Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz ledgeri #112143 üzenetére
Köszi a választ! Eredeti, aktivált Windows 10 Pro OS-ről van szó.
Szerintem csak részben értetted meg a kérdésemet.
1. "Quick Launch" bar... A Win98/ME/XP vonalon default volt, de még Win7-ben is be lehetett állítani. Én a gyakran használt, fontos programok gyorsindító ikonját oda szoktam tenni.
Méretezhető, rendezhető.
A Win10-ben nem sikerült megtalálnom ezt a beállítást. (Eleve idegesítő a tálcán sok helyet kitakaró "kereső sáv", és az oda "pin"-elt ikonok.)
2. A Tray, azaz tálca beállításait természetesen megtaláltam, de hiába állítottam be, hogy melyik futó alkalmazás jelenjen meg ott jobb oldalon, nem tudom "széthúzni" balra, hogy látszon mindegyik. A default 4-5 ikon látszik, a többi nem, akármit állítok.
Tehűt mi a trükk a fentiekre?"Aquila non captat muscas."
-
Tiger.
nagyúr
Egy valamit nem értek, az aida kitudja olvasni a serial kulcsot, de tök mást lát, mint ami valójában van, nincs oilyan ami azt látja amivel aktiváltam?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
-
lsc
nagyúr
Üdv
Céges gép /könyvelés/ win7-el, 1 ssd 2 vinyó, erre kellene win 10, az adatok megmaradásával. Melyik verzió, home is elég vagy inkább pro? Semmi extra program, office , könyvelőprogram és a szokásos ügyfélkapus dolgok. Az rendben hogy telepítésnél csak az ssd , de utána a vinyós cuccok is menni fognak? Telepítés előtt elég csak az ssd-t lementeni, a vinyókon nem fog kavarni a 10?Az élet kegyetlen .
-
Geth
veterán
válasz Lauda #112183 üzenetére
Gondolom ezekre gondoltál (egy (fotózott?) képnek, valljuk be, nem sok értelme van):
Servicing Stack Update (SSU): KB4528759
.NET Cumulative Update (NetFxCU): KB4532938
Latest Cumulative Update (LCU): KB4528760
(A képeden látható KB890830 rendszeres MSRT helyett hasznosabbnak találtam az SSU-t ideszámolni, ez nem jelenik meg a WU felületén, de a másik felületen látszódik.)[ Szerkesztve ]
-
seger
addikt
-
seger
addikt
Windows 7 kóddal aktiválható a wondows 10.
Kérdésem az lenne, hogy windows 8.1 kóddal aktiválható a windows 10? -
törölt tag
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Hp Deskjet 4670-es nyomtató és windows 10-el gyűlt meg a bajom. Driver feltelepítve látja is a nyomtatót a windows. Az állapotra azt írja, hogy beavatkozás szükséges. A nyomtató wifi segítségével csatlakozik a gépre. Windows 7-es gépről minden gond nélkül tudok nyomtatni. Semmi nincs a nyomtatási sorban, és semmi más üzenetet nem oszt meg, hogy mi lehet a gondja. Már a drivert is újratelepítettem semmi változás. Valakinek valami ötlet? -
VGYke
addikt
-
movax
őstag
Tényleg nincs új Edge a mai frissítésben, lássuk mi lesz holnap.
-
törölt tag
válasz TRob1 #112181 üzenetére
Még lemaradt: Win10-nél valóban nincs túl éles különbség egy stabilabb insider verzió és a rendesen kiadott között, hiszen valamilyen szinten mind bétatesztelők vagyunk. Amit felteszünk megjelenés napján és tesztelünk félévig azt csak később terjeszti a Microsoft az igazi ügyfeleknek, a cégeknek. Szerintem szimpla applikációnál is lehet jobban várni az újdonságot, hiszen a böngésző a leggyakrabban használt rész. Számomra fontosabb az Edge újításai mint a Windows-ban megint mit mókolnak a start menüvel. Mezei user is inkább a böngészővel találkozik és nem a Linux alrendszer, Terminal újdonságokkal. (más fontos mindenkinek)
-
titán
-
törölt tag
válasz TRob1 #112181 üzenetére
Oké, te teljesen kocka fejjel nézed. Amikor ilyen-olyan kínai oldalakra kiszivárgott pár hónapja a stabil Chromium Edge, én nem azt mondtam mezei kérdezőknek a kínaiaktól szerezze be, hanem azt ott a hivatalos insider honlap beta, dev, can lehet választani és egyébként január 15-én jelenik meg. Te minden Windows build megjelenéskor előadod te már hónapok óta használod, jól van ez viszont a többséghez a hivatalos megjelenés híre jut el a maga idejénben, és olyankor kérdezik mizújs benne. Mit kell ezen csodálkozni
Biztosan sokan vannak akik az eredeti Edge-t egyszer kipróbálták négy éve elkönyvelték teljesen szarnak mert az is volt akkor még, de most olvassák a tech oldalakon itt az új akkor érdekli őket miben jobb. Számukra lesz benne újdonság. Egyébként sok dolog hiányozni fog az UWP Edge-ből, remélhetőleg minél több jó tulajdonságát sikerül átültetni a Chromium változatba, muszáj volt meglépniük ezt a váltást.VGYke: gépházban személyre szabásnál adj meg új hátteret a záróképernyőnek
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz #86564352 #112178 üzenetére
Szerintem...
Nem az a furcsa ha valaki megvárja, hanem az ha valaki sokkal többet - esetleg valami kisebb csodát - vár tőle, mint a mostanság épp aktuális egyéb verzióktól.
Amúgy szerintem Oprendszer és egy szimpla applikáció közt azért van némi különbség.
Illetve akik rendszeres jelenlévők a topikban, nem feltétlen mezei userek. Muterom pl. nem jár ide, meg semmilyen másik win vagy app topikba... na ő mezei user, nem is rakja fel a Chromium Edge-t (igaz, én már rég megtettem nála is )ui: És a rendes kiadás az ritkán "rendes" , főleg MS termékei között, főleg utóbbi pár évben. (Kb. sosem volt rosszabb semmilyen alfa, beta, gamma, delta, kilopott, kiszivárgott, előzetes...stb. verzió semmiből mint maga a "rendes" verzió Apppok, Oprendszer verzák, frissítések, driverek...stb.)
Szerintem...
(#112180) VGYke:
Mivel nyitottad meg? Alap vagy egyéb képnéző? Mit nyomkodtál közben billyentyűn vagy egéren? Háttered nem változott erre?[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Dumi86
senior tag
válasz TRob1 #112177 üzenetére
Én le vagyok maradva mert csak ma raktam fel Még a végén olyan leszek mint egy mezei user Holnap jelenik meg,én meg csak ma raktam fel,én balga Amúgy a verzió amit felrakott az tegnapi kiadás,szóval tényleg ez lehet a holnap kiadásra váró verzió.
Gyors,szép,jobban kezelhető,kevesebb memóriát használ,végre fel lehet rakni a Chrome bővítményeket. Viszont még maradok Vivaldinál. Esetleg akkor térnék át fő böngészőnek ha át tudnám importálni minden cuccom Vivaldiból(de gondolom ilyen nem lesz mostanság).
[ Szerkesztve ]
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
törölt tag
válasz TRob1 #112177 üzenetére
Dev nálam is megy nyár óta, azért mezei user jobb ha megvárja a rendes kiadást mert pl. kedvencek szinkronizálását csak mostanában kapcsolták vissza.
Win10-ből is felteheted a 20H1 insidert túl sokat már nem fog változni májusig, mégis a többség, a normál userek megvárják a rendes kiadást, nincs ebben semmi furcsa. -
TRob1
veterán
-
törölt tag
válasz Sztyepadzso #112175 üzenetére
Az érdekes. Azt most nem tudom megnézni neked, mert nálam nincs Gmail felvéve. Írd meg webes felületen az emailt aztán kész. A Mail appot esetleg lehet resetelni a gépházban.
-
törölt tag
válasz Sztyepadzso #112172 üzenetére
Hát kiválasztod a piszkozatod, belekattintasz ahol abbahagytad a szöveget és folytatod.
VGYke: ahogy már írtuk többen, az új Edge 15-én szerdán jelenik meg. Ma még csak Windows patch érkezik.
-
törölt tag
válasz Sztyepadzso #112164 üzenetére
-
GIJoe
addikt
Üdv, tanácsot szeretnék kérni.
Windows 10-et szeretném magamnak újratelepíteni, de nem érdekel semmiféle biztonsági szempont patch v sérülékenység, melyik azaz ajánlott verzió amivel visszakaphatnám a gép régi sebességét, 1-2 évvel ezelőtti? Ha van erre kiforrott bevált verzió v forrás szívesen fogadnám... -
Emu
őstag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, mindent egybevetve szerintem jobban járok ha legyalulom a rendszert, és az alapoktól újratelepítem.
-
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek: Cimborám írt nekem a gmail-es címemre, ami a Win10 Posta alkalmazásban fel van véve. A telefonon kezdtem el neki választ írni, a Gmail appban, és elmentődött magától a piszkozatok közé, és meg is találtam a Windows 10-ben is.
Szeretném folytatni, Pc előtt, de esküszöm, nem lelem a lehetőséget
Segítsetek, kérlek, hogyan tudnám folytatni..Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz ImI87 #112160 üzenetére
Azért van, mert a BIOS-ban engedélyezve van a Hot Plug az adott SATA-portoknál, háttértáraknál. Vagyis ha az a cél, hogy ne jelenjenek meg a hardver biztonságos eltávolításánál leválaszthatóként a belső meghajtók, akkor elsődlegesen eleve a BIOS-ban kellene az előbbit letiltani. Vagy másodlagosan esetleg Windowson belül az alábbi módszerrel.
(#112151) Emu:
Rá lehet telepíteni akár közvetlenül is az innen letölthető frissítési segéd / MCT használatával, valamint a már meglévő W10 ISO-fájl felcsatolása a fájlkezelőben és asetup.exe
fájl futtatásával a személyes fájlok, alkalmazások stb. megtartása (ha az a cél) mellett.
Viszont ha okosított ilyen-olyan vacak tool használatával a jelenlegi W7, meg ki tudja esetlegesen hogyan és mennyire van szétcseszve, akkor jobb lenne inkább tiszta lappal kezdeni, vagyis gyalu és clean install, amihez pl. ezen leírásban vannak instrukciók.[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Sziasztok !
Most raktam fel először asztali gépre win 10 pro verziót.
Az a kis kellemetlenség adódott, hogy a gépben lévő hdd-ket is úgy jeleníti meg, mint lecsatlakoztatható háttértárakat, mint a pendrive-okat.Ez miért van?
Meg lehet változtatni? -
paolinho
őstag
válasz MrCsiT #112147 üzenetére
Az a baj, hogy ha Futtatás rendszergazdaként indítom bármit is, már onnan nem tudok továbblépni. Mert korábban a tényleges felhasználó név volt rendszergazdai. Így nincs is jelszava a Rendszergazdának ez esetben, és üres abkakkal sem lép be.
Azt hiszem nem úszom meg az újratelepítést. -
törölt tag
Nem kell legyalulni, viszont ajánlott néha tiszta lappal kezdeni azért mondjuk sokan a tiszta telepítést. Rámegy a 7-re is a 10 amúgy, viszont ritkán van rendszerváltás akkor már ajánlott rendesen csinálni, különben később örökölt problémák lehetnek. Mielőtt bármit csinálsz: adatokról legyen mentés, a rendszermeghajtón kívül mást húzz le, MCT telepítővel boot aztán gyalu a régi partíciókra és unallocated space-re mehet az install, a Win10 létrehozza magának a szükséges partíciókat. 99% magától felismer cuccokat, attól függ milyen vasra telepítesz azért előre összeszedhetsz drivereket a flash drive-ra.
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Jelenleg nem legális W7-t használok, azonban elhatároztam, hogy veszek egy W10-t.
A mostani rendszeremre rá tudom telepíteni az eredeti w10-t? Vagy le kellene gyalulnom mindent? -
MrCsiT
addikt
válasz paolinho #112145 üzenetére
Ha (normál indítás után) a Windows-ban a command prompt-ot megkeresed, és jobb egér-rel kiválasztod a "Futtatás rendszergazdaként" opciót, ott ha meg tudod adni a megfelelő jelszót, akkor lesz egy admin jogú (elevated) cmd ablakod, és abból amit indítasz, az már admin joggal fog futni.
Ez így segít neked?[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
VGYke
addikt
Nem tudom volt e már: Magától települ az új Microsoft Edge
Mondjuk azt nem értem hogy miért 01.15, amikor az szerda és kedd szokott lenni?
Az sem tiszta, hogy új Edge esetén miért marad meg a régi Edge és törölhető e...kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
paolinho
őstag
Asszonykám gépére pár napja telepítettem egy Win 10-et, majd igényének megfelelően néhány applikációval komplettíroztam azt. Lévén nem igényelte a jelszavas (PIN-es) belépést, kikerült a pipa ebből a négyzetből.
Viszont zavart az a "sokbetűs" számítógépnév, amit a telepítés során kapott a laptop, azt is átírtam egy egyszerűbbre, amivel az otthoni hálózaton könnyebben beazonosítható a gép.
Na, ezután kezdődött a kálváriám, ugyanis az újraindítást követően lent a bal alsó sarokban kétszer jelent meg a felhasználónév.
Sebaj - gondoltam - irány vissza a felhasználói beállításokba, ahol visszaraktam a pipát a jelszó kérése négyzetbe, majd újraindítottam laptopot. Ezt követően azonban sajnos már csak rendszergazdai jogosultságok nélküli felhasználónak lát a gép. Azaz, már nem tudok eljutni a netplwiz futtatásával a Felhasználói fiókok-ba, ugyanis az oda belépő engedélyező képernyőn csak a NEM ikon jelenik meg.Jól sejtem, hogy esélytelen már a Rendszergazdai jogosultságom visszakapnom, azaz, csak az újratelepítés lehet a megoldás? Vagy esetleg van még ebből a kálváriából kivezető út?
Még annyi, hogy próbálkoztam a Csökkentett módban is a Rendszergazdakénti belépéssel, ami ugyan sóikerült, de a csak ennyi, ugyanis innen sem tudtam már a netplwiz-zel módosítani valamit is, ugyanis nem reagált egyáltalán a rendszer a beírásra a Futtatás alatt.
-
Kommy
veterán
Napokban telepítettem és régebbi HP asztali gépre Win10-et és azt csinálja, ha elmegy alvó módba, akkor semmivel nem lehet felébreszteni (power led nem világít, de a DVD tálca nyitható, billentyűzeten a num lock világít), még a bekapcsoló gombbal sem, csak a reset segít de ekkor sem ír ki semmi hibát, hogy rosszul lett leállítva. Kikapcsoltam a hibrid alvást de nem oldotta meg a problémát ugyan úgy felébreszthetetlen. Driverek nem lettek külön telepítve az eszközkezelőben nem ír hiányzó/hibás driver-t, csak alapjai VGA van. Teljesen alap gép még C2D procival, csak irodai munkára van használva.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Piftuka #112142 üzenetére
Szintén friss telepítő:
Hálózat nélkül telepítettem az OS-t, szintén hálózat nélkül 30-60 percet nézegettem a beállításokat, miegymást, állítgattam....
Mondom ok Update-time: lefutott miden. Ment egy resi. Azóta ott a windows nem aktivált üzenet, és a korábban elérhető és módosított beállítások szürkék.
Ha nem aktivált az OS-ed még akkor az bibi! Ha aktivált de tényleg csak nem találod, akkor jobb klikk tálcára, és ott kellene a tálcabeállításoknak... Ha az sincs, akkor passz!
(feltételezem jól értettem a problémád!)
Az update meg már "mi tudjuk, a usernek meg semmi dolga vele" kategóriás az MS oldaláról... nincsenek már rejthető KB dolgok, miegymás... (ha jól tudom)// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Az alábbiakban kérek segítséget:
1. A "Windows 10 Pro" esetében hogyan lehetséges
- "Quick Launch Bar" megoldást beállítani valahogyan?
- A "Tray Bar"-t átméretezni valahogyan? (Hiába engedélyeztem a nekem fontos ikonok megjelenítését, az zöme továbbra is marad a "hidden" menüben.)
2. A Windows update-ek esetében hol találom a beállítást, amely szerint keresi a frissítéseket, de én döntöm el, hogy melyiket és mikor telepítem?
--> Amikor rákattintottam a "frissítések keresése" opcióra, akkor rögtön fel is telepítette őket.
Köszönöm előre is!
Üdv: Piftuka"Aquila non captat muscas."
-
Geth
veterán
válasz Teddy___KGB #112132 üzenetére
Óvatosan, mert az a nyomorult simán lehet ám a játékod is.
De akkor tanultál valamit: lehetőleg ne állítsd el az alapértelmezett beállítást. -
seger
addikt
Itt is felteazem a kérdéat, hátha valaki tud infót adni!
Kérdésem lenne! Telepítenem kell egy office 2016-ot, de még nincs termékkulcs.
Microsoft oldalról letölteném, de microsoft fiókkal kell belépni, hogy le tudjam tölteni.
Belépek saját fiókkal és letöltöm, telepíthetem azt másnak? Akár cégnek is?
És az ők liszensz kódjukat adom meg telepítés után! Ez így járgató út?
Vagy regisztráljam őket és úgy töltsem le? -
Brekkk
senior tag
Tényleg igaz, hogy WIN7-ről WIN 10-re ismét ingyen lehet frissíteni egy rövid ideig?
-
Brekkk
senior tag
válasz Teddy___KGB #112129 üzenetére
A page file méretét állítsd automatikusra.
16 GB RAM mellett 4 GB page file-al és 6 GB os VGA kártya mellett állandóan OUT of memory hibám volt, több játéknál is.
A fizikai memóriát használja a VGA kártya is. (Teletölti textúrával)
Láttam már 26 GB memóriahasználatot is 1-2 játéknál. (Fizikai + virtuális) -
King Unique
titán
Ilyen akkor szokott lenni, ha a lapozófájl, illetve a virtuális memória a felhasználó által ki van kapcsolva, vagy manuálisan nagyon kicsi érték van beállítva. Mint utólag kiderült, ez történt, vagyis nem meglepő a jelenség, bravó... Ahogyan az sem, hogy egyes programoknál, játékoknál a lapozófájl hiánya, vagy túl kicsi méretű lapozófájl gondot okozhat, hiába van sok RAM. A megoldás értelemszerűen a lapozófájl engedélyezése alapértelmezett beállítással, vagy a jelenleginél nagyobb min-max. / fix méret megadása lenne.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Teddy___KGB #112132 üzenetére
Tedd át 1GB-ra, hogy mit lép rá.
-
Teddy___KGB
újonc
Virtuális memóriát levettem ilyen 1-2mb-ra mondván hogy 20gb fizikai mindenre elég (az is lenne) de ha jól értem ez a nyomorult csak akkor használja ki a fizikait ha kap mellé virtuálist?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Engedélyezni kell néhány GB virtuális memóriát - ha az van letiltva esetleg.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Geth
veterán
Virtuális memória alapértelmezett automatikusra van állítva?
-
Teddy___KGB
újonc
Sziasztok Tudja e valaki a megoldást a következő problémára: 20gb ram van a gépemben de a winfos úgy gondolja hogy kb. 12-13gb-nál elfogyott, ez úgy jelentkezik hogy fut néhány program a háttérben és ráindítok valami nagyobb memória igényű játékot (többet is próbáltam) és mindig az adott játék crashel out of memory címszóval, ha valaki tudna segíteni azt megköszönném nagyon.
-
ledgeri
nagyúr
válasz King Unique #112103 üzenetére
Direkt az OS-stabilitás felől indultam neki, meghajtó-óvás említését kerülvén, mert jelenlegi, már használt SSD-m ilyen használattal való kinyírása lenne a cél (és nem a főmeghajtó óvása), ha nem kritikus bizonyos dolgok áthelyezése.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
King Unique
titán
válasz sandró60 #112123 üzenetére
Az az előbb nem tudom átment-e, hogy ha Intel alaplapi USB 3.0 vezérlő van annál a laptopnál, akkor ahhoz a natív támogatás miatt normál esetben eleve nem kell külön általános USB 3.0 driver, a gyártó weboldalán sincsen W10-hez... Max. esetleg pl. chipset drivert lehetne letölteni és telepíteni. Aztán az előzőleg kérdezett egyéb dolgok továbbra sem ismertek, ahogyan a W10 verziója, annak frissítettségi állapota sem, de mindegy. Meg hogy csak egy adott pendrive-nál, vagy más USB-s tárolóeszközöknél is fennáll-e a jelenség, a BIOS-ban ha van xHCI Hand-off, akkor az / egyéb USB-s opció nincs-e elállítva, stb. Továbbá ha sehogyan nem akar összejönni és netán csak USB 2.0 módban működnek az USB 3.0 portok, akkor a tiszta / adatok megtartása melletti újratelepítés / alaphelyzetbe állítás is megfontolandó, amiről nemrég volt szó.
-
Balcsix
senior tag
válasz Pyttawrx #112121 üzenetére
A Gépházban már minden lehetséges előzményt töröltem, de nem akarja törölni. Régen használtam CCleanert, ma már inkább lefuttatom a lemezkarbantartót és kész. Pár helyről hallottam, hogy a CCleaner kb. ugyan az mint a lemezkarbantartó, vagy "pontosabb" munkát végez?
-
r92king
tag
Üdv. Windows Store hibát dob telepítésnél/frissítésnél 0x80070005. Néztem már mindent. App reset, app reinstall, másik felhasználóval se segített. Elég friss rendszer nem szeretném újra telepíteni Nem találtam a topicon belül erre a hibakódra választ Store-ral kapcsolatban. Win 10 Edu minden naprakész. Valakinek valami ötlet?
À tout le monde, à tous mes amis, je vous aime, je dois partir
-
Watt25
veterán
válasz trialboj #111920 üzenetére
Kicsi az esélye, hogy te is pont most belefutottál abba, amibe én, de hátha...
Én egy használt tápot vettem, akkor kezdte el ezt csinálni. Mint kiderül, tök szépen működik a táp addig, amíg a 12V-on elég nagy a terhelés. Ha leesik a terhelés (leáll a HDD, egyéb dolgok), akkor összeomlik az 5V is, és a gép (proci) lefagy. Mivel a Windows előbb leállítja az eszközöket, odáig már nem jut el emiatt, hogy kikapcsolja a tápot is, előtte lefagy.
Tehát ezek után én mindenképpen megnézném (lehetőleg oszcilloszkóppal) a táp feszültségeit.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
King Unique
titán
válasz sandró60 #112107 üzenetére
Az egy dolog, abból max. az derül ki ha egyáltalán így kell kell érteni, hogy adott az alaplapi USB 3.0 vezérlő (Intel?) és annál Intel esetén a natív támogatás, vagyis ahhoz nem kell külön USB 3.0 driver. Ellenben a többi dolog nem, amik az előző válaszban le vannak írva, holott nyilván azokat sem ártana tisztázni, nem véletlenül lettek leírva.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes kérdéssel fordultak hozzám a mai nap, és nem igazán tudtam rá válaszolni. A tálcára lehet kitűzni ikonokat. Én ilyet nem használok, így sosem vettem észre a hibát ami az összes gépemen jelenleg is fennáll. Ha sikerül rögzíteni egy ikont a tálcán, akkor utána elindítani már nem lehet mert az alábbi hibaüzenet fogad:
Talákoztatok már ilyennel? Nem találok rá normális megoldást a neten.Köszönöm
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
sandró60
addikt
válasz King Unique #112106 üzenetére
Az utolsó mondatoddal kezdtem.3 hozzászólással előbb írtam.
Amúgy a netten olvasva nem csak az én egyéni nyűgöm.Visszaolvasva 2-évvel ezelőtti nettes hozzászólásoknál a W10 prof tette be a"kaput" -
King Unique
titán
válasz sandró60 #112099 üzenetére
Először is a Windows 10-ben natív USB 3.X támogatás van pl. Intel alaplapi vezérlőnél, vagyis ahhoz nem kell külön driver. Meg a laptop gyártójának weboldalán külön USB 3.0 driver eleve csak W7 esetében van, mivel annál nincsen natív támogatás, ellenben W8.1 és W10 rendszerekhez nincsen külön driver, mivel azoknál adott.
Másrészt az nem derült ki, hogy pontosan milyen Windows 10-verzióról van szó, annál minden szükség egyéb eszközillesztő (driver) gyártó a weboldaláról manuálisan / Windows Update-ről automatikusan, valamint összesítő frissítés telepítve van-e. Aztán, hogy az eszközelőben van-e egyáltalán Intel, vagy egyéb USB 3.0 alaplapi vezérlő. Ha nincsenek, nincsen, akkor először ezeket kellene megoldani, addig nincs miről beszélni.
Harmadrészt az egy dolog, hogy az említett üzenet jelenik meg, de az nem derült ki, hogy ténylegesen milyen módban és milyen adatátviteli sebességgel működik a pendrive. Azaz pl. a gépházban milyen kapcsolatot írva jelenik meg, valamint más példájából kiindulva mit mutat rá pl. a Temple program. Az adatátviteli sebességnél meg pl. a CDM, vagy a WinSAT Disk értékek milyenek. Továbbá az sem ismert, hogy a pendrive-ot másik USB 3.0 porthoz csatlakoztatva, valamint a Windows 10 újraindítása után is megjelenik-e az az üzenet. Ahogyan az sem, hogy az eszközkezelőben mit a helyzet, ott rendben van-e az USB 3.0 vezérlő működése, szükség esetén annak letiltása-újraengedélyezése után mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ledgeri #112095 üzenetére
Itt először inkább azt kellene tisztázni, hogy ezekre egyáltalán mi szükség van. Ha csak SSD, annak pátyolgatása miatt, akkor teljesen feleslegesek ezek az erőltetett átirányítások, lásd egy másik válaszban leírtakat. Meg pl. a böngésző cache-t amúgy is inkább a RAM-ba szokás, ha már átirányítja valaki. Aztán ha a tárhelyspórolás a cél, akkor pl. a lapozófájlt nem feltétlen kell áthelyezni másik meghajtóra, hanem beállítható kisebb, illetve min-max, fix stb. méret is. Meg erre max. pl. kis tárolókapacitású rendszermeghajtónál lehet szükség, ellenkező esetben, valamint ha eleve van rajta kellő mértékű szabad terület, akkor megint teljesen felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Autós topik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest