ha egyszerre van használatban mindegyik, akkor lehet olyan, hogy megoszlik az adatátviteli sebesség, mivel ugye az USB-hub esetében a gazda hardvernél 1 db port sávszélességén kell osztoznia több eszköznek.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
King Unique #115886 üzenetére
na koszi
ez a Temple is mar jo, mert megmutatja, hogy 500mA a felvetele egy USB Wifi eszkoznek, amit USB2.0-s hub-ra dugtam, es azert nem akar menni abban a hub-ban semmi mas kulso tap nelkul
ha azt kihuzom, akkor a tobbi egyseg mukodik, mert ezzel latszik az is, hogy azok csak 120mA, 98mA es 100mA-t kernek, az meg belefer a 500mA-s limitbe, amit a USB2.0-s port tud prezentalni
meg nyilvan vmennyi mA aram maga az USBhub mukodesehez is kell
meg az is latszik, hogy vminek eleg lenne az USB1.1-s port is meg most is, mert nem tudja a 2.0-s sebesseget sem
ilyenkor amugy hogy van? ha van egy 1.1-s 12Mbps vagy 1.5Mbps-s egyseg a hub-ban, akkor a tobbi egyseg is "lelassul" a 480Mbps-rol arra az atviteli sebessegre? vagy beleillesztodik a 480Mbps-be, csak annyival ritkabban megy az o jelsorozata? -
lovi27
addikt
válasz
tordaitibi #115869 üzenetére
Túl erős a jel. Akkor találkoztam hasonló problémával amikor az aktív (erősítővel ellátott) hangfal a hangszóró kimenetbe volt dugva a vonali kimenet helyett.
Ha nem ez akkor az audio driver erősítését kéne csökkenteni. -
BlackfireXIX
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Win10-nél van egy olyan problémám, hogy valamiért nem szól se játékba se youtube hallgatás közbe az 5.1, hanem csak 2.1be.
A realtek pedig mind az 5-öt kezeli, mert tesztnél szólnak. Ha valaki megoldást tud erre megköszönném de ha egyéb fontos dolog kell még a probléma forrásához szívesen válaszolok mindenre. -
King Unique
titán
válasz
hobizoli #115884 üzenetére
Ott van pl. a Temple, ami ilyen formában jeleníti meg. További opciók meg pl. az USBDeview, USB Device Tree Viewer programok.
Az USB-eszköz által felvett áram szoftveres kijelzése az előbbi programokkal amúgy nem feltétlen mindig pontos és reális, éppen ezért azt külön eszközzel szokás mérni, mint pl. amiket a másik válaszban linkeltek. Vagy olyan profi készülékkel, mint amilyen pl. az USB-Messadapter.Egyébként nem rémlik, hogy a W7-ben lenne ilyen-olyan + infó az eszközkezelőben, meg hogy többet tudna, mutatna ilyen téren, mint a W10.
-
hobizoli
nagyúr
Win10 ala van vmi olyan sw, ami mutatja egy adott USB egyseg savszelesseg kihasznaltsagat es az USB egyseg altal felvett aramot?
regen a Win7-ben volt ilyen az eszkozkezeloben alapbol
plz F1 -
King Unique
titán
válasz
Rodzser Mór #115879 üzenetére
Normál esetben nyilván nem pörgeti az
sppsvc.exe
ilyen sűrűn a CPU-t. Ha esetedben igen, akkor lehet próbálgatni pl. ezeket a módszereket, ahol első lépés a Windows naprakészre frissítése. + Ezeket, ahol a víruskeresés is említve van, meg "okosított" rendszernél a gányoló tool eltávolítása...
Az Antimalware Service Executable a Windows Defender folyamata, amiről nemrég szintén volt szó. Normál esetben annak sem kellene annyira tekerni, de ez hardverfüggő is lehet. Valamint végleg letiltani, kikapcsolni és azzal rezidens védelem nélkül hagyni a Windowst nyilván nem javasolt, akkor már célszerűbb inkább 3rd party antivírus szoftver telepíteni, ami hatására automatikusan kikapcsol a Defender. -
junior11
veterán
válasz
A második a Defender. Ha zavaró számodra, cseréld le egy harmadik fél általi védelemre.
-
bot1978
senior tag
válasz
nemár, nemár, nem látod hogy itt ver a víz
amúgy csoportházirendben egyszerű kinyomni a defendert -
Rodzser Mór
senior tag
Kiszabbotul idegesít, hogy a "Microsoft szoftvervédelmi platform szolgáltatás" fél óránként pörgeti a processzort, látom a feladatkezelőben.
Hol lehet ezt kikapcsolni? Nekem ez a szar nem kell, mert csak felidegesít.A másik ilyen jómadár az "Antimalware Service Executable". Ezt is kilőném végleg, ha tudnám, hogy/hol kell.
-
bot1978
senior tag
válasz
Cs1csó #115872 üzenetére
megnéztem ezt az AnyDesk-et, kb. tökugyanaz, mint a teamviewer, édesmindegy, nekem csak annyit kell, hogy rá tudjon frissíteni egy ablakra az asztalon otthonról, mert ott tudunk hagyni mindent megnyitva, benne marad a kulcs is, minden,
mert az épület lesz bezárva kulcsra, viszont ha a kedves win10 kijelentkezik az már elég, hogy ne a kék masni legyen ott a képernyőn és jöjjön a szerencsétlenkedés, szóval a Windows automatikus szarságait kéne lelőnöm, hogy semmit ne csináljon miután otthagytuk -
bot1978
senior tag
válasz
Cs1csó #115872 üzenetére
Nincs ott senki, pont ez a baj. Belső rendszeren kap üzenetet egy titkárnő, hardverkulcsos (USB pen kell a gépben legyen) mindegy csak azon a gépen tudja elolvasni, de most a járvány miatt otthonról kellene dolgoznia, mert bezártak és emiatt kell bejelentkeznie pár naponta otthonról arra gépre ami ott van bezárva, hogy elolvassa az üzeneteket, de rémálom a csaj
gépenként más hardverkulcs kell, azt nem tudunk másikat csinálni ezzel a tojós pulykával, mondtam hogy hozza el a laptopot holnap ott találkozunk és beállítom úgy hogy tudja, neki hova kell kattintani, de úgy hogy a zöld golyóra meg kék masnira kééész megőrülsz tőle -
Cs1csó
titán
válasz
bot1978 #115871 üzenetére
Nem kell hozzá semmi külső program legalábbis EGYSZERI távsegítségre főleg ha ott van a gépnél, megoldás: GYORS SEGÍTSÉG
Elkezded gépelni a keresőbe és egyből kiadja, van a működéséről jutub videó egyszerű és nagyszerű gyakorlatilag távsegítségre a legjobb ha van a gép mellett valaki. Értelemszerűen gépek felügyelet nélküli menedzselésére ennél jobb az AnyDesk vagy pár egyéb program. -
bot1978
senior tag
sziasztok egy extrém szerencsétlen embernek kellene távoli asztal elérést összehoznom, teamviewer-re gondoltam.
Windows 10 Enterprise 64 bit tudnátok nekem segíteni, hogy admin cmd-ből mi kell, hogy ne hibernáljon, ne aludjon el, ne jelentkezzen ki, semmit ne csináljon a gép amihez csatlakozik, mert rémálom az ember. Minden maradjon úgy ahogy hagytam, mert hihetetlen szerencsétlen, egyszerűen telefonon nem lehet rajta segíteni és a járvány miatt mozogni nem szeretnék és helyette dolgozni sem szeretnék
például:
powercfg.exe /h off
elalvásra van ilyen? logout-ra?parázom hogy grafikus felületen valamire véletlenül nem kattintok , inkább egy bat-ot kéne megírnom előre, hogy tuti legyen
-
Sziasztok,
be lehet állítani hogy az alap max. hangerő kevesebb legyen?
Ami most a 100, az maradjon értékbe 100 de maga a hangerő csak 30% legyen.
Valamiért iszonyat hangos már 15-20-as szinten is és nagyon nehézkes a normális halkabb hangerőt beállítanom ha csak 1 és 10 között tudom szabályozni.
Már 20-on is ordít. -
King Unique
titán
válasz
arcitec #115866 üzenetére
Azt normál esetben nyilván neked kellene tudni, mivel a létrehozásnál te magad adtad meg, állítottad be. Ha elfejetetted, akkor lásd az alábbiakat.
• Ha nem tud bejelentkezni a Microsoft-fiókjába
• Jelszó visszaállítása a Microsoft-fiókhoz
• How to Reset Your Forgotten Password in Windows 10 -
arcitec
addikt
válasz
King Unique #115845 üzenetére
Azt szeretném kérdezni a Mircosoft fiókom jelszavát hogy tudhatom meg. Most nem kell, mert autó csatlakozik, de zavar, mert ha kell akkor megjártam mert nem tudom ..
-
krealon
veterán
válasz
access_denied #115851 üzenetére
Microsoft apps are blurry? Here’s how to fix them
https://windowsreport.com/microsoft-apps-blurry/ -
-
válasz
karldergroße #115852 üzenetére
Kézfejem található mutató és középső újakkal.
Thinkpad 420nál mind az oldal, mind a beállítás gördül. Win10nél másik Thinkpad-een semmi. -
access_denied
senior tag
válasz
krealon #115831 üzenetére
Először is köszönöm a választ. Őszinte leszek, nem nagyon értelek (úgy, hogy tűzfalazok, switchezek, virtualizálok, SQL, Exch, Veeam, stb.). Lehet nem fogalmaztam egyértelműen. A dokkolós noti kiterjesztése a monitor, full HD felbontásban. Böngésző, stb. minden tű éles a monitoron, egyedül az Outlook nem. Word, Excel minden ok. Ez a probléma.
-
Srácok! A Win10 pro laptopok tapipadja ilyen khaki? Nem lehet beállítani rajta a húzást lent tartott újakkal? Vagy csak én nem találtam meg eddig. Esetleg kell kiegészítő progi, mint a Thinkpad 420-nál?
Nézem az egérbeállítást meg "érintőpadot" de ott egy darab kopasz "multi" funkció van. Azt sem tudom, hogy az mit takar. Ki-be van csak. De sokat nem használ. -
válasz
T0mBd1gg3R #115848 üzenetére
Szerintem elég egyértelmű, hogy miért nem kapsz választ...
pl ezért: "- "igen van a microsoftnak egy ilyen szolgáltatása de ha legyalulod a wint, formázol telepítesz és nem lépsz be semmilyen microsoft acocunttal a winbe, microsoft store-ba, ennek érdekében kms-sel aktiválod, jó lesz""
Ilyeneket senki nem tud garantálni, hogy szürke gép fehér lesz. -
válasz
adika4444 #115847 üzenetére
Hát vannak ilyen emberek. Viszont nem nagyon kaptam választ, esetleg olyat hogy nem kéne, de konkrétumot nem, hogy például:
- "igen van a microsoftnak egy ilyen szolgáltatása de ha legyalulod a wint, formázol telepítesz és nem lépsz be semmilyen microsoft acocunttal a winbe, microsoft store-ba, ennek érdekében kms-sel aktiválod, jó lesz"
vagy hogy
- "kevés lesz, mert a Dell/HP/Lenovo önmagában is tud ilyet"
vagy hogy
- "az alaplapot mindenképp ki kéne cserélni" -
adika4444
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #115798 üzenetére
Ezt a szálat olvasva komolyan elkapott a röhögés. Nem semmi szomszéd...
-
King Unique
titán
válasz
reggiee #115842 üzenetére
Az eleve nagyon régi, nyilván nem naprakész, meg ki tudja anno hogyan lett rá kiírva az ISO. Vagyis már csak emiatt is célszerű volt újat készíteni. Ahol ha 4,92 GB körüli a most letöltött ISO, akkor az a standard, 64 bites ISO lehet, amit a Microsoft weboldaláról lehet letölteni direktben, + ott a TechBench és a Rufus, azokkal is az tölthető le. Annál pedig nem az ISO-fájl mérete a lényeg, mivel nyilván nem az lesz 1:1-ben a pendrive-ra másolva, hanem a benne lévő
install.wim
fájl mérte. Ahol az utóbb 4+ GB, azért nem volt opció a FAT32 fájlrendszer, hanem csak az NTFS. Deinstall.swm
fájlokra darabolás után már igen, ami le van írva az előbb linkelt hozzászólásban. Ahogyan az is, hogy az MCT-vel letöltött 64 bites ESD ISO és abban azinstall.esd
fájl mérete eleve kisebb 4 GB-nál, annál ezért nyilván adott a FAT32 fájlrendszer használata, sőt az MCT is eleve arra formázza a pendrive-ot. -
reggiee
csendes tag
válasz
King Unique #115841 üzenetére
Igen, igazad van. Volt egy körülbelül 5 éve létrehozott telepítési adathordozóm, amit nem ismert fel az új gépem. Fogalmam sincs milyen módban lehetett létrehozva. Ezért kértem segítséget, de közben Rufus segítségével készítettem egyet. Eddig úgy néz ki sikerült. Egyébként az új gépeknél már nem is engedélyezett a Legacy mód? Köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
reggiee #115838 üzenetére
Azt viszont nem írtad, hogy mivel és hogyan készítetted el a telepítési adathordozót, azaz mivel írtad ki az ISO-fájl a pendrive-ra. Ha netán a Rufus használatával, akkor annál UEFI-s telepítéshez értelemszerűn a GPT-UEFI séma kell. Ami egyébként alapból FAT32-re formázza a pendrive-ot, NTFS-re max. akkor ha 4+ GB az
install.wim
fájl, amiről már volt szó itt. Meg a Secure Boot kikapcsolása is az utóbbi esetben indokolt, mert amúgy nyilván nem szükséges. Magához a telepítéshez meg pl. ebben a válaszban vannak instrukciók. -
reggiee
csendes tag
Sziasztok! Vásároltam egy Acer Nitro AN515-53 típusú laptopot. A probléma a következő, a biosban csak uefi módot lehet választani, viszont így nem látja a pendriveot amiről telepíteni szeretnék windows 10et. A secure bootot természetesen kivettem belőle. Mi lehet a megoldás?
Sürgős lenne.
Köszönöm. -
válasz
Doky586 #115834 üzenetére
Köszönöm a választ.
Előtelepített laptopról van szó. Erről lesz legyalulva a Windows és teljesen újratelepítve. Ugyanis nagyon belassult. Eleve merevlemezes a cucc, talán egy SSD is kellene bele, de egyelőre marad a HDD.
Ezek szerint ki sem kell majd választani semmit, hanem eleve a Home fog települni...
King Unique, neked is köszönöm választ! -
-
King Unique
titán
válasz
rothfb #115833 üzenetére
Erről nemrég volt szó újra, vagyis maga az ISO-fájl eleve több kiadást tartalmaz, nem az MCT-nél kell kiválasztani, hanem majd a telepítésnél. Ha gyárilag W10-zel előtelepített gép, azaz UEFI BIOS OEM Key van, akkor pedig meg sem jelenik az utóbbi opció, hanem automatikusan az OEM kulcsnak megfelelő kiadás (pl. Home) kerül kiválasztásra és telepítésre. Ha másik kiadás (pl. Pro) telepítése a cél, akkor annak módja is le van írva a linkelt példában.
-
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Letöltöttem a Microsoft oldaláról a MediaCreationTool1909 progit, amivel létrehoztam usb pendrive-ra egy Windows telepítőt. A saját gépemen csináltam, de másik gépre lesz telepítve a Windows 10.
A kérdésem az lenne, hogy a gép amire telepítve lesz a Windows, azon Win10 Home 64 bites verzió van. Legális. Ez lesz újratelepítve. Viszont amikor a pendrive-ot létrehoztam és megkérdezte, hogy milyen Windows telepítőt akarok létrehozni, akkor csak a nyelvet, a windows kiadást (itt semmit sem lehetett kiválasztani, csak, hogy Windows 10), illetve, hogy 64 vagy 32 bites legyen, vagy mindkettő egyszerre. Magyarul nem tudom, hogy lehet e telepíteni majd Home-ot. A windows kiadásnál csak a Windows 10-et lehetett kiválasztani, se Pro-t, se Home-ot külön.
A kérdés, hogy a telepítés elején fogja megkérdezni, hogy melyik verziót szeretném telepíteni? Ez lenne a logikus, csak számomra nem egyértelmű...
Segítene valaki? -
Boha
tag
válasz
King Unique #115826 üzenetére
Nálam nem működik az utolsó nagyobb frissítés óta.
-
krealon
veterán
válasz
access_denied #115824 üzenetére
"A monitor tű éles képet ad minden alkalmazásnál, egyedül az Outlook az ami full homályos betűket produkál."
A "problema" oka, hogy nem 100%-os nagyitasban hasznalod a desktop-ot.
Win7-ig pontmatrixos magjelenites volt, az ujabb rendszerek nagyfelbontasu kijelzoin ez mar nem jarhato ut.A kompatibilitas megorzese miatt, a Windows 10 a nagyfelbontasu kijelzokon a hagyomanyos alkamazasok kepet felnagyitja, igy az alkalazas altal kirajzolt pixelek nem fognak egybeesni a kijelzo pixeleivel (atlognak a kornyezokbe), ezert lesz elmosodott a felnagyitott kep.
-
krealon
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #115821 üzenetére
" egyszer csak úgy dönt a start menü, hogy nem akar működni. Hiába kattintok rá, hiába nyomom meg a Windows gombot, nem csinál semmit. Programot indítani tudok a keresés gombbal vagy az asztalról, leállítani a gépet alt+f4-gyel, újraindítás után hibátlan. Van hogy magától meggyógyul, most pl működik de ebéd előtt nem működött, nem lett újraindítva."
"Nem csinal semmit" = "nem latom, hogy csinalna valmit".
Tipikusan az Explorer.exe var valamilyen halozati eroforras eleresere es ezert nem frissiti az ablakok es a start menu megjeleniteset.
Az egysegsugaru felhasznalo ezt hivja lefagyott allapotnak. Pedig nem az.Altalaban hosszadalmas kinyomozni, hogy konkretan mi okozza a problemat. Peldak
- Fajl elozmenyben halozati meghajtorol vagy megosztasbol megnyitott fajl, ami pillantnyilag nem elerheto.
- A korabban listazott gepek listaja nem elerheto
- Aktiv preview (betekinto) panel -
-
King Unique
titán
Most is ha lenyomod a Windows gombot, akkor megjelenik a Start menü, ha elkezdesz gépelni, akkor átvált a keresőablakra, ahol ha kilistázódott a keresett elem, akkor enter és indul. Vagyis továbbra is simán működik ez. De ha számodra annyira nem felel meg, akkor meg pl. telepítesz 3rd party Start menüt (példák), aztán annál lehet a régi módszerrel játszadozni.
-
Zoz
őstag
válasz
SkiDev #115822 üzenetére
Ezek szerint a kaland ott indult, hogy Microsoft fiókos bejelentkezés volt a gépen, de te egyszerű helyi felhasználót szerettél volna.
Ez esetben egy fontos tanács az új telepítéshez: ne adj neki netet a telepítés során! Home esetén így tudsz legegyszerűbben helyi felhasználós telepítést csinálni. (Ha neten van, akkor mindenáron Microsoft fiókot akar ráderőltetni.) -
access_denied
senior tag
Elég alap, de 20 éve nem futottam ilyen problémával össze. A monitor tű éles képet ad minden alkalmazásnál, egyedül az Outlook az ami full homályos betűket produkál. Találkozott valaki hasonlóval?
-
King Unique
titán
válasz
SkiDev #115822 üzenetére
Milyen procedúra? Nincs abban semmi meglepő és semmi újdonság, hogy a Windows telepítésekor felhasználói fiókot kell létrehozni, aminek szokás jelszót / PIN-kódot beállítani, hogy többek között mondjuk ne tudjon akárki illetéktelenül belépni. Meg nem mintha főleg egy PIN-kód begépelése, vagy akár képjelszó használata a bejelentkezésnél olyan időigényes és bonyolult lenne, meg ugye ezeket mind kikapcsolni már akik, mert pl. én nem szoktam. Az e-mail cím, annak első 5 karakteréből generált felhasználónév a Microsoft-fióknál van. Ha ez valakinek akkora gond, akkor lehet a megjelentési nevet változtatni, vagy másik megoldásként helyi fiókot használni, arra váltani, azzal telepíteni, sőt ott jelszót sem muszáj megadni a telepítésnél és utána mehet egyből az autologin.
-
SkiDev
őstag
& King Unique köszönöm a gyors segítséget! Úgyis muszáj lesz újratennem, mivel valahogy sikerült letakarítani az akkutöltöttség ikont is.
"meg az sem világos, minek kellett utána még felhasználónevet is módosítani és ugye hogyan történt." ~ Mert nem volt normális login neve, hanem mindig azt írta ki, hogy r....@outlook.hu. Ezt szerettem volna megváltoztatni. Régen sokkal egyszerűbb volt. Nem az első Win telepítésem, de mit ne mondjak, ilyen procedúra, mint most...
Telepítésnél jelszó kell, új account kell, PIN kód kell.Aztán ezeket lehet kifelé kapcsolni. Ezek előtt elég volt telepítésnél usert írni, ami a töltőképernyőn megjelent, jelszót nem írtál, továbbléptél, és akkor nem is kért, PIN-kódról szó sem volt. A bejelentkezési nevét is pikk-pakk lehetett állítani beállításokban, nem kellett parancssor hozzá.
Az általad linkelt 1. rész alapján csináltam. Beírtam, hogy netplwiz -> kivettem a pipát -> megadtam 2x a jelszót. Majd újra beírtam, nem engedett semmit módosítani, így visszapipáltam a jelszókérést, beírtam a jelszót. Majd átállítottam a nevet és újra kivettem a pipát, újra beírva kétszer a jelszót. Onnantól miután kiléptem, már semmit sem engedett.
-
Az mitől van, akár a munkahelyi gépemen, akár otthon, hogy egyszer csak úgy dönt a start menü, hogy nem akar működni. Hiába kattintok rá, hiába nyomom meg a Windows gombot, nem csinál semmit. Programot indítani tudok a keresés gombbal vagy az asztalról, leállítani a gépet alt+f4-gyel, újraindítás után hibátlan. Van hogy magától meggyógyul, most pl működik de ebéd előtt nem működött, nem lett újraindítva.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Ha rossz helyre írok akkor elnézést, de ide irányítottak !
Van egy Sony Xperia Tablet Z-m, és minap amikor használni szerettem volna akkor a bekapcsolás után jelszót kért
Én soha nem védtem se jelszóval se mással,most mégse enged belépni. Már próbáltam több tucat "jelszót " de a "helytelen jelszó,próbáljam 20 másodperc múlva újra" üzenet fogad!
Hogyan tudnám resetelni, vagy mi a teendő hogy használni tudjam újra ?
Előre is kösz a segítséget. -
Boha
tag
Valahogy vissza lehet hozni azt a funkciót hogy: ablak gomb lenyomása után felugró start menübe elkezdem begépelni hogy mit is akarok indítani és egy enter után már indul is?
-
King Unique
titán
válasz
SkiDev #115816 üzenetére
Akkor lehet nem megfelelően csináltad a jelszókérés kikapcsolását, meg az sem világos, minek kellett utána még felhasználónevet is módosítani és ugye hogyan történt.
De a kérdésre válaszolva, nem feltétlen kell újratelepítés/alaphelyzetbe állítás, mivel szükség esetén megoldható a passwod reset, illetve a rendszergazda fiók visszaállítása, amiről itt a topikban is többször volt szó.
Az pedig egy másik válaszban le van írva, hogy mi a teendő előtelepített gépeknél, illetve BIOS OEM kulcs esetén attól eltérő másik kiadás telepítéséhez. Vagy ha azért kérdezed, hogy automatikusan beaktiválódik-e, akkor az eleve nem téma előtelepített gépeknél (BIOS OEM Key), de egyéb esetben sem, ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a hardveren az adott Windows 10-kiadás (Home), amit a telepítő is világosan leír. -
Zoz
őstag
válasz
SkiDev #115816 üzenetére
Ha egy gépen már volt valaha aktivált Win10, akkor telepítéskor nem kell kulcsot beírni, csak a megfelelő kiadást választani, aztán amikor netre lép az alaplap azonosítója alapján aktiválja magát.
Ha gyári előtelepített a gép, akkor a kulcs a BIOS-ban van, amit megtalál a telepítő, ilyenkor fel se dobja a kulcsbekérő ill. kiadást választó ablakot. -
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Hasonlóan jártam én is a netplwiz paranccsal. Visszaállítottam egy előre feltelepített Win 10 Home-ot laptopon, ki akartam kapcsolni a jelszót, sikerült is, viszont visszaléptem nevet módosítani. Azután szépen nekem is lezárt mindent, ami rendszergazdai jogosultságot kér.
Alaphelyzetbe állítás, netplwiz, control userpasswords 2, bármit írhatok mindenre ezt dobja ki.Csodálatos, hogy ilyen bug lehet ebben a csodálatos rendszerben.
Most kérdés, hogy ha csinálok egy pendrive-ot CreationTools-sal fel fogja ismerni, hogy előretelepített Win 10 Home van rajta?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
válasz
#86564352 #115808 üzenetére
Nem ez nem vírus, sok esetben találkoztam én is ezzel, fel is hívtam az illetékeseket, akkor várni kellett, MS miatt volt ez a jelenség, valószínűleg VL kulcs lesz. Később elég volt parancssorból deaktiválni, majd újra beaktiválni a windows-t és megy azóta is. Nálunk legalább is ez volt a megoldás.
-
Win-T
őstag
Sziasztok!
Hétfő óta azt írja nekem itt a melóban a gépem egy felugró ablakban, hogy a windows licence hamarosan lejár. Hiába zárom be folyamatosan bedobálja ezt az üzenetet időnként. Az oprendszer még akkor lett win10-re frissítve mikor még a win7-et lehetett ingyenesen upgrade-elni (a win7 jogtiszta volt, semmi kavarás). A gépházban azt írja, hogy a windows aktiválva van. Létezik, hogy valóban lejárhat a licenc? Mit lehet ezzel kezdeni?
-
válasz
Zotya84 #115800 üzenetére
Bocsánat, ha félreérthető voltam, csak azt szerettem volna megfogalmazni, amit King Unique is leírt:
"nem sok értelme a telepítésnél a keresztbe gányolásnak, amikor pusztán csak tudatosan kellene telepíteni. Azaz ha UEFI-s telepítés a cél, akkor nyilván azt beállítani az UEFI BIOS-ban és/vagy az UEFI kezdetű pendrive-ot kiválasztani a gyorsmenüben, stb. Ha legacy/CSM, akkor meg ugyanez pepitában."Mégegyszer nem kétségbe vonom, amit írsz, csak picit körülményes, szerintem.
-
válasz
T0mBd1gg3R #115796 üzenetére
Miért kell neked aktiválni? Az a tulaj dolga. Szimplán a mondandóm, ha valami ennyire gyanús, még a tulajnak is azt el kell felejteni.
-
King Unique
titán
válasz
Zotya84 #115799 üzenetére
Hát ez az, hogy GUI-n nyilván nem megy, ha ütközés van, ami egyáltalán nem meglepő. De akkor egyrészt leírhatnád, hogy a CLI-s megoldásnál pontosan mire célzol, + valami linket hozzá. Másrészt pl. ezzel a módszerrel és az MBR2GPT-vel valóban megoldható a BIOS/MBR telepítés UEFI/GPT-re konvertálása adatvesztés nélkül, de ezeket a már telepített Windows utólagos átkonvertálására szokás használni. Harmadrészt szvsz nem sok értelme a telepítésnél a keresztbe gányolásnak, amikor pusztán csak tudatosan kellene telepíteni. Azaz ha UEFI-s telepítés a cél, akkor nyilván azt beállítani az UEFI BIOS-ban és/vagy az UEFI kezdetű pendrive-ot kiválasztani a gyorsmenüben, stb. Ha legacy/CSM, akkor meg ugyanez pepitában.
-
zolee001
őstag
A lopott product keyek után már a lopott pc-k is a topic témája? :-)
A következö mi lesz,melyik orgazda a legmegbizhatóbb a hardveraprón kérdéskörök?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Assassin's Creed Odyssey
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest